Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-08@16:09:11 GMT

جمع رفقا در زندان

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۲۲۹۸۰

جمع رفقا در زندان

حسن میرکاظمی معروف به حسن رعیت به ۳۵ سال حبس محکوم شد. این خبر را روز گذشته سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد و گفت: «بخشی از این پرونده پیش‌تر در دادگاه رسیدگی و منجر به صدور حکم شده بود و بخشی از آن مفتوح بود که اخیرا منجر به صدور حکم بدوی شد».

به گزارش قوه قضائیه، ذبیح‌الله خداییان ادامه داد: «در این پرونده ۲۰ نفر محکومیت یافتند که اتهامات آن‌ها مشارکت در اخلال عمده در نظام پولی و ارزی کشور و پول‌شویی، کلاهبرداری، جعل، استفاده از سند مجعول و اعمال نفوذ برخلاف حق و مقررات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین اتهام برخی محکومان دیگر این پرونده ناظر بر معاونت در جرائم فوق‌الذکر است».

او افزود: «در این پرونده مجرم اصلی به یک فقره حبس ۲۵ سال، سه فقره حبس سه سال و یک فقره حبس یک سال، جمعا به ۳۵ سال حبس محکوم شد. همچنین در این پرونده یک نفر به ۱۶ سال حبس، دو نفر به ۱۰ سال حبس، یک نفر به ۹ سال حبس، شش نفر به هفت سال حبس و بقیه نیز به شش سال و پنج سال حبس محکوم شده‌اند».

سخنگوی قوه قضائیه درباره اتهامات آنان نیز گفت: «این افراد با اقدامات خود، در نظام ارزی کشور اخلال ایجاد کرده و وام‌های کلانی را از برخی بانک‌ها گرفته بودند. در یک مورد ۶۰ میلیون یورو از یکی از بانک‌ها وام گرفته بودند تا کالا وارد نمایند؛ اما با جعل مدارک، وانمود کردند که کالا وارد شده حال آنکه کالایی وارد نشده بود».

خداییان همچنین اعلام کرد که حکم صادره در مورد این پرونده بدوی است به همین دلیل از ذکر اسامی محکومین خودداری می‌کند و آن‌ها می‌توانند در دیوان عالی کشور فرجام‌خواهی کنند و پس از قطعیت‌یافتن حکم نام مجرمین اعلام خواهد شد.

بابک، اکبر و حسن

نام او اولین بار در ماه‌های آخر سال ۸۷ به گوش رسید، آنجا که بانک کشاورزی اعلام کرد فردی به نام حسن میرکاظمی با ۱۷۵ میلیارد تومان بزرگ‌ترین بدهکار این بانک است، اما تصویر او در وقایع سال ۸۸ دیده شد، آنجا که کلت به دست روی موتور نشسته است. حسن رعیت و خانواده او چندین کارخانه تولید فلز راه‌اندازی کرده بودند. او همچنین عکس معروفی در کنار بابک زنجانی در هواپیما دارد.

زنجانی در جایی گفته بود که عکس منتشرشده در جت اختصاصی در فیس‌بوکش بوده و فکر نکرده این عکس این همه هیاهو می‌کند. او همچنین در گفتگو با بی‌بی‌سی گفته بود که میرکاظمی دوست نزدیک اوست. زنجانی یک بار نیز در گفتگو با سایت تابناک درباره حسن رعیت گفته بود: «ایشان با ما دوست است و کاسبی خاصی هم با ایشان ندارم. فقط در گذشته یکی از هتل‌های وی را در کیش خریداری کردم و از آنجا هم همدیگر را شناختیم و چند مسافرت هم با‌هم رفتیم».

بابک زنجانی نیز چند سال پیش متهم ردیف‌اول پرونده فساد نفتی بود و حکم اعدام او صادر شده است. زنجانی نهم اسفند سال ٩٢ و با درخواست ١٢ نفر از نمایندگان مجلس نهم از سران سه قوه، بازداشت و روانه زندان اوین شد. از او ۴۰ جلسه بازجویی شد و قرار مجرمیتش دو هزار صفحه بود. دولت حسن روحانی بدهی بابک زنجانی به وزارت نفت را ۹ هزار میلیارد تومان اعلام کرده بود.

از افراد دیگری که حسن رعیت از او به‌عنوان رفیق خود یاد کرده، اکبر طبری است. او مدیر‌کل سابق امور مالی و معاون اجرائی سابق قوه قضائیه بود که بعد آغاز به کار ابراهیم رئیسی در قوه قضائیه برکنار شد.

طبری در تیر ماه سال ۹۸ بازداشت شد و بعد از برگزاری دادگاه، در شهریور سال گذشته به اتهام سردستگی شبکه رشوه‌گیری و اخذ رشوه‌های متعدد به ۳۱ سال حبس تعزیری و به اتهام پول‌شویی به ۱۲ونیم سال حبس تعزیری، «انفصال دائم از خدمات دولتی»، «ضبط اموال ناشی از گرفتن رشوه» و پرداخت جزای نقدی ۱۲۰ میلیارد تومانی محکوم شد. ​

انجام بده، اما فاصله بگیر

۲۲ فروردین امسال، نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات حسن رعیت به ریاست قاضی بابایی برگزار شد؛ درحالی که چهره شکسته و مو‌های سفیدشده متهم کاملا جلب توجه می‌کرد.

جعفرزاده نماینده دادستان درباره پرونده با بیان اینکه کیفرخواست آن حدود ۴۰۰ صفحه است، در تشریح عناوین اتهامی متهم گفت: «سیدحسن میرکاظمی مشهور به رعیت متولد ۱۳۵۱ بازداشت از تاریخ ۱۳/۰۵/۹۸ متهم است به ۱- مشارکت در اخلال عمده در نظام پولی و ارزی کشور از طریق اخذ مبالغ کلان ارزی و ریالی با تقلب از بانک‌ها معادل ۴۰۰ میلیون دلار و بیش از پنج هزار میلیارد ریال منجر به اخلال در نظام اقتصادی کشور با وصف سردستگی ۲- مشارکت در کلاهبرداری شبکه‌ای از بانک‌ها به مبلغ مذکور در بند نخست ۳- مشارکت در جلب و استفاده از اسناد مجعول ۴- مشارکت در پول‌شویی به میزان مبالغ ارزی و ریالی مندرج در اتهامات اول و دوم ۵- مشارکت در پرداخت رشوه به علی دارابی‌نیا مدیرعامل و رئیس هیئت‌مدیره وقت بانک صادرات لرستان به مبلغ ۱۱ میلیارد ریال، محمدحسن کریمی رئیس وقت بانک پارسیان کیش به مبلغ ۹۸۰ میلیون ریال، رئیس وقت شعبه ۴۰۶۰ بانک صادرات گرگان به تعداد ۳۰ عدد سکه، خانم منصوره عنصری رئیس وقت شعبات بهار و سه‌راه طالقانی بانک ملت به میزان پنج عدد سکه و ۳۰۰ میلیون ریال وجه نقد ۶- اعمال نفوذ برخلاف حق و مقررات قانونی با سوءاستفاده از روابط خصوصی ۷- قطع و خشکاندن ۲۰۶ اصله درخت». نماینده دادستان همچنین گفته بود: «در این پرونده با یک شبکه فساد مواجه هستیم؛ شبکه فسادی که مجموعه‌ای از جرائم را رقم زدند؛ از اخلال کلان در نظام پولی و ارزی کشور تا ضربه به محیط زیست. اخذ تسهیلات از ۳۰سالگی تا ۴۰سالگی دریافت شده بود، حال چطور می‌شود یک جوان ۳۰ساله بتواند چنین تسهیلاتی دریافت کند جز با ارتباط ویژه با برخی مسئولان و مفسدان اقتصادی مثل اکبر طبری، قاضی منصوری و بابک زنجانی که در همین دادگاه محاکمه شدند».

او حسن رعیت را یار غار بابک زنجانی دانسته و گفته بود: «روز اولی که بابک زنجانی دستگیر شد، به بازجو شماره رعیت را داد تا به واسطه نفوذ او با اکبر طبری مشکل رفع شود. یکی، دو سال پیش آقای منصوری از او و طبری درخواستی می‌کند که طبری به رعیت می‌گوید انجام بده، اما از منصوری فاصله بگیر».

نماینده دادستان یکی از اتهامات رعیت را گرفتن تسهیلات با جعل و تقلب دانسته و گفته بود: «شبکه رعیت در قالب هفت شرکت از سه بانک آینده، گردشگری و کشاورزی تسهیلات ریالی دریافت کرد و به حساب پنج بانک دیگر ریخت و از این طریق پیش‌پرداخت حواله‌های ارزی خود را تأمین کرد و اصطلاحا از این جیب به آن جیب گذاشت، حال آنکه قرار بود با آن تسهیلات دریافتی مواد اولیه وارد کند».

او ادامه داد: «متهم با کسب مال از طریق نامشروع یک باغ‌وحش خصوصی را که به بهشت گمشده مشهور است، راه‌اندازی کرد و سبک متفاوتی نسبت به سایر مفسدین اقتصادی به کار گرفت؛ وی از این ملک برای دعوت از افراد تأثیرگذار استفاده می‌کرد. وی کلکسیونی از‌جمله موتورسیکلت جمع‌آوری می‌کرد و گاهی برخی از این کلکسیون را در قالب هدایا ارائه می‌داد».

نماینده دادستان همچنین گفت زمانی که نام متهم به‌عنوان بدهکار کلان بانکی شناخته شد، او تغییر رویه داد و با استفاده از اوراق هویتی کارمندان و اعضای خانواده‌اش شرکت‌های کاغذی را راه‌اندازی و از این طریق تسهیلات اخذ کرد. او در توضیح این پرونده اعلام کرد که متهم تلاش داشته تا اتهامات خود را به افراد متواری این شبکه منتسب کند. همچنین گفت این پرونده دارای پنج متهم متواری به خارج از کشور است که علی‌رغم پیگیری‌ها حاضر به بازگشت نشدند.

نماینده دادستان همچنین با اشاره به جعل مدارک تحصیلی در شبکه میرکاظمی گفته بود: «با توجه به اسناد موجود شبکه میرکاظمی نسبت به جعل مدارک تحصیلی چند نفر اقدام کرده است. اوراق هویتی محمود میرکاظمی پسر متهم میرکاظمی نیز جعل شده و برای به‌کارگیری در یکی از شرکت‌های تابعه وزارت دفاع استفاده شده است و پس از دستگیری میرکاظمی از شعب بانک‌هایی که مهر آن‌ها در دفتر متهم کشف شده بود، استعلام به عمل آمد که اعلام کردند جعلی است یا مورد تردید قرار دارد».

در ادامه جلسه دوم دادگاه، اسمی و عناوین اتهامی ۲۱ متهم دیگر پرونده از سوی نماینده دادستان قرائت شد: «منصور معتقد» متهم ردیف دوم پرونده که برادر همسر حسن میرکاظمی است، «باقر شعار» متهم ردیف سوم که متواری است، «سیدروح‌الله میرکاظمی» متهم ردیف چهارم و برادر حسن رعیت متهم، «محمد ابازاده» متهم ردیف پنجم، «محمدامین علوی‌طالبی» متهم ردیف ششم پرونده که متواری است، «سیدعلیرضا هاشمی‌زاد» متهم ردیف هفتم که متواری است، «محمدرضا حاجی‌قربانخانی» متهم ردیف هشتم، «مسعود جدیدی‌ممتاز» متهم ردیف نهم پرونده، «علی قاسمی» متهم ردیف دهم پرونده که متواری است، «محمدرضا یزدان‌شناسان» متهم ردیف یازدهم، «سیدرضا بتو» متهم ردیف دوازدهم پرونده، «علی‌اکبر رحمانی» متهم ردیف سیزدهم، «مجید عبادی» متهم ردیف چهاردهم، «علی فرخی» متهم ردیف پانزدهم، «علی‌اشرف افخمی» رئیس وقت بانک صنعت و معدن متهم ردیف شانزدهم، «محمد آریا» متهم ردیف هفدهم، «علی دارابی‌نیا» متهم ردیف هجدهم، «محمدحسن کریمی» رئیس شعبه کیش بانک پارسیان متهم ردیف نوزدهم پرونده، «غلامرضا توحیدی» متهم ردیف بیستم، «معصومه عنصری» متهم ردیف بیست ویکم پرونده و «سیروس یوسفی» متهم ردیف بیست و‌دوم پرونده.

در جلسه سوم دادگاه که پنج خرداد برگزار شد، حسن رعیت در جایگاه قرار گرفت و با رد اتهامات مدعی شد در زندگی‌اش به هیچ‌کس رشوه نداده و اتهام اخلال در نظام اقتصادی را قبول ندارد. او همچنین درباره اکبر طبری و واسطه قراردادنش گفت: «طبری رفیق ۱۸ ساله من بود و به همین دلیل به او مراجعه داشته است».

در جلسه چهارم وکیل حسن رعیت را صرفا بدهکار دانست نه اخلالگر و سرجمع این بدهی‌ها را ۴۰ میلیون دلار اعلام کرد؛ درحالی که نماینده بانک صادرات اعلام کرد حسن رعیت ۱۳۰ میلیون دلار تنها به این بانک بدهکار است! در نهایت بعد از برگزاری هفت جلسه دادگاه، سخنگوی قوه قضائیه روز گذشته اعلام کرد حسن رعیت به ۳۵ سال زندان محکوم شده است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: حسن میرکاظمی حسن رعیت نماینده دادستان حسن میرکاظمی بابک زنجانی قوه قضائیه ارزی کشور اکبر طبری متهم ردیف محکوم شد حسن رعیت رئیس وقت بانک ها سال حبس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۲۲۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاهبرداری با اخذ ویزا

رئیس پلیس آگاهی پایتخت از کلاهبرداری ۲۲ میلیارد ریالی با شگرد اخذ ویزا خبر داد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، رئیس پلیس آگاهی پایتخت افزود: تحقیقات ابتدایی حکایت از آن داشت یک مرد جوان اهل کشور افغانستان با چرب زبانی و ادعای نفوذ در سفارتخانه‌ها از شهروندان در تهران، مشهد و کرج مبلغ ۲۲ میلیارد ریال پول دریافت کرده است.

این مقام ارشد انتظامی عنوان کرد: کارآگاهان در نخستین گام با بهره‌گیری از شیوه‌های کشف نوین جرم و اقدامات اطلاعاتی گسترده مخفیگاه متهم را شناسایی کردند و پی بردند که وی قصد دارد تا با جعل مدارک بیشتر مبالغ دیگری از شهروندان دریافت کند.

وی متذکر شد: کارآگاهان پس از دریافت این سرنخ مهم با هماهنگی‌های لازم با مرجع قضائی راهی مخفیگاه موردنظر در پاسداران شدند و متهم اصلی پرونده را در یک عملیات منسجم دستگیر کردند.

سردار گودرزی ادامه داد: متهم پس از انتقال به اداره سیزدهم پلیس آگاهی در تحقیقات ابتدایی به جرم خود مبنی بر کلاهبرداری از شهروندان با شگرد اخذ ویزا کشور‌های اروپایی و آسیایی اعتراف همچنین شاکیان پرونده در مواجه حضوری وی را شناسایی کردند.

وی در پایان با بیان اینکه خط قرمز پلیس امنیت شهروندان است، خاطرنشان کرد: با صدور قرار قانونی از سوی مرجع قضائی متهم برای روشن شدن زوایای پنهان پرونده و کشف جرایم احتمالی در اختیار کارآگاهان اداره سیزدهم پلیس آگاهی قرار گرفتند.

دیگر خبرها

  • جزییات دستگیری متهم به قتل زهره فکور صبور
  • وکیل زهره فکور صبور: متهم به قتل دستگیر شد/ پرونده جزییات محرمانه و اخلاقی دارد
  • ویدیو/ چین؛ متهم ردیف اول هک وزارت دفاع انگلیس
  • کلاهبرداری با اخذ ویزا
  • امیر تتلو در زندان قرآن و نهج‌البلاغه می‌خوانَد | او تمام ‌ماه رمضان را روزه گرفت و برنامه محفل که در شب‌های ‌ماه رمضان پخش می‌شد را نگاه کرد!
  • واردات اتوبوس‌های برقی هم مافیایی شد؟ / شهرداری تهران؛ متهم ردیف اول!
  • دستگیری متهم کلاهبرداری ۶ میلیارد ریالی رسید جعلی خرید در قم
  • حمله سایبری گسترده به وزارت دفاع انگلیس/ چین متهم ردیف اول!
  • جزئیات جدید از دادگاه پسر معاون اول سابق قوه قضائیه که اعترافات خود را پس گرفته بود
  • رهایی دو زندانی از پای چوبه دار در مشگین شهر