Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به این مسئله کسری میزان گاز ورودی به نیروگاه‌های کشور گفت: ما در 3 ماه سرد آذر، دی و بهمن ماه با کسری میزان گاز ورودی به نیروگاه‌های کشور مواجه هستیم که سال گذشته این ناترازی به طور میانگین بین 80 تا 110 میلیون مترمکعب گاز طبیعی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی صنعت برق در بیان اینکه نیاز مصرف زمستان امسال در صنعت برق معادل 43 هزار مگاوات برآورد می‌شود، تاکید کرد: با توجه به افزایش اوج بار، نیاز به گاز طبیعی نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده و در زمستان سال جاری نیروگاه‌های کشور با احتساب طرح‌های مدیریت مصرف به حداقل 227 میلیون متر مکعب گاز در طول روز نیاز دارند.

*توان تامین 48 درصد سوخت نیروگاهی در فصل سرد با استفاده از گاز طبیعی وجود دارد

وی در تشریح توافقات صورت گرفته بین وزارت نیرو و نفت به منظور تامین سوخت در فصل زمستان گفت: بر این اساس وزارت نفت قول تامین 110 میلیون متر مکعب گاز  در روز معادل 48 درصد از نیاز نیروگاه‌های کشور را داده و بین 110 تا 120 میلیون متر مکعب گاز مورد نیاز روزانه نیروگاه در فصل سرد تامین نمی‌شود.

رجبی مشهدی در پاسخ به این مسئله که میزان کسری سوخت ناشی از کسری تامین گاز طبیعی از چه منابعی تامین می‌شود، گفت: به منظور کسری ناترازی تامین سوخت گاز طبیعی باید از منابع سوخت مایع استفاده کنیم تا از اوج بار فصل زمستان بدون مشکل عبور کنیم.

*نیاز 117 میلیون لیتری صنعت برق به سوخت مایع در زمستان

سخنگوی صنعت برق، با اشاره به اینکه مخازن ذخیره‌سازی سوخت مایع نیروگاه‌های کشور 25 درصد کمتر از مقدار مشابه سال گذشته است، گفت: در شرایطی که گاز طبیعی مطابق توافق به نیروگاه برسد، صنعت برق به روزانه 117 میلیون لیتر گازوئیل نیاز دارد تا ناترازی سوخت خود را تامین کند.

این مقام مسئول، با اشاره به اینکه در حال حاضر توافق شده که روزانه 30 تا 35 میلیون لیتر گازوئیل به طرفیت مخازن سوخت مایع نیروگاه اضافه شود، گفت: ظرفیت کل مخازن سوخت مایع نیروگاه‌های کشور 3.6 میلیارد لیتر است که در حال حاضر 1.7 میلیارد متر مکعب از این ذخایر با سوخت مایع پر شده است. در شرایطی که روند افزایش روزانه 30 تا 35 میلیون لیتر گازوئیل ادامه داشته باشد، این مخازن ظرف 2 ماه آینده تکمیل شده و مشکلات صنعت برق تا حد زیادی بهبود پیدا خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه هر مخزن سوخت مایع باید در مدت فصل سرد 2.5 مرتبه پر شود، ادامه داد: به نظر می‌رسد، در بازه زمانی فصل سرد نیروگاه‎های کشور به استفاده از سوخت نفت کوره تا حد 35 میلیون لیتر در روز مجبور شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سخنگوی صنعت برق سوخت نیروگاهی گاز طبیعی سوخت مایع تامین گازوئیل مازوت نیروگاه های کشور میلیون لیتر میلیون متر سوخت مایع گاز طبیعی متر مکعب مکعب گاز صنعت برق فصل سرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۲۷۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتمام تعمیرات ۱۰۵هزار مگاوات نیروگاهی در نیمه اردیبهشت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شرکت مادر تخصصی برق حرارتی، ناصر اسکندری با اشاره به اینکه ۹۴ درصد برق مورد نیاز کشور توسط نیروگاه‌های حرارتی تولید می‌شود، گفت: با توجه به اینکه بخش اعظم تأمین برق کشور بر عهده نیروگاه‌های حرارتی است، از این رو آمادگی کامل این واحدها برای تولید برق پایدار در فصول گرم سال از اهمیت بسیار مضاعفی برخوردار است.

وی فصول گرم سال را به عنوان روزهای اوج مصرف برق کشور معرفی کرد و گفت: همه ساله پس از عبور از فصل گرم سال و شروع مهرماه فصل تعمیراتی نیروگاه‌های حرارتی آغاز شده و بایستی تا قبل از خردادماه سال بعد به پایان برسد. چرا که از خردادماه با افزایش مصرف برق کشور بایستی نیروگاه‌ها آمادگی کاملی برای پاسخگویی به بار مصرف این بازه زمانی داشته باشند.

اسکندری تاکید کرد: در همین راستا از ابتدای مهرماه سال گذشته به منظور آماده‌سازی این واحدها برای تولید انرژی پایدار در فصول گرم سال، بالغ بر ۱۰۵ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی در دستور کار قرار گرفته است که تاکنون ۹۳ هزار مگاوات از این برنامه عملیاتی شده و امیدواریم با اتمام به موقع برنامه‌های یاد شده تا نیمه اردیبهشت‌ماه بتوانیم تمامی واحدهای نیروگاهی را برای تأمین برق پایدار روزهای اوج مصرف برق کشور در اختیار داشته باشیم.

معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی یادآور شد: سال گذشته برای نخستین بار حدود ۹۷ هزار مگاوات برنامه تعمیرات و آماده‌سازی نیروگاه‌های حرارتی را پیش از شروع پیک مصرف برق تابستان به پایان رساندیم.

وی در پایان گفت: طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته در تلاشیم تا نیمه اردیبهشت نیز با انجام ۱۰۵ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی بتوانیم رکورد جدیدی در زمینه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی به ثبت برسانیم و برق مطمئن و پایداری را برای مشترکان سراسر کشور فراهم کنیم.

کد خبر 6086727 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • تامین سوخت مورد نیاز کشاورزان جغتای با استفاده از فناوری نوین
  • تابستان چقدر کمبود برق داریم؟
  • آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری برق در تابستان
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • شبکه تولید برق آماده ورود به روز‌های اوج مصرف
  • وزیر نیرو: تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان می‌یابد
  • توان نیروگاهی نکا برای تولید برق افزایش یافته است
  • تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان می‌یابد
  • آمادگی نیروگاه نکا برای تامین برق در فصل گرم سال
  • اتمام تعمیرات ۱۰۵هزار مگاوات نیروگاهی در نیمه اردیبهشت