Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزارت خارجه تاجیکستان در اعتراض به اظهارات بایدن که در اشاره به آویزان شدن چند نفر از هواپیمای آمریکایی هنگام بلند شدن از فرودگاه کابل گفت شهروندان تاجیکستان هم رفتار مشابهی را انجام می‌دادند، سفیر آمریکا را احضار کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، تاجیکستان اعتراض شدید خود را به اظهارات «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا هنگام صحبت در دفاع از خروج بی‌برنامه و غیرمسئولانه آمریکا از افغانستان، با احضار سفیر ایالات متحده به طور رسمی اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک» وزارت خارجه تاجیکستان در اعتراض به اظهارات بحث‌برانگیز بایدن، «جان مارک پومرسهایم» سفیر ایالات متحده در شهر دوشنبه را امروز (سه‌شنبه) احضار کرد.

وزارت امور خارجه تاجیکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد: یک یادداشت اعتراضی شفاهی در ارتباط با اظهارات رئیس‌جمهور ایالات متحده در هنگام حضورش در یک ایستگاه آتش‌نشانی در پنسیلوانیا به سفیر این کشور داده شد.

در یادداشت شفاهی آمده است که چنین اظهاراتی با روح روابط دوستانه و مشارکت مطابقت ندارد.

این اعتراض دیپلماتیک پس از آن صورت گرفت که بایدن در رویداد یادبود ۱۱ سپتامبر در پنسیلوانیا در اشاره به تصاویر آویزان شدن و سقوط چند نفر از محفظه چرخ‌های هواپیمای آمریکایی بر فراز فرودگاه کابل، ادعا کرد که اگر یک هواپیمای «سی-۱۳۰ هرکولس» از تاجیکستان هم بلند می‌شد، مانند افغان‌ها بسیاری از تاجیک‌ها از آن آویزان می‌شدند.

بایدن گفت: به من گفته شده ۷۰ درصد مردم آمریکا فکر می‌کنند زمان خروج از افغانستان فرا رسیده بود، بعد از آن همه مخارج. اما تغییر نظر آنجاست که آن‌ها نحوه خارج شدن ما را دوست نداشتند. دشوار است که به کسی توضیح دهید به چه شکل دیگری می‌توانستید خارج شوید، به عنوان مثال، اگر ما در تاجیکستان بودیم و با هواپیمای سی-۱۳۰ بلند می‌شدیم و می‌گفتیم «می‌دانید، به هر کسی که با ما ابراز همدردی کرد اجازه می‌دهیم سوار هواپیما شود»، افرادی بودند که در جایگاه چرخ هواپیما آویزان شوند.

این اظهارات در حالی مطرح شد که بایدن در حال دفاع از روند خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان در میانه انتقادات گسترده داخلی و خارجی از خروج سراسیمه و غیرمسئولانه واشنگتن از افغانستان پس از ۲۰ سال اشغالگری بود.

اعضای کنگره آمریکا شامل نمایندگان دموکرات که متحدان بایدن نیز محسوب می‌شوند ضمن ابراز نارضایتی شدید از تحولات افغانستان، گفته‌اند که قصد دارند درباره دلایل وقوع این بحران تحقیق می‌کنند.

با این وجود، بایدن مصرانه از تصمیم‌هایش درباره افغانستان دفاع و تلاش کرده از بار مسئولیت اتفاقات جاری در این کشور شانه خالی کرده و این مسئولیت را متوجه دیگران کند.

در یک نظرسنجی که اخیراً انجام شد، بیش از نیمی از آمریکایی‌ها از نحوه اجرای عملیات خروج از افغانستان ناراضی بودند و گفتند حضور نظامی در این کشور بر ایمن‌سازی آمریکا در برابر تروریسم تأثیری ندارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: جو بایدن طالبان بحران افغانستان فرودگاه کابل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۱۳۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منابع آگاه: دولت بایدن و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره یک توافق هستند

منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن و عربستان درحال بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند.

به گزارش ایسنا، منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند. این درحالی است که توافق عادی سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و عربستان در چارچوب یک معامله بزرگ در منطقه هنوز دور از دسترس است.

طبق گزارش رأی الیوم، این منابع اعلام کردند مذاکره کنندگان آمریکایی و عربستانی در حال حاضر اولویت را به معاهده امنیتی دوجانبه‌ای می‌دهند که ممکن است بخشی از معامله بزرگتری باشد که به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی ارائه می‌شود و وی باید تصمیم بگیرد که آیا امتیازهایی را برای تضمین عادی سازی تاریخی روابط با ریاض خواهد داد یا خیر.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه اعلام کرد: ما به توافقی درباره بخش آمریکایی-عربستانی معامله بسیار نزدیک هستیم. می‌توانیم در یک زمان بسیار کوتاه جزئیات را حل کنیم.

به گفته دیپلمات‌های خارجی در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و منابعی در واشنگتن احتمالا این بخش از طرح مربوط به ضمانت‌های رسمی آمریکا برای دفاع از عربستان و دستیابی عربستان به سلاح‌های آمریکایی پیشرفته‌تر باشد.

منابع آگاه پیش بینی کردند توافق امنیتی ریاض و واشنگتن شامل تبادل تکنولوژی‌های مدرن با ریاض از جمله تکنولوژی مربوط به هوش مصنوعی باشد.

یک مسئول آمریکایی اعلام کرد: پیش بینی می‌شود بندهای توافق ظرف چند هفته تکمیل شود.

این درحالی است که عربستان بر لزوم توقف جنگ غزه قبل از هرگونه صحبت درباره عادی سازی روابط با تل آویو تأکید دارد.

میلر گفت: عربستان توضیح داد تا زمانی که جنگ غزه ادامه دارد توافق عادی سازی روابطی وجود نخواهد داشت.

اخیرا آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا سفری به منطقه داشت و مذاکرات جداگانه‌ای با بنیامین نتانیاهو و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برگزار کرد.

از سوی دیگر روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت، توماس فریدمن، تحلیلگر روزنامه نیویورک تایمز شروط عربستان را به عنوان بخشی از مذاکرات بین واشنگتن و ریاض برای عادی سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی فاش کرد.

این شروط عبارتند از ایجاد یک روند سه تا پنج ساله برای تشکیل کشور فلسطین، توقف شهرک سازی در کرانه باختری و عقب نشینی ارتش  رژیم صهیونیستی از غزه.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ویدئوی بایدن با موضوع جنگ ستارگان واکنش‌برانگیز شد
  • رویکرد بایدن در قبال تظاهرات ضد صهیونیستی دانشجویان در آمریکا
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • مخالفت آمریکا با استفاده اوکراین از سلاح‌های آمریکایی در خاک روسیه 
  • اعتراض دانشجویان آمریکایی به جنایات رژیم صهیونیستی با پاسخ وحشیانه پلیس و ارتش آمریکا مواجه شد
  • بایدن در دو نسخه؛ سرکوب زنان آمریکایی و حمایت از زنان ایرانی
  •  دولت بایدن و عربستان در آستانه یک توافق امنیتی
  • منابع آگاه: دولت بایدن و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره یک توافق هستند
  • نامه ۵۰ قانونگذار آمریکایی به بایدن و درخواست برای جلوگیری از حمله به رفح
  • نامه ۵۰ قانونگذار آمریکایی به بایدن و درخواست برای توقف حمله به رفح