Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در کشور ما معمولا افرادی با انبوهی از معلومات نظری هستند که در روز‌های پس از اخذ مدرک تحصیلی برای تعیین مسیر آینده خود دچار سردرگمی می‌شوند. بیشتر این افراد مهارت لازم را برای ورود به بازار کار ندارند و به دنبال میز و صندلی و فرصت استخدام می‌گردند و گاه به ناچار در رشته‌های غیرتخصصی، نامرتبط و یا بی نیاز به مهارت‌های خاص مشغول به کار می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروه بزرگی از این دانش آموختگان بیکار، افرادی هستند که در رشته‌های کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی مدرک گرفته اند، اما برای ورود به بازار کار فقط به دانسته‌های نظری خود اتکا دارند.

از سوی دیگر باید اذعان کرد جوانان ما رغبتی به فعالیت در بخش کشاورزی ندارند و اصلاح هرم سنی کشاورزی مستلزم فراهم کردن فضای ورود کارشناسان جدید و باانگیزه به این بخش و افزایش سطح دانش کشاورزی است.

بیکاری دست کم ۳۰ درصد از دانش آموختگان کشاورزی

زهرا مظاهری معاون آموزش و فنی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: این سازمان حدود ۱۵هزار دانش آموخته رشته‌های کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست را در قالب ۱۸ گرایش تخصصی تحصیلی به عضویت خود در آورده است که متاسفانه ۳۰ درصد آنان بیکار و جویای کار هستند.

 او ضعف نظام آموزشی عالی کشور در مهارت آموزی به دانشجویان را علت اصلی بیکاری به خصوص در این بخش و سبب کاهش بهره وری در تولید دانست و افزود: ایجاد مراکز توان افزایی راهکاری برای این مشکل است.

مراکزی برای توان افزایی و مهارت آموزی

معاون آموزش و فنی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان اظهار کرد: از شهریور سال ۹۸ با ابلاغ دستورالعمل مراکز مهارت آموزی و توان افزایی حدود ۱۰۰ دانش آموخته کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست برای گذراندن دوره‌های مهارت آموزی به واحد‌های توان‌افزایی معرفی شده اند.

مظاهری افزود: تاکنون ۹۷ مرکز توان افزایی و مهارت آموزی در شاخه‌های خدمات فنی و مهندسی، ترویجی، کلینیک‌های گیاه پزشکی و دامپزشکی در استان اصفهان دایر شده که بیشترین تعداد در کشور است.

او در خصوص چگونگی ورود به این مراکز بیان کرد: دانش آموختگان بخش کشاورزی، با عضویت در سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و دریافت معرفی نامه به مراکز مهارت آموزی و مهارت افزایی هدایت می‌شوند تا دوره‌های مهارت آموزی را بگذرانند و در این واحد‌ها مشغول کار شوند.

مهارت محوری به جای ادبیات محوری؛ دانش مزد محوری به جای دستمزد محوری

مهدی تقی پور رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما  گفت: این سازمان با تغییر رویکرد آموزشی از «ادبیات‌محور» به «مهارت‌محور»، و با همکاری واحد‌های تایید شده تولیدی و خدماتی، که کانون‌های یادگیری و توان‌افزایی به شمار می‌آیند، برنامه مهارت‌آموزی نوین اعضا را تدوین و اجرایی کرده است.

او افزود: این آموزش‌ها متکی به بخش خصوصی، تقاضا محور، داوطلبانه و منتج به اشتغال است و سیاست اشتغال در بخش فنی و مهندسی کشاورزی را از «دستمزد محوری» به «دانش مزد محوری» تغییر می‌دهد.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان اظهار کرد: تمرکز ما بیشتر بر مشاغل نوظهور دریا پایه، بازار پایه، مزارع پرورشی انواع جانوران و فعالیت‌های کشاورزی اقلیم محور و بیابان پایه است.

تقی پور ادامه داد: هدفگذاری سازمان نظام مهندسی کشاورزی در کشور ایجاد ۵۰ هزار شغل مفید و مؤثر با همکاری وزارت جهاد کشاورزی است.

مجریان طرح مهارت افزایی، راضی از اشتغالزایی

شیوا بحرینیان صاحب گلخانه‌ای بزرگ در شهر اصفهان است که واحد تولیدی او از واحد‌های همکار سازمان نظام مهندسی کشاورزی در اجرای طرح توان افزایی به شمار می‌آید.

او در این زمینه به خبرنگار ما گفت: گلخانه ما در سال ۱۳۹۸ موفق به اخذ مجوز نخستین مرکز مهارت‌آموزی و توان‌افزایی از سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان شد.

صاحب این واحد پرورش گل و گیاه افزود: تا کنون۳۱ دانش آموخته کشاورزی و عضو سازمان نظام مهندسی کشاورزی برای طی دوره‌های مهارت‌آموزی به این مرکز معرفی  و شماری از آن‌ها در همین واحد مشغول به کار شده‌اند.

بحرینیان افزود: ۱۳۰ نفر در رده سنی ۲۲ تا ۳۵ سال به صورت غیر مستقیم در این مجموعه فعالیت می‌کنند.

سعید نوری مدیرعامل یک مجتمع آزمایشگاهی هم که واحد متبوعش از سال ۷۶ در قالب سه آزمایشگاه خاک شناسی، گیاه شناسی و تولید مواد بیولوژیک فعالیت می‌کند گفت: در سال ۱۳۹۸ به جمع شرکت‌های همکار سازمان نظام مهندسی کشاورزی به عنوان شرکت توان‌افزایی و مهارت آموزی اضافه شده ایم.

او گفت: شرکت‌های توان افزایی می‌توانند به دانش آموختگان بخش کشاورزی که در حقیقت دانش این حوزه را در دانشگاه‌ها فرا گرفته‌اند، اما مهارت عملی کار را ندارند برای اشتغال کمک کنند.

مدیرعامل این مجتمع آزمایشگاهی افزود: این افراد پس از طی دوره مهارت آموزی معمولا جذب همان واحد می‌شوند و یا حتی می‌توانند وارد عرصه کارآفرینی شوند.

آمار بالای دانش آموختگان بیکار دانشگاهی تاییدی بر ناکارآمدی مزمن نظام آموزشی در پرورش نیرو‌هایی متناسب با نیاز جامعه و بازار کار است. طرح‌هایی مثل گذراندن دوره‌های مهارت افزایی و توان افزایی گرچه بخشی از گره اشتغال دانش آموختگان جوان را باز می‌کند، اما شاید در قدم اول باید فکری به حال نظام آموزشی کشور از دوران ابتدایی تا دانشگاه کرد تا افراد جامعه به بسته‌ای از محفوظات تبدیل نشوند!

گزارش از معصومه اکبری
انتهای پیام/ی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رشته کشاورزی نظام مهندسی دوره های مهارت دانش آموختگان توان افزایی مهارت آموزی واحد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۲۳۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تسریع در استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت جهاد کشاورزی، ایوب فصاحت در نخستین نشست منطقه‌ای روسای سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها، تقویت همگرایی و مشارکت در سرعت‌بخشی به استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی را ضروری دانست و افزود: موضوع نظام صنفی کشاورزی مورد تاکید وزیر جهاد کشاورزی است.

وی ساماندهی، توانمندسازی و حمایت از تشکل‌های صنفی تخصصی و محصولی را یکی از برنامه‌های راهبردی سازمان مرکزی طی سال جاری برشمرد و اظهارداشت: در این خصوص استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی باید با اهتمام جمعی و پیگیری بیشتر صورت گیرد تا این راهبرد به نتیجه منتهی شود.

سرپرست سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، تقویت همگرایی، تعامل و مشارکت امور، وفق قوانین و مقررات میان تمامی ارکان مرتبط در خصوص استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی در سطح مجموعه وزارتخانه و پرهیز از پرداختن به مسایل واگرا کننده را خواستار شد.

فصاحت بیان کرد: دبیرخانه هیات عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران مستقر در سازمان مرکزی تعاون روستایی، نهایت تلاش خود را معطوف به سرعت بخشیدن به موضوع استقرار ساختار جدید خواهد کرد و مجموعه سازمان مرکزی نیز پشتیبانی‌های لازم را در این راستا خواهد داشت و از خرداد ماه امسال نیز این موضوع یکی از موارد مورد پیگیری سازمان در سفر‌های استانی است.

نظام صنفی مهمترین رکن بخش غیردولتی حوزه کشاورزی است

جانعلی بهزادنسب مشاور عالی و دستیار وزیر جهاد کشاورزی در این نشست گفت: پروژه نظام صنفی کشاورزی از منظر وزارتخانه و شخص وزیر جهادکشاورزی به عنوان مهمترین رکن بخش غیردولتی حوزه کشاورزی تلقی می‌شود.

وی با اشاره به تاکید وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر تسریع در استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی؛ اهتمام در استقرار این ساختار جدید و تسریع در نهایی شدن روند انتخابات اتحادیه‌های صنفی کشاورزی و اتاق‌های اصناف در شهرستان‌ها، انتخابات اتاق‌های شهرستان و انتخاب هیات مدیره اتاق اصناف کشاورزی ایران را ضروری دانست.

وفق قوانین و مقررات مسئولیت اصلی اجرای استقرار ساختار جدید نظام صنفی است

مسعود عدل‌طلب دبیر هیئت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران و مدیرکل دفتر ساماندهی صنوف و تشکل‌های مردم‌نهاد به تشریح و تبیین فرآیند اجرای آیین‌نامه و استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی پرداخت و گفت: وفق قوانین و مقررات، مسوولیت اصلی اجرای استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی در سطح استان با شخص رئیس سازمان جهادکشاورزی استان به عنوان رئیس کمیسیون نظارت بر اصناف کشاورزی شهرستان مرکز استان است و مدیران تعاون روستایی استان‌ها به عنوان دبیر کمیسیون نظارت بر اصناف کشاورزی شهرستان مرکز استان در روند استقرار وظیفه‌مندی دارند.

بنابر این گزارش، در این نشست پس از بررسی موردی عملکرد و تعهد استان‌ها، روسای سازمان جهادکشاورزی و نمایندگان اتاق‌های اصناف و نظام‌های صنفی کشاورزی استان‌های حاضر، به طرح چالش‌های اجرایی در روند تشکیل اتحادیه‌ها و اتاق‌های اصناف و مسایل حد نصاب‌ها در برگزاری انتخابات اتحادیه‌ها و صدور پروانه‌های کسب کشاورزی پرداختند و در ادامه پیشنهاد‌های بهبود امور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

همچنین مقرر شد، براساس برنامه‌ریزی انجام شده جلسات هماهنگی منطقه‌ای به منظور تسریع و تسهیل در روند استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی با روسای سازمان جهادکشاورزی سایر استان‌های کشور طی ماه جاری برگزار شود.

نخستین جلسه وبیناری منطقه‌ای تسریع در فرآیند استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی بنا به دعوت و هماهنگی دفتر هماهنگی امور استان‌های وزارت جهاد کشاورزی با حضور سرپرست سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، مشاور عالی و دستیار وزیر جهاد کشاورزی، نماینده حوزه وزارتی وزارت جهاد کشاورزی، رئیس اتاق اصناف کشاورزی ایران، دبیر هیات عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران، روسای سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها، مدیران سازمان تعاون روستایی و نمایندگان نظام‌های صنفی کشاورزی استان‌های تهران، مازندران، گلستان، سمنان، قم، البرز و گیلان و همچنین روسا و کارشناسان ادارات دفتر ساماندهی صنوف و تشکل‌های مردم‌نهاد برگزار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشاورزی در ماه و مریخ: مزرعه‌داری در ورای مدار زمین، امکان‌پذیر است
  • جذب اعضای تیم والیبال دانش‌آموزان به عنوان معلم
  • نمایش توانمندی هنرجوهای هنرستان‌های قشم
  • آموزش‌های فنی و حرفه‌ای مقدمه‌ای برای ایجاد اشتغال جوانان است
  • رشته‌های فنی باید در شهرستان معمولان ارتقا یابد
  • لزوم تسریع در استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی
  • نمایش دستاوردهای خودکفایی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در سنندج
  • نمایشگاه دست ساخت‌های دانش آموزی در سنندج
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی
  • آغاز طرح آموزش شنا به دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد