Web Analytics Made Easy - Statcounter

لغو قرارداد مهم تجاری میان فرانسه و استرالیا که به دخالت آمریکا انجام شد بیش از یک ضرر تجاری برای اروپا و فرانسه یک خیانت به اعتماد آنها تلقی می‌شود که می‌تواند تاثیر منفی زیادی بر اتحاد ادعا شده آمریکا و اروپا در تقابل با چین داشته باشد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، پس از به قدرت رسیدن جو بایدن، رئیس جمهور فعلی آمریکا اروپا استقبال بسیار خوبی از جانشین دونالد ترامپ کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه بایدن نیز پس از ورود به فرانسه در بهبود روابط ترانس آتلانتیک سخنرانی غرایی ارائه داد.

اروپا و همچنین فرانسه روی کار آمدن بایدن را فرصتی برای جبران شکستهایی می دید که در دوره ترامپ متحمل شده بود و دولت جدید آمریکا به نوعی یک هوای  تازه در فضای سیاسی اروپا و آمریکا تلقی می‌شد.

با این حال به نظر می‌رسد که تنها سه ماه پس از تور اروپایی بلینکن و تلاش برای بهبود روابط با اروپا توافق سه جانبه میان آمریکا، بریتانیا و استرالیا به ارزش 40 میلیارد دلار باعث خشم شدید فرانسه شده است. آمریکا با هدف تقویت جبهه نبرد با چین و کاهش نفوذ این کشور در شرق آسیا تصمیم گرفته که استرالیا، یکی از متحدان نزدیک خود را به زیردریایی های اتمی مجهز کند.

هرچند این موضوع در ابتدا نباید باعث ناراحتی اروپا به عنوان متحد آمریکا در تقابل با چین شود اما به این موضوع باید توجه داشت که پیش از این توافق، استرالیا و فرانسه قراردادی قراردادی برای ساخت چندین فروند زیردریایی داشتند که به واسطه ورود آمریکا این قرارداد به زیر سوال رفته و ضرر زیادی به فرانسه وارد کرده است.

بر اساس این گزارش، سفیر فرانسه در اظهاراتی روز شنبه تاکید کرده است که لغو قرارداد خرید زیردریایی توسط استرالیا یک اشتباه بزرگ دیپلماتیک بوده است. ژان پیر تیبالت افزود: تصور می کنم این یک اشتباه بزرگ است، یک مدیریت بسیار بسیار بد همکاری و شراکت، زیرا این یک قرارداد نبود، این یک همکاری و شراکت بود که مبتنی بر اعتماد و تفاهم و صداقت مشترک است.

ژان ایو لو دریان، وزیر خارجه فرانسه نیز این تصمیم استرالیا را همانند ضربه خنجری از پشت تعبیر کرد. وی فرانسه بامداد جمعه اعلام کرد که کشورش سفیران خود در ایالات متحده و استرالیا را برای رایزنی فراخوانده است.

لودریان در بیانیه‌ای گفت: «به درخواست رئیس جمهور فرانسه، من تصمیم گرفتم که فوراً سفیران خود را برای رایزنی در ایالات متحده و استرالیا فرا بخوانم. این تصمیم استثنایی با اهمیت فوق العاده آنچه که استرالیا و ایالات متحده در 15 سپتامبر اعلام کردند، توجیه می شود».

تلاش های استرالیا برای کاستن از خشم فرانسه تاکنون بی فایده بوده است. اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا آسیب به روابط استرالیا و فرانسه را پذیرفته اما در عین حال تاکید کرده که او در ماه ژوئن به امانوئل ماکرون گفته بود که به فکر بازبینی این قرارداد بوده و احتمالا تصمیم دیگری در این خصوص خواهد گرفت.

موریسون در گفتگو با رادیو 5aa گفت: من این موضوع را مشخص کردم. ما شامی طولانی در پاریس داشتیم و درباره نگرانی های عمده خود پیرامون قابلیت‌های زیردریایی های معمول و چالشهای راهبردی جدید در منطقه خود گفتگو کردیم. من مشخصا این موضوع را مطرح کردم که استرالیا باید بر اساس منافع ملی خود تصمیم گیری کند.

افکار عمومی در فرانسه نیز به شدت از این اقدام استرالیا و آمریکا عصبانی هستند و باتوجه به اینکه امانوئل مکرون در سال آینده میلادی برای انتخابات دور دوم خود را آماده می‌کند، تصمیم گیری مناسب دراینخصوص برای او بسیار ضروری است.

کارشناسان نیز معتقدند بحران موجود بیش از آنکه تجاری و اقتصادی باشد، مربوط به خدشه دار شدن اعتماد است و حتی درصورتی که آمریکا اقدام به لغو این توافق کند باز هم آسیبهای وارد شده بر اعتماد اروپا و فرانسه به این زودی ترمیم نخواهد شد. از سوی دیگر اتفاقی که آمریکا باعث آن شده تردیدها درباره متحد بودن جبهه واشنگتن در تلاش برای کاهش قدرت و نفوذ چین را عملا زیر سوال خواهد برد.

موضوع دیگری که باعث خدشه دار شدن اعتماد میان فرانسه و ائتلاف غرب می شود اظهارات دیپلمات‌های فرانسوی است که معتقدند آنها پس از انتشار این خبر در رسانه های استرالیا متوجه این مسئله شدند و پس از آن در روز چهارشنبه دولت استرالیا رسما مجبور به موضع گیری دراین باره شد.

آنچه زنگ خطر را برای فرانسه به صدا درآورده ناپدید شدن سرابی است که بایدن پیش از به قدرت رسیدن وعده آن را به اروپایی ها داده بود: بازگشت به چند جانبه گرایی و همکاری نزدیک با متحدان و شرکا، که اروپا بخش مهمی از آن به شمار می رود.

بنجامین حداد مدیر مرکز اروپای شورای آتلانتیک معتقد است: این اتفاق نشان داد که شاید برخی سیاست‌های ترامپ، فراتر از توییت ها و رسوایی ها، صرفا یک نابهنجاری از سوی شخص وی نبوده بلکه بیانگر اختلاف عمیقتر در رابطه آمریکا با اروپا بوده است.

برخی سیاستمداران اروپایی نیز معتقدند همانطور که دولت بایدن درباره  خروج از افغانستان از آنها مشورت نگرفت، این بار هم در موضوع کنار گذاشتن فرانسه از یک قرارداد مهم تجاری، بار دیگر برای رسیدن به اهدافش خودسرانه عمل کرد.

فرانسیس هیزبرگ مشاور ارشد موسسه بین‌الملل مطالعات راهبردی  نیز معتقد است: این اتفاق باعث خوشحالی چین خواهد شد زیرا پکن به دنبال متقاعد ساختن اروپا برای کاهش حضور در منطقه بود. اروپا متوجه شده که در این هواپیمای ساخته شده بیشتر از آنکه نقش یک موتور را داشته باشد، وظیفه ای نه چندان مهم داشته و همین موضوع می تواند باعث عقب کشیدن قاره سبز از دخالت بیشتر در سیاستهای توسعه طلبانه آمریکا شود.

انتهای پیام/

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اتحادیه اروپا اخبار چین اخبار استرالیا جوزف بایدن اتحادیه اروپا اخبار چین اخبار استرالیا جوزف بایدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۵۰۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست ماکرون برای بازدارندگی هسته‌ای در دفاع مشترک اروپایی

رئیس جمهور فرانسه ضمن اعلام آمادگی برای ایفای نقش بیشتر در زمینه دفاع مشترک اروپایی، بازدارندگی هسته‌ای را عنصری اجتناب ناپذیر در این راستا دانسته و خواستار بحث درباره نقش این تسلیحات در دفاع مشترک اروپایی شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از نشریه "دی سایت"، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه اعلام کرده که این کشور آماده کمک بیشتر به دفاع از اروپا است. به گفته وی بازدارندگی هسته‌ای که می تواند ارائه شود یک "عنصر اجتناب ناپذیر" است.

به این ترتیب امانوئل ماکرون، خواستار بحث درباره نقش سلاح های هسته‌ای در دفاع مشترک اروپا شده است. ماکرون در مصاحبه‌ای با گروه رسانه ای ابرا که روز شنبه منتشر شد، گفت: او می خواهد بحثی را آغاز کند که باید شامل دفاع موشکی، قابلیت های دوربرد و تسلیحات هسته ای برای کسانی باشد که آنها را دارند یا سلاح های هسته‌ای آمریکایی در خاک خود دارند.

وی افزود: بیایید همه چیز را روی میز بگذاریم و به آنچه واقعاً قابل اعتماد از ما محافظت می کند، بنگریم. وی افزود: فرانسه آماده است بیشتر در زمینه دفاع از اروپا ایفای نقش کند. از زمان برگزیت، فرانسه تنها قدرت هسته ای در اتحادیه اروپا بوده است.

ماکرون پیش از این هم در سخنرانی روز پنجشنبه خود در دانشگاه سوربن پاریس خواستار تقویت دفاع اروپایی شده بود. مکرون گفت: اروپای ما فانی است، می تواند بمیرد و این بستگی به تصمیمات ما دارد. او خواستار دفاع «معتبر» اروپا شد. وی تاکید کرده بود که بازدارندگی هسته‌ای که فرانسه در اختیار دارد "یک عنصر اساسی دفاع از قاره اروپا" است.

رئیس‌جمهور فرانسه هشدار داد که کشورهای اروپایی در صورتی که به ایالات متحده وابسته بمانند و نتوانند سیستم‌های دفاعی پیشرفته مستقر کنند دچار مرگ خواهند شد.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، مدت هاست که توسعه صنعت هسته‌ای اروپا را ترویج می کند که شامل فرآوری اورانیوم نیز می شود. در فوریه 2022، او از چرخش در فرانسه به سمت گسترش مجدد انرژی هسته‌ای خبر داد و وعده ساخت تا 14 راکتور جدید را داد.

ماکرون این موضوع را با بیان اینکه انرژی هسته‌ای کم انتشار است و به تامین مستقل انرژی کشور کمک می کند، توجیه می کند. منتقدان خاطرنشان می کنند که فرانسه حدود نیمی از اورانیوم مورد نیاز نیروگاه های هسته‌ای را از قزاقستان و ازبکستان وارد می کند.

بریتانیا و فرانسه تنها دو کشور اروپایی ناتو هستند که چنین سیستم های تسلیحاتی دارند. ماکرون پیش از این در سال 2020 به آلمان و دیگر شرکای اتحادیه اروپا پیشنهاد داده بود که درباره همکاری اروپا در زمینه بازدارندگی هسته‌ای صحبت کنند که تا کنون بی پاسخ مانده است.

ماکرون: دست‌نشانده آمریکا نیستیمتماس تلفنی ماکرون و نتانیاهو درباره وضعیت منطقه

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چراغ سبز پدر امباپه به تصمیم جنجالی رئال
  • چراغ سبز پدر امباپه به تصمیم بزرگ رئال
  • اعتراضات دانشجویان طرفدار فلسطین، تهدیدی برای یهودیان نیست
  • ویدیو/ زهرچشم انصارالله از آمریکا؛ آیا ائتلاف به یمن حمله می‌کند؟
  • گسترش اعتراضات دانشجویی حامی فلسطین از آمریکا به فرانسه
  • بلینکن: ناتو طرحی برای حمله به روسیه نداشته و نخواهد داشت
  • بلینکن: ناتو طرحی برای حمله به روسیه ندارد
  • خشونت پلیس فرانسه علیه دانشجویان حامی فلسطین
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • درخواست ماکرون برای بازدارندگی هسته‌ای در دفاع مشترک اروپایی