Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-07@02:54:50 GMT

تهران - شانگهای و تحریم‌های غربی

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۵۹۰۸۹

تهران - شانگهای و تحریم‌های غربی

سفیر اسبق ایران در چین اعلام رسمی پیوستن جمهوری اسلامی ایران به سازمان همکاری شانگهای که روز جمعه و پس از یک دوره ۱۶ ساله (ایران از سال ۲۰۰۵ پیگیر پیوستن به این سازمان بود) محقق شد از ابعاد مختلف مهم بوده و مورد توجه تحلیلگران قرار گرفته است. فارغ از همه دستاوردهای سیاسی و اقتصادی که این گام برای کشورمان به همراه خواهد داشت، تأثیر جانبی آن بر بی‌اثر شدن هرچه بیشتر تحریم‌های غربی است؛ موضوعی که نمی توان از آن غفلت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه در این زمینه مهم است سیاست نگاه به شرق است که در دولت رئیسی در دستور کار قرار گرفته و در صورت ادامه این روند می‌تواند راه‌گریزی بر حل مشکلات کشورمان باشد. حال سکان هدایت کشور به سمتی چرخیده که می‌تواند غرب را در مورد نوع رویکردشان در قبال جمهوری اسلامی تحت فشار قرار دهد. حقیقت این است که آمریکا و اروپا به شدت از گرایش جمهوری اسلامی در حرکت به سوی روسیه و چین نگران است و اگر احساس کنند این روند می‌تواند تفاوت فاحش ژئوپلتیک ایجاد کند، حتی برای راضی کردن و مهار ایران ممکن است در سیاست‌های خود تجدید نظر کرده و تحریم‌ها را به‌طور سوری کاهش دهند.

نکته دیگر آن است که در موضوع عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای آنچه اتفاق افتاده این بود که جمهوری اسلامی وارد سازمانی بین‌اللملی شد که از پرستیژ بالایی برخوردار است. اصلاً نفس پیوستن به چنین پیمانی آن هم در شرایطی که تهران تحت شدیدترین تحریم‌های غربی قرار دارد در بالا بردن شخصیت جهانی کشورمان اثرگذار است. جمهوری اسلامی عضویت در سازمان‌های مختلفی از جمله سازمان کنفرانس اسلامی، اکو و غیرمتعهد ها را در کارنامه دارد. این نهاد ها هر کدام از جنبه‌ای مهم هستند، ولی شانگهای به سبب وسعت سرزمین، میزان جمعیت و منابع و امکانات کشورهای عضو، فرصت ها و ظرفیت‌های بسیار بیشتری پیش روی سیاست خارجی و اقتصاد ما قرار می‌دهد. از سوی دیگر از آنجا که شانگهای توسط روسیه و چین مدیریت می‌شود و آن‌ها هم علاقه‌مند در به چالش کشیدن نظم مورد نظر لیبرالیسم غرب هستند، این موضوع برای ما هم مهم است. همه این مسائل، در کنار توافقات دوجانبه احتمالی تهران با اعضا و به‌ویژه چین که از آن به اقتصاد برتر در دهه‌های آینده نام برده می‌شود و همچنین روسیه، می‌تواند وزن منطقه‌ای و جهانی ایران را بالا برده و تحریم‌های غربی را بیش از پیش بی‌اثر سازد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: شانگهای تحریم های غربی تحریم های غربی جمهوری اسلامی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۵۹۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید سازمان همکاری اسلامی بر لزوم تحریم همه‌جانبه اسرائیل

سران اعضای سازمان همکاری اسلامی در بیانیه پانزدهمین اجلاس این سازمان که در گامبیا برگزار شد بر لزوم تحریم همه‌جانبه رژیم صهیونیستی و انجام همه تلاش‌ها و اقدامات لازم جهت به رسمیت شناخته شدن کشور فلسطین و مقابله با اشغالگری صهیونیست‌ها تاکید کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سازمان همکاری اسلامی در اجلاسی که در دو روز گذشته تحت عنوان «تقویت وحدت و همبستگی از طریق گفتگو برای توسعه پایدار» در «بانجول» پایتخت گامبیا برگزار شد و «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه کشورمان حضور فعالی در آن داشت در بیانیه پایانی این اجلاس از 57 کشور عضو این سازمان خواست تا رژیم صهیونیستی را به دلیل جنایت‌هایی که علیه مردم فلسطین انجام می‌دهد تحریم کنند.

در بیانیه پایانی پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیا که تحت عنوان اعلامیه بانجول صادر شد از کشورهای عضو این سازمان خواسته شده تا فشارهای دیپلماتیک و سیاسی و حقوقی را علیه رژیم اشغالگر افزایش دهند و این رژیم را در تمامی سطوح اقتصادی، ورزشی، فرهنگی و بین‌المللی تحریم کنند.

شرکت کنندگان در این اجلاس تجاوزات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه غزه و کشتار و آوارگی مداوم مردم فلسطین در این منطقه توسط نیروهای اشغالگر را محکوم و تاکید کردند که باید آتش بس فوری و بدون قید و شرط در اراضی فلسطینی برقرار شود و کمک‌های بشردوستانه به شکل مستمر وارد غزه گردد.

شرکت کنندگان در این اجلاس که در روزهای شنبه و یکشنبه برگزار شد خواستار اتخاذ تمامی اقدامات لازم برای حفظ هویت اسلامی قدس شریف در برابر توطئه صهیونیست‌ها برای یهودی‌سازی این مکان مقدس شدند.

آنها همچنین بر لزوم حمایت از تلاش‌ها جهت به رسمیت شناختن کشور فلسطین در جهان و عضویت کامل آن در سازمان ملل متحد و نیز حمایت از اقدامات قانونی برای مقابله با سیاست‌های اشغالگری و استعماری رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطین تاکید کردند و از جامعه جهانی خواستند تا سیاست‌های آپارتایدی که توسط رژیم اشغالگر در سرزمین‌های تاریخی فلسطین اجرا می‌شود را جرم انگاری کند و اقدامات لازم جهت پایان دادن به اشغالگری صهیونیست‌ها در فلسطین و نیز حمایت از پایداری مردم فلسطین در سرزمین خود را اتخاذ نماید.

خبرگزاری آناتولی به نقل از منابعی گزارش داد که سازمان همکاری اسلامی با اضافه کردن قطعنامه‌ای که از اعضای آن می‌خواهد در پرونده شکایت علیه رژیم صهیونیستی در دیوان بین‌المللی دادگستری مداخله کنند موافقت کرده است.

این منابع گفتند که این پیشنهاد توسط ترکیه ارائه شده و توسط اعضای سازمان همکاری اسلامی تایید شد.

در بیانیه این اجلاس همچنین آمده است که اعضایی که از تصمیمات سازمان همکاری اسلامی تبعیت نمی‌کنند با اقدامات قانونی همچون تعلیق عضویت آنها مواجه خواهند شد. همچنین کشورهایی که با رژیم صهیونیستی همکاری کنند در جنایت نسل کشی آن علیه مردم فلسطین شریک هستند.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان نیز در جمع خبرنگاران با اشاره به شعار این نشست کشورهای اسلامی گفت: پانزدهمین نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با شعار توسعه پایدار کشورهای اسلامی در پایتخت گامبیا شروع شد. علاوه بر مباحث مربوط به توسعه پایدار کشورهای اسلامی تبعاً مسئله توقف جنگ در غزه در دستور کار جدی این اجلاس قرار داشت و در نشست کارشناسان ارشد و پیش از آن وزرای خارجه در این رابطه بحث‌های زیادی در سطح سران و وزرای خارجه مطرح شد.

امیرعبداللهیان تاکید کرد: ما امیدوار هستیم که حقوق ملت فلسطین مورد توجه قرار بگیرد و شرایطی فراهم بشود که بتوانیم شاهد توقف جنایت و نسل‌کشی در غزه باشیم و شرایط در غزه برای ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه و جابه‌جایی ساکنان غزه به‌سمت مناطق و منازل خودشان به‌درستی فراهم بشود.

درخواست عربستان بر ایجاد گذرگاه امن برای کمک به غزهامیرعبداللهیان: توقف جنگ در دستورکار سازمان همکاری قرار داردمتن سخنرانی امیرعبداللهیان در اجلاس گامبیا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استقبال تهران از پاسخ حماس به طرح سیاسی پایان جنگ علیه غزه
  • بارزانی: با جدیت تمام، اجرای کامل توافق‌نامه امنیتی با تهران را دنبال خواهیم کرد
  • اربیل: در روزهای سخت اولین تماس ما با جمهوری اسلامی ایران است
  • محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه‌آهن تهران عبور کرد
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه تهران
  • تاکید سازمان همکاری اسلامی بر لزوم تحریم همه‌جانبه اسرائیل
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه آهن تهران
  • بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه از تهران گذشت/ آمادگی راه‌آهن برای حمل محموله‌های بعدی
  • بار ترانزیتی افغانستان بدون مجوز از ایستگاه تهران عبور کرد
  • لفاظی وزیر دفاع انگلیس در واکنش به تحریمش از سوی ایران