Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر سعیدرضا عاملی دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی و جمعی از اعضای این شورا با دکترمحمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل این وزارتخانه دیدار و گفتگو کردند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ در ابتدای این دیدار دکتر سید سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در سخنانی اظهار داشت: بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری لازم است شاخص‌های تمدن نوین اسلامی را شامل عدالت اجتماعی، رفع تبعیض اجتماعی، ایجاد امنیت و آسایش مردم، تامین نیاز‌های اساسی جامعه مانند آب، برق، گاز و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. اجرایی کنیم که بنیان این کار بر عدالت استوار است.
وی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارتخانه بنیادی و مهمی از لحاظ سوابق تاریخی و تاثیرگذاری و تنوع موضوعاتی است که پوشش می‌دهد.
دکتر عاملی ادامه داد: حضور دکتر اسماعیلی به عنوان یک شخصیت علمی و فرهنگی در این وزارتخانه می‌تواند باعث تقویت ظرفیت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به برخی مصوبات و اسناد این شورا ادامه داد: بنای ما در این شورا احترام به اقدامات و کار‌های گذشته است و توجه به تجربه‌ها و ماندگاری آن مهم است.
وی افزود: این شورا به مثابه یک خط ثبات کشور بوده و در این سال‌ها همواره ظرفیت ثبات آفرین در حوزه علم و فناوری داشته و اهتمام حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری به این شورا جدی بوده و هست؛ بنابراین این شورا ظرفیت خوبی دارد و سرمایه اش اعضای حقیقی و حقوقی آن است.
دکتر عاملی تصریح کرد: کار و فعالیت در حوزه فناوری سهل‌تر از فعالیت در حوزه فرهنگ است. زیرا حوزه فرهنگ با اراده افراد سر و کار دارد و کار پیچیده‌ای است و کار اشتباهی است اگر در حوزه فرهنگ با انسان‌ها صنعتی رفتار شود.
وی ادامه داد: در حوزه فرهنگ بیشتر گرفتار کار اجرایی هستیم و باید زمانی را برای کار فکری در این حوزه اختصاص بدهیم.
در ادامه دکترمحمدمهدی اسماعیلی در سخنانی اظهار داشت: سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوره جدید این است که شورای عالی انقلاب فرهنگی را به عنوان شورای بالادستی و خود را موظف به اجرایی کردن مصوبات آن می‌داند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: دبیرخانه‌ای ایجاد شده تا همه قوانین مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی را احصا کند.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر قرارگاه فرهنگی کشور، تصریح کرد: مقام معظم رهبری همواره در موضوعات اقتصادی فرموده اند که خود را تابع نظرات و جمع بندی‌های کارشناسان این حوزه می‌دانم، ولی در حوزه فرهنگ ایشان همواره صاحب نظر هستند و این نشان از اهمیت این حوزه است.
دکتر اسماعیلی در ادامه با اشاره به اهمیت شورای فرهنگ عمومی کشور افزود: یکی از کار‌های اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش شورای فرهنگ عمومی است و این شورا دارای ظرفیت‌های بسیاری است و در دیدار اخیر با برخی علما در شهر قم بر توجه بر نظرات این بزرگواران تاکید شد. در این دوره به حوزه علمیه با نگاه نظریه پردازی نظام می‌نگریم و از آن بهره خواهیم برد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به بودجه فرهنگی کشور اشاره کرد و گفت: برای اصلاح ساختار بودجه، شورایی را در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل دادیم و در این شورا آسیب شناسی صورت می‌گیرد و امیدواریم مساله بودجه حل شود.
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی افزود: من با این نگاه مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را قبول کردم که با کمک و همکاری صاحبان فکر می‌توانم کاری انجام دهم و برای خود برای مدت ۴ سال سه برنامه کوتاه مدت در ۶ ماه، میان مدت در دو سال و بلند مدت در طول ۴ سال در نظر گرفته ام و تلاش می‌کنم این برنامه‌ها را به برنامه اقدام روشن و مشخص با نتایج معلوم تبدیل کنم.
وی در ادامه تصریح کرد: ریل گذاری‌ها در این حوزه باید تغییر کند و حتما از ظرفیت جریان‌های مومن انقلابی استفاده خواهیم کرد.
دکتر اسماعیلی با اشاره به نقش و جایگاه شورایعالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: این شورا مجموعه‌ای طیب برای انقلاب اسلامی است و دستاورد‌های مهمی در طول سال‌ها داشته است.
وی در عین حال تصریح کرد: علم و فناوری و فرهنگ دو بال این شورا به شمار می‌آید. در حوزه فناوری اقدامات خوبی را شاهد بوده ایم و بخش فرهنگ آن باید تقویت شود و باید شورا بتواند بین این دو حوزه توازن ایجاد کند.
اسماعیلی با اشاره به ضرورت وجود پیوست فرهنگی برای ارائه هر طرح در کشور گفت: در هیات دولت تصویب شده که هر طرحی که به دولت ارائه می‌شود باید دارای پیوست فرهنگی و پیوست عدالت باشد.
وی ادامه داد: امیدوارم بتوانیم از ظرفیت‌های شورایعالی انقلاب فرهنگی برای رفع خلاء‌های قانونی در حوزه سیاستگذاری و قانونگذاری بهره ببریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان تاکید کرد: خود را تابع قوانین مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌دانیم و امیدواریم همکاری‌های خوبی با هم داشته باشیم.
در بخشی از این دیدار برخی از اعضای حاضر نظرات و پیشنهاد‌های خود را ارائه کردند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شورای عالی انقلاب فرهنگی دکتر اسماعیلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شورای عالی انقلاب فرهنگی شورایعالی انقلاب فرهنگی فرهنگ و ارشاد اسلامی مقام معظم رهبری حوزه فرهنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۵۵۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلیج فارس تا ابدخلیج فارس خواهد بود/یکی ازمهم‌ترین حوزه‌های تمدنی

به گزارش خبرگزاری مهر، جشنواره فرهنگی هنری روز ملی خلیج فارس صبح دوشنبه ۱۰ اردیبهشت با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، امیر شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، سید محمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ، شبیر فیروزیان سرپرست معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ، سید مجید پوراحمد مدیرعامل صندوق هنر، محمد خراسانی‌زاده مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی در برج آزادی برگزار شد.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: برج آزادی مظهر استقلال و آزادی مردم عزیز ایران است، این برج روزهای بزرگی را دیده است؛ از راهپیمایی‌های باشکوه تاسوعا و عاشورا ۱۳۵۷، ۱۲ بهمن ۱۳۵۷، حضور امام (ره) در این مسیر تا راهپیمایی‌های ۲۲ بهمن که در این سال‌ها برگزار شده است همه و همه گذشته پرافتخار ما را روایت می‌کند.

وی افزود: شاید عده‌ای تصور می‌کنند در موضوع خلیج فارس اختلاف قومی و تاریخی داریم. در چنین روزی یکی از سرداران بزرگ ایرانی، پرتغالی‌ها را بعد از حضور بیش از ۱۰۰ سال در خلیج فارس اخراج کرده است، روز دهم اردیبهشت روز اخراج غربی‌های استعمارگر از پهنه خلیج فارس است.

خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ما است

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: به خلیج فارس تنها به عنوان بخشی از سرزمین‌مان نگاه نمی‌کنیم بلکه خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ما است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم. علاوه بر آن آبراه بی‌نظیر بین‌المللی در آن قرار دارد و همه اینها مهم است ولی بالاتر از آن این است که خلیج فارس از استوانه‌های هویتی جامعه ایرانی است.

وی افزود: در هیچ بخشی از خلیج فارس از شمال تا جنوب چیزی جز عظمت فرهنگی ایران را پیدا نمی‌کنیم. مدتی پیش در یکی از کشورهای همسایه در جنوب خلیج فارس بودم، آن کشور چند موزه مهم داشت که به حسب دعوت میزبان از آن‌ها بازدید کردم، هرچه برادران عزیزمان توضیح می دادند جز تاریخ پرافتخار ایران عزیز ما نبود.

اسماعیلی تاکید کرد: بخش مهمی از حوزه فرهنگی در جنوب خلیج فارس هم متاثر از ایران فرهنگی ما است، ایران فرهنگی اساسا نمی‌تواند در مرزهای جغرافیایی محصور باشد. یک سمت ایران فرهنگی تا عمق چین نفوذ کرده است، همه هند، افغانستان، آسیای مرکزی، قفقاز شمالی و جنوبی تا غرب مدیترانه و شمال آفریقا را در بر گرفته است. وقتی از خلیج فارس نام می بریم از تاریخی چند هزار ساله یاد می‌کنیم.

به داشته‌های هویت‌آفرین خلیج فارس افتخار می‌کنیم

وزیر فرهنگ و ارشاد گفت: به داشته‌های هویت‌آفرین خلیج فارس افتخار می‌کنیم و خلیج فارس یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی ما است. در حاشیه خلیج فارس مردان و زنان بزرگی در تاریخ داشتیم و افتخارات بزرگی را برای صیانت از ایران عزیز و فرهنگ غنی آن در این مرز و بوم تجربه کردیم.

وی افزود: در هفت آذر ۱۳۵۹ غیور مردان نیروی دریایی با پشتیبانی نیروی هوایی توانستند تاسیسات دریایی و ناوگان دریایی رژیم بعث عراق را از بین ببرند.

اسماعیلی تصریح کرد: در خلیج فارس شهید مهدوی را داریم که غیور مردانه در برابر آمریکایی‌ها ایستادند و به شهادت رسیدند و ده‌ها نقطه افتخارآمیز دیگر که آخرین آن سال گذشته رخ داد که در جریان آن غیور مردان نیروی دریایی ارتش توانستند افتخاری بزرگ خلق کنند و دور کره زمین را با ناوگان کاملا ایرانی مبتنی بر دانش و دلاوری ایرانی‌ها طی کنند، خدای بزرگ را برای همه این داشته‌ها شاکریم.

نسل جوان باید با گذشته پرافتخار ما آشنا شود

وی گفت: نسل جوان باید با گذشته پرافتخار ما آشنا شود. به جوانان توصیه می‌کنم کتاب مرحوم ایرج افشار سیستانی در مورد خلیج فارس را بخوانند تا با همه داشته‌های تاریخی پرافتخار خلیج فارس آشنا شوند.

خلیج فارس تا ابد خلیج فارس خواهد بود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: با هیچ کس در مورد خلیج فارس اختلاف دیدگاه و نظر نداریم چراکه موضوع روشن است، خلیج فارس تا ابد خلیج فارس خواهد بود و انشاءالله به عنوان بخش جداناپذیر از تاریخ فرهنگ و هنر برای ایران خواهد درخشید.

اسماعیلی تاکید کرد: به عزیزان‌مان در حاشیه خلیج فارس عرض سلام و ادب دارم. دیروز قصد داشتیم به جزیره ابوموسی برویم که یکی از حوزه های مهم فرهنگی جغرافیایی ما است که متأسفانه فراهم نشد.

روز ۱۰ اردیبهشت مصادف با سالروز اخراج پرتغالی‌ها از تنگه هرمز و خلیج فارس در تقویم رسمی کشور به‌ عنوان روز ملی خلیج فارس نام‌گذاری شده است.

کد خبر 6091880

دیگر خبرها

  • حمایت وزیر فرهنگ‌وارشاد اسلامی از طنزپردازان و رسانه‌های فعال این حوزه
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است / موازی‌کاری فرهنگی داریم!
  • حجت الاسلام خسروپناه: علم حکمی؛ لازمه دستیابی به تمدن نوین اسلامی
  • تشکیل قرارگاه شهید آوینی فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری است
  • خلیج فارس یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی ماست/ نسل جوان باید با گذشته پرافتخارمان آشنا شود
  • لزوم نظارت، حمایت و هدایت، پس از صدور مجوز مؤسسات فرهنگی
  • خلیج فارس تا ابدخلیج فارس خواهد بود/یکی ازمهم‌ترین حوزه‌های تمدنی
  • شهید «مطهری» طراح اندیشه تمدن نوین اسلامی است
  • تدوین سند هوش مصنوعی باید مبتنی‌بر تمدن نوین اسلامی باشد/ پیش بینی بودجه ۵ همتی برای هزینه در هوش مصنوعی