Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور گفت: ماده ۱۳ طرح «تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولیدات کشاورزی» که اخیرا در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت می‌تواند به بخش کشاورزی ضربه بزند، البته این ماده روند نظام صنفی را تغییر نخواهد داد و مشکلی را در خصوص بحث پروانه‌های صنفی کشاورزان به وجود نخواهد آورد؛ ولی خوب بود که در این ماده نگاه به ساماندهی بیش از ۸۰ درصد از دامداران هم گنجانده می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیمان عالمی درباره طرح تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولیدات کشاورزی که در دستور مجلس شورای اسلامی قرارگرفته بود و از ۱۴ ماده این طرح، مواد ۱۳ و ۱۴ آن قرار بود موردبررسی مجدد قرار بگیرد، گفت: ماده ۱۳ به همان شکل اولیه تصویب شد که می‌تواند ضربه به بخش کشاورزی باشد البته این ماده روند نظام صنفی را تغییر نخواهد داد و مشکلی را در خصوص بحث پروانه‌های صنفی کشاورزان به وجود نخواهد آورد؛ ولی خوب بود که در این ماده نگاه به ساماندهی بیش از ۸۰ درصد از دامداران هم گنجانده می‌شد.

وی افزود: این طرح فقط برای حدود ۱۰ درصد از فعالانه بخش کشاورزی تصمیم‌گیری شده و برای بیشتر کشاورزان در این طرح پیش‌بینی‌نشده است.

سرپرست نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور گفت: پیشنهاد ما این بود که طرح را جامع کنیم تا تمامی کسانی که پروانه صنفی نیز می‌گیرند مورد تأکید قرار بگیرند، ولی جای نگرانی برای کشاورزان نیست، زیرا اتاق اصناف ایران و نظام صنفی کشاورزی برای ساماندهی و نظم‌بخشی به فعالان بخش کشاورزی فعالیت خود را انجام می‌دهند و کشاورزان می‌توانند خدمات خود را با ارائه همین پروانه‌ها بگیرند و این ماده‌قانونی هیچ ممانعتی در برابر کشاورزان نخواهد بود و نگران این موضوع نباشند.

عالمی گفت: این طرح طبق ماده ۵ قانون جامع دامپروری که مخصوص دامداری‌های صنعتی و نیمه‌صنعتی است تعیین تکلیف شده است.

وی افزود: در طرح امنیت غذایی ماده ۶ در خصوص بیمه تأمین اجتماعی و بیمه کشاورزان و کارفرمایان مصوبه خوبی را داشتیم که خود کارفرمایان بخش کشاورزی هم مثل کارگران بتوانند از معافیت حق کارفرما برخوردار شوند و این‌یک امتیاز و طرح خوبی است که به نفع کشاورزان بوده و می‌توانند با ارائه پروانه‌های فعالیت و صنفی خود از این خدمات بهره‌مند شود.

عالمی در خصوص اینکه آیا در طرح امنیت غذایی کشاورزان به الگوی کشت نیز اشاره‌شده است، گفت: در ماده‌ها بحث الگوی کشت محور کار نبود، ولی به‌صورت غیرمستقیم الگوی کشت نیز مطرح‌شده بود.

/میزان برچسب ها: طرح تقویت امنیت غذایی ، کشاورزان ، رفع موانع تولید لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000P7l

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: طرح تقویت امنیت غذایی کشاورزان رفع موانع تولید تقویت امنیت غذایی بخش کشاورزی نظام صنفی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۵۳۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

شب‌پره سمی که پر‌های آن رنگ‌های درخشان و تند قابل توجهی دارند، برخلاف سایر گونه‌های شب پره، به طور قابل توجهی خودنمایی می‌کنند.

به نقل از آی‌ای، از بین راه‌های بی‌شماری که گونه‌های موجود در قلمرو حیوانات برای جذب جفت استفاده می‌کنند پرندگان پر‌های رنگارنگی دارند، حشرات موسیقی می‌سازند، زنبور‌ها می‌رقصند، کرم‌های درخشان از نور استفاده می‌کنند، و بادکنک ماهی دایره‌های هندسی در بستر دریا ایجاد می‌کند، هیچ کدام به اندازه آنچه که شب پره بِلا از خود نشان می‌دهد عجیب نیستند.

براساس یک مطالعه جدید، شب‌پره بِلا (Utetheisa ornatrix) ظاهرا به گونه‌ای تکامل یافته است که از سموم گیاه خاصی در دورانی که یک کرم است استفاده می‌کند تا نه تنها از خود و بعدا تخم‌های خود در برابر شکارچیان محافظت کند، بلکه جفت‌های بالقوه را نیز جذب کند.

برگ‌ها و دانه‌های گیاه جغجغه مملو از نوع خاصی از سم با طعم تلخ است که به آلکالوئید‌های پیرولیزیدین معروف است. به طور گسترده علوفه جویان از مصرف جغجغه اجتناب می‌کنند، اما این گیاه منبع غذایی مورد علاقه شب‌پره بِلا است.

این شب پره رنگارنگ نه تنها در برابر این سم که یکی از علل اصلی مرگ و میر ناشی از مسمومیت تصادفی در گاو‌ها است، مصونیت دارد بلکه در واقع می‌تواند این سم را متابولیزه کند و از آن برای رسیدن به اهداف خود استفاده کند.

شب پره‌های بِلا در بخش‌های بزرگی از شرق آمریکای شمالی، آمریکای مرکزی و دریای کارائیب یافت می‌شوند و الگو‌های فعالیت روزانه‌ای از خود نشان می‌دهند. بر خلاف بسیاری از گونه‌های شب زنده‌دار که برای پنهان شدن از شکارچیان به تاریکی متکی هستند، پروانه‌های بِلا عمدا حضور خود را به رخ می‌کشند.

آنها با رنگ‌های تند و درخشان مانند رنگ‌های صورتی، مرواریدی، عقیق و فلس‌های زرد گوگردی روی بال‌های خود آراسته شده‌اند و به طور قابل توجهی خودنمایی می‌کنند. آنها به راحتی توجه پرندگان و حشرات گوشتخوار را از دور به خود جلب می‌کنند. هر شکارچی که بخواهد شب پره بِلا را شکار کند، زود متوجه اشتباه خود می‌شود.

آندری سوراکوف (Andrei Sourakov)، یکی از نویسندگان این مطالعه، توضیح می‌دهد: عنکبوت‌های موزی آنها را از تار‌های خود جدا می‌کنند. هنگامی آنها در تار می‌افتند، مایع کف کننده‌ای تولید می‌کنند که طعم بدی دارد و تقریبا به طور کامل از آلکالوئید‌ها ساخته شده است. او همچنین به این نکته اشاره می‌کند که عنکبوت‌ها و پرندگان به عنوان شکارچیان معمول شب‌پره‌ها، هر کاری می‌کنند تا از برخورد با این پروانه سمی جلوگیری کنند.

چگونه شب‌پره‌های بِلا از سم برای جذب جفت استفاده می‌کنند

هنگامی که پروانه‌های ماده بِلا آماده جفت‌گیری می‌شوند، ابری از آلکالوئید‌های هواپخش دار را منتشر می‌کنند که از گیاهانی که به عنوان یک کرم از آنها استفاده می‌کردند، به دست آورده‌اند. شب‌پره‌های نر که جذب این عطر شده‌اند، به ماده می‌رسند و در مراسمی کوتاه و در عین حال پیچیده شرکت می‌کنند.

در طول این مراسم، آنها با ظرافت سر ماده را با دو ساختار کرکی و جمع شونده شبیه به قاصدک لمس می‌کنند. هر رشته از این ساختار‌ها حاوی آلکالوئید‌های پیرولیزیدین است.

اگر شب‌پره ماده آلکالوئید نر را از نظر کمیت و کیفیت کافی بداند، اقدام به جفت‌گیری می‌کند. پس از جفت گیری، نر ترکیبی از آلکالوئید‌های اضافی را به جا می‌گذارد. ماده از این ترکیبات استفاده می‌کند تا تخم‌های حاصل را به سم آغشته کند.

چنین محافظتی از تخم در میان حشرات غیر معمول است. این روش که در ابتدا در سال ۱۹۸۹ مشاهده شد، تنها نمونه شناخته شده شب پره است که از منابع شیمیایی بدن خود برای آغشته کردن تخم‌ها به سم استفاده می‌کند.

این مطالعه در مجله PNAS منتشر شده است.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • تولید نان کامل در خراسان رضوی امنیت غذایی را تامین می‌کند
  • تمهیدات جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد برای برداشت گندم و جو
  • داستان عاشقانه سمی یک پروانه!
  • امنیت غذایی فرابخشی است/ تدوین ۵ برنامه جهش تولید در کشاورزی
  • پلمب هر ١١ روز یک واحد صنفی مشاور املاک و خودرو متخلف در کرمان
  • واحد تولید و بسته بندی غیر استاندارد زعفران در مرکزی محکوم شد
  • واحد تولید و بسته بندی زعفران غیر استاندارد در مرکزی محکوم شد
  • پلمب ۶۵ مشاور املاک و خودرو در کرمان
  • امسال قطعی برق برای کشاورزان نخواهیم داشت
  • مشارکت مردمی تضمین‌کننده امنیت غذایی کشور است