Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@13:50:57 GMT

معاهده با آمریکا و استرالیا علیه دیگر قدرت‌ها نیست

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۳۰۱۴۲

معاهده با آمریکا و استرالیا علیه دیگر قدرت‌ها نیست

نخست وزیر انگلیس در جلسه پارلمان مدعی شد معاهده نظامی این کشور با آمریکا و استرالیا هدف تخاصم علیه دیگر قدرت‌ها را ندارد.

به گزارش مشرق، «بوریس جانسون» نخست‌وزیر انگلیس روز پنجشنبه در جلسه پارلمان با انتقاد قانون‌گذاران از معاهده نظامی این کشور با آمریکا و استرالیا مواجه شد.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، نمایندگان مجلس عوام انگلیس با اشاره به اعتراض فرانسه به این معاهده، درخصوص تیره‌تر شدن روابط لندن و پاریس ابراز نگرانی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جانسون در پاسخ به آن‌ها گفت: «روابط ما با فرانسه، روابط نظامی ما با فرانسه، مانند کوه محکم است. ما شانه به شانه فرانسه ایستاده‌ایم خواه در منطقه ساحل باشد یا مبارزه با تروریست‌ها در مالی یا در استونی که بزرگ‌ترین عملیات ناتو را داریم».

در ادامه «کِر استارمر» رهبر حزب کارگر انگلیس پرسید، دولت چگونه تضمین می‌دهد که این معاهده به تیره‌تر شدن روابط لندن و پکن منجر نشود؟

بیشتر بخوانید: واکنش چین به توافق نظامی آمریکا، انگلیس و استرالیا

نخست‌وزیر انگلیس در پاسخ مدعی شد:‌ «فکر می‌کنم مهم است که مجلس این را درک کند که این معاهده قصد تخاصم‌آمیزی در قبال دیگر قدرت‌ها نیست، بلکه بازتاب دهنده روابط نزدیکی است که با ایالات متحده و استرالیا داریم».

بامداد امروز (پنجشنبه) سران کشورهای آمریکا،‌ انگلیس و استرالیا توافقنامه همکاری در حوزه‌های دیپلماتیک، امنیتی و نظامی در سراسر منطقه هند و اقیانوس آرام را اعلام کردند.

«جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در این مراسم، گفت:‌ «مشارکت دفاعی با بریتانیا و استرالیا، سرمایه‌گذاری در اتحادها و نوسازی آنها برای مقابله با تهدیدها است و به حفظ توانایی‌های نظامی کمک می‌کند».

بیشتر بخوانید: واکنش روسیه به توافق نظامی آمریکا، انگلیس و استرالیا

وی بدون توجه به افتضاح به‌بار آمده در پی فرار عجولانه نظامیان آمریکایی از افغانستان و فروریختن هیمنه ادعاهای سپر دفاعی ایالات متحده برای کشورهای متحدش، مدعی شد: «ما به دنبال حفظ امنیت و ثبات در اقیانوس آرام و هند هستیم. مشارکت جدید با بریتانیا و استرالیا ظرفیت مشترک برای مشارکت در قرن بیست و یکم را تقویت می‌کند».

جانسون نیز این توافق به عنوان «یکی از پیچیده‌ترین و فنی‌ترین پروژه‌های جهان» یاد کرده و گفت:‌ «هدف این توافق برای همکاری جهت حفظ ثبات و امنیت در هند و اقیانوس آرام است».

اسکات موریسون نیز طی اظهاراتی گفت، زیردریایی هسته‌ای در جریان همکاری نزدیک بین سه کشور در شهر «آدلاید» تولید خواهند شد.

برخی رسانه‌ها و تحلیلگران، هدف اصلی و پنهان از تشکیل این معاهده را تقابل با نفوذ روزافزون چین در شرق آسیا و دیگر مناطق جهان دانسته و تحلیل می‌کنند که این اقدام ممکن است واکنش پکن و کشورهای متحدش را در پی داشته باشد.

«لی پِنگیو» سخنگوی سفارتخانه چین در واشنگتن، بامداد پنجشنبه در پاسخ به سوالی برای اظهار نظر درباره این توافق گفت، اینگونه معاهده‌ها نشان می‌دهد که ذهنیت جنگ سرد هنوز پابرجاست.

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست‌جمهوری روسیه نیز امروز (پنجشنبه) در واکنشی گفت: «مسکو در حال مطالعه اطلاعات مربوط به ایجاد اتحاد بین ایالات متحده، بریتانیا و استرالیا است و لازم است اهداف آن بهتر درک شود».

«ژان ایو لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه نیز از تصمیم استرالیا در خصوص ترک توافق ۹۰ میلیارد دلاری زیردریایی با این شرکت فرانسوی بشدت انتقاد کرد.

لودریان گفت: «این واقعاً خنجر از پشت است. ما با استرالیا رابطه مبتنی اعتماد برقرار کرده‌ایم. این اعتماد تضعیف شده است. و امروز من از فسخ این قرارداد عصبانی هستم».

پس از کنار گذاشته شدن پاریس از یکی از پردرآمدترین معاملات دفاعی جهان که با استرالیا برای زیردریایی‌های اتمی امضا کرده بود، فرانسوی‌ها بایدن را متهم کرد که از پشت خنجر زده و مانند دونالد ترامپ سلف خود عمل کرده است.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان چین انگلیس آمریکا استرالیا بوریس جانسون مسکو بریتانیا ژان ایو لودریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۳۰۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش فعالان مدنی در انگلیس علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از لندن، یک فعال مدنی در انگلیس در این باره گفت: ما براساس بیانیه دیوان کیفری بین المللی درباره نسل کشی اسرائیل در غزه، دو اعلامیه بازداشت جوبایدن و آنتونی بلینکن رئیس جمهور و وزیر خارجه آمریکا را به سفارتخانه آمریکا در لندن ارائه کردیم که از دریافت آن خودداری کردند، اما ما به نام انسانیت و به منظور ثبت در تاریخ، بازداشت همدستان اسرائیل در قتل عام فلسطینیان را با همکاری حقوق دانان از منظر حقوقی پیگیری خواهیم کرد.
عدالت خواهان و حقوقدانان در انگلیس می‌گویند این حمایت‌های آمریکا، انگلیس و سایر دولت‌های غربی است که قتل عام فلسطینیان را میسر ساخته است و آنان برای همدستی در نسل کشی فلسطینیاان باید در برابر ملت‌ها پاسخگو باشند و حساب پس دهند.
یک فعال مدنی حامی حقوق فلسطینیان حاضر در تجمع اعتراضی برابر سفارت آمریکا در لندن می‌گوید: هدف ما این است که بتوانیم خواسته مردم این کشور مبنی بر توقف نسل کشی در غزه، آزادی سرزمین فلسطینیان و مجازات عاملان و همدستان رژیم اسراییل را ازمنظر حقوقی پیگیری کنیم. دولت و احزاب عمده بریتانیا کاملا از حقیقت و عدالت دور شده اند، اما دیدن آگاهی و شنیدن خواسته‌های مردم که بیش از شش ماه است در خیابان‌های همه کشور‌های غربی مطالبه می‌شود بسیار دلگرم کننده و برای آزادی فلسطین بسیار امید آفرین است. مردم به خوبی نشان دادند که خواستشان متفاوت از نظام حاکم بر آمریکا و بریتانیاست.
به گفته کارشناسان حقوقی، در پی صدور حکم قضات دیوان کیفری بین المللی، اکنون نتانیاهو و همدستانش در رژیم اسرائیل، در سفر به خارج باید نگران باشند، زیرا ممکن است به اتهام جنایات جنگی، بازداشت شوند.
تاکنون بیش از هزار حقوقدان و قاضی بازنشسته در انگلیس درباره همدستی نظام این کشور با رژیم صیهونیستی در نقض قوانین بین المللی و نسل کشی فلسطینیان هشدار دادند.
فعالیت‌های حقوقی علیه سران رژیم صهیونیستی، حتی اگر ضمانت اجرایی هم نداشته باشد، در بی آبرو کردن مقامات این رژیم، موثر است.
فعالان مدنی در انگلیس می‌گویند همانگونه که تظاهرا ت ضد رژیم آپارتایدآفریقای جنوبی به مدت چهار سال بدون وقفه برابر سفارت آن رژیم ادامه یافت، اکنون هواداران فلسطین در لندن نیز می‌گویند تا آزادی فلسطین در برابر سفارت رژیم آمریکا که حامی اصلی رژیم صیهوینستی است ادامه خواهند داد.

 

 

اظهارات:
۱ – فعال مدنی در انگلیس
۲ – فعالی مدنی در انگلیس 

دیگر خبرها

  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • تحریم های جدید انگلیس علیه صنایع نظامی ایران / اسامی
  • آمریکا تحریم های جدید علیه ایران و روسیه اعمال کرد
  • تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران
  • تداوم سریال تحریم‌های انگلیس علیه صنایع نظامی ایران
  • تحریم‌های جدید انگلیس علیه ایران
  • تحریم‌های مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران
  • تحریم‌ مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران
  • تداوم تحریم‌های انگلیس علیه صنایع نظامی ایران
  • تلاش فعالان مدنی در انگلیس علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی