Web Analytics Made Easy - Statcounter

کشورهای عضو «سازمان پیمان امنیت جمعی» (CSTO) در ماه آینده میلادی سه رزمایش بزرگ در نزدیکی مرز تاجیکستان و افغانستان برگزار می‌کنند.

به گزارش مشرق، پایگاه اطلاع رسانی «آسیا پلاس» تاجیکستان امروز (پنجشنبه) به نقل از یک منبع در وزارت دفاع این کشور نوشت: این رزمایش‌های نظامی شامل تمرینات اطلاعاتی و شناسایی، واحدهای پشتیبانی و واکنش سریع جمعی می‌شود و قرار است در ماه اکتبر در نزدیکی مرز تاجیکستان و افغانستان برگزار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به گفته این منبع که به نام وی اشاره نشده، در زمینه برگزاری این رزمایش‌های نظامی، «امام‌علی سبیرزاده» معاون اول وزیر دفاع و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح تاجیکستان با «میخائیل تپلینسکی» رئیس ستاد مرکزی نیروهای مسلح روسیه در شهر دوشنبه دیدار و گفت و گو کرده است.

به گفته وی، روزهای دقیق برگزاری این رزمایش‌های نظامی در ماه اکتبر مشخص نشده و قرار است کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) در مورد زمان دقیق، تعداد نیروها و نوع تجهیزات شرکت کننده توافق کنند.  

این منبع، هدف از برگزاری این رزمایش‌ها را ارزیابی عملی نیروها در زمینه انجام کار اطلاعاتی و تجهیزات نظامی و شناسایی کشورهای عضو بیان کرد و اظهار داشت: در طول تمرینات، تجربه سازماندهی و پشتیبانی نیروهای «CSTO » برای آماده‌سازی و اجرای عملیات مشترک مورد آزمایش و ارزیابی قرار می‌گیرد.

وزیران دفاع و کمیته دبیران شورای امنیت سازمان پیمان امنیت جمعی یک روز قبل از برگزاری اجلاس سران این پیمان و سازمان همکاری‌های شانگهای در دوشنبه پایتخت تاجیکستان گردهم آمدند و در خصوص موضوعات مختلف از جمله امنیت کشورهای عضو این پیمان بعد از تحولات داخلی در افغانستان گفت وگو کردند.

سازمان پیمان امنیت دسته‌جمعی یکی از سازمان‌های فعال رزمی و چندمنظوره در حوزه آسیای میانه و قفقاز است که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، روسیه با هدف بالابردن ظرفیت‌ها و متحد نگه داشتنِ کشورهای عضو پیشین، چنین سازمانی را پایه‌ گذاری کرد.

یکی از دیگر اهداف عمدهٔ سازمان پیمان امنیت دسته‌جمعی، محدود کردن زمینه گسترش «سازمان پیمان آتلانتیک شمالی» (ناتو) و نفوذ ایالات متحده آمریکا در حوزه کشورهای همسایه و متحدان پیشینِ آن است.

این پیمان در ۱۵ مه ۱۹۹۲ در شهر تاشکند ازبکستان امضا شد. امضاکنندگان این پیمان کشورهای ارمنستان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان روسیه بودند. جمهوری آذربایجان در ۲۴ سپتامبر ۱۹۹۳، گرجستان در ۹ دسامبر ۱۹۹۳ و بلاروس در ۳۱ دسامبر ۱۹۹۳ این پیمان را امضا نمودند و پیمان مذکور از ۲۰ آوریل ۱۹۹۴ رسماً فعالیتش را آغاز کرد.

در ماه اکتبر ۲۰۰۷، سازمان پیمان امنیت دسته‌جمعی موافقتنامه‌ای را با سازمان همکاری‌های شانگهای درباره‌ گسترش همکاری‌ها میان دو سازمان در حوزه مسائلی از جمله فراهم‌سازی امینت، مبارزه با جرائم و قاچاق مواد مخدر، در شهر دوشنبه امضا کرد.

منبع: ایرنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان روسیه سازمان پیمان آتلانتیک شمالی اتحاد جماهیر شوروی ایالات متحده آمریکا افغانستان گرجستان قزاقستان سازمان پیمان امنیت کشورهای عضو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۲۸۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجارستان جلوی کمک نظامی اتحادیه اروپا به ارمنستان را گرفته است

یکی از منابع دیپلماتیک اعلام کرد، مجارستان جلوی کمک نظامی اتحادیه اروپا به ارمنستان را گرفته است.

به گزارش ایسنا، پس از ماه‌ها رایزنی، اتحادیه اروپا اوایل سال جاری میلادی برای تصویب کمک‌های «غیر کشنده» از «موسسه صلح اروپایی» خود که یک صندوق ویژه‌ برای تقویت ظرفیت دفاعی شرکای اتحادیه اروپاست، اقدام کرد.

به نقل از پایگاه خبری azatutyun، پیش‌نویس این طرح مربوط به اواسط آوریل سال جاری میلادی درخواست مبلغ ۱۱ میلیون دلار را برای ارائه به ارتش ارمنستان در دو سال و نیم آتی دارد. این مبلغ قرار بود با هدف برپایی یک بیمارستان صحرایی و دیگر تاسیسات لجستیکی برای یکی از واحدهای نظامی در نظر گرفته شود. اختصاص این مبلغ نیازمند تایید و حمایت تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپاست.

یکی از منابع اروپایی که خواست نامش فاش نشود، گفت، مجارستان هفته‌هاست که این تصمیم را وتو کرده و خواستار تخصیص کمک‌های مشابه به جمهوری آذربایجان شده است. سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا به امید غلبه بر این بن بست، در حال بررسی خواسته‌های بوداپست هستند.

اوایل آوریل سال جاری میلادی، الهام علی‌اف، رئیس جمهور آذربایجان به قدرت‌های غربی بابت مسلح کردن ایروان هشدار داده بود.

علی‌اف مدت‌هاست که با ویکتور اوربان،‌ نخست وزیر مجارستان روابط گرمی دارد.

مجارستان برخلاف دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا از باکو در قضیه درگیری قره باغ دفاع کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آماده باش تایوان برای رزمایش احتمالی چین
  • تسلیحات لهستان ۱۵ اردیبهشت در نزدیکی مرز روسیه مستقر می‌شود
  • مهدی آشنا برگزیده جشنواره عکس نوروز تاجیکستان شد
  • مجارستان جلوی کمک نظامی اتحادیه اروپا به ارمنستان را گرفته است
  • رزمایش اهدای ۳۱۳ سری جهیزیه در حرم حضرت معصومه (س) برگزار می شود
  • چین رزمایش دریایی ۹ روزه برگزار می‌کند
  • تراژدی جدید برای پناهندگان در نزدیکی جزایر قناری اسپانیا
  • توزیع ۴۰۰ بسته معیشتی در بین ایتام خراسان شمالی
  • کرمان نه، فینال حذفی در نزدیکی این شهر است!
  • حکومت افغانستان فراگیر است