Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی شهردار مشهد با اشاره به لزوم تقویت زیرساخت‌های سینمایی مشهد گفت: شهرداری مشهد در حوزه سینمای نوین و انیمیشن که بخش خصوصی کمتر توان ورود به آن را دارد، در صورت عزم در دولت و متولیان اصلی از آن حمایت خواهد کرد اما این‌که متولی آن باشیم را قبول نداریم.

سید عبدالله ارجائی امروز، ۲۴ شهریور ماه، در نشست با فعالان حوزه فیلم‌سازی مشهد اظهار کرد: کاری که هنر با عاطفه و احساس می‌کند، مشابه کاری است که استدلال با عقل می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عقل رفیع در مقابل منطق سر فرود می‌آورد و عاطفه و احساس هم از هنر تأثیر می‌پذیرد. مثال‌های مثبت و منفی در حوزه تاثیرات هنر روی انسان‌ها بسیار ملموس است؛ مانند کاری که غرب امروز با هنر به‌ عنوان ابزاری برای تسخیر ذهن بشریت و نفوذ در ضمیر انسان‌ها به جهت انجام کاری که دوست ندارد، انجام می‌دهد. در میان هنرها نیز هنر هفتم از جهات بسیار زیادی تأثیر بیشتری دارد. کسی نیست که بگوید تأثیر دیدن یک صحنه فیلم از چند دقیقه خواندن کتاب یا دیدن یک نقاشی کمتر است.

وی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که بر آن تأکید داریم، سبک زندگی در مشهد است. مشهد شهری با قدمت ۱۲۰۰ ساله است که ابتدا یک باغ خصوصی بوده و در طول زمان تبدیل به جهان‌شهر شده است. ۱۲۰۰ سال پیش از پیوستن چند روستا به هم شهری متولد شده که سرعت جمعیت‌پذیری و رشد آن در مقابل با کهن‌شهرهای همسایه‌اش قابل مقایسه نیست. ما معتقدیم اگر مضجع شریف و نورانی حضرت رضا(ع) در مشهد نبود، امروز مشهد در چنین سطحی از رشد و پیشرفت قرار نداشت.

ارجائی با اشاره به وجود توس و تأثیر چنین فضایی در اهمیت شهر مشهد تصریح کرد: من به حکیم بزرگ زبان فارسی، فردوسی بزرگ،  بسیار معتقد هستم اما مشابه چنین فضاهایی در شهرهای دیگری چون نیشابور نیز وجود دارد اما این شهرها به اندازه مشهد رشد نکرده‌اند. معتقدم دلیل جمعیت‌پذیری و رشد مشهد و هویت آن امام هشتم(ع) است. بر این اساس ما سبک خادم، زائر و مجاور را در برنامه‌هایمان مدنظر قرار داده‌ایم زیرا هر فردی که در این شهر حضور دارد، از این سه مورد خارج نیست.

شهردار مشهد با اشاره به ترویج فرهنگ شهروندی به‌ جای فرهنگ شهرنشینی خاطرنشان کرد: معتقدم مفهوم همسایگی و مجاورت بسیار عمیقتر، رفیعتر و پرپشتوانه‌تر از مفهوم شهروند است. تبدیل شهرنشین به شهروند بسیار خوب است و شهروندی صدگام از شهرنشینی جلوتر است اما قله آن همسایگی است. اگر ما خودمان را همسایه امام معصوم بدانیم و این فرهنگ در سطح شهر جاری شود، آن‌ زمان مردم شبیه همسایه‌شان، امام رضا(ع) می‌شوند. به‌ عنوان‌ مثال اگر در یک آپارتمان و مجموعه یک چهره مشهور هنری، سیاسی و یا ورزشی ساکن باشد، حتی روی قیمت آن تاثیر می‌گذارد. در تهران برخی مجتمع‌های مسکونی هست که باید برای سکونت در آن دارای شرایط ویژه‌ای باشید؛ لذا به هر فردی در این مجموعه‌ها آپارتمان نمی‌فروشند؛ حتی اگر حاضر باشد چند برابر پول پرداخت کند؛ بنابراین می‌بینیم که حقوق شهروندی ملاک نیست.

پیاده‌سازی طرح خادم، زائر، مجاور

وی بیان کرد: با توجه به این‌که ما همسایه حضرت رضا(ع) هستیم، باید در جهان‌شهر مشهد از همسایه‌ خود تأثیر بگیریم؛ لذا در حوزه فرهنگی و اجتماعی سبک خادم، زائر، مجاور را به‌ عنوان برنامه ارائه دادیم و بر همین اساس در موضوع مجاورت بر ترویج حس همسایگی با حضرت رضا(ع) تاکید داریم.

شهردار مشهد با اشاره به این‌که برخی به افرادی که به مشهد مشرف می‌شوند، می‌گویند زائر و برخی می‌گویند گردشگر، اظهار کرد: سوال این است که چرا در زمان بسته‌بودن حرم مطهر رضوی به دلیل شیوع ویروس کرونا،  هتل‌دارها و رستوران‌دارها اعتراض کردند؟ در حالی‌ که فقها و هیات‌های مذهبی باید اعتراض می‌کردند. باید گفت که اعتراض این افراد به بسته‌شدن حرم نشان می‌دهد که افرادی که به مشهد سفر می‌کنند، زائر هستند نه گردشگر. همچنین تأکید دیگر ما بر خادم بودن است اما معتقدیم خادم بودن تنها به جفت‌کردن کفش و دربانی حرم مطهر نیست بلکه هتل‌دار، اتوبوس‌ران، هنرمند و هر فردی که در مشهد خدمتی ارائه می‌دهد، خادم است و لباس خادمی نه بر تن بلکه بر روح دارد.

وی خاطرنشان کرد: چرا فردی به‌ عنوان خادم زمانی که لباس مشکی خادمی را در فضای حرم به تن می‌کند عوض می‌شود، مهربان می‌شود، تعظیم و تکریم می‌کند و در مجموع در فضای حرم فرد دیگری می‌شود اما لباس را که از تن خارج می‌کند، تغییر می‌کند و آن صفاتی که در هنگام حضور در حرم مطهر ظهور یافته کم‌رنگ می‌شود، به صورتی که گویا چیزی در حرم جا گذاشته است؟ چرا هتل‌دارها، کاسب‌ها و... صبح که لباس‌ به‌ تن می‌کنند، تصور نمی‌کنند که لباس خادمی را به تن کرده‌اند؟  باید گفت که در نگاه افراد، شهر یک‌ چیز است و حرم یک‌ چیز دیگر؛ این در حالی‌ است که اگر حرم‌شهر داشتیم، این موضوع حل می‌شد. بر همین اساس است که ما در مدیریت شهری به دنبال ترویج سبک زندگی خادم، زائر و مجاور در شهر مشهد هستیم.

ارجائی اضافه کرد: در کنار حرم‌شهر معتقدیم مشهد جهان‌شهر نیز هست. جهان‌شهر در عرف بین‌المللی تعریف دارد که به آن اعتقادی ندارم و معتقدم اگر نمی‌توانیم این تعاریف را تولید کنیم، حداقل باید آن را بومی کرد که البته معتقدم می‌توان حتی چنین مفاهیمی را تولید کرد. در ادبیات بین‌المللی جهان شهر حدود هشت شاخص از جمله حضور گردشگران زیاد خارجی، وجود چندین دفتر شرکت بین‌المللی، تأثیر در اقتصاد جهانی، برگزاری رویدادهای بین‌المللی، حضور چند سندیکای بین‌المللی و... وجود دارد که معتقدم باید شاخص‌های دیگری به آن اضافه شود. ما می‌گوییم با توجه به همان پشتوانه هویتی، شاخص جهان‌شهر مشهد صفات امام رضا(ع) است.

وی با بیان این‌که امام رضا(ع)  امام رئوف و مهربان است؛ لذا باید یکی از شاخص‌هایمان رافت و مهربانی باشد، عنوان کرد: ما می‌گوییم این چه همسایگی است که از همسایه‌اش ارث نبرده است؟  بر همین اساس تاکید داریم که صفات امام رضا(ع) باید بر رفتار مردم تاثیر بگذارد. آن‌ هنگام مشهد نیز حرم‌شهر می‌شود. همچنین ما معتقدیم که مردم باید در عرصه بین‌المللی به صفات امام رضا(ع) شناخته و مشهور شوند.  آن‌ وقت است که شهر مشهد مشهد الرضا(ع) می‌شود؛ نه اینکه دائم روی تابلوها و بیلبوردها نوشته شود مشهدالرضا(ع). هزار بار این جمله را بنویسیم و صدها فیلم هم بسازیم که حرم در آن دیده شود، این شهر مشهدالرضا(ع) نمی‌شود تا زمانی که صفات امام رفتار مردم شود.

شهردار مشهد ادامه داد: آیا رفتار امروز مدیریت شهری عالمانه است یا اینکه راه می‌رویم و پروژه تعریف می‌کنیم. سوال این‌جاست پیوست‌هایمان کجاست؟ چند پروژه سراغ داریم که پیوست‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی آن وجود دارد؟ چقدر فکر می‌کنیم و چقدر اجرا می‌کنیم؟ پنج دقیقه فکر می‌کنیم اما پنج سال طول می‌کشد اجرا کنیم. ما به دنبال این نیستیم که در حوزه فیلم اثری تولید شود که ۱۰ تا ۵ دقیقه در آن نماز خواندن در حرم در بالاسر و تشرف برای زیارت را از پایین‌ پا و صدای نقارخانه را نشان دهد بلکه ما به دنبال آن هستیم که رفتارهای عالمانه را به مردم نشان دهیم و صفات امام رضا(ع) را به شهر و گام‌به‌گام به جهان تسری دهیم.

وی بیان کرد: اگر در همین ابتدا با فعالان حوزه تولید فیلم و سینما نشست برگزار کرده‌ایم، با هدف تسری صفات امام رضا(ع) به جامعه و میان مردم با استفاده از زبان هنر است. ما می‌خواهیم برای مردم در شهر علی‌بن موسی‌الرضا(ع) کار کنیم و در این راستا از هنرمندان هم می‌خواهیم به ما کمک کنند. شاید در طول چهار سال دوره مدیریت شهری بتوان یک فیلم سینمایی ۹۰ دقیقه‌ای ساخت که نتیجه‌ای نداشته باشد اما می‌توان فیلم‌های کوتاه زیادی ساخت که هم ارزانتر است و هم تاثیر بیشتری دارد. البته برخی دوستان پیشنهاد برگزاری جشنواره را در مشهد دادند که باید گفت برگزاری آن اشکال ندارد اما به نظرم جشنواره اثر نمی‌آورد؛ با این‌ حال اگر جشنواره‌ تاثیرگذاری باشد، به سهم خود از آن حمایت خواهیم کرد اما اینکه خودمان متولی برگزاری جشنواره‌ای باشیم، بعید است.

بر اساس گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری مشهد، ارجائی در پاسخ به درخواستی برای ساخت فیلم از سوی شهرداری نیز گفت: اجازه دهید ما از اثرهای شاخص و سینمای جوان در حد توان حمایت کنیم، نه اینکه سفارش‌دهنده فیلم باشیم. اگر فیلمی در خصوص جهان‌شهر مشهد با هدف تسری صفات امام رضا(ع) به جامعه و ترویج سبک خادم، زائر و مجاور باکیفیت خوب تولید شود به سهم خود از آن حمایت خواهیم کرد. مدیریت شهری از سینمای جوان در چارچوبی که گفته شد حمایت خواهد کرد، اما سینمای حرفه‌ای خودش باید پشتوانه و پیوست اقتصادی داشته باشد.

وی اضافه کرد: ما با این حرف درست که زیرساخت‌های سینما در مشهد باید تقویت شود موافق هستیم و از آن، به‌خصوص در حوزه سینمای نوین و انیمیشن که بخش خصوصی کم‌تر توان ورود به آن را دارد در صورت عزم در دولت و متولیان اصلی حمایت خواهد کرد. همچنین آماده‌ هستیم تا در صورت تشکیل صندوق حمایتی و یا سندیکای فیلم‌سازی از سوی وزارت ارشاد از آن حمایت کنم، اما اینکه متولی آن باشیم را قبول نداریم. در مجموع در حوزه فرهنگ و هنر بر تسری صفات امام رضا(ع) به شهر و سبک زندگی خادم، زائر و مجاور تاکید داریم و در این مسیر از هنرمندان و فعالان حوزه سینما حمایت خواهیم کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری سینما مشهد شهردار مشهد شهرداری مشهد صفات امام رضا ع زائر و مجاور شهردار مشهد مدیریت شهری آن حمایت بین المللی شهر مشهد جهان شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۲۲۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، دوران کودکی و نوجوانی، مهم‌ترین دورانی است که در آن شخصیت، هویت و سبک زندگی افراد شکل می‌گیرد و نظام‌های اعتقادی و ارزشی در نهاد آنان پایه ریزی می‌شود. ازاین رو، تولید و مصرف محتوا در زیست بوم فرهنگی کودک و نوجوان، ضرورتی راهبردی و سبک ساز است. در این میان، «محتوای ادبی» در پویایی این زیست بوم و الگوسازی در زمینه سبک زندگی، نقشی پررنگ دارد. بررسی‌ها نشان می‌دهند، سهم حوزه کودک و نوجوان در اسناد بالادستی ناکافی است.

دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ مرکز پژوهش‌های مجلس در پژوهشی با عنوان «تولید و ترویج محتوای ادبی برای کودک و نوجوان؛ واکاوی سیاستی و راهکارهای تقنین» آورده است، سیطره محصولات و خدمات ادبی، هنری و رسانه‌ای بر سبد مصرف فرهنگی کودکان و نوجوانان، تولید و مصرف محتوا در این زیست‌بوم را به ضرورتی راهبردی تبدیل کرده است. در این میان، محتوای ادبی می‌تواند در پویایی زیست‌بوم و الگوسازی در زمینه سبک‌زندگی، نقشی پررنگ داشته‌باشد. زیرا پیوند محتوای ادبی با زیبایی‌ها و جاذبه‌های هنری ناگسستنی بوده و در چنین بستر و قالبی، ظرفیت فراوانی برای انتقال پیام‌ها و مفاهیم به ظریف‌ترین و مؤثرترین شکل وجود دارد. 

* سهم حوزه کودک و نوجوان در اسناد بالادستی ناکافی است

این پژوهش بیان می‌کند که بنابر بررسی چارچوب سیاستی کنونی، سهم حوزه کودک و نوجوان در اسناد بالادستی ناکافی است. همچنین سیاست‌های واضح، ملموس و هدفمندی در این زمینه وجود ندارد. در مصوبات و مقررات تخصصی‌تر نیز راهبردهای موجود کم‌رمق بوده و جامعیت لازم را ندارند. بررسی آرایش نهادی این حوزه نیز نشان‌دهنده فعالیت جزیره‌ای، موازی‌کاری و تشتت در تولی‌گری است. 

* نبود نقشه راه راهبردی در حوزه کودک و نوجوان

این پژوهش نبود نقشه راه راهبردی در حوزه کودک و نوجوان را به‌عنوان یکی از چالش‌های تولید و ترویج محتوای ادبی برای این قشر دانست و بیان کرد که خلأ برنامه راهبردی، تلقی نشدن مسائل کودک و نوجوان به‌عنوان اولویتی بنیادین و ضعف در چارچوب سیاستی و نهادی موجود، به ساده‌انگاری، تشتت و نبود انسجام در سطوح مختلف سیاستگذاری و اجرا در این حوزه منجر شده‌است. به‌دلیل محوریت نداشتن پژوهش، تخصص‌گرایی و برنامه‌ریزی جامع‌نگرانه، عمده اقدامات به‌صورت مقطعی و پروژه‌ای، جوشیده از دغدغه‌های فردی یا برخواسته از ادراک و تجربه زیسته محدود و ناقص شخصی بوده‌اند که به نتایج کم‌اثر و سطحی انجامیده‌است. 

* مغفول ماندن بسیاری از حوزه‌های موضوعی مورد نیاز مخاطب 

در این پژوهش، مغفول ماندن بسیاری از حوزه‌های موضوعی مورد نیاز مخاطب به‌عنوان چالش تولید و ترویج محتوای ادبی برای گروه کودک و نوجوان بیان شده و آمده است که آثار تألیفی از لحاظ موضوع‌یابی، مسئله‌مندی و نیازشناسی دچار ضعف جدی بوده و به بسیاری از بحران‌ها و مسائل آسیب‌زای دوره کودکی و نوجوانی کم‌توجهند. در چنین شرایطی، مخاطبان برای پاسخ به نیازها و دغدغه‌های خود، بیشتر سراغ آثار ترجمه‌ای و خارجی می‌روند که اغلب حاوی پیام‌هایی آسیب‌زا و ناسازگارند. 

* خلأ در تألیف و تربیت آفرینش گر

دیگر چالش این حوزه در این گزارش به خلأ در تألیف و تربیت آفرینش گر اشاره شده و آمده است که: فعالیت مؤثر و پیوسته در این حوزه مستلزم حضور و استقرار متخصصان دغدغه‌مند و مسئله‌شناس است. در شرایط کنونی، مجموع آثار تألیفی کمیّت و کیفیت مطلوبی نداشته و در زمینه پرورش و تربیت آفرینش‌گر و متخصص کودک و نوجوان و زیرساخت‌ها و مواد آموزشی مربوطه نیز خلأ جدی وجود دارد. آفرینش‌گران فعال و دغدغه‌مند کنونی نیز کم‌شمار بوده و در میان مخاطبان چندان شناخته شده نیستند. 

* فعالیت جزیره‌ای و رویکرد غیرتعاملی نهادهای مسئول

این پژوهش رویکرد نادرست تمرکز بر مصادیق محتوایی و فعالیت جزیره‌ای و رویکرد غیرتعاملی نهادهای مسئول را به‌عنوان یکی از چالش‌های این حوزه معرفی کرده و توضیح می‌دهد که رویکرد نادرست تمرکز بر مصادیق یا تک‌محصول‌ها، اگرچه در کوتاه‌مدت جذب مخاطب را به‌همراه داشته و دستاوردساز است، اما نمی‌تواند به‌طور ماندگار و گسترده‌ای جریان‌سازی کرده و انس کودکان و نوجوانان با محتوای ادبی را نهادینه کند. عمده دستگاه‌ها و نهادهای مسئول در این حوزه ارتباط پایدار و تعامل پویایی با یکدیگر ندارند و اغلب فعالیت‌ها و برنامه‌های اصلی خود را در سطح درون‌سازمانی دنبال می‌کنند. به‌این‌ترتیب، اقدامات انجام شده تأثیر محدود و اندکی بر کلان وضعیت مصرف فرهنگی کودکان و نوجوانان گذاشته و هدف راهبردی مشخص و دستاورد ملموس و سنجش‌پذیری محقق نمی‌شود. 

* نظم‌دهی و انسجام‌بخشی به فعالیت‌های این حوزه

این پژوهش پیشنهاد می‌کند که نظم‌دهی و انسجام‌بخشی به فعالیت‌های این حوزه و راهبری سبد مصرف فرهنگی مخاطب کودک و نوجوان، به تدوین برنامه‌ای راهبردی و جامع (مصوب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی) و به‌روزرسانی پیوسته آن نیازمند است. تعیین اولویت و رویکرد موضوعی و تنظیم نگاشت نهادی از لوازم اساسی چنین برنامه‌ای است. رصد و پایش مداوم زیست‌بوم فرهنگی کودک و نوجوان می‌تواند منجر به تصویری واضح از وضعیت مستقر شود. تصویری که می‌تواند یاریگر برنامه‌ریزان و آفرینش‌گران و تولیدکنندگان در ایده‌پردازی، خلق اثر، ترویج محتوا، بازاریابی و عرضه محصول باشد. 

* تربیت آفرینش گر و حمایت از آثار تألیفی

این پژوهش یکی از راهکارهای حل این چالش را تربیت آفرینش گر و حمایت از آثار تألیفی عنوان کرده و ادامه می‌دهد که در راستای افزایش تخصص‌گرایی و بهبود وضعیت تألیف، روندها و زیرساخت‌های کنونی باید به‌سمت تربیت و آموزش افراد مستعد، توانمندسازی آفرینش‌گران کنونی و نیز حمایت از آثار تألیفی مطلوب، تغییر مسیر یابند. ازاین‌رو، لازم است ضمن تقویت ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های آموزشی در مقاطع مختلف، در صنعت نشر و فعالیت‌های ترویجی نیز از آثار تألیف و بومی مطلوب پشتیبانی شود (مانند مشوق‌های مالیاتی و اعطای یارانه). 

در این پژوهش تربیت آفرینش گر و حمایت از آثار تألیفی چهره سازی از نهادها و آفرینش گران حوزه کودک و نوجوان به‌عنوان راهکار دیگر مطرح شده و در توضیح آن آمده است که تمرکز بر جایگاه‌های حقوقی و آفرینش‌گران موفق و ترویج و چهره‌سازی از آنها می‌تواند پیوند مستحکم‌تری میان مخاطبان و محتوای ادبی ایجاد کند. زیرا نهادها و آفرینش‌گران از امکان همراهی طولانی‌مدت و پیگیری پیوسته توسط مخاطب برخوردار بوده و ظرفیت بسیار بیشتری برای هویت‌بخشی، الگو‌آفرینی و سبک‌سازی دارند. 

* تقویت زنجیره ارزش و بهره گیری از ظرفیت‌های بازار فرهنگی

این پژوهش همچنین پیشنهاد تقویت زنجیره ارزش و بهره گیری از ظرفیت‌های بازار پردازی فرهنگی را مطرح کرده و بیان می‌کند که عرضه حداکثری محتوای ادبی مستلزم لحاظ ذائقه‌ها و گرایش‌های گوناگون مخاطب و قرار دادن محتوای مدنظر در زنجیره ارزش است. در صورت ایجاد پیوستاری در سیاستگذاری و برنامه‌ریزی در این حوزه، می‌توان منابع فرهنگی غنی دینی و بومی را به زبان کودک و نوجوان امروز فراوری کرد و با بهره‌گیری از ظرفیت‌های بازار پردازی فرهنگی به بازتولید چنین آفرینش‌هایی در قالب‌های گوناگون پرداخت.

* تقویت جریان اقتباس

راهکار دیگر مرکز پژوهش‌های مجلس در این پژوهش مبتنی بر تقویت جریان اقتباس و سرمایه‌گذاری در صنعت و پی نما مطرح شده که در توضیح آن بیان می‌کند که با تقویت جریان اقتباس می‌توان جهان‌های داستانی و شخصیت‌های بومی و آئینی را در قالب رمان بازآفرینی کرد و با نگارش فیلم‌نامه‌ها و بازی‌نامه‌های اقتباسی براساس رمان‌های پرمخاطب و غنی به گسترش جهان داستانی خلق شده در دیگر قالب‌های هنری و رسانه‌ای پرداخت. صنعت پی‌نما نیز ظرفیت فراوانی در شکوفایی زنجیره ارزش آثار ادبی داشته و می‌تواند حلقه اتصال کتاب و آثار نمایشی (به‌ویژه پویانمایی) باشد. با سرمایه‌گذاری در پی‌نما، هم مخاطب بالقوه‌ای برای آثار اقتباسی فراهم می‌شود و هم بهره‌وری فرایندهای تولید آثار نمایشی افزایش می‌یابد. رویکرد ارتباطات سازمانی در میان دستگاه‌های مسئول در این عرصه نیازمند بازنگری جدی است. همرسانی نیازها و ظرفیت‌ها میان مدارس، مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مساجد، فرهنگ‌سراها و دیگر نهادهای مرتبط و برقراری تعاملات هم‌افزا در این زمینه، ضروری است. 

در یکی جمع بندی نهایی محوری‌ترین مسائل و چالش‌های این حوزه از منظر سیاستی و تقنینی عبارتند از:
۱. نبود نقشه راه راهبردی در حوزه کودک و نوجوان،
۲. مغفول ماندن بسیاری از حوزه های موضوعی مورد نیاز مخاطب،
۳. خلأ جدی در تألیف و تربیت آفرینش گر،
۴. رویکرد نادرست تمرکز بر مصادیق محتوایی،
۵. فعالیت جزیره ای و رویکرد غیرتعاملی نهادهای مسئول.
در راستای مسائل یاد شده، این راهکارها پیشنهاد می شوند:
۱. تدوین برنامه راهبردی و تنظیم نگاشت نهادی،
۲. رصد و شناسایی مداوم نیازهای کودکان و نوجوانان،
۳. تربیت آفرینش گر و حمایت از آثار تألیفی،
۴. چهره سازی از نهادها و آفرینش گران حوزه کودک و نوجوان،
۵. تقویت زنجیره ارزش و بهره گیری از ظرفیت های بازارپردازی فرهنگی،
۶. تقویت جریان اقتباس و سرمایه گذاری در صنعت پی نما (کمیک)،
۷. بهبود تعامل میان دستگاهی.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازیگر قدیمی به کما رفت
  • «تمساح خونی» با حضور جواد عزتی در مشهد اکران می‌شود
  • ضرورت توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی
  • لزوم توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی
  • چه کنیم آلزایمر نگیریم؟
  • محمدحسین لطیفی فیلمی درباره امام رضا (ع) می‌سازد
  • محمدحسین لطیفی فیلمی درباره امام رضا(ع) می سازد
  • فرهاد قائمیان تکلیف ساخت فیلم درباره امام رضا(ع) را روشن کرد
  • شکاف ۱۵ تریلیون دلاری برای تامین زیرساخت های جهانی تا سال ۲۰۴۰
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟