Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح کلان ملی مرکز توانبخشی از راه دور با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، زمینه ساز توسعه فناوری‌های کمک‌کننده به بیماران شده است.

به گزارش ایسنا، طرح کلان ملی فناوری مرکز توانبخشی از راه دور که بـا حمایت مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اجرای آن از سال ۹۷ آغاز شد، فرصتی ایجاد کرد تا شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق، ایده‌های نوآورانه خود را در مسیر یاری بیماران توان‌یاب به کار بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به دلیل دشواری در رفت وآمد بیماران پارکینسون و همراهان آنها، به خصوص در شرایط شیوع بیماری کووید١٩، توانبخشی از راه دور می‌تواند به حفظ سلامت بیماران کمک کند.

این طرح کلان ملی با هدف ایجاد محیطی مساعد برای توسعه فناوری‌های مرتبط با توانبخشی از راه دور در کشور حمایت شد و به عنوان هدف کوتاه مدت، یک بسته توانبخشی از راه دور برای بیماران پارکینسون توسعه یافته، مورد بهره‌برداری تجاری قرار گرفت.

در مرکز توانبخشی موفقیان(وابسته به مرکز تحقیقات هوشمند عصبی جواد موفقیان، دانشگاه صنعتی شریف)، سامانه ای برای توانبخشی بیماران پارکینسون طراحی و ساخته شد. ارزیابی فنی و بالینی این سامانه بر روی بیش از ٦٠ بیمار اجرا شد و اثر بخشی سامانه را به اثبـات رسـاند. همچنـین این سامانه بـرای ارزیابی کیفیت تعادل و حرکات اندام فوقانی این بیماران مورد سنجش قرار گرفت.

این تجهیز دانش‌بنیان اکنون در بیش از ٨ مرکز نصب و راه اندازی شده است. بیش از ١٠٠ بیمار نیز مجموعا از خدمات توانبخشی از راه دور این سامانه استفاده کرده اند. خـدمت رسـانی همچنـان از طریـق کلینیـک توانبخشی از راه دور مرکز موفقیان ادامه دارد.

فعالان فناور یکی از شرکت های دانش بنیان تولید این محصول دانش‎بنیان را عهده دار شدند و توانستند پروانه تولید از اداره کل تجهیزات پزشکی دریافت کنند.

در این طرح کلان ملی فناوری، بیش از ۲۵ متخصص از برجسته‌ترین دانشگاه‌های کشور نقش‌آفرینی داشته‌اند و نمونه اروپایی این محصولات در حالی که قیمتی ١٦ تـا ١٨ هزار دلار دارد، نمونه ایران‌ساخت با قیمت ۱۸۰۰ دلار و کم تر از یک دهم قیمت نمونه خارجی در حال عرضه به بازار داخلی است.

این ظرفیت وجود دارد که هر سال ١٠٠ دستگاه به بازار داخلی عرضه شود و صرفه‌جویی بیش از یک میلیون و ۶۰۰هزار دلاری را برای زیست‌بوم سلامت کشور به ارمغان بیاورد.

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، این سامانه برای کمک به بیماران نیازمند توان‌بخشی،  از راه دور ارتباط بین بیمار و مرکز را فراهم می‌کند. ایستگاه توانبخشی در خانه سامانه در منزل بیماران نصب می شود و بیمار را برای اجرای فرایندهای درمانی و یا ارزیابی هدایت می کند. بخش دوم یک سامانه مدیریت بیماران است که بر بستر شبکه اینترنت نصب و فعال می شود و بـه درمـانگر امکان می‌دهد که از راه دور و از طریق شبکه اینترنت به سامانه های نصب شده در منزل بیماران متصل شده و ضمن طراحی برنامه کاری هر بیمار عملکرد وی را نیز ملاحظه و بررسی کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: توانبخشي معلولان پارکینسون معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري توانبخشی از راه دور طرح کلان ملی دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۸۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی مرکز متمرکز جراحی شکاف کام و لب در بیمارستان الزهرا (س) زاهدان

  محمد کاظم مومنی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: شکاف لب و کام، یکی از شایعترین نقص مادرزادی در نواحی صورت و جمجمه در نوزادان محسوب می شود که باتوجه به پیچیدگی درمان بیماران مبتلا و انجام فرآیند عمل توسط تعداد متخصصین رشته های گوناگون،  امکان درمان این بیماران در تمام مراکز درمانی وجود ندارد و بر همین اساس فاز اول مرکز متمرکز جراحی های شکاف کام و لب در زاهدان راه اندازی شد
 
وی ادامه داد: درمان این اختلال بر اساس یک برنامه درمانی و مراقبتی متناسب با شرایط کودک ممکن است در چند ماهگی و یا در چند سالگی آغاز و تا سنین جوانی ادامه یابد.
 
  مومنی عنوان کرد: خانواده این کودکان به محض مشاهده و تشخیص این ناهنجاری باید به بیمارستان الزهرا (س) زاهدان مراجعه کنند تا کودکان درمان های فوق تخصصی را دریافت کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • تصمیم‌گیری‌های کلان زیارتی با کمک «مرکز ملی داده‌های زیارت»
  • دست مایوالکترونیک توسط مرکز توانبخشی هلال احمر به تولید انبوه می رسد
  • تجربه تلخ بیماران از نسخه الکترونیکی
  • نخستین مرکز مانیتورینگ مراکز معاینه فنی شهر اصفهان راه‌اندازی می‌شود
  • ضرورت تدوین کلان روندها برای طراحی آینده متناسب با زیست بوم ایران
  • راه اندازی مرکز متمرکز جراحی شکاف کام و لب در بیمارستان الزهرا (س) زاهدان
  • امکان ذخیره‌سازی میلیو‌ن‌ها فیلم روی یک دیسک فراهم شد
  • خرید بیش از ۹۵میلیارد ریال وسایل کمک توانبخشی برای معلولان قزوینی
  • توزیع 40 هزار اقلام توانبخشی بین معلولان خراسان جنوبی
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF