Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-07@06:03:55 GMT

کلسیم چه نقشی را در بدن ما ایفا می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۵۷۴۲۹

کلسیم چه نقشی را در بدن ما ایفا می‌کند؟

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، کلسیم یک ماده مغذی است که همه موجودات زنده از جمله انسان به آن احتیاج دارند. این ماده فراوان‌ترین ماده معدنی در بدن است و برای سلامت استخوان‌ها حیاتی است.
بدن انسان برای ساخت و حفظ استحکام استخوان به کلسیم نیاز دارد و ۹۹ درصد از منبع کلسیم بدن در استخوان‌ها و دندانهاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کلسیم همچنین برای حفظ ارتباطی سالم میان مغز و دیگر بخش‌های بدن ضروری است و در حرکت ماهیچه‌ها و عملکرد قلب و عروق نقشی مهم دارد.
کلسیم علاوه بر اینکه به طور طبیعی در بسیار از مواد غذایی وجود دارد، تولید کنندگان مواد غذایی نیز آن را به برخی از محصولاتشان اضافه می‌کنند. این‌ها علاوه بر آن است که مکمل‌های حاوی کلسیم نیز در بازار موجود است.
علاوه بر کلسیم، مردم به ویتامین D نیز نیاز دارند؛ چرا که این ویتامین به جذب کلسیم در بدن کمک می‌کند. ویتامین D را می‌توان از روغن ماهی، محصولات لبنی غنی شده با ویتامین‌ها و همچنین قرار گرفتن در معرض نور خورشید به دست آورد.
در این گزارش قصد داریم تا به این مسئله که چرا بدن ما به کلسیم نیاز دارد، کدام غذا‌ها سرشار از کلیسم هستند و نیز مکمل‌های حاوی کلسیم بپردازیم.
چرا بدن ما به کلسیم نیاز دارد؟
حدود ۹۹ درصد از کلسیم بدن در استخوان‌ها و دندانهاست. کلسیم برای رشد و حفظ استخوان‌ها ماده‌ای ضروری است.
با رشد کودکان، کلسیم به رشد استخوان‌های آن‌ها کمک می‌کند. پس از توقف رشد فرد، کلسیم به حفظ استخوان‌ها کمک کرده و در کند کردن روند از دست دادن تراکم استخوانی که ناشی از بالا رفتن طبیعی سن بوده، مؤثر است.
زنانی که یائسگی را تجربه می‌کنند، ممکن است با سرعت بالاتری تراکم استخوانی خود را نسبت به مردان یا افراد جوانتر از دست بدهند. آن‌ها بیشتر در معرض ابتلا به پوکی استخوان هستند و برای همین ممکن است پزشک آنها، مکمل‌های کلسیم را برای شان تجویز کند.
کمک به عمل انقباض عضلات
یکی دیگر از خواص کلسیم، کمک به تنظیم عمل انقباض عضلات است. زمانی که سیستم عصبی دستور را به عضلات منتقل می‌کند، بدن کلسیم آزاد کرده و این کلسیم به پروتئین‌های عضلانی کمک می‌کنند تا کار انقباض را انجام دهند. زمانی که بدن کلسیم را از ماهیچه‌ها و عضلات خارج می‌کند، ماهیچه شل می‌شود.
سیستم قلبی عروقی
کلسیم نقش کلیدی در انعقاد خون ایفا می‌کند. روند انعقاد خون پیچیده است و شامل مراحل مختلفی می‌شود. این مراحل طیفی از مواد شیمیایی را در بر می‌گیرد که کلسیم نیز از جمله آنهاست.
نقش کلسیم در حفظ عملکرد ماهیچه‌ها و عضلات، شامل حفظ عملکرد ماهیچه قلب است. کلسیم ماهیچه‌های نرم اطراف عروق خونی را شل می‌کند. شماری از پژوهش‌ها از ارتباط احتمالی مصرف زیاد کلسیم و کاهش فشار خون سخن گفته اند.
دیگر فواید کلسیم
کلسیم یک عامل مشترک برای بسیاری از آنزیم‌هاست. بدون کلسیم، برخی از آنزیم‌های کلیدی نمی‌توانند به طور موثر کار کنند. مطالعات نشان داده اند که کاهش خطر ابتلا به بیماری‌هایی نظیر فشار خون در طول بارداری، کاهش فشار خون در جوانان، کاهش فشار خون در افرادی که مادرانشان در دوران بارداری آن‌ها کلسیم کافی مصرف کرده اند، بهبود سطح کلسترول و کاهش خطر ابتلا به «آدنوم کولورکتال» که یک تومور غیر سرطانی محسوب می‌شود از دیگر فواید مصرف کلسیم است.
چه مواد غذایی سرشار از کلسیم هستند؟
کلسیم را از طیف وسیعی از غذا‌ها و نوشیدنی‌ها میتوان دریافت کرد. 
ماست، شیر، جایگزین‌های لبنی غنی شده به مانند شیر سویا، ماهی ساردین و سالمون، پنیر، پنیر سویا، سبزیجات برگ سبز به مانند کلم بروکلی، برگ شلغم، آب تره، کلم پیچ، بسیاری از غلات غنی شده با کلسیم، آب میوه‌های غنی شده با کلسیم، دانه‌ها و آجیل‌ها خصوصا بادام، کنجد، دانه چیا، حبوبات و غلات، آرد ذرت، تورتیلای ذرت دارای کلسیم هستند.
برخی سبزیجات دارای رنگ سبز تیره به مانند اسفناج دارای کلسیم هستند؛ هرچند دارای سطح بالایی از «اگزالیک اسید» نیز هستند. طبق برخی پژوهش‌ها، اگزالیک اسید توانایی بدن در جذب کلسیم را کاهش می‌دهد.
بدن ما به چه میزانی به کلسیم نیاز دارد؟
طبق اعلام «دفتر مکمل‌های غذایی» (ODS) وابسته به «موسسه ملی سلامت» آمریکا، افراد در سنین مختلف به مقادیر مختلفی از کلسیم نیاز دارند که به شرح زیر است:
نوزادان تازه متولد شده تا ۶ ماهگی: ۲۰۰ میلی گرم
نوازادان هفت تا دوازده ماه: ۲۶۰ میلی گرم
کودکان یک تا سه سال: ۷۰۰ میلی گرم
کودکان ۴ تا ۸ سال: ۱۰۰۰ میلی گرم
نوجوانان ۹ تا ۱۸ سال: ۱۳۰۰ میلی گرم
افراد ۱۹-۵۰ سال: ۱۰۰۰ میلی گرم
افراد ۵۱ تا ۷۰ سال: ۱۰۰۰ میلی گرم برای مردان و ۱۲۰۰ میلی گرم برای زنان
افراد ۷۱ ساله به بالا: ۱۲۰۰ میلی گرم
زنان باردار و شیرده نیز بسته به سن شان به میزان ۱۰۰۰ تا ۱۳۰۰ میلی گرم کلسیم نیازمندند.
پزشکان ممکن است برای افرادی که دوران یائسگی را شروع کرده اند و یا به شیر گاو حساسیت دارند و یا دلایل دیگر، کلسیم اضافی را تجویز کند.
مکمل‌های حاوی کلسیم
پزشکان ممکن است برای افرادی که کمبود کلسیم دارند، مکمل‌های کلسیم را تجویز کنند افرادی که از مکمل‌های کلسیم استفاده می‌کنند در ابتدا می‌بایستی با پزشک شان مشورت کنند که آیا آن‌ها به مکمل میاز دارند یا خیر، سپس در صورت نیاز، طبق دوز تجویز شده برایشان از این مکمل‌ها استفاده کنند.
بهتر است مکمل، همراه غذا مصرف شود تا بهترین جذب را داشته باشد و عوارض جانبی احتمالی آن‌ به حداقل برسد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کلسیم بدن خواص کلسیم نیاز استخوان ها ماهیچه ها فشار خون مکمل ها غنی شده بدن ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۵۷۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض مصرف بیش از حد ویتامین D

 

به گزارش تابناک، برای رشد و تکامل عضلات وجود سطح کافی از ویتامین D اهمیت دارد. نبود مقادیر لازم از ویتامین D در بدن می تواند منجر به ضعیفی شود که فرد را مستعد ابتلا به بیماری، شکنندگی استخوان ها و سایر مشکلات جسمی دیگر می‌کند.

به گزارش روزنامه تایمزآو ایندیا، اما این پرسش مطرح است که وقتی سطح ویتامین D در بدن از میزان طبیعی خود فراتر رود چه اتفاقی می‌افتد؟

افزایش سطح کلسیم خون: از آنجایی‌که ویتامین D نقش کلیدی در جذب کلسیم دارد، سطح بالای این ویتامین به طور خودکار منجر به افزایش سطح کلسیم در بدن می شود. سطح بالای کلسیم با علائمی مانند ناراحتی گوارشی مانند حالت تهوع، یبوست و درد معده نشان داده می شود. سرگیجه، توهم، بی اشتهایی، سنگ کلیه، فشار خون بالا، کم آبی بدن و ناهنجاری های قلبی از دیگر علائم بالا بودن سطح کلسیم به حساب می آیند.

تغییر وضعیت روانی: از آنجایی‌که بالا بودن سطح کلسیم پیامد مستقیم وجود سطح بالایی از ویتامین D است، می تواند به تغییر وضعیت ذهنی و روانی منجر شود که با حالت گیجی، روان پریشی و افسردگی خود را نشان می‌دهد.

مشکلات کلیوی: مسمومیت با ویتامین D می تواند منجر به آسیب کلیه یا گاهی اوقات نارسایی آن شود. بالا رفتن سطح کلسیم ناشی از افزایش سطح ویتامین D منجر به از دست دادن آب بدن از طریق تکرر ادرار و انباشت کلسیم در کلیه ها می شود.

مشکلات گوارشی: علائمی مانند تهوع، استفراغ، یبوست، اسهال و کم اشتهایی همگی از پیامدهای افزایش سطح کلسیم خون هستند و این علائم ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. داشتن علائم گوارشی نشانه مسمومیت احتمالی ویتامین D است.

دیگر خبرها

  • حقایق مهم در مورد مصرف ویتامینها و مکمل ها که نمی دانید
  • سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است
  • جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟
  • مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید
  • مصرف این خوراکی‌ها برای تقویت استخوان واجب است
  • این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند
  • این ویتامین را بخورید و این ورزش را انجام دهید؛ پوکی استخوان نمی‌گیرید
  • نقشی از شخصیت‌های قصه‌های ایرانی بر روی پوستر نمایشگاه کتاب
  • عوارض مصرف بیش از حد ویتامین D
  • برای تقویت استخوان از این ۱۱ خوراکی نگذرید