Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، محمدرضا پورمحمدی در آئین افتتاحیه هجدهمین اجلاس بین‌المللی تجلیل از پیرغلامان و خادمان حسینی در مسجد کبود تبریز، اظهار داشت: تجلیل از این گنجینه‌­های معنوی که سال‌های گران‌بهای عمر خود را صرف تبلیغ مرام حسینی و ترویج آئین‌های ناب عاشورایی کرده‌­اند، کار ارزشمندی است.

 وی، تکریم و معرفی مادحان و خادمان حسینی را در راستای فرهنگ‌­سازی و الگوسازی برای نسل­‌های حاضر و آینده دانست و گفت: عشق و ارادت به ائمه در همه جای ایران‌زمین موج می‌زند و فرزندان این دیار، با محبت امام حسین(ع)  قد می­‌کشند و خواص نیز از این قاعده مستثنی نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
پورمحمدی با اشاره به اینکه فرهنگ عامه مردم ایران با نام اباعبدالله(ع) عجین شده است، افزود: هنرمندان عرصه­‌های مختلف نیز با آفرینش­‌های ناب­شان، ارادت خود را به امام حسین(ع) نشان می­‌دهند که در این میان، شعر جایگاهی ویژه دارد و ادبیات عاشورایی، از ناب­‌ترین آفرینش‌های شاعران این دیار است.
 
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه سابقه مرثیه‌سرایی و شعر عاشورایی در ادبیات فاخر فارسی به قبل از فردوسی بزرگ می‌رسد، گفت: خود حکیم طوس نیز برای عاشورا و کربلا شعر سروده و این سنت در طی قرون متمادی از سنایی مروزی، قوامی رازی تا محتشم کاشانی و تا به امروز ادامه یافته است.
 
وی خاطرنشان کرد: جایگاه آذربایجان و زبان ترکی در بسط و گسترش ادبیات عاشورایی با هیچ منطقه‌ای قابل قیاس نیست و سوز و گداز شاعران، بصیرت و تحلیل عالمان و عشق و ارادت مداحان این سرزمین رنگ و بوی دیگری دارد.
 
پورمحمدی افزود: اولین کتاب مستقل در رثای سالار شهیدان توسط فضولی شاعر بزرگ آذربایجان با عنوان «حدیقة‌السعدا» به زبان ترکی تالیف شده و پس از وی نیز سخن­‌سرایان بزرگ زبان ترکی همچون دخیل، منزوی، یحیوی، شکوهی، کریمی و صدها شاعر دیگر، دیوان‌هایی آفریده­‌اند که مداحان و پیرغلامان در منابر، تکیه‌ها و حسینیه‌ها با زمزمه آن اشعار، شور عاشورایی را با شعور حسینی تلفیق کرده و نام آذربایجان را در ادبیات عاشورایی و آیین‌های عزاداری جاودانه ساخته­‌اند.
 
استاندار آذربایجان شرقی گفت: اگرچه شرایط کرونایی امکان برگزاری این اجلاس در مقیاسی که شایسته درگاه امام ‌حسین(ع) است را نداد، اما برنامه‌های ابتکاری و محتوای وزین آن شایسته قدردانی است.

انتهای پیام/۶۰۰۳۴

 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: آذربایجان فرهنگ عشق عاشورایی ادبیات عاشورایی استاندار آذربایجان شرقی محمدرضا پورمحمدی امام حسین ع شعر عاشورایی زبان ترکی شعور حسینی شور عاشورایی ادبیات عاشورایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۱۲۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جدیدترین شماره مجله «خیمه» منتشر شد

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، شماره ۱۶۶ مجله خیمه در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ به مدیرمسئولی حجت‌الاسلام محمدرضا زائری، با طرح جلدی از چهره «کلر ژوبرت»، نویسنده مسلمان شده فرانسوی، منتشر و در هفته جاری عرضه خواهد شد.

در این شماره خیمه، ۵ رویداد مهم ماه فروردین ۱۴۰۳ تحلیل شده‌اند:
اول: تحلیل شیوهٔ دعاهای متفاوت استاد شیخ حسین انصاریان از نگاه ۴ استاد حوزه و دانشگاه.
دوم: بررسی ماجرای مسجدسازی در پارک قیطریه و پاسخ به ۴پرسش آیت الله سیدمصطفی محقق داماد از نگاه ۱۷ چهرهٔ مخالف و موافق.
سوم: بررسی سخنان پُرحاشیهٔ حجت‌لاسلام پناهیان دربارهٔ پیامبر(ص) از نگاه ۳ استاد دانشگاه.
چهارم: روایتی از اشعار روضه های زنده یاد حسین بختیاری که در نوروز درگذشت از نگاه ۴ فعال هیئتی.
پنجم: برگزاری محفل صدهزار نفری قرآنی در ورزشگاه آزادی از نگاه ۱۰ فعال فرهنگی و رسانه ای.

همچنین پرونده ماه خیمه، به موضوع «اهدای عضو» و ضرورت فرهنگ سازی با نگاه عاشورایی پرداخته است؛ این پرونده شما را با ۱۲ طلبه و ۴مداحی آشنا می کند که اعضای بدنشان، به بیماران نیازمند بخشیده اند.

این شماره به مناسبت نمایشگاه کتاب نیز، به موضوعات زیر پرداخته شده است:
کتابی کاملا کاربردی برای زندگی: اثر تازه منتشرشدهٔ «تفسیر موضوعی سبک زندگی با رویکرد روایی»
مسالهٔ حجاب در ایران امروز به روایت رمان «رقص کلاغ روی شانه های مترسک.»
کتاب شعری که گم شد: روایتی از کتاب «مجموعهٔ اشعار فضائل اهل بیت» اثر شیخ کلینی
یادداشت های عاشورایی مرحوم دکتر عماد افروغ از کتاب «فریادهای خاموش»

کیانوش رضایی کد خبر: 1228613 برچسب‌ها مجله اجتماعی

دیگر خبرها

  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • استقرار تیپ مستقل ارتش در ایلام از مطالبات دیرینه مردم است
  • استاندار فارس خواستار تسریع نهضت ملی مسکن و حفظ حقوق عامه شد
  • استاندار : مردم سالاری جمهوری اسلامی در دنیا بی‌نظیر است
  • استاندار آذربایجان‌شرقی: مردم سالاری نظام جمهوری اسلامی در دنیا بی‌نظیر است
  • مردم سالاری نظام جمهوری اسلامی در دنیا بی‌نظیر است
  • جدیدترین شماره مجله «خیمه» منتشر شد
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • مانا حسینی در جایگاه هفتم پرتاب نیزه
  • پورمحمدی: مس رفسنجان الگوی ادب و اخلاق در فوتبال ایران است