Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-28@09:04:46 GMT

مصرف سیگار الکترونیکی و خطر آمبولی ریه

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۵۲۵۰۷

مصرف سیگار الکترونیکی و خطر آمبولی ریه

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، لخته شدن خون و فشار خون ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند، زیرا فشار خون بالا می‌تواند در برخی موارد نشانه‌ای از تشکیل لخته باشد. عوامل زیادی می‌تواند باعث افزایش خطر لخته شدن خون شود.

اکسپرس، آمبولی ریوی، نارسایی کلیوی و سکته مغزی از جمله عوارض لخته شدن خون است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از بدترین عوامل دخیل در این موضوع بی تردید استعمال دخانیات است.

دانشمندان به تازگی اقدام به انجام تحقیقات گسترده در این زمینه کردند. در بسیاری از کشور‌ها مردم برای ترک استعمال دخانیات، سیگار‌های الکترونیکی مصرف می‌کنند.

تحقیقات نشان می‌دهد مصرف سیگار‌های الکترونیکی به شدت در جهان افزایش یافته به طوری که یک نفر در هر ۵ دانش آموز دبیرستانی در انگلیس در سال گذشته میلادی از این نوع سیگار استفاده می‌کرده است.

مطالعات دانشمندان آمریکایی بر روی افراد بستری شده در بیمارستان نشان می‌دهد سیگار‌های الکترونیکی لزوماً جایگزینی بهتر برای استعمال دخانیات نیست. در همین رابطه، محققان سوئدی در تحقیقات خود پی بردند ارتباط مستقیمی میان لخته شدن خون و افزایش فشار خون با مصرف سیگار‌های الکترونیکی وجود دارد.

در این تحقیقات، پژوهشگران اقدام به بررسی افراد ۱۸ تا ۴۵ ساله‌ای کردند که سیگار الکترونیکی مصرف می‌کردند. دانشمندان طی این پژوهش اقدام به سنجش فشار خون، ضربان قلب و نمونه‌های خونی آن‌ها کردند. همچنین فراتر از این موضوع، محققان گردش خون در رگ‌های کوچک و مویرگ‌های افراد قبل و بعد از مصرف سیگار الکترونیکی را نیز مورد بررسی قرار دادند.

شواهد نشان داد استفاده از سیگار الکترونیکی حاوی نیکوتین باعث ایجاد تغییرات کوتاه مدت آنی در این افراد می‌شود. به طور میانگین میزان لخته شدن خون در این افراد پس از ۱۵ دقیقه به میزان ۲۳ درصد افزایش یافت و پس از ۶۰ دقیقه به سطح عادی بازگشت.

همچنین رگ‌های خونی این افراد پس از استفاده از سیگار الکترونیکی به طور موقت تنگ‌تر شد. ضربان قلب این افراد نیز از ۶۶ ضربه در دقیقه به ۷۳ ضربه افزایش یافت. محققان دریافتند که میزان فشار خون این افراد از ۱۰۸ میلی متر جیوه به ۱۱۷ میلی متر افزایش یافت.

دانشمندان می‌گویند استفاده از سیگار الکترونیکی به تازگی در جهان رایج شده و هنوز تحقیقات درباره مضرات آن به طور کامل انجام نشده است. ما در پژوهش خود شاهد آن بودیم که سیگار‌های الکترونیکی حاوی نیکوتین خطر لخته شدن خون را افزایش داده و باعث تنگ شدن رگ‌ها می‌شود.

متاسفانه امروزه بسیاری از مردم از سیگار‌های الکترونیکی به عنوان راهکاری بی خطر برای ترک استعمال دخانیات استفاده می‌کنند. این در حالی است که این سیگار‌ها بی خطر نبوده و می‌تواند سلامت بدن را مخاطره بیندازد. در سال ۲۰۲۰ سان فرانسیسکو به نخستین شهری در آمریکا تبدیل شد که فروش سیگار‌های الکترونیکی را به دلیل مضرات آن ممنوع اعلام کرد.

پربیننده ترین فواید آب پیاز روی مو و نحوه استفاده آن اثر بخشی واکسن کرونا همیشگی نیست مرگ ناشی از کرونا نصیب این گروه از افراد می شود آنچه پشت بوی عرق بدن شما پنهان است فردا؛ آغاز واکسیناسیون دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سیگار الکترونیک سیگار های الکترونیکی سیگار الکترونیکی استعمال دخانیات لخته شدن خون مصرف سیگار سیگار ها فشار خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۵۲۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟

هنگامی که سن افزایش می‌یابد، کاهش تدریجی سرعت و چابکی بدن ما غیرعادی نیست. خواه قدم زدن آرام در اطراف محله باشد یا دستیابی به کنترل تلویزیون، حرکات ما با افزایش سن کاهش می‌یابد؛ بنابراین سوال این است که چه چیزی باعث این تغییر می‌شود؟ مطالعه‌ای که توسط مهندسان دانشگاه کلرادو بولدر (CU Boulder) رهبری می‌شود، به این سوال قدیمی پاسخ می‌دهد.

این مطالعه که در مجله JNeurosci منتشر شده است، یکی از اولین مطالعاتی است که به طور تجربی دلایل کندی حرکت را در میان بزرگسالان بالای ۶۵ سال بررسی کرده است. محققان دریافتند که افراد مسن ممکن است تا حدودی کندتر حرکت کنند، زیرا برای آنها برای حرکت کردن باید انرژی بیشتری نسبت به افراد جوان صرف کنند.

به نقل از اس‌اف، علا احمد (Alaa Ahmed)، یکی از نویسندگان این مطالعه، استاد دانشکده مهندسی مکانیک پاول ام رادی می‌گوید: نحوه حرکت ما، از حرکات چشم گرفته تا راه رفتن و صحبت کردن، دریچه‌ای به روی پیری و پارکینسون می‌گشاید. ما در تلاشیم تا اساس عصبی آن را درک کنیم.

برای این مطالعه، محققان از شرکت کنندگانی در محدوده سنی ۱۸ تا ۳۵ و ۶۶ تا ۸۷ سال خواستند تا یک کار ساده را انجام دهند: دستیابی به یک هدف روی صفحه نمایش که شبیه به انجام یک بازی ویدیویی بود. با تجزیه و تحلیل الگو‌های این دستیابی‌ها، محققان کشف کردند که به نظر می‌رسد افراد مسن‌تر حرکات خود را تحت شرایط خاصی تغییر می‌دهند تا منابع انرژی محدودتر خود را حفظ کنند.

دکتر اریک سامرساید (Erik Summerside)، سرپرست تیم تحقیقاتی، که دکترای خود را در زمینه یکپارچه‌سازی دریافت کرده است، می‌گوید: همه ما، چه جوان و چه پیر، ذاتا به دنبال دریافت بیشترین پاداش از محیط خود و در عین حال به حداقل رساندن میزان تلاش برای انجام این کار هستیم.

این مطالعه دو فرضیه را در مورد این که چرا سالمندان کندتر حرکت می‌کنند، بررسی کرد.

اولین مورد نشان می‌دهد که عضلات افراد مسن ممکن است با کارایی کمتری کار کنند و کالری بیشتری بسوزانند در حالی که وظایف مشابه جوانان را انجام می‌دهند. مورد دوم پیشنهاد می‌کند که پیری ممکن است مدار پاداش در مغز انسان را تغییر دهد، زیرا افراد دوپامین کمتری تولید می‌کنند که یک ماده شیمیایی در مغز است که مسئول ایجاد احساس رضایت پس از انجام یک کار به شمار می‌رود.

در طول این آزمایش، شرکت کنندگان از یک بازوی رباتیک برای حرکت مکان‌نما به سمت هدفی روی صفحه رایانه استفاده کردند. اگر موفق می‌شدند، پاداش کوچکی مانند انفجار هدف و پخش صدای «بینگ بینگ» دریافت می‌کردند. هر دو گروه سنی زمانی که فهمیدند این صدا را خواهند شنید زودتر به هدف خود رسیدند، اما به روش‌های مختلف به این هدف رسیدند. بزرگسالان جوان‌تر دست‌های خود را سریع‌تر به سمت پاداش حرکت می‌دهند، در حالی که بزرگسالان مسن‌تر عمدتا زمان واکنش خود را بهبود می‌بخشند.

هنگامی که محققان وزنه‌ای هشت پوندی را به بازوی رباتیک شرکت کنندگان جوان اضافه کردند، تفاوت بین دو گروه سنی ناپدید شد که توجه محققان را برانگیخت.

دکتر رابرت کورتر (Robert Courter)، سرپرست تیم تحقیق، توضیح می‌دهد: به نظر می‌رسد که مغز می‌تواند تغییرات بسیار کوچکی را در میزان انرژی که بدن مصرف می‌کند تشخیص دهد و حرکات ما را بر اساس آن تنظیم می‌کند. حتی زمانی که فقط با چند پوند اضافی حرکت می‌کنید، واکنش سریع‌تر به گزینه‌ای ارزان‌تر برای رسیدن به پاداش تبدیل شد، بنابراین جوانان روشی مشابه افراد مسن را تقلید کردند.

یافته‌ها نشان می‌دهند که به نظر می‌رسد هزینه‌های تلاش برای رسیدن، عامل تعیین‌کننده در کاهش حرکت افراد مسن است. در حالی که این مطالعه نمی‌تواند به طور کامل مراکز پاداش مغز را به عنوان مقصر رد کند، اما اگر دانشمندان بتوانند مکان و نحوه ظهور این تغییرات از بدن را شناسایی کنند، ممکن است بتوانند درمان‌هایی را برای کاهش تلفات پیری و بیماری ایجاد کنند.

احمد می‌گوید: با کنار هم گذاشتن همه این موارد، نتایج ما نشان می‌دهد که هزینه‌های تلاش برای رسیدن به هدف، حرکت افراد مسن‌تر را کُند می‌کند.

این تحقیق به طور بالقوه می‌تواند ابزار‌های جدیدی را برای تشخیص طیف وسیعی از بیماری‌ها از جمله بیماری پارکینسون، ام‌اس، افسردگی و اسکیزوفرنی در اختیار پزشکان قرار دهد. همانطور که ما به کشف راز‌های پیری و حرکت ادامه می‌دهیم، مطالعاتی مانند این ما را یک گام به درک و پرداختن به چالش‌های ناشی از افزایش سن نزدیک‌تر می‌کند.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

دیگر خبرها

  • «اسنوس» مواد مخدر جدید فوتبالیست‌های لیگ برتر
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در کردستان
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم
  • طرح پایش هوشمند سارقان سابقه‌دار با پابند الکترونیکی در گفت و گو با رئیس پلیس آگاهی پایتخت | ماجرای سرقت دو سارق با پابند الکترونیکی چه بود
  • رصد لحظه‌ای سارقان سابقه دار در اتاق پایش
  • ماجرای عجیب سارقی که با پابند الکترونیکی به سرقت می‌رفت
  • کودکان و نوجوانان کدام کشور رکورددار سوء مصرف الکل هستند؟
  • چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟