Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-30@11:58:25 GMT

فواید مصرف زردچوبه برای دیابتی‌ها

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۴۷۱۴۴

زردچوبه از ادویه‌های طعم دهنده و خوش رنگ و لعاب است که برای درمان مشکلات سلامتی مختلف از تسکین درد گرفته تا پیشگیری از دیابت استفاده می‌شود. ناطقان: به نقل از پایگاه «Every day Health»، یکی از ادویه‌هایی که از دیرباز بخش اصلی غذا‌های مردمان آسیا را شکل می‌داده، زردچوبه است.

بر پایه گزارشی تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۷ منتشر شد، محققان با استناد به شماری از پژوهش‌های صورت گرفته توضیح دادند که چگونه این ادویه می‌تواند در درمان بیماری‌هایی نظیر آلزایمر، بیماری قلبی، آلرژی افسردگی، بیماری ام اس و حتی دیابت نقش داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه پیش از تجویز زردچوبه برای پیشگیری از بیماری‌ها و یا درمان آنها، تحقیقات بیشتری در این خصوص نیاز است، اما تحقیقات حاضر پیشنهاد مصرف این ماده غذایی را می‌دهد.

زردچوبه، آنتی اکسیدانی قوی!

محرک احتمالی فواید بالقوه زردچوبه برای سلامتی، کورکومین (Curcumin) است. کورکومین، اصلی‌ترین ماده شیمیایی فعال در این ادویه زرد نارنجی رنگ به حساب می‌آید. «مارینا چاپارو» (Marina Chaparro) متخصص تغذیه و «مدرس دیابت» و سخنگوی تغذیه و آکادمی رژیم درمانی آمریکا در این می‌گوید: کورکومین بخاطر مسیر‌های مهم پیام رسانی اش، مورد بررسی‌های فراوانی صورت گرفته است و غالبا در دو زمینه عمل می‌کند: نخست (خاصیت) آنتی اکسیدانی و سپس (خاصیت) ضد التهابی است.

بر اساس مقاله‌ای که در ژانویه ۲۰۱۵ در مجله (Clinical Biochemistry) هند منتشر شد، آنتی اکسیدان‌ها در مبارزه با رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند. رادیکال‌های آزاد مولکول‌هایی هستند که در پی انجام رفتار‌هایی نظیر سیگار کشیدن، نوشیدن الکل، خوردن غذا‌های سرخ شده و یا در معرض آلودگی هوا و یا آفت کش‌ها بودن ایجاد می‌شود و سبب ایجاد آسیب اکسیداتیو می‌شود.

این رفتار‌ها سبب ایجاد اختلال در عملکرد سلولی شده و می‌تواند خطر بیماری‌های مزمنی نظیر دیابت را برای افراد افزایش دهد. اما نکته جالب توجه در خصوص آنتی اکسیدان‌ها این است که آن‌ها رادیکال‌های آزاد مضر را از بین می‌برند و آن‌ها را برای سلول‌ها غیر سمی می‌کنند و به جلوگیری از بیماری کمک می‌کنند.

زردچوبه

کنترل قند خون با استفاده از روش‌های ترکیبی

زمانی که شما مصرف زردچوبه را با «متفورمین» (یک داروی کاهنده قند خون) و یا رژیم غذایی و ورزش ترکیب می‌کنید، این کار می‌تواند به مدیریت قند خون شما کمک کند.

دیابت نوع ۲ تنها یک بیماری است که به التهاب و «استرس اکسیداتیو» مرتبط است. استرس اکسیداتیو احتمالا می‌تواند در مقاومت بدن به انسولین که مشخصه دیابت نوع دو است و بر ترشح انسولین تأثیر می‌گذارد و به قند خون کنترل نشده منجر می‌شود، نقش داشته باشد.

بخاطر تأثیرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی، مکمل‌های زردچوبه می‌تواند در مدیریت قند خون در افراد دارای دیابت نوع دو کمک کند.

همچنین بر اساس پژوهشی که در آوریل ۲۰۱۵ در مجله شیمی بالینی هند (Journal of Clinical Biochemistry) چاپ شد، نشان داد شرکت کنندگان که داروی گلوکوفاژ (متفورمین) را به همراه زردچوبه مصرف کردند، توانستند قند خون، التهاب و سطح استرس اکسیداتیو را کاهش دهند.

علاوه بر این، کورکومین موجود در زردچوبه به بهبود عملکرد سلول‌های بتا کمک می‌کند؛ سلول‌هایی که تحقیقات نشان داده به تولید هورمون انسولین کمک می‌کنند. باید در اینجا بدین مسئله اشاره کنیم که انسولین رساندن گلوکز به سلول‌هاست اما در دیابت نوع ۲، سلول‌ها به گلوکز حساس نیستند و منجر به افزایش قند خون می‌شوند.

در کنار مصرف زردچوبه باید به این نکته توجه داشت که سبک زندگی نیز عامل مؤثری در درمان دیابت است.

چاپارو در این خصوص می‌گوید: اگر شیوه زندگی و رژیم غذایی ضعیفی دارید و فقط مکمل مصرف می‌کنید، ممکن است این کار تأثیر چندانی نداشته باشد. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: زردچوبه ، دیابتی ها ، مصرف

منبع: ناطقان

کلیدواژه: زردچوبه دیابتی ها مصرف دیابت نوع قند خون سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۴۷۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب آلبالو چه کمکی به دیابتی‌ها می‌کند؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، آلبالو درختی خزان پذیر است که بومی نواحی بین دریای خزر و دریای سیاه است. این درخت به خانواده گلسرخیان تعلق دارد و با گیلاس شباهت زیادی دارد. آلبالو درختی کوچک است که ارتفاع آن به ۳ تا ۴ متر می رسد. برگ های آن سبز رنگ و لوزی شکل هستند و گل های آن سفید رنگ و معطر هستند. میوه آلبالو به رنگ قرمز روشن تا قرمز تیره و شبیه به گیلاس است اما از نظر اندازه کوچکتر است. طعم آلبالو ترش و تا حدودی ملس است

بیشتر بخوانید: کشک؛ یک ماده غذایی پرطرفدار با خواصی بی‌نظیر

آب آلبالو و قند خون

کنترل قند خون:

برخی تحقیقات نشان می دهد که آب آلبالو می تواند به تنظیم قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند.

کاهش التهاب:

خواص ضد التهابی آب آلبالو می تواند به کاهش التهاب مزمن که عامل خطر ابتلا به دیابت است، کمک کند.

بهبود سلامت قلب:

آب آلبالو به دلیل داشتن آنتی اکسیدان ها، می تواند به محافظت از قلب در برابر بیماری های قلبی عروقی که در افراد مبتلا به دیابت شایع تر است، کمک کند.

بهبود سلامت قلب:

آب آلبالو خشک می‌تواند به بهبود سلامت قلب با چندین روش کمک کند. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن می‌توانند به کاهش کلسترول LDL (بد) و افزایش کلسترول HDL (خوب) کمک کنند. همچنین می‌تواند به کاهش فشار خون و بهبود عملکرد رگ‌های خونی کمک کند.

تقویت سیستم ایمنی:

آب آلبالو خشک سرشار از ویتامین C است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری است. ویتامین C به بدن در مبارزه با عفونت‌ها کمک می‌کند و می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به سرماخوردگی و سایر بیماری‌ها کمک کند.

کمک به خواب:

آب آلبالو خشک حاوی مقادیر قابل توجهی ملاتونین است که هورمونی است که به تنظیم خواب کمک می‌کند. نوشیدن آب آلبالو خشک قبل از خواب می‌تواند به شما کمک کند تا سریع‌تر به خواب بروید و خوابی عمیق‌تر و آرام‌تر داشته باشید.

گفتنی است، آلبالو در بسیاری از نقاط جهان کاشته می شود و از میوه آن برای مصارف تازه خوری، تهیه مربا، شربت، ژله، لواشک و آبمیوه استفاده می شود. درخت آلبالو به نسبت به سرما مقاوم است و می تواند تا ۲۰ درجه سانتیگراد زیر صفر را تحمل کند. این درخت به خاک حاصلخیز و زهکشی شده نیاز دارد. آلبالو به طور طبیعی گرده افشانی می شود و نیازی به کاشت درخت گرده افشان جداگانه ندارد. این درخت به طور متوسط ۲۰ تا ۳۰ سال عمر می کند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1228761 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • «نان کامل» چه نانی است؟
  • مسکن‌ها؛ مهم‌ترین علت بروز سردرد‌های میگرنی!
  • مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است
  • خواص ریواس و فواید آب ریواس برای جوانسازی و لاغری + عوارض
  • ۴ ماده غذایی ضروری برای مردان
  • آب آلبالو چه کمکی به دیابتی‌ها می‌کند؟
  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی
  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • مصرف بیش از اندازه قهوه عجب بلایی سرتان می‌آورد