Web Analytics Made Easy - Statcounter

اخبار درزیافته درباره توقیف ۲۰ تن نیترات آمونیوم که روز گذشته در لبنان صورت گرفت حاکی از وجود ردپای اعضای جریان ۱۴ مارس و به ویژه سمیرجعجع در ذخیره مواد منفجره و احتمالا انفجار بندر بیروت است.

به گزارش قدس آنلاین و به نقل از پایگاه اینترنتی رای الیوم، بعد از گذشت بیش از یک سال از انفجار مهیب بندر بیروت در ۱۴ آگوست ۲۰۲۰ این سوال هنوز مطرح است که چه کسی مواد منفجره نیترات آمونیوم را برای چه کسانی در لبنان آورده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سطح سیاسی کمپینی که توسط آمریکا و مهره‌های آن در لبنان راه اندازی شد اتهام مربوط به انفجار بندر و انبار کردن نیترات آمونیوم را به حزب الله نسبت داده و ادعا کرد که این حزب مواد منفجره مذکورا به نفع متحد سوری خود در لبنان انبار کرده است. اما این موضوع در هیچ یک از تحقیقات داخلی و خارجی مربوط به انفجار بیروت اثبات نشد.

اکنون بعد از یکسال از انفجار فاجعه بار بندر بیروت این موضوع و بحث هویت واقعی مقصران اصلی آن بار دیگر به ویژه بعد از اینکه روز گذشته ۲۰ تن مواد قابل اشتعال و انفجار نیترات آمونیوم در شهر بعلبک کشف شد مطرح می‌گردد.

روز گذشته گمرک لبنان در منطقه البقاع یک کامیون حامل ۲۰ تن نیترات آمونیوم را که از طریق یک جاده فرعی در حال عبور بود توقیف کرد. بعد از انجام آزمایشات ویژه روی این مواد منفجره نتایج نشان داد که نسبت غلظت نیتروژن در این مواد ۳۴% است؛ بدین معنا که این ترکیب شبیه ترکیب مواد منفجره‌ای است که سال گذشته موجب انفجار بندر بیروت شد.

این اتفاق در حالی رخ داده که چند هفته قبل «ابراهیم صقر» یکی از نزدیکان «سمیر جعجع» رئیس حزب نیروهای لبنانی و از اعضای جریان غرب گرای ۱۴ مارس در حالیکه مردم این کشور از بحران شدید سوخت رنج می‌برند و در پمپ بنزین ها صف کشیده بودند، بیش از ۲ میلیون لیتر سوخت را در انبارهای خود پنهان کرده بود.

همین امر سوالاتی درباره دلایل احتکار این حجم از سوخت به وجود آورد و اینکه آیا اقدام مذکور با هدف تشدید بحران‌ها و کشاندن لبنان به هرج و مرج جهت رسیدن به اهداف سیاسی در خدمت منافع داخلی و خارجی بود و آیا سازماندهی کنندگان این اقدامات در حال آماده سازی برای ورود به جنگ داخلی در لبنان هستند؟

 

اما ارتباط میان این دو موضوع یعنی احتکار سوخت و توقیف ۲۰ تن نیترات آمونیوم که هنوز مشخص نشده صاحب آن چه طرفی بوده است، مربوط به این موضوع می‌شود که طرف‌های مختلف داخلی و خارجی در لبنان در پرونده انفجار بندر بیروت تلاش کردند تا حزب الله و سوریه را متهم کنند؛ اما به نظر میرسد که واقعیت‌های کنونی اتهامات را در جهت مخالف هدایت می‌کند.

سمیر جعجع و اعضای جریان ۱۴ مارس که سردمدار اتهام زنی علیه حزب‌الله در پرونده‌های انفجار بیروت و بحران سوخت لبنان بودند، اکنون متهمان ردیف اول دامن زدن به بحران سوخت در این کشور هستند. در این شرایط اگر اخبار درزیافته صحت داشته باشد مبنی بر اینکه که ۲۰ تن نیترات آمونیوم که دیروز توقیف شد، بخشی از مواد منفجره انبار بندر بیروت است که چنین فاجعه‌ای را به وجود آورد و منبع آن یک شخصیت برجسته در حزب نیروهای لبنانی است پاسخ بسیاری از سوالات درباره انفجار بیروت روشن می‌شود.

بنابراین لبنانی‌ها متوجه می‌شوند چه کسی محموله نیترات آمونیوم را وارد بندر بیروت کرده بود و چه کسانی از اتهام زدن به حزب الله و سوریه در پرونده این انفجار سود می‌برند.

وزارت کشور لبنان اعلام کرد که نیروهای امنیتی تحقیقات خود را در خصوص حمل مواد منفجره که دیروز توسط یک کامیون صورت گرفت دنبال می‌کنند؛ ضمن اینکه سرویس‌های امنیتی در تحقیقات خود متوجه شدند که ۲ نفر از نزدیکان سمیر جعجع که در احتکار دو میلیون لیتر سوخت نقش داشتند مقداری نیترات آمونیوم در انبارهای خود ذخیره کرده‌اند.

اما مهم ترین و خطرناک ترین مسئله درباره توقیف ۲۰ تن نیترات آمونیوم که روز گذشته صورت گرفت این است که تحقیقات نشان می‌دهد کیفیت این مواد منفجره با موادی که سال گذشته در بندر بیروت منفجر شد، مطابقت دارد.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: انفجار لبنان نیترات آمونیوم ۲۰ تن نیترات آمونیوم نیترات آمونیوم انفجار بیروت انفجار بندر مواد منفجره بندر بیروت روز گذشته حزب الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۴۹۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعدام و حبس برای عاملان تعرض به ۲ دختر دانش آموز

 یک سال قبل دختر ۱۷ ساله‌ای به نام مهتاب به همراه مادرش با مراجعه به پلیس آگاهی مدعی شد از سوی ۴ پسر مورد تعرض قرار گرفته است.

وی در تشریح ماجرا به مأموران گفت: دو هفته قبل در مسیر مدرسه با پسری به نام نیما آشنا شدم و چند روز باهم مکالمه تلفنی داشتیم و او به من ابراز علاقه کرد، بعد از یک هفته هم با هم قرار گذاشتیم تا همدیگر را ببینیم. من هم برای اینکه تنها نباشم با دوستم نسرین به سر قرار رفتم. نیما هم با برادر، پسرعمو و یکی از دوستانش به نام شهرام سر قرار آمد، آنها ما را سوار خودروی‌شان کردند و به بهانه تفریح و گشت و‌گذار در خارج از شهر ما را به بیابان‌های ورامین بردند. وقتی به آنجا رسیدیم ناگهان حس بدی پیدا کردم، چون آنجا محلی برای تفریح نبود، از نیما خواستم تا برگردیم، اما آنها بدون توجه به اعتراض من و دوستم به ما حمله کرده و به زور به ما تعرض کردند، بعد هم ما را در نزدیکی خانه‌مان از ماشین پیاده کردند. وقتی وارد خانه شدم آن‌قدر وضعیت پریشانی داشتم که مادرم خیلی سریع با دیدن من متوجه شد اتفاقی برایم افتاده است. من هم موضوع را برایش تعریف کردم و تصمیم گرفتیم از آنها شکایت کنیم. البته نسرین به خاطر ترس از اینکه خانواده‌اش متوجه موضوع نشوند شکایت نکرد.

با ثبت این شکایت، مأموران ۴ پسر جوان را ردیابی و بازداشت کردند.

پس از بازداشت متهمان، نسرین هم با مراجعه به پلیس آگاهی از ۴ متهم شکایت کرد. در ادامه دو شاکی پرونده با دستور قضایی به پزشکی قانونی فرستاده شدند و کارشناسان این سازمان پس از معاینه و بررسی آثار ضرب و شتم، تعرض به دو دختر جوان را تأیید کردند.

با تکمیل تحقیقات برای ۴ متهم پرونده کیفرخواست صادر و پرونده برای رسیدگی به شعبه ۵ دادگاه کیفری یک استان تهران فرستاده شد.
 
در دادگاه چه گذشت

در ابتدای این جلسه مهتاب به جایگاه رفت و گفت: اعتماد بی‌جای من باعث شد تا زندگی خودم و دوستم نابود شود. ما در آن بیابان التماس می‌کردیم و اشک می‌ریختیم، اما نیما و آن ۳ نفر بدون توجه به التماس و گریه‌های ما به طرز وحشیانه‌ای کتک‌مان زدند و تعرض کردند. از آن روز به بعد یک لحظه آرامش ندارم و به لحاظ روانی آسیب زیادی دیده‌ام. به همین خاطر حاضر نیستم آنها را ببخشم و برای آنها درخواست اشد مجازات دارم.

پس از آن نسرین به جایگاه رفت و درحالی که اشک می‌ریخت، گفت: همه واقعیت را مهتاب گفت، اما من فقط این را می‌گویم که این ۴ نفر کاری کردند که از ترسم نمی‌خواستم به خانه‌مان برگردم و در نهایت هم به خاطر عواقب این موضوع واقعیت را به خانواده‌ام نگفتم. حتی از ترس اینکه آنها دوباره آزارم دهند یا خانواده‌ام پی به این ماجرا ببرند، تصمیم گرفتم شکایت نکنم تا اینکه متوجه شدم آنها دستگیر شده‌اند و بعد شکایت کردم. حالا هم نه رضایت می‌دهم و نه می‌بخشم و درخواست حکم اعدام برای متهمان دارم.

سپس ۳ متهم یک به یک به جایگاه رفتند و اتهام تجاوز به عنف را نپذیرفتند و ادعا کردند که با ۲ شاکی پرونده دوست بودند و رابطه با میل و خواسته دوطرف صورت گرفته بود.

شهرام ۱۷ ساله هم که از کانون اصلاح و تربیت به دادگاه منتقل شده بود، اتهامش را نپذیرفت و مدعی شد مهتاب و دوستش را آزار نداده است.

در پایان جلسه قضات برای صدور رأی وارد شور شدند و با توجه به مدرک‌های موجود در پرونده، گزارش‌های کارشناسان پزشکی قانونی و پلیس، دو برادر و پسر عموی‌شان را به اعدام محکوم کردند و از آنجا که شهرام در زمان ارتکاب جرم زیر سن ۱۸ سالگی بوده، به ۵ سال حبس محکوم شد.

روزنامه ایران

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • داور را دو روز قبل از مسابقه عزل کردند!‏
  • سوپرلیگ بسکتبال غرب آسیا| شکست سنگین شهرداری گرگان در بیروت
  • واکنش تند بیروت به فرود یک هواپیما با عبارت حک‌شده «تل‌آویو»
  • امسال بالاخره سال قهرمانی پی‌اس‌جی است
  • عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند
  • اعتراض آوارگان فلسطینی به سیاست‌های آنروا
  • فردا: مصاف نخست شهرداری گرگان در خانه الریاضی
  • اعدام و حبس برای عاملان تعرض به ۲ دختر دانش آموز
  • عاملان جعل مدارک تحصیلی در کرمان دستگیر شدند
  • حکم عاملان تعرض به ۲ دختر دانش آموز اعلام شد