Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخست وزیر پاکستان این کشور را شریکی مطمئن برای جامعه جهانی برای مبارزه با تروریسم دانست و ضمن تاکید بر تلاش اعضای شانگهای برای ترویج همزیستی مسالمت آمیز، گفت: ما نیازمند رویکرد هماهنگ سازمان شانگهای برای تثبیت اوضاع در افغانستان هستیم.

به گزارش برنا،  رسانه‌های دولتی پاکستان روز جمعه این اظهارات را به نقل از «عمران خان» طی سخنرانی در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در شهر دوشنبه پایتخت پاکستان عنوان کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی عضویت رسمی جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای را به رئیس جمهوری کشورمان تبریک و از پیوستن عربستان، قطر و مصر به عنوان شرکای گفت وگو در این سازمان استقبال کرد.

نخست وزیر پاکستان در ادامه گفت: با توجه به تحولات اخیر در منطقه، موضوع افغانستان به درستی در کانون توجه ما قرار دارد. کناره گیری ناگهانی دولت قبلی همه را متعجب کرد و تسلط طالبان و خروج کامل نیروهای خارجی یک واقعیت جدیدی را در افغانستان رقم زد.

وی اظهار داشت: اینکه همه اینها بدون خونریزی، بدون جنگ داخلی و بدون خروج دسته جمعی پناهندگان اتفاق افتاده باید امری تسکین دهنده باشد. در عین حال به نفع مشترک جامعه بین الملل است که اطمینان حاصل شود تا درگیری مجدد در افغانستان رخ ندهد و وضعیت امنیتی در این کشور تثبیت شود.

عمران خان تاکید کرد: اکنون زمان ایستادن محکم و بدون ابهام در کنار مردم افغانستان است. مشارکت مثبت جامعه بین المللی با افغانستان بسیار مهم تلقی می‌شود زیرا فرصتی نادر برای پایان دادن به جنگ ۴۰ ساله در افغانستان وجود دارد. بنابراین این لحظه را نباید هدر داد.

وی از طالبان خواست که به تعهداتی که بیش از هر چیز برای ساختار سیاسی فراگیر که در آن همه گروه‌های قومی افغانستان حضور داشته باشند، عمل کنند. زیرا این برای ثبات کشور حیاتی است. همچنین حفظ حقوق همه افغان‌ها اجتناب ناپذیر است و باید اطمینان حاصل شود که افغانستان دیگر هرگز پناهگاهی امن برای تروریست‌ها نخواهد بود.

نخست وزیر پاکستان با تاکید بر تداوم حمایت این کشور از ثبات، رفاه، استقلال و حاکمیت افغانستان، افزود: تاریخ افغانستان گواه این واقعیت است که این کشور برای حاکمیت خود ارزش قائل است و نمی‌توان آن را از خارج کنترل کرد. صلح و ثبات پایدار در افغانستان همچنین به ما کمک می‌کند تا چشم‌انداز خود را از یک منطقه متصل، مرفه و از نظر اقتصادی پر جنب و جوش درک کنیم.

وی درخصوص ظرفیت‌های پاکستان برای همکاری‌های همه جانبه با اعضای شانگهای، گفت: موقعیت ژئواستراتژیک پاکستان به عنوان یک پل که آسیای مرکزی را با آسیای جنوبی متصل می‌کند از طریق سکوی سازمان همکاری شانگهای تجلی می‌یابد. پاکستان کوتاهترین مسیر به دریا را برای بسیاری از شرکای خود در آسیای مرکزی ارائه می‌دهد.

نخست وزیر پاکستان افزود که شکی نیست که شبکه راه آهن، جاده، ارتباطات دریایی و هوایی در سراسر منطقه شانگهای، عصر جدیدی از تجارت، جریان انرژی و مبادلات بین مردم را آغاز می‌کند. این ارتباطات فرامنطقه‌ای با طرح اقتصادی کریدور چین و پاکستان (CPEC) و طرح کمربند و جاده که پیشرفت آن ادامه دارد، تقویت می‌شود.

وی گفت: ما باید حمایت کامل خود را از چندجانبه گرایی موثر، اهداف و اصول منشور سازمان ملل، از جمله برابری و حاکمیت دولتها، احترام به تمامیت ارضی، عدم تجاوز، عدم استفاده یا تهدید به زور علیه حق ملت‌ها برای تعیین سرنوشت خود، داشته باشیم.

عمران خان اظهار داشت: اعضای شانگهای باید دستور کار ارتباط منطقه‌ای را پیش ببرند. در این راستا پاکستان مایل است در سال ۲۰۲۲ میزبان کنفرانس مجازی با موضوع "اتصال حمل و نقل برای رفاه منطقه ای" باشد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پاکستان سازمان همکاری شانگهای پایتخت جمهوری اسلامی ایران قطر مصر دولت طالبان افغانستان جنگ پناهندگان جامعه جامعه بین المللی حقوق استقلال انرژی چین جاده حمل و نقل پاکستان شانگهای نخست وزیر پاکستان اعضای شانگهای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۳۴۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع افغانستانی جدید را ندارد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت در آیین سوگواری مهاجران افغانستانی مقیم مشهد به مناسبت سالروز شهادت امام جعفرصادق (ع) در حسینیه هراتی‌های گفت:  ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع جدید را ندارد، قبلا فردی به عنوان پناهنده و در شرایط خاص به ایران می‌آمد، اما این که امروز هرکسی غیرقانونی از مرز‌ها عبور کند و بیاید ایران، قابل قبول نیست.

اصغر بلوکیان افزود: ورود انبوه اتباع غیرمجاز افغانستانی به ایران تبعاتی برای سایر اتباع مجاز دارد و طبیعی است حجم خدمات برای اتباع قانونی مقیم ایران کاهش پیدا خواهد کرد.

وی گفت: کمبود فضای آموزشی برای اتباع مجاز یکی از مشکلاتی است که در پی ورود اتباع غیرقانونی به ایران ایجاد می‌شود، چون تعداد اتباع مجاز و ظرفیت مدرسه‌ها برای این اتباع، محدود و از پیش تعیین شده است و حضور اتباع جدید خدمت رسانی برای این افراد را با مشکل مواجه می‌کند.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت با اشاره به ارائه خدمات درمانی به اتباع خارجی مقیم ایران افزود: تقریبا هفته‌ای ۳۰۰ پرونده از استان‌ها برای دریافت مجوز ارائه خدمات به بیماری‌های خاص اتباع خارجی به سازمان ملی مهاجرت ارسال می‌شود، اما وقتی انبوه اتباع غیرمجاز وارد ایران شوند نمی‌توانیم این گونه خدمات خاص را به همه اتباع بدهیم و این موضوع برای اشتغال، دانشگاه، بیمه و سایر موارد نیز صدق می‌کند.

بلوکیان با بیان اینکه حاکمیت کنونی افغانستان باید زمینه‌های امنیتی و معیشتی بازگشت مهاجران مقیم این کشور در ایران را فراهم کند گفت: این طور نمی‌شود که حاکمیت افغانستان خودش را از مسوولیت مهاجران و مردم این کشور سبک دوش کند و تازه گاهی اوقات پارازیت هم بدهد بلکه باید زمینه بازگشت همه اتباع افغانستانی را نیز فراهم کند.

وی گفت: ظرفیت‌های علمی، اقتصادی و سرمایه گذاری افغانستان باید به کشورشان بازگردند و حاکمیت کنونی افغانستان باید از این افراد برای آبادانی کشورش استفاده کند، چرا افغانستان باید همین طور خرابه و بدون فناوری بماند و بقیه کشور‌ها پیشرفت کنند؟

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت افزود: جامعه افغانستان در همه حوزه‌ها نخبه دارد، چرا فرزند مسلمان و نخبه افغانستانی تلاش کند خود را به اروپا، کانادا و استرالیا برساند و جایی و برای کسانی کار کند که آنها عامل ایجاد مشکلات در افغانستان هستند، حتی گاهی سفارتخانه‌های خارجی و برخی در پوشش سازمان‌های مردم نهاد برای جذب نخبه‌های افغانستانی در دیگر کشور‌ها فراخوان می‌دهند.

دیگر خبرها

  • تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • تشکیل شورا فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • جزئیات دستگیری اعضای چند تیم تروریستی توسط اطلاعات سپاه
  • درگیری ماموران امنیتی پاکستان و کولبران یک کشته برجای گذاشت
  • دستگیری اعضای چند تیم تروریستی در کرمان توسط سربازان گمنام امام‌زمان(عج)
  • دستگیری اعضای چند تیم تروریستی در استان کرمان توسط سربازان گمنام امام‌زمان(عج)
  • فضل الرحمان: برای بهبود روابط پاکستان و طالبان مجازات می‌شوم
  • ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع افغانستانی جدید را ندارد
  • ایجاد مرکز لجستیکی تجاری در هرات
  • قربانی بهبود روابط کابل اسلام آباد شده ایم