Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، ابتلا به بیماری کرونا براساس شواهد موجود در برخی موارد می‌تواند پیامد‌های طولانی و دائمی زیادی داشته باشد. این پیامد‌ها شامل آسیب به ریه‌ها، آسیب به قلب و اختلالات روانی است.

موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران راهنمای پاسخ به پرسش گزارشی را با عنوان آیا ابتلا به کووید ۱۹ می‌تواند تبعات و عوارض دائمی داشته باشد را منتشر کرد که در ذیل می‌خوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در برخی بیماری‌های عفونی (واگیر) و در مراحل بسیار شدید بیماری، در صورت آسیب جدی به اندام‌ها ممکن است عوارض پایدار و گاهی دائمی بوجود آید برای مثال بیماری سل می‌تواند با آسیب رساندن به ریه‌ها عوارضی دائمی (آسم و غیره) برای فرد به همراه داشته باشد.
اگرچه هنوز دایره اطلاعات ما درباره بیماری کرونا، خصوصا در زمینه تاثیرات طولانی مدت آن، بسیار ناقص است، اما شواهد علمی نسبتا مناسبی برای پاسخ به این سوال که آیا عفونت‌ها می‌توانند تبعات و عوارض دائمی داشته باشند موجود است.
با توجه به شواهد موجود، بیماری کووید ۱۹ می‌تواند باعث آسیب جدی به برخی اندام‌ها شود. سندرم زجر حاد تنفسی زمانی رخ می‌دهد که مایع به دلایل مختلف از مویرگ‌ها وارد کیسه‌های هوایی شده و امکان دریافت اکسیژن ریه را کاهش دهد. بیمارانی که دچار سندرم زجر حاد تنفسی می‌شوند به احتمال زیاد دچار عوارض دائمی یا طولانی مدت می‌شوند.
آسیب‌های شدیدی که این ویروس می‌تواند به ریه برساند موجب اختلال در عملکرد ریه مانند کاهش ظرفیت و مشکل در جذب اکسیژن می‌شود و در نتیجه بقیه اندام‌ها نیز تحت تاثیر این ویروس قرار می‌گیرند.
از همین رو پس از بهبودی از این بیماری ممکن است اندام‌هایی مانند قلب، کلیه ها، مغز و حتی رگ‌ها دچار مشکلاتی بشوند. از جمله تاثیراتی که این بیماری می‌تواند بر قلب در حین بیماری و پس از ابتلا داشته باشد، می‌توان به سکته (۵درصد موارد)، آمبولی (۲۳-۳۰درصد موارد) و لخته شدن خون اشاره کرد.
همچنین در اثر فشاری که در طول این بیماری به قلب وارد می‌شود ممکن است آسیب‌های جدی به عضله قلب وارد شود (۱۲درصد موارد). علاوه بر موارد ذکر شده آسیب‌های دیگری نیز بیان شده اند که لازم است تحقیقات بیشتری بر روی آن‌ها صورت گیرد و زمان بیشتری از بهبودی بیماران بگذرد.
به طور کلی براساس برخی مطالعات شاخص‌های بیولوژیک، برخی افراد بهبود یافته از این بیماری حداقل به مدت طولانی به حالت طبیعی بر نمی‌گردند. همچنین سلامت روان افرادی که در اثر ابتلا به کووید - ۱۹ در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده اند در معرض خطراتی نظیر افسردگی، اضطراب، استرس و سندرم استرس پس از حادثه قرار می‌گیرد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کرونا آسیب بدن اندام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۶۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ راه روستایی در شهرستان بم مسدود شد

ایسنا/کرمان معاون عمرانی فرماندار بم گفت: ۱۰ راه روستایی مناطق عشایری و کوهستانی بخش بروات این شهرستان به دلیل بارش شدید مسدود شده و همچنین ۱۰ خانه در منطقه تهرود دچار آبگرفتگی شدند. 

محمدصادق دادالله پور امروز ششم اردیبهشت ماه در تشریح این خبر اظهار کرد: در  پی بارندگی از شب گذشته و طغیان رودخانه‌ها و وقوع سیلاب، ۱۰ راه روستایی بخش بروات در منطقه روداب غربی مسدود شده است.

وی با اشاره به اینکه کارکنان اداره راهداری شهرستان با کمک بخشداری بروات در حال بازگشایی مسیرهای روستایی هستند، افزود: بیشترین آسیب در بخش دهبکری منطقه تهرود بوده و آب وارد منازل روستای خان خاتون شده است.

دادالله پور بیان کرد: به دلیل حجم بی سابقه آب و طغیان رودخانه تهرود، آب حاصل از بارندگی از دو پل و مسیر سیل بندها عبور کرده و وارد روستای خان خاتون شد که به محض وقوع این حادثه اعضای ستاد مدیریت بحران در محل حضور یافته و با چهار دستگاه پمپ کَفکِش و موتورهای تخلیه، آب از منازل تخلیه شد.

معاون فرماندار بم با اشاره به اینکه سیلاب به زیرسازی، جدول گذاری و بخشی از آسفالت روستای خان خاتون آسیب وارد کرده، افزود: هم اکنون شرایط در منطقه تهرود بخش دهبکری پایدار است و آب، برق و گاز  روستا وصل است.

وی اظهار کرد: بارش باران و تگرگ به زمین‌های کشاورزی آسیب وارد کرده که کارشناسان جهاد کشاورزی در حال ارزیابی برآورد مالی این خسارت هستند.

دادالله پور با اشاره به اینکه منازل بافت قدیمی مردم نیز آسیب جزئی دیده، گفت: پیگیری‌های لازم صورت گرفته و تیم‌های کمکی توسط مجموعه دهیاری‌ها و شهرداری‌های بم، بروات و دهبکری با سه دستگاه لودر و یک دستگاه گریدر در منطقه تهرود مستقر هستند.

معاون عمرانی فرماندار بم با اشاره به اینکه بیشترین بارندگی را در شمال شهر بم داشتیم، عنوان کرد: سیلابی که به همراه رواناب در مجموعه روستاهای اسپیکان و پشترود در حال حرکت بود، در مسیر رودخانه‌هایی که از قبل پیش بینی شده بود مدیریت و کنترل شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • پیشرفت چشمگیر ایران در کنترل بیماری مالاریا / پیشتازی در گسترش نظام تشخیص آزمایشگاهی
  • ۱۰ راه روستایی در شهرستان بم مسدود شد
  • بازدید اعضای کمیسیون محیط زیست شورای شهر از مرکز کنترل عملیات شهرداری اصفهان
  • بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است
  • سیلاب، راه ۱۰ روستای بم را مسدود کرد
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • دستاوردهای ایران در کنترل مالاریا باوجود تحریم‌ها
  • آخرین وضعیت شیوع سرخک در کشور/ بیشترین آمار در ۴ استان