Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@09:37:46 GMT

توصیه‌های مهم تغذیه‌ای برای ورزشکاران

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۴۹۸۷۹

توصیه‌های مهم تغذیه‌ای برای ورزشکاران

ایسنا/کرمانشاه یک کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی گفت: ورزشکاران در کنار ورزش تنها با داشتن تغذیه مناسب می‌توانند بدنی سالم داشته باشند.  

زهرا حسینی در هفتمین روز از پویش ایران تندرست با محوریت" ورزش و تغذیه" در گفت و گو با ایسنا، داشتن تغذیه مناسب و ورزش منظم را دو فاکتور مهم برای داشتن بدنی سالم دانست و اظهار کرد: این دو موضوع همانند دو کفه ترازو هستند که می تواند سلامت جسمی، روحی و روانی افراد را تضمین کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: گاها بسیاری از افرادی که ورزش می کنند به دلیل اینکه تغذیه مناسبی ندارند، چندان بهره ای از فعالیت های بدنی خود نمی برند. این افراد باید دانش تغذیه ای خود را بالا ببرند و با بدست آوردن شناختی از مواد غذایی، طبق بودجه ای که دارند سبد غذای مناسبی داشته باشند.  

رئیس کمیته آمادگی جسمانی هیات ورزش همگانی کرمانشاه با بیان اینکه ورزشکاران مبتدی و غیرحرفه ای به وسیله مواد غذایی می توانند نیازهای بدنشان را تامین کنند، افزود: متاسفانه گاها برخی از این ورزشکاران را می بینیم که به سمت مکمل های ورزشی روی می آورند، بدون آنکه اطلاع کافی درمورد آن داشته باشند.

وی تصریح کرد: اغلب کسانی که مکمل های ورزشی را به ورزشکاران مبتدی و غیرحرفه ای توصیه می کنند، کسانی هستند که دانش لازم را در این رابطه ندارند و تنها به صرف مربی بودن چنین توصیه هایی می کنند، در حالی که درک صحیحی در رابطه با مکمل ها ندارند.

این دانشجوی دکترای تخصصی فیزیولوژی ورزشی ادامه داد: مصرف مکمل های ورزشی برای این دسته از ورزشکاران باعث می شود تا عمر ورزشی آنها کوتاه باشد و صرفا بخاطر داشتن یک اندام زیبا، سلامتشان به خطر می افتد.

وی با بیان اینکه مکمل های ورزشی تنها کمک کننده به ورزشکاران حرفه ای است، اظهار کرد: سوء مصرف این نوع از مکمل ها در افراد مبتدی و غیرحرفه ای تهدید کننده سلامت آنها خواهد بود. این افراد بسیاری از نیازهای بدن را می تواند با تغذیه مناسب رفع کرده و نیازی به مصرف مکمل ها ندارند.

حسینی افزود: افرادی که برای کنترل وزن و بهبود بیماریها در کنار ورزش از مکمل ها استفاده می کنند، گاها دچار مشکلاتی همچون سوء هاضمه، زخم معده و حتی بیماری های روانی می شوند و خیلی زود از ورزش دست می کشند.

وی با بیان اینکه عده ای از افراد هم هستند که بخاطر کاهش وزنِ سریعتر از وعده های غذایی خود کم می کنند، گفت: این دسته از افراد معمولا صبحانه نمی خورند، ناهار را سرسری میل می کنند و وعده شام را هم خط می زنند که این مسئله استرس زیادی را در آنها به همراه می آورد و حتی پس از مدت کوتاهی این رژیم غذایی را رها می کنند.

این کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی با تاکید براینکه افراد باید به مقوله فعالیت های بدنی و تغذیه صحیح به عنوان شیوه زندگی نگاه کنند، افزود: اگر به کشورهایی که میزان امید به زندگی و سلامت عمومی در بین آنها بالاست نگاه کنیم، می بینیم که در کشوری مانند ژاپن که بالاترین امید و کیفیت زندگی را دارد، اولین اصل بین مردم آن داشتن برنامه منظم غذایی است، یعنی هر تعداد وعده غذایی که در طول روز داشته باشند، در زمان مشخصی آن را سرو می کنند.

رئیس کمیته آمادگی جسمانی استان کرمانشاه با بیان اینکه در بین مردم این کشورها تنوع غذایی بالایی وجود دارد، گفت: متاسفانه  در بین نوجوانان و حتی بزرگسالان ایرانی تنوع غذایی وجود ندارد، درحالی که در کشوری مانند ژاپن و یا چین مردم معتقدند که باید در هفته 100 نوع ماده غذایی را دریافت کنند تا سالم بمانند.

وی به میزان بالای حجم غذای مصرفی در بین بسیاری از ایرانی ها هم اشاره کرد و گفت: در کشور ما هر روز بشقاب ها در حال بزرگتر شدن هستند و این یک فاجعه است، چرا که میزان کالری دریافتی بیشتر و احتمال چاقی بالا می رود و در نتیجه زمینه بروز انواع بیماری ها فراهم می شود.

حسینی تصریح کرد: اگر حجم معده هر فرد را به 10 قسمت تقسیم کنیم، باید هنگام غذا خوردن هشت قسمت آن پر و دو قسمت خالی بماند، اما متاسفانه ما ایرانی ها عادت کرده ایم که معده خود را کامل پر کنیم.

وی در ادامه بحث اصول تغذیه ای مناسب برای ورزشکاران به موضوع تاثیرات کرونا بر سلامت و زندگی اجتماعی مردم جامعه هم پرداخت و گفت: در دوران کرونا بدن و سیستم ایمنی بدن ما هر لحظه ممکن است با چالش مواجه شود و دچار بیماری کرونا شویم، بنابراین برای اینکه سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنیم، باید اصولی را رعایت کنیم.

این کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی با بیان اینکه در مدت شیوع بیماری کرونا باید از غذاهایی استفاده کنیم که سیستم ایمنی بدن ما را تقویت می کند، افزود: هرچند داروهایی مانند مولتی ویتامین ها، مکمل های تغذیه ای و ... برای تقویت سیستم ایمنی بدن وجود دارند، اما بهترین راه یاری رساندن به تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده از سبزیجات و میوه ها است.

وی با بیان اینکه مصرف حبوبات نیز می تواند سیستم ایمنی بدن را ارتقاء و به سلامت بدن افراد کمک کند، گفت: در مدت شیوع بیماری کرونا بهتر است افراد در هفته سه نوبت مصرف حبوبات را داشته باشند، چراکه حاوی بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی است.

حسینی با تاکید براینکه دراین مدت باید غذاهای فرآوری شده را کنار گذاشت، اعلام کرد: خوردن سوسیس، کالباس، همبرگر و ... که غذاهای فرآوری شده و ناسالم هستند را در دوران کرونا باید کنار گذاشت، چراکه علاوه بر ضربه به سیستم گوارش، روی کل سیستم ایمنی بدن هم تاثیر می گذارد.

به گفته این کارشناس ورزشی، سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند که افراد در زمان همه گیری بیماری کرونا در روز پنج  میوه را دریافت کنند.

وی با تاکید براینکه آبرسانی کافی می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن هم کمک کند، اعلام کرد: باید روزانه بین هشت تا 10 لیوان آب نوشید، اما متاسفانه این رقم در بین ایرانی ها بخصوص بزرگسالان حدود چهار لیوان در طول روز است که باعث ضربه زدن به قلب و عروق می شود.

رئیس کمیته آمادگی جسمانی استان کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه مصرف چربی های مفید می تواند به تقویت سیستم قلب و عروق بدن نیز کمک کند، گفت: باید تلاش کنیم تا میزان مصرف چربی های اشباع شده مانند روغن های جامد و روغن های حرارت دیده را به حداقل برسانیم و در مقابل از روغن های غیراشباع مانند روغن نارگیل، زیتون و سایر روغن های گیاهی استفاده کنیم.

وی ادامه داد: به ورزشکاران توصیه می شود به منظور حفظ سلامتی خود در ایام شیوع بیماری کرونا مصرف نمک و قند را به حداقل برسانند، به شکلی که در طول روز می توانند فقط پنج درصد از کالری دریافتی خود را به منابع قندی و یا شکر اختصاص دهند، یعنی حدود پنج تا شش قاشق غذاخوری  شکر و چهار تا پنج حبه قند در طول روز نباید بیشتر مصرف کنند و اگر بیشتر مصرف شود، سلامتی شان را تهدید می کند.

حسینی افزود: مصرف روزانه نمک نیز در این مدت باید به اندازه یک قاشق چایخوری یعنی کمتر از پنج گرم در طول روز باشد.

وی یادآورشد: این میزان مصرف قند و شکر برای افراد دیابتی و نمک برای افراد دارای بیماری های قلبی وعروقی و با سابقه فشار خون باید کمتر نیز باشد.

این دانشجوی دکترای فیزیولوژی ورزشی با تاکید براینکه ورزشکاران باید از پرخوری در ایام شیوع بیماری کرونا پرهیز کنند، گفت: پرخوری یعنی دریافت کالری اضافی و کالری اضافی هم یعنی انباشت چربی و در نهایت تضعیف سیستم ایمنی بدن و قرار گرفتن در معرض انواع بیماری ها.

حسینی در بخش پایانی سخنان خود مصرف نوشیدنی های الکلی را برای ورزشکاران ممنوع دانست و گفت: هرچند که مصرف نوشیدنی های الکلی در ایران کمتر اتفاق می افتد، اما در مجموع براساس مطالعات صورت گرفته این نوع از نوشیدنی ها، سیستم ایمنی بدن را به شدت تضعیف می کند و توصیه می شود افراد آن را مصرف نکنند.

وی در پایان با تاکید بر نقش مهم رسانه ها در نشان دادن سبک زندگی سالم به مردم، اعلام کرد: متاسفانه  در حال حاضر تبلیغاتی که در رسانه ها بویژه رسانه ملی صورت می گیرد بخاطر کسب درآمد بیشتر سبک های تغذیه ای ناسالمی را به مردم نشان می دهد.

انتهای پیام  

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی ورزشی كرمانشاه تغذیه ورزشکاران ورزش همگاني شیوع بیماری کرونا تاکید براینکه فیزیولوژی ورزشی سیستم ایمنی بدن مکمل های ورزشی تغذیه مناسب تقویت سیستم داشته باشند طول روز بیماری ها تغذیه ای مکمل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۴۹۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید

مسئولان حوزه بهداشت و درمان همیشه درباره مصرف نکردن قارچ‌هایی که در طبیعت روییده هشدار دادند، زیرا تشخیص سمی یا غیرسمی بودن این نوع قارچ‌ها بسیار دشوار است و مصرف آن می‌تواند باعث فوت افراد شود، این درحالی است که اورژانس کشور از رشد سه برابری مسمومیت با قارچ‌های وحشی در طبیعت خبر داده است.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا با شروع فصل بهار و افزایش بارش‌ها در این فصل زمینه رشد قارچ‌های وحشی در طبیعت بیشتر می‌شود و در این فصل شاهد حضور بیشتر افراد در دل طبیعت هستیم، لذا مهم است که افراد از مصرف این قارچ‌ها خودداری کنند و هشدارهای مسئولان ذی‌ربط درباره مسمومیت‌زا بودن این نوع قارچ‌ها را جدی بگیرند.

بابک یکتاپرست، معاون روابط عمومی اورژانس کشور با اشاره به آمار مسمومیت با قارچ وحشی گفت: امسال با توجه به افزایش میزان بارش باران، رویش قارچ در طبیعت افزایش یافته است و از آنجایی که اطلاعات مردم و گردشگران درباره قارچ‌ها کم است؛ ممکن است عده‌ای با مصرف این قارچ‌های وحشی، دچار مسمومیت شوند.

وی با اشاره به آمار مراجعان مسمومیت به اورژانس افزود: از هشتم فروردین تا پنجم اردیبهشت ماه و در واقع طی مدت حدود یک ماه، ۵۳ نفر بر اثر استفاده از قارچ وحشی، مسموم شده‌اند، در حال حاضر ۱۴ نفر از این افراد در بیمارستان‌ها تحت نظر هستند، همچنین ۳۹ نفر درمان شده و ترخیص شده‌اند.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: این مسمومیت تاکنون فوتی برجای نگذاشته، اما لازم است که افراد و به خصوص طبیعت‌گردان از مصرف این قارچ‌ها پرهیز کنند، میزان مسمومیت‌ها، نسبت به گذشته سه برابر افزایش یافته است، بنابراین این موضوع باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

به گفته سخنگوی سازمان اورژانس کشور بیشترین میزان مسمومیت‌ها با قارچ در استان‌های فارس، لرستان و کرمانشاه به ترتیب با ۱۶،۱۳ و ۱۰ نفر بوده است.

نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی

حمید قهرمانی، کارشناس معاونت بهداشتی استان گیلان یکی از دلایل مسمومیت افراد، پس از مصرف قارچ‌های سمی را تشخیص غلط آنها دانست و یادآور شد: برخی به‌علت شکل ظاهری قارچ‌های سمی که شبیه به قارچ‌های غیر سمی و خوراکی هستند، دچار اشتباه می‌شوند.

وی با تأکید بر این‌که همه انواع قارچ‌ها، خوراکی نیستند و بعضی سمی و خطرناک هستند، افزود: خوردن چند لقمه از قارچ‌های سمی می‌تواند کبد، کلیه یا حتی مغز را از کار انداخته و در مواردی سبب مرگ شود، تنها در آزمایشگاه می‌توان نوع قارچ را شناسایی کرد و از روی ظاهر یا مزه قارچ نمی‌توان سمی یا غیرسمی بودن قارچ را تشخیص داد.

این پزشک با تأکید بر اینکه فرد مسموم باید سریع‌تر به بیمارستان منتقل شود، گفت: تهوع و استفراغ، اسهال، شکم درد و عرق کردن گاهی علائم مغزی مانند توهم، خواب‌آلودگی، تشنج و یا بی‌قراری از نشانه‌های زودرس مسموم شدن با قارچ‌های سمی است.

قهرمانی با بیان اینکه از چیدن، خریدن و مصرف قارچ‌های روییده شده در طبیعت، کوه و دشت پرهیز و تنها از قارچ‌های خوراکی تولید شده در کارخانه‌های معتبر استفاده شود، ادامه داد: پختن، آب پز یا کباب کردن قارچ‌های وحشی موجود در طبیعت سمی بودن آنها را از بین نمی‌برد.

وی با اشاره به تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ گفت: تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ خودداری از مصرف قارچ‌های روییده در طبیعت است، سم قارچ پادزهر ندارد و تنها باید از خوردن قارچ‌های وحشی موجود در طبیعت و غیر پرورشی دوری کنیم، کودکان یکی از گروه‌های پرخطر و در معرض مسمومیت با قارچ هستند.

کد خبر 748427

دیگر خبرها

  • اعلام جزئیات حمایت مؤثر و مستمر از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش
  • مصرف زیاد نوشابه رژیمی ما را به کدام سرطان مبتلا می‌کند؟
  • ورزش باعث افزایش قد می‌شود؟
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در کردستان
  • پایتخت گل در انتظار فناوری نوین/مکان‌یابی غلط به مشکلات دامن زد
  • ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی
  • در هوای بهاری چطور ورزش کنیم؟
  • کوتاهی افراد ونهادهای مسئول درخصوص حجاب سبب ورود نیروی انتظامی شد