Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، استان گلستان رتبه هشتم کشت و تولید زعفران کشور را داراست که کشت و توسعه آن می‌تواند به رونق اقتصادی منطقه، افزایش درآمد خانوار‌های روستایی و مهاجرت معکوس روستایان کمک کند.

مدیر جهادکشاورزی آزادشهر گفت: برخورداری این شهرستان از آب و هوای مناسب و مطلوب و نیز بالا بودن مواد آلی خاک در بخش «چشمه‌ساران»، این منطقه را مناسب کشت زعفران کرده است و عملکرد در واحد سطح و نیز کیفیت محصول، از درجه بسیار مناسبی در سطح کشور برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین ممشلی  اظهار کرد: تقریباً ۶۰ درصد سطح زیر کشت این محصول بارآور بوده و عملکرد برداشت 2 هزار و ۳۰۰ کیلوگرم گل مورد انتظار است، در سنوات گذشته، برداشت تا ۱۸ کیلوگرم گل در هکتار نیز صورت گرفته است، ۴۰ درصد مزارع نیز یک تا دو ساله هستند که عملکرد در این اراضی کمتر و بین یک تا چهار کیلوگرم گل متغیر است.

وی تصریح کرد: بیشترین سطح کشت در شهرستان به ترتیب در روستاهای «وامنان»، «نراب»، «کاشیدار» و «سیپ‌چال» بخش «چشمه‌ساران» واقع هستند.

مدیر جهادکشاورزی آزادشهر گفت: بهره‌برداران یک شرکت تعاونی با نام «شرکت تعاونی زعفرانکاران وامنان» با بیش از یک‌هزار و ۵۰۰ عضو دارند که دارای دستگاه‌های خشک‌کن و بسته‌بندی است و موفق به دریافت برند و مجوزهای استاندارد و بهداشت نیز شده و در اندیشه صادرات محصول است، این شرکت در زمینه کشت و تولید گیاهان دارویی و فرآورده‌های آن نیز فعال است.
ممشلی با اشاره به برخی از حمایت‌های جهادکشاورزی از توسعه این محصول گفت: کشاورزان در مرحله داشت، برداشت و بسته‌بندی با مشکلاتی مواجه بوده‌اند که حضور کارشناسان این مدیریت و مرکز جهادکشاورزی «فارسیان» در مزارع و در کنار کشاورزان در مراحل مختلف تولید محصول نظیر داشت، گلدهی، برداشت، آبیاری، تغذیه گیاهی و ... و برگزاری دوره‌های آموزشی با موضوعات بیوشیمیایی و فیزیکی، تاثیر مثبتی در بهبود کیفیت کاشت تا برداشت این محصول داشته است و با حفظ بهداشت و کاهش فاکتورهای میکروبی به خصوص در زمان برداشت با داشتن دستکش و سبد و خشک کردن کلاله و بسته‌بندی بهداشتی آن، زعفران این منطقه را قابل تعریف و به یک محصول شاخص استان تبدیل کرده است.

ایران با تولید حدود ۴۰۰ تن در سال بزرگترین تولید کننده و صادر کننده زعفران دنیاست که با افزایش صنایع بسته‌بندی و تبدیلی می‌تواند افزایش در آمد صادراتی کشور را به همراه بیاورد.

گفتنی است حجت‌الاسلام احمدی عضو تعاونی زعفران «وامنان» که نخستین بار ۲۶سال پیش این گیاه دارویی را به مردم روستای خود معرفی کرده گفت: هر کیلو پیاز زعفران ۷ هزار تومان تا ۸ هزار تومان قیمت دارد و هر کیلوگرم زعفران ۱۰ میلیون تومان تا ۱۱ میلیون تومان فروخته می‌شود که اگر بسته‌بندی شود یک میلیون تومان افزایش قیمت خواهد یافت.

زعفران ارزش غذایی بالا و خواص دارویی بسیاری از جمله ضدافسردگی و نشاط‌آور دارد که بهبود عملکرد دستگاه گوارش را موجب می‌شود.

انتهای پیام/۲۳۰۷/

منبع: فارس

کلیدواژه: زعفران در آزادشهر کشت زعفران در آزادشهر زعفران وامنان کشت زعفران وامنان بسته بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۳۹۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه به مصرف آب چاه به جای آب معدنی اشتباه است

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو با بیان اینکه آب‌های بسته‌بندی مزایایی مانند عدم وجود آلودگی‌های میکروبی و انگلی دارد، گفت: توصیه به مصرف آب چاه به جای آبهای بسته‌بندی شده غیرمسئولانه و غیرکارشناسی است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مهدی انصاری؛ مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو با بیان اینکه آب‌های بسته‌بندی دارای مزایای متعددی هستند، از عدم وجود آلودگی‌های میکروبی و انگلی بیماری‌زا، وجود محدوده‌های مجاز املاح و فلزات سنگین و آفت‌کش‌ها به عنوان بخشی از این مزایا یاد کرد و گفت: دلیل کنترل کیفیت این محصولات در محل تولید از منبع اصلی آب گرفته تا پایان فرایند است در حالی که برای آب چاه کنترلی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه اظهارنظر در مورد اینکه مصرف آب چاه فقط منجر به بروز سنگ کلیه می‌شود، غیرمسئولانه و غیرکارشناسی است، افزود: آب چاه‌ها ممکن است آلودگی‌های زیادی داشته باشند که ممکن است به دلیل نزدیکی به مناطق مسکونی، کشاورزی، مراکز صنعتی و منابع دیگر آب‌های زیرزمینی متصل آلودگی به ترکیبات آلی، نیترات و سولفات داشته باشد.

وی ادامه داد: در تولید و عرضه آب‌های بسته‌بندی، فرآیندهای صنعتی رعایت شده و مجوزهای لازم پس از بررسی‌ها و آزمایشات متعدد اخذ می‌شود. هر محصول یک شرایط نگهداری دارد که توسط تولید کننده در بسته‌بندی محصول، اعلام می‌شود که مصرف کننده، فروشنده و توزیع کننده ملزم به رعایت الزامات انبارداری، حمل و نقل و نگهداری هستند.

غذای آلوده عامل 200 بیماری/ جزئیات بازرسی‌های بهداشتی از اصناف در تعطیلات نوروز

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو تاکید کرد: اگر شرایط نگهداری هر محصولی رعایت نشود، طبیعی است که شاید خطراتی برای مصرف کننده به همراه داشته باشد و این هم محدود به یک فرآورده مانند آب بسته‌بندی شده نیست. ظروف بسته‌بندی "پت" در ایران و دنیا، مختص آب‌های آشامیدنی نیست بلکه در نوشابه ها، روغن های خوراکی، برخی لبنیات و شیشه‌های شیرخوری کودکان نیز از مواد پت استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه روغن‌های زیروترانس مورد تایید سازمان غذا و دارو هستند، تاکید کرد: برای هر شاخص روش اندازه گیری وجود دارد که از دقیق‌ترین و حساس ترین روشها استفاده می‌شود و عبارت زیرو معنی عام داشته در حالی که به صورت فنی عبارت غیر قابل ردیابی(not detectable) اعلام می‌شود. باید اذعان نمود نمی توانیم و نباید علایق و سلایق شخصی خودمان را در رسانه‌ها عمومیت دهیم.

وی در خصوص کیفیت برنج‌های غیرایرانی موجود در بازار گفت: تمامی برنج‌های وارداتی در مبادی ورودی کشور و حتی در مبدا تولید نمونه برداری شده و آنالیزهای لازم بر روی آنها انجام می‌شود و تنها محصولاتی قابلیت عرضه به بازار مصرف را دارند که با ضوابط و مقررات ملی کشور مطابقت داشته باشند. لازم به ذکر است که تمام کالاهای سلامت از جمله آب‌های بسته‌بندی مورد نظارت و پایش مستمر سازمان غذا و دارو بوده و با هر گونه عدم انطباق با ضوابط موجود به صورت قانونی برخورد می‌شود. نظرات ارائه شده از سوی افراد غیرمسئول در حوزه سلامت غذایی، جنبه شخصی دارد و موضع ارگان‌های رسمی نیست. اطلاعات ارائه شده بر اساس اطلاعات بسیار محدود و ناقص یک آزمایشگاه بخش خصوصی، فاقد عمومیت بخشی به کل جامعه است.

لازم به ذکر است که اخیراً مدیر یک آزمایشگاه کنترل کیفیت مواد غذایی در یک برنامه تلویزیونی نسبت به مصرف آبهای آشامیدنی هشدار داده و گفته بود: بطری‌های پلیمری آب معدنی شرایط خاصی برای نگهداری دارند و مغازه داران آن را در نور آفتاب یا داخل فریزر قرار می‌دهند که این موضوع مواد موجود در بطری‌ها را در آب آزاد می‌کند و اگر مردم آب چاه بخورند نهایتاً سنگ کلیه می‌گیرند اما خیلی بهتر است!

وی همچنین ادعای تولید روغن‌های زیروترانس را نادرست خوانده و توصیه کرده بود که برنج‌های غیرایرانی نیز مورد استفاده کمتری قرار بگیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توصیه به مصرف آب چاه به جای آب معدنی اشتباه است
  • اعلام قیمت خرید تضمینی کلزا در گلستان
  • آغاز برداشت گُل گاوزبان در گلستان
  • تولید ۲۴ هزار تن توت فرنگی در بابلسر
  • آغاز برداشت گل گاو زبان در شهرستان املش
  • پیش بینی تولید بیش از ۲۴ هزار تن باقلا در گلستان
  • تحقق ۱۲۸ درصدی آزمون کمیت محصولات پیش بسته بندی
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها
  • ۲۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان بروجرد زیر کشت می‌رود
  • آغاز گل چینی از گلستان‌های گل محمدی اردستان