Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@23:23:53 GMT

علل زیان انباشته سنگین بزرگترین بانک دولتی

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۵۸۵۱۰

علل زیان انباشته سنگین بزرگترین بانک دولتی

به گزارش خبرنگار مهر، اخیراً وزیر اقتصاد در اظهاراتی، از آغاز انتشار صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی زیرمجموعه این وزارتخانه برای شفافیت بیشتر و نظارت عمومی بر عملکرد آنها خبر دادند. روز شنبه گذشته در همین راستاصورت‌های مالی بانک ملی بر روی سایت کدال قرار گرفت.

این موضوع می‌تواند شروع بسیار خوبی برای وزیر تازه نفس اقتصاد در راستای نظارت هرچه تمام تر بر عملکرد شرکت‌ها و نهادهای مالی دولتی و زیر مجموعه وزارت اقتصاد باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی کلی بر روی صورتهای مالی بانک ملی به عنوان یکی از بزرگترین بانک‌های دولتی، از زیان انباشته ای به مبلغ (۶۶۰.۷۴۷.۱۷۰) میلیون ریال و همچنین نسبت کفایت سرمایه‌ای به میزان (۱۱.۱۱ درصد) حکایت دارد.

وقتی زیان انباشته با هیچ لطایف الحیلی قابل رفع و رجوع نیست!

احسان راکعی، کارشناس بانکی در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: بانک ملی در حالی با چنین زیان انباشته ای مواجه است که سال گذشته سرمایه خود را از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها افزایش داده است، و این افزایش سرمایه چیزی در حدود ۳۶۵ درصد است، ولی حتی چنین افزایش سرمایه‌ای هم نتوانسته است موجب بهبود نسبت‌های نظارتی این بانک شود.

وی ادامه داد: علاوه بر این، طبق استاندارد ۱۶ حسابداری اگر بانک ملی را شرکت دولتی در نظر بگیریم، نباید تفاوت تسعیر دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی عملیات داخلی شأن را در سود و زیان دوره درج کنند. واحدهای تجاری یا شرکتهای خصوصی یا بانک‌های خصوصی طبق استاندارد می‌توانند این عملیات را در سود و زیان دوره شأن بیاورند. ولی درباره بانک ملی جای تعجب دارد که چرا علیرغم اینکه استاندارد می‌گوید تفاوت تسعیر دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی عملیات داخلی نباید در سود و زیان دوره درج شود بلکه باید در حساب اندوخته در بخش حقوق صاحبان سهام درج شود، بانک ملی از این محل سود شناسایی کرده است.

وی تصریح کرد: البته با توجه به اینکه گزارش حسابرسی منتشر نشده، فعلاً این مساله یک نقطه ابهام است که باید درباره آن شفاف سازی صورت بگیرد.

وی افزود: علاوه بر موارد مذکور، این بانک بدلیل اینکه زیان انباشته اش از نصف سرمایه‌اش بیشتر است، همچنین مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت است و متأسفانه باید آن را در زمره بانک‌های ورشکسته دانست. متأسفانه چنین شاخص‌های ضعیفی از چنین بانک بزرگی که سهم بسیار زیادی را در حجم سپرده و تسهیلات سیستم بانکی کشور دارا می‌باشد، نشان دهنده وخامت اوضاع در سیستم پولی کشور است.

کسری بودجه دولت عامل مهم زیان سنگین بانک ملی

وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر که چه عواملی چنین زیان انباشته سنگینی در این بانک شده است، گفت: ابتدا باید عرض کنم که بهتر بود در کنار انتشار صورتهای مالی، گزارش حسابرس مستقل هم در جهت شفافیت هر بیشتر منتشر می‌شد تا بتوان نظر دقیق‌تری را در این خصوص عنوان کرد. اما علیرغم اینکه امکان دسترسی به صورت‌های مالی سال‌های قبل بانک وجود ندارد تا بتوان، دقیق‌تر علت زیان ده شدن بانک را جویا شد، ولی همین بررسی بر روی صورت مالی یکسال اخیر بانک حکایت از منفی بودن حاشیه سود بانک دارد. یعنی بانک ملی در کسب درآمد تسهیلات ناکام بوده است. بررسی مطالبات بانک از دولت و تسهیلات اعطایی به اشخاص دولتی و غیر دولتی حاکی از آن است که چیزی در حدود ۹۵ درصد مطالبات بانک از دولت غیر جاری می‌باشد، و می‌توان بخش عمده ای از علت حاشیه سود منفی بانک را در عدم وصول مطالبات از دولت دانست و استقراض اینچنینی دولت از بانک ملی و عدم برگشت آن، موجب استقراض از بانک مرکزی و همچنین تحمیل هزینه مالی زیاد به بانک در مقایسه با سال ۱۳۹۸ شده است.

راکعی ادامه داد: البته نسبت مطالبات غیر جاری بانک به اشخاص دولتی و غیر دولتی چیزی بین ۲ تا ۵ درصد است که پایین بودن این نسبت را یا می‌توان واقعاً بدلیل وصول مطالبات غیر جاری دانست و یا امهال مطالبات و همانطور که پیشتر گفتم به دلیل عدم وجود اظهار نظر حسابرس نمی‌توان در این خصوص با قطعیت نظر داد.

وی گفت: بانک ملی علیرغم رشد درآمدهای کارمزدی و سرمایه گذاری و همچنین شناسایی سود ناشی از تسعیر مبادلات ارزی، با این وجود نتوانسته سودی شناسایی کند که علت آن کاملاً به عدم کسب سود تسهیلات و عدم وصول مطالبات از دولت و تحمیل هزینه مالی بالا به بانک بازمی‌گردد. بنابراین می‌توان یکی از معضلات و مشکلات بانک‌های کشور، علی الخصوص بانک‌های دولتی را در کنار تسهیلات تکلیفی، مطالبات از دولت که عمدتاً دلیل آن کسری بودجه دولت است، دانست.

این کارشناس ارشد بانکی تصریح کرد: بنابراین تازمانی که دولت بدهی خود را به بانک‌های دولتی همچون ملی پرداخت نکند و کسری بودجه خود را با چاپ پول و استقراض از بانک ملی و امثال آن بخواهد جبران کند، در وضعیت این بانک‌ها بهبودی حاصل نخواهد شد و زیان آنها هرروز بیشتر و سنگین‌تر خواهد شد.

وی گفت: بنابراین لازم است دولت برای کاهش حجم زیان انباشته چنین بانک‌هایی اقدام کند و در کنار طرح اصلاح نظام بانکی این موارد را مدنظر داشته باشد.

کد خبر 5308161

منبع: مهر

کلیدواژه: نظام بانکی صورتهای مالی بانکها کسری بودجه تسعیر نرخ ارز اجلاس شانگهای 2021 اربعین 1400 پروازهای اربعین قیمت دلار سازمان همکاری شانگهای قیمت جهانی نفت قیمت جهانی طلا قیمت نفت اقتصاد چین كاهش شاخص بورس سازمان هواپیمایی کشوری نفت خام بازار سرمایه قیمت طلا زیان انباشته بانک ملی بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۵۸۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک ملی ایران؛ پشتیبان توسعه طرح های صنعت نفت کشور

امتداد - بانک ملی ایران با حضوری فعال و پررنگ در بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران به معرفی آخرین اقدامات، دستاوردها و فعالیت‌های خود در حوزه های خدمات مالی ریالی و ارزی به صنایع کشور به ویژه صنعت نفت خواهد پرداخت.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی یکی از مهم ترین رویدادهای داخلی برای شرکت ها و مدیران فعال در حوزه ‌های مختلف بالادستی و پایین دستی صنعت نفت است که با هدف معرفی دستاوردهای صنعت نفت و گردهم آوردن صنعتگران فعال در این حوزه از سراسر جهان، امکان سرمایه‌گذاری و عقد قراردادهای مختلف را در یک فضای مشترک فراهم می‌کند.  ‎بانک ملی ایران از گذشته تا به امروز در این حوزه ها حضوری جدی و فعال داشته و نه تنها پتروشیمی ها و شرکت های فعال در زمینه پالایش محصولات نفتی مشتریان قدیمی این بانک هستند، بلکه تامین مالی طرح های توسعه ای بسیاری از این پروژه ها در سالهای اخیر به خصوص در دولت سیزدهم نیز توسط بانک ملی ایران انجام شده است.

 این بانک که به عنوان یکی از بزرگترین مشارکت کنندگان و تامین کنندگان مالی کشور، تمامی خدمات بازار پولی و امور بانکی را ارائه می دهد، براین اساس تصمیم گرفت تا با هدف معرفی هرچه بیشتر محصولات و خدمات بانکی به عنوان حامی این رویداد بزرگ نقش آفرینی کند و با تکیه بر شعب و واحدهای خارج از کشور خود از جمله میربیزینس بانک روسیه، شعبه لندن، هامبورگ، امارات وشعبه مسقط به ارائه مشاوره های مالی در حوزه ارزی بپردازد. 

 بانک ملی ایران در کنار سایر شرکت های فعال در حوزه حفاری، اکتشاف، تولید و بهره برداری صنعت نفت با حمایت همه جانبه و حضور گسترده و موثر خود در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ضمن تعامل سازنده با فعالان عرصه صنعت نفت؛ آخرین خدمات و محصولات جدید، ظرفیت ها، دستاوردها و توانمندی‌های خود را برای توسعه روابط و همکاری های مشترک در حوزه های خدمات ارزی و ریالی با شرکت های فعال در صنعت بالادستی و پایین دستی صنعت نفت، پتروشیمی ها، بنگاه های اقتصادی تولیدی، موسسات و گروه های صنعتی و شرکت‌های سرمایه گذار در حوزه صنعت نفت به نمایش خواهد گذاشت و همچنین به ارائه مشاوره، ایده و محصول خود خواهد پرداخت.

گفتنی است، این نمایشگاه به عنوان بزرگترین رخداد نمایشگاهی ایران که سالانه با حضور جمع کثیری از شرکت های توانمند داخلی و خارجی در زمینه صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برپا می شود، فرصت بسیار مغتنمی است تا موسسات مالی و شرکتهای فعال سرمایه گذار در این صنعت دستاوردها و محصولات خود را در معرض بازدید دست اندرکاران و متخصصان این صنعت قرار دهند و با در نظر گرفتن روند تقاضای بازارها و سمت و سوی رشد این صنعت، فعالیت ها و نوآوری های آتی خود را هدایت نمایند.

لازم به ذکر است، غرفه بانک ملی ایران و شر‌کت های تابعه در این نمایشگاه از امروز، ۱۹ اردیبهشت ماه به مدت چهار روز از ساعت ۸ صبح الی ۱۵ پذیرای مدیران شرکت های بالادستی صنعت نفت، پتروشیمی ها، صنعتگران، فعالان اقتصادی، صاحبان صنایع و علاقمندان خواهد بود.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • بانک ملی ایران؛ پشتیبان توسعه طرح های صنعت نفت کشور
  • طلب ۱۰۰ میلیارددلاری صندوق توسعه ملی از دولت‌ها
  • وصول ۱۹ هزار میلیارد مطالبات دولت از صنایع خوزستان
  • سپرده بلندمدت دارایی‌های پرسپولیس در بانک شهر
  • تضمین تعهدات بیش از ۲۰۴ هزار پرونده «کشاورزی قراردادی» با عاملیت بانک کشاورزی
  • بازداشت شهردار مرند با اتهامات مالی
  • صندوق ‏توسعه ملی برای رفع عقب‌ماندگی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر پیشگام می‌شود
  • ارسال فایل ۱۰۳ هزار تن گندم خریداری شده به بانک کشاورزی ایلام
  • پرسپولیس منتظر معرفی عضو هیئت مدیره جدید
  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد