Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@03:15:17 GMT

۲۰۰ عنوان کتاب به مناسبت هفته دفاع مقدس رونمایی می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۴۲۲۱۸

۲۰۰ عنوان کتاب به مناسبت هفته دفاع مقدس رونمایی می‌شود

به گزارش روز شنبه ایرنا از مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، سرتیپ دوم پاسدار علی‌محمد نایینی از برگزاری سومین دوره مراسم «یادها و نام‌ها»  با شروع چهل و یکمین سالگرد گرامیداشت دفاع مقدس با حضور جمعی از فرماندهان، مسوولان کشوری و لشکری، پیشکسوتان و حماسه‌آفرینان دفاع مقدس در باغ‌موزه دفاع مقدس خبر داد و با اشاره به برنامه‌هایی که قرار است در این مراسم برگزار شود، گفت: سردار سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران، به‌عنوان مهمان ویژه در این مراسم حضور خواهد داشت و قرار است از ۵۰ فرمانده دوران دفاع مقدس که اهتمام به ثبت و ضبط تاریخ شفاهی خود در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس داشته‌اند، تجلیل به عمل آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشاور فرمانده کل سپاه افزود: متاسفانه در یک سال گذشته از وجود پربرکت فرماندهان عزیزی محروم مانده‌ایم که در این مراسم از ۱۰ خانواده محترم سرداران سپاه تجلیل به عمل خواهد آمد.

سردار نایینی مهمترین برنامه سومین دوره مراسم «یادها و نام‌ها» را رونمایی از ۲۰۰ عنوان کتاب جدید عنوان کرد و گفت: این مرکز با تلاش پژوهشگران، راویان و نویسندگان خود در مدت یک سال گذشته توانسته است ۲۰۰ اثر تحقیقاتی و اسنادی تولید و منتشر کند.

رییس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با اشاره به اینکه در حوزه مطالعات نظامی از ۱۲ اثر جدید رونمایی خواهد شد، بیان کرد: از این تعداد ۳ اثر اطلس، ۵ اثر شناسنامه، ۲ اثر موضوعی و یک اثر نبرد یگانی است که با احتساب این آثار تعداد اطلس‌های منتشرشده به ۲۸ عنوان، شناسنامه لشکرها به ۱۵ عنوان، آثار موضوعی به ۱۸ عنوان و نبرد یگانی به ۵ عنوان رسیده است.

سردار نایینی به روزشمارهای منتشرشده اشاره کرد و گفت: تعداد روزشمارهای منتشرشده ۱۰ عنوان هستند که ۴ عنوان مربوط به روزشمار جنگ ایران و عراق و ۶ عنوان مربوط به دوره بعد از جنگ و تحولات انقلاب اسلامی است. با انتشار این روزشمارهای جدید، تعداد آثار در بخش روزشمار جنگ ایران و عراق به ۴۵ اثر رسیده است.

وی به آثار تولیدشده در حوزه مطالعات فرهنگی و اجتماعی پرداخت و عنوان کرد: کتاب‌های جدید در این حوزه ۱۵ اثر هستند که آثار ترجمه، کتاب‌های روایت مستند مردمی شامل خاطرات و زندگینامه شهدا و کتب پژوهشی در سه بخش اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است.

سردار نایینی از انتشار ۱۱ عنوان کتاب در حوزه تاریخ شفاهی فرماندهان دوران دفاع مقدس خبر داد و گفت: امسال توانسته‌ایم این آثار را در حوزه تاریخ شفاهی فرماندهان و مدیران ارشد دفاع مقدس منتشر کنیم. این آثار مربوط به تاریخ شفاهی سرداران محسن رضایی، رحیم صفوی، عبدالمحمد رئوفی، احمد فتوحی، علی‌اصغر زارعی، محمدرضا عطارزاده، علیرضا مزینانی، نصرالله فتحیان و حجت‌الاسلام عبدالله حاجی صادقی است.

وی اظهار کرد: در حوزه اسناد نیز ۱۵۰ عنوان کتاب سندی رونمایی خواهد شد که این آثار مربوط به عملیات‌های بدر، خیبر، بیت‌المقدس، والفجر ۸، کربلای ۴ و ۵، محرم، فتح‌المبین و مسلم هستند.

مشاور فرمانده سپاه پاسداران از انتشار کتاب‌های صوتی به‌عنوان اقدامی جدید در فعالیت‌های مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس یاد کرد و گفت: این مرکز با تولید آثار صوتی خود و در اختیار قرار دادن آن به‌صورت رایگان به مردم، توانسته است مخاطبان زیادی را در حوزه دفاع مقدس جذب کند. این آثار با همکاری مجموعه‌های گوناگون و فعال در این عرصه ازجمله مجموعه ایران صدا در حال تولید هستند و هر هفته یکی از این آثار رونمایی می‌شوند. در مراسم «یادها و نام‌ها» قرار است از ۲۰ کتاب صوتی رونمایی و در اختیار مخاطبان قرار داده شود.

رییس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با تأکید بر توسعه و تقویت تولید آثار مرجع در حوزه دفاع مقدس بیان کرد: حدود ۲۰۰ موضوع و ۱۷۴۰ عنوان پژوهشی در نقشه جامع پژوهشی مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس احصا شده است که حاصل این کار تولید ۲۱۸۲ اثر پژوهشی و اسنادی خواهد بود. در این رابطه تاکنون ۴۴۵ اثر توسط این مرکز اسناد منتشر شده و ۴۷۶ اثر به‌عنوان قراردادهای پژوهشی جاری در مرکز فعال هستند.

برچسب‌ها انقلاب اسلامی ایران دفاع مقدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هفته دفاع مقدس حسین سلامی عراق بیت المقدس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انقلاب اسلامی ایران دفاع مقدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انقلاب اسلامی ایران دفاع مقدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هفته دفاع مقدس حسین سلامی عراق بیت المقدس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس تاریخ شفاهی عنوان کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۴۲۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به سینمای کارگری ایران به مناسبت روز کارگر

گرچه سینمای کارگری در ایران به‌دنبال سینمای نئورئالیسم ایتالیا پیش از وقوع انقلاب اسلامی کلید خورد، اما دیری نپایید که با گذشت سال‌های نه چندان طولانی از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، سینمای کارگری رنگ بیشتری به خود گرفت؛ سینمایی که گذشته از سهراب شهیدثالث و کامران شیردل تا پیش از نیمه دوم دهه ۵۰، خسرو سینایی، عباس کیارستمی، رخشان بنی‌اعتماد، کیانوش عیاری، ابوالفضل جلیلی، اصغر فرهادی و سعید روستایی را در دایره مهم‌ترین فیلمسازان خود از بعد از وقوع انقلاب می‌بیند.

در کنار فیلم‌هایی، چون «نگهبان شب» و «جنگ جهانی سوم» از رضا میرکریمی و هومن سیدی که مهم‌ترین نماینده‌های آثار کارگری اخیر سینمای ایران شمرده می‌شوند، از «به‌آهستگی» مازیار میری، «چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت» وحید جلیلوند، «خداحافظی طولانی» فرزاد موتمن، «شیفت شب» نیکی کریمی، «پنج ستاره» مهشید افشارزاده و «ساعت ۵ عصر» مهران مدیری می‌توان از دیگر آثار عرصه یادشده یاد کرد.

همچنین مجید مجیدی با «آواز گنجشک‌ها»، علی رفیعی با «آقا یوسف»، بهرام توکلی با «اینجا بدون من»، جمشید محمودی با «چند متر مکعب عشق»، احمدرضا معتمدی به واسطه «آلزایمر» و منوچهر هادی به‌واسطه «کارگر ساده نیازمندیم»، از جمله دیگر کارگردانانی هستند که با ساخت فیلم‌های یادشده در تولید آثار سینمای کارگری دستی بر آتش داشته‌اند.

البته پیداست که در برخی از آنها نظیر «جدایی نادر از سیمین»، نقش کار و کارگر، محوری و موضوع اصلی نیست، اما به نوبه خود بر آن بودند تا ادای دینی به این صنف آسیب‌پذیر جامعه داشته باشند.

به هر روی سینمای ایران به واسطه دغدغه و ذوق سینماگرانش همواره بر آن بوده تا در کنار سایر متعلقات آثار اجتماعی، موضوعات کار و کارگری را نیز به کانونی از تصاویر قصه‌گو بدل کند؛ که در این زمینه گام‌های خوبی نیز برداشته است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • رقص خون در گلوی پاییز؛ روایتی متفاوت از همسر شهید جاویدالاثر «رسول هوشیاری»
  • فراخوان سومین جشنواره پرچمداران انقلاب اسلامی در لرستان
  • برگزاری سومین جشنواره ملی پرچمداران انقلاب اسلامی در استان
  • رونمایی از سه کتاب منتخب آثار جشنواره شهید آوینی
  • «رنگین‌کمان تمدن‌ها» رونمایی می‌شود
  • نگاهی به سینمای کارگری ایران به مناسبت روز کارگر
  • ضعف شدید در حوزه روایت‌گری انقلاب اسلامی
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش آموزان
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش اموزان
  • اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری