Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@17:38:22 GMT

عکاسی سینمایی دیگر جایگاهی ندارد

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۴۸۲۸۶

عکاسی سینمایی دیگر جایگاهی ندارد

عکاسی سینما، هنر نگه داشتن زمان در فیلم‌ است که به سکوت پیچیده تصاویر رخصت می‌دهد تا ماجرا را به زبان آورد؛ هنری که به گفته یک پیشکسوت این حوزه، دیگر در سینما جایگاهی ندارد.

اکبر اصفهانی، پیشکسوت بازیگری و عکاسی سینما، در گفت و گو با خبرنگار ایمنا، درباره اهمیت عکاسی در سینما اظهار کرد: عکاسی سینما از گذشته تا کنون تغییر بسیاری کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در قدیم مخاطب از طریق عکس قضاوت می‌کرد که فیلم خوب است یا بد و از این طریق آن را برای دیدن انتخاب می‌کرد. از همین روی عکس‌های سینمایی از تأثیر و اهمیت بالایی برخوردار بود. به حدی که می‌گفتند "فلانی فیلم را نجات می‌دهد" یا "سرنوشت فیلم را تغییر می‌دهد".

وی افزود: البته این رشته دیگر در سینما جایی ندارد و نسبت به دوران قدیم بسیار بی رنگ شده است. این روزها سینماها دیگر از عکس فیلم‌ها استفاده نمی‌کنند و فقط به "آفیش" فیلم بسنده می‌کنند. در واقع می‌توان گفت مردم به کارگردانان و بازیگران اهمیت می‌دهند.

این هنرمند ادامه داد: به همان نسبت وقتی جایگاه عکاس سینمایی تنزل پیدا کند، تهیه کننده نیز آنچنان به عکاس سینمایی اهمیت نمی‌دهد. به همین دلیل زیر بار هزینه دستمزد عکاس خوب نمی‌رود و فقط دنبال چند قطعه عکس برای بخش تبلیغاتی فیلم است.

اصفهانی تصریح کرد: شروع فعالیت من با بنیان گذاران عکس در سینمای ایران بود، چرا که پیش از این تئاتر در اولویت بود و به مرور زمان سینما بر آن غلبه کرد. در این سال‌ها به این مساله پی بردم که "شعور کاری" در این حرفه بسیار مهم است و برگ برنده یک عکاس سینمایی محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه در این رشته "عشق" مهمترین عامل محرک است، خاطرنشان کرد: تا عاشق نباشی نمی‌توانی در این عرصه راه را پیدا کنی. بارها جوانان از من درخواست کردند تا آن‌ها را بر سر صحنه فیلمبرداری ببرم و وقتی بردم هیچکدام بیش از یک ساعت هم دوام نیاورد. با این حال چطور من و امثال من در این ۴۰، ۵۰ سال شبانه روزمان را در پشت صحنه گذراندیم؟

این پیشکسوت حوزه عکاسی سینما، گفت: البته نمی‌توان گفت نسل امروز عاشق نیست. چرا که اگر عشقی نبود اصلاً کسی به سراغ این حرفه نمی‌آمد. اما می‌توان گفت قدیمی‌ها بیشتر به این حرفه اهمیت می‌دادند. برای نمونه در سینمای امروز می‌بینم که سه ساعت از شروع فیلمبرداری گذشته و عکاس تازه از راه رسیده است. چرا که عکس در سینما دیگر کارایی قدیم را ندارد و حضور عکاس برای کارگردان و تهیه کننده بی اهمیت است.

اصفهانی در پایان تاکید کرد: همیشه حرف من به جوان‌ها این بوده که در این رشته تحصیلات عالی داشته باشند. عکاسان هم نسل ما زحمت می‌کشیدند و تجربه کسب می‌کردند. شاید قریب به ۲۴ ساعت از تاریک خانه بیرون نمی‌آمدیم و پشت سر هم آزمون و خطا می‌کردیم. اما با دوربین‌های پیشرفته امروزی نیازی به این کارها نیست. بنابراین کسی که امروز می‌خواهد در این رشته فعالیت داشته باشد، باید تحصیلات عالی را بگذراند. سینمای این زمانه برای تحصیل کرده‌ها است و نسبت به زمان‌های پیشین دستخوش تغییر شده است.

به گزارش ایمنا، اکبر اصفهانی در سال ۱۳۲۹ در اصفهان متولد شد و از سال ۱۳۴۶ فعالیت هنری خود آغاز کرد. او علاوه بر بازیگری در ۵۰ فیلم سینمایی، در ۱۶۰ فیلم از جمله سرب (مسعود کیمیایی)، طلسم (داریوش فرهنگ)، اجاره‌نشین‌ها (داریوش مهرجویی)، نقطه ضعف (محمدرضا اعلامی)، شاخه‌های بید (امراله احمدجو) و دست‌فروش (محسن مخملباف) به عکاسی پرداخته است. نمایشگاه آثار عکس سینمایی اکبر اصفهانی تا ۳۱ شهریورماه در عمارت هنرمند اصفهان برپا است.

کد خبر 523059

منبع: ایمنا

کلیدواژه: نمایشگاه عکاسی عکاسی عکس عکس سینمایی عکاسی سینما عمارت هنرمند شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق عکاسی سینما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۴۸۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۸۹ هزار مخاطب به سینما رفتند/ صدرنشینی «مست عشق»

سینمای ایران در آخرین هفته فروردین ماه ۱۴۰۳ و در هفته‌ای که از اکران فیلم‌های نوروزی گذشت در مجموع میزبان ۵۸۹ هزار مخاطب در ۷۶۱ هزار سانس بود که توانست ۴۲ میلیارد و ۵۵۳ میلیون و ۵۱۳ هزار تومان فروش داشته باشد و به طور کلی وضعیت سینمای ایران درحال رونق است.

فیلم سینمایی «تمساح خونی» به کارگردانی جواد عزتی این هفته توانست ۲۳۲ هزار بلیط به ارزش ۱۲ میلیارد و ۷۰۴ میلیون تومان بفروشد و در رتبه اول فروش گیشه قرار بگیرد.

فیلم سینمایی «مست عشق» محصول مشترک ایران و ترکیه که اکران آن از چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه آغاز شد؛ توانست ۱۴۸ هزار بلیط به ارزش ۱۰ میلیارد و ۵۹۳ میلیون تومان بفروشد و در هفته اول اردیبهشت ماه در رتبه دوم فروش گیشه قرار گیرد‌.

«سال گربه» به کارگردانی و نویسندگی مصطفی تقی زاده با فروش ۱۹۵ هزار بلیط به ارزش ۱۰ میلیارد و ۳۵۸ میلیون تومان در رتبه سوم جدول فروش گیشه سینما قرار گرفت.

فیلم «بی بدن» که در چهل و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر اکران شد این هفته میزبان ۹۸ هزار مخاطب شد و توانست پنج میلیارد و ۵۰۷ میلیون تومان فروش داشته باشد و در رتبه چهارم فروش گیشه قرار گیرد.

فیلم سینمایی «آسمان غرب» در هفته گذشته با فروش ۳۲ هزار بلیط به ارزش یک میلیارد و ۲۹۵ میلیون تومان در رتبه پنجم جدول فروش سینما‌ها قرار گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • برندگان جوایز عکاسی جهانی سونی ۲۰۲۴ /از عقیم‌سازی اجباری تا متروکه‌های آلوده به تشعشعات اتمی
  • کارگاه آشنایی با عکاسی فیلم در موزه سینما برگزار می‌شود
  • بهره‌برداری از ۱۷ سالن سینما در استان فارس
  • ۵۸۹ هزار مخاطب به سینما رفتند/ صدرنشینی «مست عشق»
  • برگزاری کارگاه آشنایی با عکاسی فیلم در موزه سینما
  • دومین جشنواره عکاسی سنندج با حضور ۵۰ عکاس ملی و بین المللی آغاز به کار کرد
  • پشت صحنه تازه‌ترین فیلم پارسا پیروزفر در سینما
  • اکران مردمی فیلم سینمایی آپاراتچی در برخوار
  • پرفروش‌ترین سینما‌های کشور در فروردین اعلام شد
  • پرفروش‌ترین سینما‌های کشور در فروردین اعلام شد/ جمع کل؛ بیش از ۱۴۶ میلیارد و ۸۵۱ میلیون تومان