Web Analytics Made Easy - Statcounter

یوسف امینی روز شنبه با صدور پیامی به مناسبت ۲۷ شهریور ماه روز بزرگداشت شعر و ادب فارسی ضمن تبریک این روز افزود: به راستی که سرایندگان شعر پارسی، کلامشان قند و شعرشان نغز است و حلاوت گفتارشان سفیری پربهاست که حدود و ثغور جغرافیایی را در نوردیده و سوغات هر مسافری می شود که دیوان یا غزل و قصیده ای از آن را همراه خودساخته و به سرزمین جان و روان خویش هدیه دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرده است: در تمامی صفحات جغرافیایی ایران، در توس و نیشابور، شیراز و تبریز، همدان و آذربایجان، در اصفهان و تهران، در یزد و سیستان و در هرجایی از این ملک که می نگریم نشان استوار شعر شاعران پارسی به مثابه پرچمی پر افتخار به اهتزاز است.

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: هر دوره ای از تاریخ این کهن دیار را که ورق می زنیم، این سرایندگان شعر پارسی هستند که به نیکی از آنان یاد می شود و اگر مردمان، امروزه عنایت و توجهی به دوره ها و سلسله های حکمرانی گذشته دارند در ذیل عنایت به ادبیات و فرهنگ آن دوره هاست.

امینی افزود: هنوز طعم اشعار رودکی سمرقندی در عصر سامانیان، همچنان برایمان گواراست و شعر بوی جوی مولیان او اشک اشتیاق بر گوشه چشمانمان می نشاند؛ اشعار حماسی حکیم سخن سرای توس ابوالقاسم فردوسی، هیجان  وحس غرور و افتخار را در جان و اندیشه هر ایرانی به تلاطم در می آورد؛ اشعار ناصر خسرو قبادیانی، حکایتگر درد و رنج دائمی است که فرومایگان و پست اندیشان بر دانشمندان در هر عصر وزمانه ای تحمیل می کنند و شعرهای ناب عرفانی مولانا جلال الدین مولوی بلخی، بسان سفیر فرهنگ ایرانی، از شرق آسیا تا اقصی نقاط غرب، همگان را مسحور شعر خویش ساخته است. ما با اشعار حافظ و سعدی شیرازی است که از میانه هجوم ویرانگر مغولان، سر به سلامت بردیم و خاقانی شروانی، نظامی گنجوی، صائب تبریزی، بیدل دهلوی و صدها شاعر شیرین گفتار و سخن سرای دیگر فارسی هر کدام در عصر و زمانه خود، پرچمدار پر افتخار زبان فارسی هستند.

"باید اذعان داشت که زبان و ادبیات فارسی همچون رودی خروشان، جریان تاریخی و استمرار  فرهنگی خودش را حفظ کرده و هم اکنون در دوران معاصر که جهان آوردگاه افکار و اندیشه هاست زبان فارسی و دین اسلام ۲ بال هویت ساز فرهنگ وتمدن ایرانی در جهان هستند و ضرورت دارد که با توسعه آموزش زبان فارسی و تقویت پایه های علمی و کاربردی آن و به کارگیری دیپلماسی فرهنگی، طراوت و اصالت این زبان کهن و پر طرفدار، همچنان حفظ شود."

برچسب‌ها مشهد آذربایجان شعر ناصرخسرو قبادیانی تهران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تبریز توس سید محمد حسین شهریار نیشابور حافظ شیراز اصفهان صائب تبریزی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مشهد آذربایجان شعر مشهد آذربایجان شعر تهران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تبریز توس سید محمد حسین شهریار نیشابور حافظ شیراز اصفهان صائب تبریزی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۳۸۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو

توجه ویژه دولت جمهوری اسلامی ایران به توسعه روابط فرهنگی و طرح مسئله غزه به‌عنوان بی‌سابقه‌ترین نسل‌کشی تاریخ از محورهای مهم اظهارات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین روز از ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوهای فرهنگی در باکو بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدمهدی اسماعیلی بامداد سه‌شنبه _یازدهم فرودین_ به منظور شرکت در ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها عازم باکو شد، اجلاسی که پس از پنج سال بار دیگر نمایندگان فرهنگی کشورها و نهادهای بین‌المللی مختلف در جهان را گرد هم آورد تا پیرامون مهم‌ترین مسائل مشترک از حوزه فرهنگ گرفته تا مساله تروریسم را به بحث و تبادل نظر بنشینند.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آئین آغاز این مجمع اظهار کرد: اولویت دولت جمهوری اسلامی ایران در توسعه روابط فرهنگی، توجه ویژه به همسایگان و کشورهای نزدیک و ایجاد ارتباطات متعادل و متوازن با قاره‌های آسیا و آفریقا و سایر مناطق جهان است، همچنین تعامل و گسترش روابط از طریق مشارکت در فعالیت‌های سازمان‌های بین‌المللی از جمله اولویت‌های ما است و معتقدیم نقش سازمان‌های بین‌المللی در ایجاد و تداوم صلح و حل منازعات، درگیری‌ها و سو تفاهمات بین دولت‌ها، بسیار تأثیرگذار است.

وی افزود: رژیم کودک‌کش و نژادپرست بیش از ۷۶ سال است رسماً نسل کشی مسلمانان فلسطینی را در دستور کار قرار داده است و در هفت ماه اخیر ده‌ها هزار کودک و زن بی‌گناه غزه به خاک و خون کشیده شده‌اند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: انفعال بی‌سابقه سازمان‌های جهانی و منطقه‌ای مایه شرمساری است؛ اقلیتی صهیونیست همه اصول اخلاقی را زیر پا گذاشته و با پشتیبانی آمریکا هر جنایتی را انجام می‌دهد.

اسماعیلی همچنین امروز (چهارشنبه) همچنین در حاشیه مجمع، دیدارهای مهمی با همتایان و نمایندگان و مقامات فرهنگی بین‌المللی کشورهای مختلف حاضر در این اجلاس داشت؛ وی ضمن دیدار با حاجی فایق نبی اف رئیس اداره مسلمانان گرجستان (GBMI)، در پنل تخصصی گفت‌وگو برای صلح و امنیت جهانی و گفت‌وگوهای مذهبی با حضور نمایندگان ادیان مختلف حضور یافت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با «آنار کریم اف» همتای آذربایجانی خود دیدار و گفت‌وگو کرد؛ آمادگی برای برگزاری نشست مشترک سینماگران ایرانی و آذربایجانی از محورهای مهم مطرح شده از سوی وزیر فرهنگ کشورمان در این دیدار بود.

وی در این دیدار گفت: اشتراکات زیاد فرهنگی، تاریخی و تمدنی با آذربایجان داریم و به همین خاطر یک ایرانی در آذربایجان و یک آذربایجانی در ایران احساس غربت نمی‌کند.

وزیر فرهنگ تصریح کرد: مواضع جمهوری اسلامی ایران در درگیری‌های اخیر تاکید بر حقانیت برادران آذربایجانی بود؛ تمایل داریم تفاهم‌نامه جامع فرهنگی بین دو کشور مجدد امضا شود.

اسماعیلی در عین حال گفت: مرزهای آبی و دریایی مشترک و طولانی با کشور آذربایجان داریم و پیشنهاد می‌کنم تبادلات فرهنگی در شهرهای مرزی ایجاد شود.

وی همچنین اعلام کرد: ایران آمادگی دارد بین نویسندگان و سینماگران دو کشور نشست مشترک سینمایی برگزار کند.

وزیر فرهنگ افزود: در تلاش هستیم تا اولین جشنواره فیلم‌های سینمایی کشورهای حاشیه خزر را برگزار کنیم در همین زمینه از شما و سینماگران شما دعوت می‌کنیم تا در این جشنواره حضور داشته باشید.

اسماعیلی امروز همچنین در پیامی در شبکه ایکس نوشت: ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها که از امروز در باکو، پایتخت آذربایجان، آغاز می‌شود، تحت تأثیر جنایات رژیم صهیونیستی در غزه قرار دارد.

وی افزود: «گفت‌وگو» بدون پاسداشت کرامت انسان‌ها که از حقوق اولیه است، معنا ندارد و نمی‌توان از «فرهنگ» سخن گفت، بدون اینکه جانیان صهیونیست را مهار کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: امروزه قدرت رسانه‌ها و ظرفیت فرهنگ‌ها باید در خدمت آسایش بشریت و آرامش انسان‌ها قرار گیرد؛ برپایه این باور، در سخنرانی «ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی بین فرهنگی» در باکو، ابتکار جمهوری اسلامی ایران برای ترویج فرهنگ صلح از طریق همکاری‌های جامعِ بین فرهنگی با همه کشورها را ارائه کردم.

وی نوشت: همچنین به اولویت ایران برای توسعه روابط فرهنگی با همسایگان اشاره کردم و گفتم ایجاد ارتباطات متعادل و متوازن با کشورهای قاره آسیا و آفریقا از راهبردهای ماست.

وزیر فرهنگ تاکید کرد: ما معتقدیم که باید با تغییر شیوه‌های مشارکت، اثرگذاری سازمان‌های بین‌المللی را ارتقا داد و آن‌ها را از انفعال خارج کرد.

منبع: ایرنا

کد خبر 749900

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ و ارشاد با همتای آذربایجانی خود دیدار کرد
  • نهضت ترجمه اشعار فارسی به عربی در خوزستان
  • از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • هنر، ابزار استدلال و استقناع هنرمندانه عفاف و حجاب
  • کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در شهرستان خوی برگزار شد
  • سرپرست جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دورود منصوب شد
  • مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را گزارش بدهند
  • مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را در خراسان رضوی گزارش دهند
  • خلیج فارس یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی ماست/ نسل جوان باید با گذشته پرافتخارمان آشنا شود