Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، حسین رضایی روز شنبه در ستاد پسته شهرستان رفسنجان در فرمانداری این شهر افزود: بهتر است تدابیری اندیشیده شود تا سهمیه انرژی بخش کشاورزی افزایش یابد تا کشاورزان بتوانند در زمان هایی از جمله زمان سرمازدگی ها باغ های خود را از این حادثه حفظ کنند و محصولشان از بین نرود.

وی تاکید کرد: سال قبل عرضه پسته به خارجی از کشور شرایط مطلوبی داشت به طوری که از کل برداشت ۲۳۰ هزار تن پسته از باغات پسته کشور، تا آخر مرداد امسال ۲۱۳ هزار تن صادرات انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه هزینه های برداشت پسته رو به افزایش است و باید مدیریت شود اظهار داشت: کشاورزان برای باغبانی، تعمیر باغ ها، آبیاری و کوددهی در طول سال متحمل هزینه های فراوانی می شوند در حالی که قیمت نهایی این محصول به ضرر کشاورز است.

کاهش ۷۰ هزار تنی تولید محصول پسته

رضایی تصریح کرد: امسال پیش بینی های اولیه انجمن پسته ایران برداشت ۱۵۰ هزار تن پسته از بیش از ۴۷۰ هزار هکتار باغ در ایران بود که با توجه به گرمازدگی، سرمازدگی و خشکسالی ها؛ میزان تولید این محصول کاهش یافت و ۲۵ درصد محصول پسته امسال دچار پوکی شد.

وی با اشاره به برداشت ۲۳۰ هزار تن محصول در سال قبل و صادرات ۲۱۳ هزار تنی پسته تا پایان مرداد امسال خاطرنشان کرد: در برداشت پسته حدود ۷۰ هزار تن نسبت به سال قبل کاهش نشان داده می شود به طوری که محصول و جوانه های سال آینده نیز بر اثر تغییرات اقلیمی از بین رفته و امسال حفظ بازار دشوار است مدیریت که حمایت دولت را می طلبد.

وی گفت: در هر هکتار از باغ های پسته رفسنجان پنج هزار متر مکعب آب مصرف می شود که صرفه اقتصادی ندارد و بهتر است روش های نوین آبیاری به منظور صرفه جویی در منابع آبی اجرا شود.

رضایی با بیان اینکه میزان پوکی پسته در باغ هایی که با روش قطره ای آبیاری می شوند کمتر است تصریح کرد: میانگین پوکی پسته در باغ های پسته ایران ۲۵ درصد است.

وی ادامه داد: در زمینه کیفیت نیز باید گفت انس پسته بالا رفته و پسته ریز شده است و رِنج پسته بالای ۲۴ رفته که نشان دهنده ریز شدن پسته است.

وی از وزارت جهاد کشاورزی خواست در زمینه محصول پسته وقت بیشتری بگذارد زیرا ۲۷ استان در کشور پسته کاری دارند.

وی اظهار داشت: ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار باغ با کشت ارقام مختلف در ایران زیر کشت رفته که ۵۰۰ هزار هکتار مربوط به کشت پسته است و وقت گذاشتن برای این محصول ارزشمند است.

دبیر انجمن پسته ایران در پایان مسائل پلمب چاه های غیر مجاز آب کشاورزی، خرید و فروش و انتقال آب، پیمان سپاری ارزی در بحث صادرات پسته را از چالش های مهم حوزه پسته برشمرد و از دولت حمایت های لازم را برای کمک به کشاورزان خواستار شد.

متأسفانه سرمایه گذاری خوبی برای اشغالزایی در رفسنجان نشد

فرماندار رفسنجان نیز در این نشست با اشاره به برداشت بیش از ۶۰ هزار تن پسته به ارزش بیش از پنج هزار میلیارد تومان در سال گذشته در این شهرستان گفت: امّا متاسفانه سرمایه گذاری خوبی در بخش اشتغالزایی و رفع بیکاری رفسنجان انجام نشد.

مجید فصیحی هرندی افزود: کتابی به نام مسئولیت اجتماعی در حوزه پسته وجود دارد که باید اجرا شود؛ کشاورزان عمده بهتر است در قبال برداشت آب و منابع زیرزمینی که متعلق به مردم است مسئولیت اجتماعی خود را به نحوی انجام دهند که اشتغالزایی و ایجاد رونق اقتصادی را در پی داشته باشد.

وی ادامه داد: علاوه بر انتقال آب از چاه موتورهای مجاز به اراضی پسته می توان با رویکرد راه اندازی گلخانه ها از آب بهره بیشتری کسب کرد.

فرماندار رفسنجان گفت: یکی دیگر از مسائل در مورد پسته، استاندارد مغز و پسته است که بهتر است مغز این محصول با رعایت استاندارد و کیفیت عالی به صنایع غذایی از جمله شیرینی پزی ها فروخته و یا صادر شود.

وی در ادامه ایجاد شرکتی به منظور رفع مشکلات حوزه کارگران فصلی را ضروری دانست و گفت: کارگران فصلی در طول سال باید پشتیبانی شوند؛ شرکتی باشد که تامین نیری انسانی روزمزد را برای کارفرماها فراهم کند به طوری که سال قبل از یک میلیون نفر روز طی ۲ ماه  برای برداشت پسته در  رفسنجان استفاده شد.

بیش از ۸۰ هزار هکتار باغ پسته در رفسنجان وجود دارد.

کار برداشت برداشت پسته در رفسنجان از چند هفته قبل آغاز و تاکنون ۸۰ درصد این محصول برداشت شده است.

پیش بینی شده امسال ۲۲ هزار تن محصول پسته از باغات پسته رفسنجان برداشت شود.

برچسب‌ها کرمان انجمن پسته ایران کشاورزی رفسنجان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرمان انجمن پسته ایران کشاورزی کرمان انجمن پسته ایران کشاورزی رفسنجان انجمن پسته ایران برداشت پسته محصول پسته هزار هکتار سال قبل هزار تن باغ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۴۱۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت جهاد کشاورزی، سعداله منصوری سطح کشت کلزا را بالغ بر ۱۶۰ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: انتظار داریم سطح برداشت دانه کلزا نزدیک به ۱۳۰ هزار هکتار باشد که نسبت به سال زراعی گذشته ۴۰ هزار هکتار افزایش نشان می‌دهد.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: از ۱۶۰ هزار هکتار سطح زیر کشت کلزا، نزدیک به ۵۰ تا ۵۵ هزار هکتار آن در اراضی دیم و مابقی در اراضی آبی است.

وی با بیان اینکه در سال زراعی گذشته سطح زیرکشت کلزا در کشور ۱۱۰ هزار هکتار بوده است، خاطرنشان کرد: در نهایت از سطح ۸۸ هزار هکتار حدود ۱۴۰ هزار تن کلزا برداشت شد.

منصوری تناسب قیمت تضمینی این محصول در مقایسه با گندم، توزیع به موقع نهاده‌ها و بذر و وعده به موقع پرداخت پول محصول تحویلی کشاورزان با مرجع مشخص را از دلایل استقبال کشاورزان از کشت کلزا در سال زراعی جاری دانست.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی درباره خرید تضمینی دانه‌های کلزا، گفت: امسال خرید کلزا توسط بخش خصوصی و انجمن صنایع روغن‌کشی ایران انجام می‌شود و نقش نهاد‌های دولتی اعم از سازمان مرکزی تعاون روستایی و شرکت بازرگانی دولتی ایران در حداقل خواهد بود و اگر در منطقه‌ای بخش خصوصی برای خرید ورود نکرد، این نهاد‌ها اقدام به خرید تضمینی خواهند کرد.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهادکشاورزی ابراز امیدواری کرد؛ ورود بخش خصوصی در موضوع خرید کلزا با روند منطقی و معقول پیش برود و پرداخت بهای محصول کلزاکاران با حمایت دست‌اندرکاران سپری شود و بتوان با اطمینان خاطر برای برنامه کشت سال زراعی آینده آماده شد.

وی با اشاره به آغاز برداشت دانه‌های کلزا از مزارع کشور اذعان داشت: در استان‌های کرمان، هرمزگان، خوزستان و ایلام برداشت آغاز شده و تاکنون روند خوبی داشته است.

منصوری افزود: در استان‌های ایلام و خوزستان، زارعانی که محصول‌شان را تحویل داده‌اند، ۲۰ درصد بهای محصول را دریافت کرده‌اند.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: براساس آخرین گزارش‌ها، حدود نیمی از سطح زیر کشت کلزا در استان ایلام و حدود ۳۰ درصد مزارع استان خوزستان تاکنون برداشت شده است.

وی در مورد توزیع بذر کلزا نیز تصریح کرد: برای سال زراعی جاری نزدیک به ۲ هزار تن بذر کلزا میان کشاورزان توزیع شد که از این میزان حدود ۷۰ درصد بذر هیبرید تولید داخل و مابقی بذر آزاد افشان بوده و به میزان محدودی هم بذر هیبرید وارداتی برای ایجاد تنوع اراقام داشته‌ایم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برداشت جو قصیل در قم
  • کشت آزمایشی جو قصیل در قم به برداشت رسید
  • برداشت خیار سبز در شهرستان قیروکارزین
  • برداشت حدود ۹۰ هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر از اراضی زارعی دزفول
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • پیش‌بینی برداشت ۶۰۰۰ تن کلزا در مزارع لرستان
  • کشت غیراصولی پسته خسارت جبران‌ناپذیری به بهره‌برداران وارد کرده است