Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@09:56:11 GMT

شانس پیدا کردن شغل را از دست ندهید!

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۴۴۰۲۱

شانس پیدا کردن شغل را از دست ندهید!

بسیاری از کارشناسان فقدان مهارت یا ضعف مهارتی را یکی از علل اصلی بیکاری جوانان جویای کار و فارغ‌التحصیلان عنوان می کنند و معتقدند به جای تشویق و سوق دادن جوانان به رشته های پرطرفدار باید آنها را برای رشته های مهارتی آینده دار و مورد نیاز بازار تربیت کرد.

به گزارش ایسنا، با توجه به اهمیت ارتباط بین مهارت و کسب شغل، لزوم بهره مندی و فراگیری آموزش های مهارتی در عصر حاضر نقش موثر و بسزایی در ورود کارجویان به بازار کار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آموزش های فنی و حرفه ای در تامین نیروی انسانی ماهر و کارآمد اثرگذار است و هدف از این آموزش ها، افزایش توانایی های دانشی و مهارتی افراد برای انجام مطلوبتر وظایف شغلی است.

عدم  سرمایه گذاری کافی در آموزش های مهارتی به معنی غفلت و نابودی سرمایه های انسانی تلقی می شود بر همین اساس بسیاری از کشورها با درک اهمیت آموزشهای مهارتی، تربیت نیروهای انسانی متخصص و ماهر را در جهت توسعه اقتصاد و اشتغال پایدار در دستور کار قرار داده اند.

غلامحسین حسینی نیا، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از سازمان آموزش فنی و حرفه ای به عنوان رکن اصلی نظام آموزش مهارتی نام برده و می گوید: مقوله صلاحیت حرفه ای جایگاه حیاتی و منحصر به فردی در کشور دارد.

وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر نیاز کشور به پنجه های کارآمد به موازات علم، می گوید: رسالت نظام آموزش رسمی در سراسر کشور بر عهده همه دانشگاهها است در حالی که سازمان آموزش فنی و حرفه ای به عنوان متولی اصلی آموزش های غیر رسمی مهارتی در کشور، بخش اعظم مسئولیت مهارت آموزی را به تنهایی برعهده دارد.

معاون وزیر کار معتقد است: سازمان آموزش فنی و حرفه ای دارای نیروهای توانمندی است که بزرگترین سرمایه سازمانی محسوب می شود و با ظرفیت نیروی انسانی توانمند، امکانات وسیع، مأموریت های گسترده و توزیع جغرافیایی ویژه، زمینه ارتقای جایگاه سازمانی فراهم است.

به گفته رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای، جهت گیری فعالیت ها در این سازمان باید به سمتی باشد که به جایگاه واقعی خود برای نقش آفرینی در توسعه کشور دست یابد.

علی حیدری کارشناس بازار کار در گفتگو با ایسنا، می گوید: وجود نیروی انسانی ماهر و توانمند بر شاخص‌هایی مثل رشد اقتصادی، اشتغال، کاهش نرخ بیکاری، کاهش فقر و توزیع عادلانه درآمد تاثیرگذار است.

وی می افزاید: سیستم آموزشی در کشورهای دیگر از سنین کودکی آموزشهای مهارتی را در افراد نهادینه می کنند؛ به نحوی که دانش آموزان در مدارس و از سنین نوجوانی با فنون و حرفه های مختلف آشنا می شوند تا از این طریق سریعتر جذب بازار کار شوند.

به گفته حیدری، در کشورهای توسعه یافته تربیت نیروهای خلاق و کارآفرین از اهمیت بسیاری برخوردار است و دولتها برای دستیابی به اشتغال پایدار و گسترش فعالیتهای کارآفرینانه روی استعدادها و نخبگان مهارتی خود سرمایه گذاری می کنند.

این کارشناس بازار کار بر لزوم پیوند میان صنایع و دانشگاهها تاکید کرده و می گوید:با توجه به شرایط امروز بازار کار لازم است به جای سوق دادن جوانان به رشته های پرطرفدار، رشته های مهارتی آینده دار و رشته هایی که جامعه به آنها نیاز دارد، تعریف و تقویت کنیم و دانشجویان قبل از ورود به بازار کار، آموزشهای فنی و حرفه ای و مهارتی قبل و حین تحصیل را فرابگیرد.

وی معتقد است: ضعف مهارتی شانس دست یافتن به اشتغال به خصوص اشتغال پایدار را از فارغ التحصیلان و جویندگان کار می گیرد.

به گزارش ایسنا، امروز فقدان مهارت یکی از علل اصلی بیکاری افراد به شمار می رود و ایجاد روحیه کار و مهارت آموزی مستلزم فرهنگ سازی در خانواده ها و بهره مندی از آموزشهای عملی در کنار دروس تئوری و کلاسیک است.

کارشناسان بر لزوم پرورش کارآفرینان ماهر به عنوان سرمایه های انسانی متخصص و کارآمد در جامعه تاکید دارند تا از این طریق و پس از کسب مهارت و دانش فنی لازم، فرصتهای شغلی مناسب را به دست آورند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مهارت اشتغال پایدار جوانان سازمان فنی و حرفه ای بازار کار سرمايه گذاري صنايع کارآفرینی نرخ بیکاری توزیع درآمد سازمان آموزش فنی و حرفه ای بازار کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۴۴۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار مراکز آموزشی فنی و حرفه‌ای در جوار مجموعه های صنعتی

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ سید محمد حسینی با تاکید بر اهمیت استقرار مراکز آموزشی فنی و حرفه‌ای در جوار مجموعه های صنعتی اظهارداشت: دانشگاه های فنی و هنرستان ها اگر در کنار کارخانه ها و مراکز صنعتی و معدنی و پارکهای علمی و فناوری باشند می توانند از تجهیزات و امکانات آنها برای آموزش عملی دانشجویان و دانش آموزان  بهره ببرند

دکتر حسینی افزود: از طرف دیگر فرهنگ سازی در جامعه و بین خانواده ها برای سوق دادن فرزندان به سمت مهارت آموزی در دانشگاه ها از اهمیت فراوانی برخوردار است تا فرهنگ کار در جامعه نهادینه شود.

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: دانشگاه فنی و حرفه ای در سال های اخیر با حمایت دولت مردمی گام های بلندی به سمت مهارت افزایی برداشته است و جوانان گرایش و اقبال بیشتری برای تحصیل در این دانشگاه پیدا کرده اند چون اشتغال به کار آنان در آینده تقریباً تضمین شده است.

معاون پارلمانی رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر اهمیت استقرار مراکز آموزشی فنی و حرفه‌ای در جوار مجموعه های صنعتی اظهارداشت: دانشگاه های فنی و هنرستان ها اگر در کنار کارخانه ها و مراکز صنعتی و معدنی و پارکهای علمی و فناوری باشند می توانند از تجهیزات و امکانات آنها برای آموزش عملی دانشجویان و دانش آموزان  بهره ببرند همچنان که دانشگاههای علوم پزشکی از دسترسی به بیمارستان ها برای آموزش دانشجویان بیشترین استفاده را بعمل می آورند.

دکتر حسینی همچنین با اشاره به مطالبه  اساتید دانشگاه فنی و حرفه ای مبنی بر تغییر نام این دانشگاه به دانشگاه ملی مهارت و تاسیس شهر مشاغل و پارک های مهارت و صنایع خلاقه، این پیشنهادها را موجه و قابل پیگیری دانست.

در پایان این مراسم با حضور دکتر حسینی از برگزیدگان کنفرانس، پژوهشگران برتر، حامیان دانشگاه و کنفرانس و نیز پیشکسوتان دانشگاه از جمله پروفسور حسن کی پور تجلیل شد.

 

 

دیگر خبرها

  • چرا آموزش مهارت به کارگران ضرورت دارد؟
  • تسهیلات کم‌ بهره برای نخبگان مهارتی استان اردبیل
  • تسهیلات کم‌بهره برای نخبگان مهارتی استان اردبیل
  • دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرامی‌گیرند
  • دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرا می‌گیرند
  • نخبگان مهارتی استان اردبیل تسهیلات کم‌بهره دریافت می‌کنند
  • استقرار مراکز آموزشی فنی و حرفه‌ای در جوار مجموعه های صنعتی
  • مهارت‌آموزی ۱۴۹۳ بانوی بیرجندی در مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای
  • صحرایی: ۱۰۰ هنرستان به ظرفیت پذیرش دانش آموزان مهارتی اضافه شد
  • لزوم رسیدگی مجلس به لایحه مهارت آموزی کارکنان وظیفه/ آموزش مهارتی بیش از ۱ میلیون سرباز وظیفه طی ۶ سال اخیر