Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@14:02:29 GMT

تاثیر قهوه بر بی خوابی + انواع، اثر و عوارض کافئین

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۵۳۱۵۱

تاثیر قهوه بر بی خوابی + انواع، اثر و عوارض کافئین

قهوه (Coffee) نوعی نوشیدنی رایج است که از دانه‌های بوداده و آسیاب ‌شده درخت قهوه به دست می‌آید و اطلاعات مختلفی در مورد خواص و مضرات کافئین آن گفته شده است.

به گزارش ایمنا، یکی از مشکلات نوشیدن قهوه (از نظر برخی افراد مزایا) ایجاد اختلال در خواب است. دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که برای پیشگیری از بی‌خوابی باید در ساعات خاصی از روز قهوه بنوشید و مقدار دریافتی کافئین بدن کنترل شده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قهوه چیست؟

Coffee یک واژه انگلیسی است که برای قهوه به کار برده می‌شود. قهوه نام شهری در اتیوپی است که واژه عربی شده کفا یا کافا است. گیاه قهوه درختی سبز است که دارای میوه قهوه است که به آن گیلاس قهوه هم گفته می‌شود. پس از چیده شدن گیلاس‌های قهوه از درخت قهوه، گوشت میوه از هسته سبز رنگ داخلی جدا می‌شود، (به این دانه‌ها قهوه خام گفته می‌شود که به عنوان قهوه سبز نیز شناخته می‌شود.) سپس قهوه‌ها برشته می‌شوند طوری که رنگ آن از سبز تا مشکی (قهوه‌ای سوخته) تغییر می‌کند. میزان و نحوه برشته شدن باعث تغییر در عطر، طعم، سایز و سفتی و شکنندگی قهوه می‌شود. دو دانه روبوستا و عربیکا از پرمصرف‌ترین قهوه‌های دنیا هستند که به مقدار زیادی کشت می‌شوند. هنگامی که دانه‌های قهوه به درجات موردنیاز آسیاب می‌شوند برای تهیه نوشیدنی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تاریخچه کشف قهوه

افسانه‌ای وجود دارد که یک بُزچران به نام کَلدی در اتیوپی اواخر سده ششم میلادی دانه‌های قهوه را کشف می‌کند؛ روزی کلدی متوجه بی قراری و اضطراب و انرژی عجیب گله بزهایش بعد از خوردن نوعی میوه و برگ‌های گیاهی ناشناس می‌شود و علاقه زیاد گله به این دانه‌ها باعث کشف قهوه شد.

کمی بعد راهبان محلی از وجود چنین گیاهی مطلع شده و پس از آزمون‌های بسیار فهمیدند با بو دادن، خرد کردن و در آب انداختن دانه‌های این گیاه می‌توان از آن یک نوشیدنی خاص درست کنند. این نوشیدنی به آن‌ها کمک می‌کرد تا ساعت‌ها بیدار بمانند و نیایش کنند. به همین ترتیب قهوه بر سر زبان‌ها افتاد و در شهرهای دورتر نیز طرفدار پیدا کرد.

کم کم قهوه تبدیل به یک کالای تجاری شد و رهبران صادرات دانه‌های بارور را ممنوع کردند. در سده هفدهم زائری به نام بابابودان مقداری از بذر قابل کشت آن را قاچاق کرد و به کشور هندوستان برد. این دانه محبوب در سال ۱۶۱۶ توسط تجار هلندی راهش را از طریق بندر موکا در یمن به اروپا باز کرد. اولین قهوه‌خانه‌ها در شهر مکه ظاهر شدند و سپس در سرتاسر جهان عرب گسترش پیدا کردند از آنجا به ونیز، پاریس، لندن و آمریکای شمالی رسیدند.

انواع قهوه

قهوه به چهار نوع اکسلسا، لیبریکا، عربیکا و روبوستا دسته‌بندی می‌شود که دو نوع اول ۱.۰ درصد از کل قهوه دنیا را تشکیل می‌دهند.

فواید قهوه باعث بهبود عمل هضم می‌شود. خطر ابتلاء به سرطان را کاهش می‌دهد. باعث جذب بهتر کلسیم و پتاسیم می‌شود. خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد. گرد قهوه خاصیت بهبودی سوختگی‌ها را دارد. ضد افسردگی است. دم کرده قهوه باعث صاف و رقیق شدن اخلاط سوداوی می‌شود. دستگاه عصبی مرکزی را تقویت کرده و درک مسائل، سرعت انتقال آنها و شادابی و نشاط در فرد بالا می‌رود. مقاومت ورزشکاران را بالا می‌برد. مسمومیت‌های خفیف ناشی از الکل را درمان می‌کند. خاصیت رفع تب دارد. برای افراد مبتلا به یرقان مفید است. عوارض قهوه اعتیادی دوست‌داشتنی تپش قلب و دیگر بیماری‌های قلبی و عروقی اسیدی‌شدن معده ناراحتی‌های گوارشی مسمومیت با قهوه تشدید بی‌خوابی نوسانات خلق‌وخو خستگی مفرط موارد منع مصرف قهوه افرادی که مبتلا به بیماری‌های عصبی و قلبی هستند باید قهوه با کافئین پایین مصرف کنند. افرادی که بیماری‌های عفونی دارند، باید از مصرف قهوه در دوران نقاهت خودداری کنند. افرادی که ورم پروستات دارند بهتر است خیلی کم قهوه مصرف کنند. افرادی که مبتلا به دردهای مفصلی هستند بهتر است کمتر قهوه مصرف کنند. کسانی که سکته قلبی و مغزی کرده‌اند در مصرف قهوه احتیاط کنند و مصرف آن را به حداقل برسانند. افراد با داشتن جوش صورت و آکنه از مصرف قهوه خودداری کنند. افرادی که مبتلا به پوکی استخوان هستند، مصرف قهوه را به حداقل برسانند. افرادی که مبتلا به نقرس هستند بهتر است قهوه نخورند. مصرف یک فنجان قهوه در روز باعث بالا رفتن فشار خون شده و برای افراد مبتلا به فشار خون ضرر دارد. افرادی که در قاعدگی خود دچار مشکل هستند قهوه مصرف نکنند. افراد مبتلا به روماتیسم قهوه میل نکنند. مصرف زیاد و افراطی قهوه ریزش مو را در پی دارد. کافئین چیست؟

کافئین ماده‌ای است که در قهوه، کاکائو، دانه و میوه‌های تعدادی از گیاهان و نوشیدنی‌های انرژی‌زا مثل نوشابه وجود دارد. این ماده که به صورت خام پودری سفید رنگ و با طعم تلخ است، سیستم عصبی مرکزی را تحریک می‌کند. مصرف این ماده با دوز پایین، برای سلامت بدن و روان مفید و باعث تقویت حافظه می‌شود اما در صورت استفاده زیاد عوارضی مانند تپش قلب، بی‌خوابی و اضطراب و سردرد به همراه دارد.

میزان مصرف مجاز کافئین

سازمان غذا و داروی آمریکا مصرف روزانه ۴۰۰ میلی‌گرم کافئین را برای افراد بالغ بی‌خطر دانسته، اگرچه زنان باردار باید مصرف روزانه خود را تا ۲۰۰ میلی گرم کاهش دهند. یک فنجان قهوه دارای ۱۰۰ الی ۲۰۰ میلی‌گرم و یک فنجان چای تا حداکثر ۷۰ میلی‌گرم و هم‌چنین نوشابه‌های گازدار کم‌تر از ۵۰ میلی گرم کافئین دارند.

رابطه قهوه با بی خوابی

کافئین موجود در قهوه ۱۵ دقیقه بعد از نوشیدن قهوه در بدن ظاهر می‌شود و تا حدود ۶ الی ۸ ساعت این اثرات در بدن باقی می‌مانند. بنابراین توصیه می‌شود تا ۶ ساعت قبل از رفتن به رختخواب قهوه را مصرف کنید تا از بی خوابی‌های ناشی از کافئین در شما جلوگیری شود.

مصرف قهوه برای افرادی که دچار اختلالات خواب هستند می‌تواند دردسرساز شود، به ویژه افرادی که سخت به خواب شبانه می‌روند باید در میزان مصرف کافئین دقت کنند.

قهوه‌ها از هر نوعی که باشند (از قهوه‌ی دمی گرفته تا قهوه اسپرسو و قهوه بدون کافئین) و با هر شیوه دم آوری که تهیه شده باشند، دارای مقداری کافئین هستند. آستانه‌ی تحمل هر فرد نسبت به کافئین متفاوت است و این موضوع ارتباط مستقیمی با بدن هر فرد دارد. این آستانه تحمل معمولاً از ژنتیک هر فرد نشأت می‌گیرد. افراد با جثه‌ی کوچک و وزن کم، معمولاً باید کافئین کم‌تری مصرف کنند زیرا بدن این اشخاص تحمل کم‌تری نسبت به کافئین دارد.

طبع انواع قهوه از جمله اسپرسو، ترک و دمی سرد و خشک است.

میزان کافئین در قهوه برای بی خوابی قهوه معمولاً از ترکیب دانه‌های روبوستا و عربیکا تشکیل شده است و دانه‌های قهوه روبوستا میزان کافئین بالاتری نسبت به عربیکا دارند پس در ترکیب انواع قهوه اگر میزان روبوستا بیش‌تر باشد کافئین بیش‌تری نیز دارد. درجه‌ی رست قهوه نیز در میزان کافئین آن بسیار تأثیرگذار است؛ هرچه این درجه بیشتر شود، شاید قهوه نیز تیره‌تر شود، اما در میزان کافئین موجود در آن تأثیر نخواهد داشت. برای از بین بردن کافئین قهوه، به دمایی در حدود ۳۱۵ درجه سانتی‌گراد احتیاج است؛ در حالی که حداکثر دمای دانه‌های قهوه در زمان رست به ۲۴۵ درجه‌ی سانتی‌گراد می‌رسد. هرچه دانه‌های قهوه ریزتر شده باشد، قهوه‌ها تماس بیش‌تری با آب پیدا کرده و در نتیجه کافئین بیش‌تری آزاد می‌کنند. بنابراین، هرچه دانه‌های قهوه ریزتر و حتی پودری‌تر باشند، کافئین بیش‌تری دارند. هرچه مدت زمان تماس قهوه با آب بیش‌تر باشد، میزان کافئین استخراج شده نیز بیش‌تر است. کد خبر 521734

منبع: ایمنا

کلیدواژه: قهوه قهوه و بی خوابی بهترین قهوه برای بی خوابی قهوه و کافئین کافئین فواید کافئین قهوه کافئین بالا کافئین چیست عوارض کافئین عوارض قهوه فواید قهوه طبع قهوه قهوه چیست فواید و مضرات قهوه قهوه برای عفونت ضرر قهوه قهوه انواع اثر کافئین انواع کافئین کافئین بی خوابی چگونه شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق افرادی که مبتلا دانه های قهوه میزان کافئین برای افراد مصرف قهوه مصرف کنند بی خوابی میلی گرم قهوه ها دانه ها بیش تری بیش تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۵۳۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر ظروف یکبار مصرف بر محیط زیست

ظروف یک‌‌بار مصرف پلاستیکی به‌طور کلی صدها سال طول می‌کشد تا در محیط تجزیه شوند و به همین دلیل احتمال آلوده ‌کردن آب و دیگر آسیب‌های زیست‌محیطی را به‌دنبال دارد.

از فرآیند تولید گرفته تا نحوه دفع ظروف پلاستیکی، می‌توان شاهد تاثیرات مختلفی بر محیط‌زیست بود که باعث می‌شود درحال‌حاضر بسیاری از مردم تا جایی که امکان دارد، کم‌تر از این محصولات استفاده کنند.

ظروف یکبار مصرف چگونه بر محیط زیست تاثیر می گذارد؟

بسیاری از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی با استفاده از پلی‌اتیلن یا پلی‌اتیلن ترفتالات ساخته می‌شوند که وزن پایین، قیمت کم و دوام مناسبی دارند که باید گفت چنین ویژگی‌هایی باعث ماندگاری بیشتر این محصولات در محیط‌زیست می‌شود.

استفاده گسترده و دفع نادرست ظرف یکبار مصرف پلاستیکی بدون شک اثرات نامطلوب زیست‌محیطی زیادی به‌دنبال دارد که در ادامه مهم‌ترین موارد را بررسی می‌کنیم.

آلودگی آبراه ها به دلیل تجمع ظروف پلاستیکی

پلاستیک عامل اصلی آلودگی زمین و آب است. هنگامی که به‌درستی دفع نشود، وارد اقیانوس‌ها و رودخانه‌ها می‌شود و به حیات دریایی آسیب می‌رساند، از طرفی تجزیه آن‌ها امکان دارد قرن‌ها طول بکشد.

بخش زیادی از زباله‌های دریایی مربوط به پلاستیک‌ها است که در سطح اقیانوس، بستر دریا و در امتداد خطوط ساحلی در سراسر جهان یافت می‌شوند و آسیب‌های زیادی به‌همراه دارند.

آسیب به حیات‌وحش و اکوسیستم‌های دریایی یکی از مشکلاتی است که به‌دنبال استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی می‌توان مشاهده کرد که باعث ازبین ‌رفتن گونه‌های جانوری مخلتفی می‌شود.

تعداد زیادی از گونه‌های جانوران دریایی ازجمله بی‌مهرگان، لاک‌پشت‌ها، ماهی‌ها، پرندگان دریایی و پستانداران پس‌از خوردن یا گرفتار شدن در زباله‌های پلاستیکی دچار مشکل می‌شوند.

ظروف یک‌‌بار مصرف پلاستیکی که بر روی آب دریاها و اقیانوس‌ها شناور هستند با تجمع در این محل، مانع از رسیدن اکسیژن به برخی از گونه‌های جانوری می‌شوند که مرگ آن‌ها را به‌دنبال دارد.

آلودگی خاک به دلیل استفاده از ظروف پلاستیکی

در رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌ها به مقدار زیادی از ظروف یک‌‌بار مصرف استفاده می‌شود که در صورت انتخاب مدل‌های پلاستیکی می‌توان انتظار داشت که حجم زیادی زباله را به‌وجود آورد.

پسماندهای پلاستیکی در واقع به‌عنوان بخش قابل توجهی از زباله‌ها در نظر گرفته می‌شوند که رهاکردن آن‌ها در محیط‌زیست علاوه ‌بر این‌‌که منظره نامناسبی را ایجاد می‌کند باعث آلودگی خاک می‌شود.

ایجاد تغییرات نامطلوب در شرایط آب و هوایی

تولید پلاستیک باعث انتشار بیشتر گازهای گلخانه‌ای می‌شود که در ایجاد تغییرات آب‌وهوایی تاثیرگذار است و یک تهدید جدی برای انسان و حیات‌وحش به‌شمار می‌رود.

99درصد پلاستیک‌ها با استفاده از سوخت‌های فسیلی ساخته می‌شوند که باید گفت بخشی از مصرف جهانی نفت را به خود اختصاص می‌دهند که این مسئله شرایط اقلیمی را تا حد زیادی تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.

سوزاندن زباله‌های پلاستیکی که شامل ظروف یکبار مصرف نیز می‌شود با انتشار کربن و تجمع این گاز در هوا، احتمال بروز آسیب‌های زیست‌محیطی همچون گرم‌ شدن هوا را افزایش می‌دهد.

درضمن پلاستیک‌ها در حالی‌که به‌آرامی تجزیه می‌شوند گاز متان آزاد می‌کنند که به‌عنوان یکی دیگر از گازهای گلخانه‌ای مضر در نظر گرفته می‌شود و تاثیرات قابل توجهی بر شرایط آب‌وهوا دارد.

کاهش منابع برای تولید و بازیافت ظروف پلاستیکی

چرخه تولید ظروف پلاستیکی یکبار مصرف به استخراج منابع همچون نفت، گاز طبیعی و سایر سوخت‌های فسیلی نیاز دارد، ازطرفی بازیافت آن‌ها با صرف آب، انرژی و دیگر منابع همراه است که می‌توان گفت استفاده زیاد از این محصولات به کاهش منابع نیز منجر می‌شود.

تاثیرات ظروف یکبار مصرف پلاستیکی بر سلامت چیست؟

پلاستیک حاوی مواد شیمیایی مضری است که امکان دارد به غذا و آب نفوذ کند و بسیاری از مشکلات سلامت را به‌همراه داشته باشد که برخی از تاثیرات منفی آن بر انسان عبارت‌اند از:

میکروپلاستیک‌های موجود در بدن انسان: ذرات پلاستیک با اندازه کم‌تر از 5 میلی‌متر در بسیاری از اندام‌ها و بافت‌های انسان شناسایی شده‌اند که امکان دارد سلامت آن‌ها را تحت‌تاثیر قرار دهد. قرارگرفتن در معرض مواد شیمیایی سمی: مواد شیمیایی مضر مانند بیسفنول A (BPA) و پلی‌استایرن از ظروف پلاستیکی یکبار مصرف به غذا و نوشیدنی نفوذ می‌کنند که به‌عنوان مختل‌کننده غدد درون‌ریز شناخته می‌شوند و بر عملکرد عصبی، باروری و مشکلات رشد تاثیر می‌گذارند، از طرفی فتالات‌ها نیز با عارضه‌های همچون آلرژی، آسم و سرطان سینه مرتبط هستند. پتانسیل رشد عوامل بیماری‌زا: زباله‌های پلاستیکی به‌عنوان یک ناقل برای پاتوژن‌هایی مانند E.coli و Salmonella عمل می‌کنند که به گسترش و ماندرگای این عوامل آسیب‌رسان در محیط منجر می‌شود. اقداماتی برای کاهش تاثیرات منفی ظروف پلاستیکی یکبار مصرف

راه‌های زیادی وجود دارد که افراد، کسب‌وکارها و سازمان‌‌های مختلف می‌توانند برای کاهش فراگیرشدن استفاده از ظروف پلاستیکی یک‌‌بار مصرف در جامعه انجام دهند که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از:

کیسه‌ها، بطری‌ها و ظروف با قابلیت استفاده مجدد را هنگام خرید یا صرف غذا همراه داشته باشید. محصولاتی با حداقل بسته‌بندی، قابل بازیافت یا ظروف گیاهی را انتخاب کنید. درصورت امکان از نی‌های پلاستیکی غیرضروری، کارد و چنگال، کیسه یا بسته‌بندی پلاستیکی استفاده نکنید.

علاوه ‌بر اقداماتی که مصرف‌کنندگان برای کاهش مشکلات زیست‌محیطی مربوط به ظروف یک‌‌بار مصرف پلاستیکی باید انجام دهند، با درنظر گرفتن استراتژی‌های زیر ازسوی سازمان‌های مربوط نیز امکان مقابله با این آسیب‌ها وجود دارد:

ممنوعیت‌هایی را برای محصولات پلاستیکی یکبار مصرف که باعث ایجاد مشکل می‌شوند، اجرا کرد. کمپین‌های آموزشی عمومی را برای ترویج تغییر الگوی استفاده از ظروف یک‌‌بار مصرف برگزار شود. زیرساخت‌های مدیریت زباله و بازیافت گسترش داده شود. استانداردهایی به‌منظور استفاده از جایگزین‌های مناسب برای ظروف پلاستیکی تنظیم شود.

فروشگاه اسنپ، عرضه کننده ظروف گیاهی

در صورتی‌که نیاز به استفاده از ظروف یک‌‌بار مصرف دارید و ترجیح می‌دهید که از نمونه‌های باکیفیتی استفاده کنید که کم‌ترین آسیب را برای محیط‌زیست داشته باشد باید یک فروشگاه معتبر را برای خرید در نظر بگیرید.

در همین راستا فروشگاه اسنپ با عرضه انواع مختلف ظروف یک‌‌بار مصرف گیاهی که فاقد مواد مضر هستند و سازگاری بیشتری با محیط‌زیست دارند، به شما کمک می‌کند تا گام کوچکی در راستای کمک به حفظ محیط‌زیست بردارید.

جمع‌بندی

ظروف یک‌‌بار مصرف پلاستیکی که در رستوران‌ها، کافی‌شاپ‌ها و دیگر مراکز استفاده می‌شود ممکن است تاثیرات زیست‌محیطی مخربی را به‌دنبال داشته باشند که شامل آلودگی آب، خاک، تهدید حیات‌وحش و سلامت انسان می‌شود.

برای جلوگیری از این مشکل بهترین کار این است که تا حد امکان استفاده از ظروف پلاستیکی را محدود کنید و به‌دنبال خرید نمونه‌های جایگزین مانند محصولات گیاهی باشید.

سوالات متداول

ظروف یکبار مصرف پلاستیکی چه تاثیراتی بر محیط زیست دارند؟

آلودگی آب، خاک، تغییرات اقلیمی، مرگ‌ومیر جانوران و تهدید سلامت انسان را به‌دنبال دارد.

ظروف یکبار مصرف پلاستیکی چطور بر سلامت انسان تاثیر می‌گذارد؟

مواد شیمیایی مضر در این محصولات و میکروپلاستیک‌ها احتمال ابتلای افراد به بیماری را افزایش می‌دهد.

چطور تاثیرات منفی ظروف پلاستیکی یکبار مصرف را کاهش دهیم؟

تا حد امکان از این محصولات استفاده نکنید و به‌دنبال جایگزین‌های مناسب مانند ظروف گیاهی باشید.

دیگر خبرها

  • تاثیر ظروف یکبار مصرف بر محیط زیست
  • مصرف بیش از اندازه قهوه عجب بلایی سرتان می‌آورد
  • غنی‌ترین منابع طبیعی کلسیم
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • با اسیدیته قهوه، یکی از اصلی‌ترین خصوصیات قهوه آشنا شوید
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • ترک مصرف کافئین با ۲ روش ساده