Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس-گروه تعلیم و تربیت: درست در شرایطی که تا اول مهر زمانی باقی نمانده است و ثبت‌نام دانش‌آموزان تمام شده و هیچ بحثی درباره کارنامه دادن نیست، موضوع ممنوعیت کارنامه  دادن به مادران جنجال‌ساز شده است!

یک روزنامه مدعی شده که به تازگی وزارت آموزش و پرورش بخشنامه‌ای صادر کرده است که کارنامه دانش‌آموزان به مادران داده نشود؛ این موضوع با گلایه مادرانی که در این سال‌ها همه بار اجرایی تحصیل فرزندشان را به عهده دارند، مواجه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مادر یک دانش‌آموز کلاس دوم دبستان به خبرنگار فارس می‌گوید:«از زمانی که بنده یادم می‌آید، مادرها پیگیر ثبت‌نام بچه ها بودند و من اصلا یادم نمی آید که کارنامه یا مدارک تحصیلی‌مان را به مادرم ندهند اما حالا چه اتفاقی افتاده است که چنین بخشنامه‌ای صادر شده است؟!».

این مادر درست می‌گوید؛ با توجه به اینکه پدر خانواده مشغله کاری دارد، اصولا این مادرها هستند که پیگیر امور اجرایی تحصیلی فرزندان هستند؛ البته پدرها هم در شرایط مختلف حضور داشتند اما در مجموع حضور مادران بیشتر بوده است.

برای اینکه ببینیم چنین چیزی صحت دارد یا خیر؟ اولین اتفاق این است که اصلا آموزش و پرورش اخیرا بخشنامه ای صادر کرده است؟

محمدحسین کفراشی مدیرکل ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات آموزش و پرورش در این خصوص گفت: به هیچ وجه چنین قانون و بخشنامه‌ای وجود ندارد و پدر یا مادر هر دو به عنوان، ولی دانش آموز در امور آموزشی و پرورشی فرزند خود مشارکت داشته باشد؛ تنها در صورتی ممنوعیت مشارکت در امور پرورشی و تربیتی دانش آموز اعمال می‌شود که پدر یا مادر با هم اختلاف داشته یا جدا شده باشند و حضانت فرزند به یکی از اولیای دانش آموز یا مادر یا پدر برسد که در این صورت هم صرفا ممنوعیت برای مادر وجود ندارد.

این موضوع را از علیرضا کمرئی معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش هم سؤال کردیم؛ کمرئی به خبرنگار فارس گفت: کارنامه داخلی دانش‌آموزان که حتی به خود آنها هم داده می‌شود؛ اینکه مسؤولان مدرسه از اولیای دانش‌آموزان می‌خواهند که به مدرسه بیایند تا کارنامه بگیرند، برای این است که اولیای در جریان امور دانش‌آموز باشند و با خانواده بعضا در صورت نیاز گفت‌وگو کند.

وی افزود: حتی ما به زودی کارنامه ها را روی سایت قرار می دهیم که بر همین اساس والدین و هر کدام از اعضای خانواده که یوزر و پسورد را داشته باشند، می توانند مطلع شوند.

در خصوص مدرک تحصیلی دیپلم هم و اینکه آیا بخشنامه جدیدی منتشر شده است، به سراغ خسرو ساکی رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی رفتیم؛ ساکی نیز به خبرنگار فارس گفت که این مرکز هیچ بخشنامه ای در این خصوص صادر نکرده است.

با توجه به اینکه اتفاق جدیدی نیفتاده است؛ به سراغ قوانین قبلی رفتیم تا ببینیم تا در قوانین گذشته، تکلیف ارائه مدارک دانش‌آموزان چگونه تعیین شده است و جالب اینکه در نامه‌ای که در سال 96 توسط رئیس وقت مرکز سنجش آموزش و پرورش ارسال شده است، این موضوع یافت شد.

 

به تازگی آیین نامه جدید اجرایی مدارس توسط شورای عالی آموزش و پرورش تصویب شده است و قرار است به صورت آزمایشی در سطح کشور اجرا شود. بر همین اساس به سراغ محمود امانی طهرانی دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش رفتیم. امانی طهرانی به خبرنگار فارس گفت: موضوع ارائه کارنامه دانش آموزان از همان موضوعاتی است که در آیین نامه اجرایی جدید حل کردیم. ما برای پدر و مادر در این امور هیچ تفاوتی قائل نشدیم یعنی مدرسه درباره این جور چیزها یعنی مخاصمات مادر و پدری وارد نمی شود.

وی تصریح کرد: مدرسه نه محلی برای زورگویی والدین به همدیگر و نه محلی است که آنها بخواهند این نوع مسائل را وارد آن کنند. 

امانی در پاسخ به این پرسش که «اگر پدری زنگ بزند و بگوید که با همسرم متارکه کردم و پرونده فرزندم را به مادر ندهید، واکنش مدرسه چیست؟»، گفت: ببینید ما دیگر چیزی به نام پرونده فیزیکی دانش‌آموز نداریم بلکه پرونده الکترونیکی است. پدر و مادر هر کدامشان می توانند در مدرسه فعلی یا مدرسه جدید، دانش آموز را ثبت نام کنند مگر در موضوعی دستور قضایی باشد.

وی افزود: قرار نیست مدرسه وارد امور اینچنینی شود؛ مدرسه محل دعوای زن و شوهری نیست. 

به گزارش فارس، به نظر می رسد که دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش پاسخ داده است. بر همین اساس، مشکلی در ارائه کارنامه دانش‌آموز نیست مگر حکم قضایی باشد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آموزش و پرورش دانش آموزان تعلیم و تربیت کارنامه دانش آموزان دعوای زن و شوهری دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش خسرو ساکی کارنامه دانش آموز خبرنگار فارس آموزش و پرورش دانش آموزان بخشنامه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۷۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح جزئیات جهش تحصیلی دانش‌آموزان

علی محمدبیگی رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه ثبت نام دانش آموزان متقاضی جهش تحصیلی شروع شده، گفت : متقاضیان تا ۳۱ خرداد مهلت دارند، متقاضی جهش تحصیلی شوند و باید تا این تاریخ تقاضای خود را برای جهش تحصیلی به اطلاع مسئولین مدرسه برسانند.

 محمدبیگی با بیان اینکه درخواست والدین و دانش آموزان برای جهش تحصیلی در وهله اول از سوی شورای معلمان مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، گفت: شورای معلمان با توجه به مدارک تحصیلی سنوات گذشته دانش آموز و مستندات مربوط به هوش او در مورد صلاحیت داشتن یا نداشتن دانش‌آموز متقاضی جهش تحصیلی تصمیم گیری و اعلام نظر می‌کنند و در صورت داشتن صلاحیت، دانش‌آموز باید ابتدا در آزمون سنجش هوش شرکت کرده تا در صورت قبولی در این آزمون برای شرکت در آزمون تحصیلی به مناطق مربوطه ارجاع شود.

به گفته رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه، جهش تحصیلی از پایه‌های اول به سوم، دوم به چهارم، سوم به پنجم و چهارم به ششم امکانپذیر است.

وی ادامه داد: جهش تحصیلی در مقطع متوسطه اول و دوم هم اتفاق می‌افتد که معاونت آموزش متوسطه عهده دار انجام آن است.

 محمدبیگی با تاکید بر اینکه جهش تحصیلی مورد تایید اساتید و صاحبنظران حوزه روانشناسی تربیتی و تحصیلی نیست، گفت: جهش تحصیلی دانش‌آموزان از نظر علمی توصیه نمی‌شود، چون ممکن است سن هوشی دانش‌آموزی بالاتر از همسن و سال‌های خودش باشد، اما از نظر سن عاطفی و تربیتی قطعا از دانش آموزان بزرگتر از خودش عقب‌تر است، لذا درصورت جهش تحصیلی ممکن است از نظر عاطفی و روحی آسیب ببیند.

محمدبیگی با بیان اینکه تجربه نشان داده که بیشترین درخواست‌ها برای جهشی درس خواندن دانش آموزان ریشه در چشم و هم چشم بین خانواده‌ها دارد، گفت: خانواده‌ها دقت داشته باشند جهشی درس خواندن در اکثر موارد خروجی خوبی نداشته و مورد تایید کارشناسان آموزشی نیست. بهتر است خانواده‌ها فرزندان خود را برای جهشی درس خواندن تحت فشار قرار ندهند و بگذارند دانش‌آموزان فرآیند عادی تحصیلی خود را سپری کنند.

وی با بیان اینکه سال تحصیلی گذشته ۳۷۰ دانش آموز در استان کرمانشاه متقاضی جهش تحصیلی شده بودند، گفت: در نهایت ۱۴۲ نفر از این دانش آموزان واجد شرایط شرکت در آزمون جهش تحصیلی شناخته شدند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • آموزش و پرورش : با معلم بلاگرها برخورد قانونی می‌شود/ چند نفر از این افراد را از سیستم حذف کرده ایم
  • مشکل رفت‌وآمد دانش آموزان شهرستان دیر حل شود
  • بهره برداری از ۱۵۷ کلاس درس در خواف
  • تشریح جزئیات جهش تحصیلی دانش‌آموزان
  • برخورد قانونی با معلم بلاگر‌ها در مدارس
  • معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش: دانش‌آموز وسیله نیست/ برخورد قانونی با معلم بلاگرها
  • برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند
  • جذب استعداد‌های برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • تعیین تکلیف اردوگاه«سی پی» سوادکوه بعد از ۳۰ سال در دولت سیزدهم انجام شد