Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با اشاره به آثار مثبت پیوستن ایران به سازمان همکاری های شانگهای گفت: استفاده از تخفیف های تعرفه صادرات از جمله مزایای عضویت در سازمان شانگهای به شمار می آید که باید زمینه های لازم برای افزایش صادرات کالا فراهم شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمد لاهوتی رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: آثار مثبت پیوستن به سازمان همکاری های شانگهای ابعاد متعدد و گسترده اقتصادی دارد و با توجه به ظرفیت های فراوان کشورمان برای همکاری با اعضای این سازمان چشم انداز بسیار روشنی در توسعه اقتصادی کشور قابل مشاهده می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به مولفه های بسیار قوی و فراوان قدرت اقتصادی اعضای سازمان شانگهای، اظهار داشت: اعضای سازمان شانگهای یک سوم زمین و خاک جهان، 43 درصد جمعیت جهان و 25 درصد تولید ناخالص جهان در اختیار دارند و این آمار بیانگر قدرت بسیار بالای این سازمان می باشد.

محمد لاهوتی، افزود: کشورمان با نگاه به شرق و در نظر گرفتن منافع اقتصادی، سیاسی و امنیتی به عضویت سازمان شانگهای در آمده، سازمانی که قدرت های بزرگ جهان مانند چین، روسیه و هند در آن عضویت دارند و حجم مبادلات اقتصادی در آن بسیار زیاد است.

وی با اشاره به ظرفیت های فراوان کشورمان برای تعامل و همکاری با اعضای سازمان شانگهای، گفت: جمهوری اسلامی ایران با منابع عظیم نفت و گاز و ظرفیت های فراوان صنعتی، علمی، فناوری و نیروی انسانی می تواند نقش مهمی در سازمان شانگهای ایفا نماید و همچنین از منافع این سازمان بهره مند شود.

رییس کنفدراسیون صادرات ایران افزود: استفاده از تخفیف های تعرفه صادرات از جمله مزایای عضویت در سازمان شانگهای به شمار می آید که باید زمینه های لازم برای افزایش صادرات کالاها از جمله افزایش کیفیت تولید و رعایت استانداردها، فراهم گردد.

ابراهیمی اصل، سفیر سابق ایران در آفریقای جنوبی نیز گفت: نگاه دولت قبل نگاه به غرب بود و دادن امتیازات بیشتر و یک اشتباه استراتژیک مبنی بر پیوند زدن اقتصاد به برجام و این نگاه غلط دوری از کشورهای همسو و همسایه و دوری از کشورهای قدرتمند منطقه مانند چین، روسیه و هند را موجب شده بود.

وی افزود: خوشبختانه با شرایط جدید با انتخاب آیت الله رئیسی بعنوان رئیس جمهور و تغییر نگاه به شرق و توان داخلی و تغییر باور، تفکر و جهت گیری استراتژیک، اتفاق بسیار مهم یعنی پذیرش قطعی عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان شانگهای به وقوع پیوست که ناراحتی شدید آمریکا و غرب را به همراه داشته است.

ابراهیمی اصل، اظهارداشت: جمهوری اسلامی ایران بعنوان قدرت هسته ای و اقتصادی منطقه و با توان بالای دفاعی و نظامی رکن مهم سازمان شانگهای برای تامین امنیت اقتصادی و انرژی منطقه به شمار می آید و با این عضویت تیر خلاص به تحریم های آمریکا زده شد.

این دیپلمات ارشد کشورمان به ظرفیت های فراوان علمی، فناوری، اقتصادی و نیروی انسانی در کشورمان اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران می تواند با اتکاء به توانمندی های بسیار زیاد خود در همه عرصه های اقتصادی با همکاری کشورهای منطقه به پیشرفت و توسعه زیادی دست پیدا کند.

وی همچنین به نقش جمهوری اسلامی ایران در طرح چین با عنوان "یک کمربند یک راه" اشاره کرد و اظهار داشت: چین قصد دارد از همه ظرفیت های ایران ازجمله ظرفیت های ترانزیتی، صنعت و فناوری از جمله صنایع نفت و گاز، توانمندی ساخت پالایشگاه و دیگر توانمندیهای کشورمان استفاده کند که زمینه ساز توسعه اقتصادی و افزایش اشتغال خواهد بود.

 ابراهیمی اصل تاکید کرد: اکنون جهان از حالت تک بعدی خارج شده و منطقه شرق با دارا بودن مولفه های فراوان قدرت علمی، اقتصادی و فناوری، موازنه قدرت را به سمت شرق تغییر داده است.

وی افزود: توسعه اشتغال و سرمایه گذاری، خنثی سازی تحریم ها، رفع موانع مبادلات مالی و اقتصادی و ایجاد زمینه برای استفاده از ارزهای منطقه ای بجای دلار را از جمله آثار مهم عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری های شانگهای به شمار می آید که در این زمینه حمایت و همکاری همه بخش های خصوصی و دولتی و اقشار مردم با دولت امری ضروری است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جمهوری اسلامی ایران سازمان شانگهای ظرفیت های فراوان شمار می آید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۶۱۲۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه چیست؟/ نگاه بروکسل به پرونده هسته ای ایران با اسرائیل متفاوت است/ اتحادیه اروپا می تواند با ایران در مقابله با تهدیدهای مشترک همکاری کند

به گزارش جماران، Geopoliticalmonitor  یک  نشریه اطلاعاتی بین‌المللی مستقر در تورنتو، کانادا  است که چشم‌اندازی تحلیلی در مورد موقعیت‌ها و رویدادهایی که تأثیر اساسی بر امور سیاسی، نظامی و اقتصادی دارند ارائه می‌کند. این نشریه در تازه ترین نوشتار به بررسی جایگاه اتحادیه اروپا در منطقه خاورمیانه ( غرب آسیا) پرداخته و می نویسد: خاورمیانه به دلیل نزدیکی جغرافیایی و پیوندهای تاریخی، اقتصادی و سیاسی، منطقه ای با اهمیت استراتژیک برای اتحادیه اروپا است. با این حال، این منطقه همچنین منبع بی ثباتی و درگیری است که تهدیدی جدی برای امنیت و منافع کشورهای عضو اتحادیه اروپا محسوب می شود.

تشدید جنگ اخیر بین اسرائیل و حماس، خشونت‌های مداوم در کرانه باختری اشغالی و درگیری‌های اسرائیل و حزب‌الله در مرز لبنان بر پیچیدگی و فوریت اوضاع در این منطقه افزوده است. اتحادیه اروپا چگونه می تواند با اتخاذ یک استراتژی جدید جهانی و تغییر رویکرد سیاسی و امنیتی خود نقشی فعال و موثر در خاورمیانه ایفا کند؟ ابزارها، چالش ها و فرصت هایی که اتحادیه اروپا در منطقه دارد چیست؟

سیاست اتحادیه اروپا در خاورمیانه

اتحادیه اروپا در دو دهه گذشته دو استراتژی اصلی را در قبال منطقه خاورمیانه دنبال کرده است: سیاست همسایگی اروپا (ENP) و مشارکت اروپا - مدیترانه (EMP).

هدف این راهبردها جلوگیری از گسترش بحران های امنیتی در کشورهای همسایه به اتحادیه اروپا با ترویج هنجارهای اروپایی مانند لیبرال دموکراسی، حقوق بشر و حاکمیت قانون بوده است. با این حال، ثابت شده است که این راهبردها برای مقابله با تحولات سریع و پویا در منطقه ناکارآمد و ناکافی هستند.

این راهبردها نتوانسته‌اند به ریشه‌های مشکلات و درگیری‌های منطقه مانند فقدان اصلاحات سیاسی و اقتصادی، به حاشیه رانده شدن و سرکوب مردم، مداخله بازیگران خارجی و  مسائل حل‌نشده منطقه رسیدگی مانند درگیری اسرائیل و فلسطین رسیدگی کنند.

رویدادهای اخیر منطقه ای مانند بهار عربی و ظهور ساختارهای جدید قدرت و بازیگران فراملی، محدودیت ها و ناکارآمدی های این راهبردها را نشان داده است. آنها همچنین بر لزوم بازنگری و بازتعریف نقش اتحادیه اروپا در نظام بین‌الملل به‌ویژه در منطقه خاورمیانه تأکید کرده‌اند.

اتحادیه اروپا در سند استراتژی جهانی خود در سال 2016 به این نیاز اعتراف کرده و نوشت: امنیت داخلی و خارجی به هم مرتبط هستند و چالش‌ها و تهدیدات کنونی مانند تروریسم و خشونت در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا فرصت مشترکی برای  کشورهای اتحادیه اروپا برای ساختن اروپای قوی تر بر اساس منافع و اصول است.  اتحادیه اروپا همچنین اعلام کرد که قصد دارد سیاست امنیتی و دفاعی خود را از طریق توسعه قابلیت‌های نظامی بیشتر و افزایش همکاری‌های خود با ناتو و سایر شرکا افزایش دهد. در نهایت، بروکسل تعهد خود را برای حمایت از انتقال سیاسی و اقتصادی در منطقه از طریق ارائه کمک‌های مالی و فنی بیشتر، تقویت گفتگو و همکاری، و ارتقای یکپارچگی و ثبات منطقه‌ای ابراز کرد.

چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه

با این حال، اتحادیه اروپا برای ایفای نقش فعال و موثر در خاورمیانه با سه مانع مواجه است:

اولاً، فقدان یک رویکرد منسجم و جامع نسبت به منطقه در سطح اتحادیه وجود دارد. این امر ناشی از منافع و دیدگاه های متفاوت کشورهای بزرگ اروپایی است که دستیابی به یک سیاست مشترک را در برخورد با مسائل و بازیگران پیچیده و متنوع در منطقه دشوار می کند. این مشکل منجر به سیاست های مستقل کشورهای بزرگ و قدرتمند اروپایی مانند فرانسه و آلمان شده است که برای کسب نفوذ و موقعیت ژئواستراتژیک، تعاملات دوجانبه با بازیگران منطقه ای را دنبال می کنند. عامل دیگری که نقش اتحادیه اروپا را محدود می کند، بحران اقتصادی است که ظرفیت مالی اتحادیه را برای مدیریت و پاسخگویی به نیازهای این منطقه بحران زده کاهش داده است. ضعف ساختاری اتحادیه اروپا، فقدان مکانیسم قضایی برای اجرای تصمیمات و قطعنامه‌های آن و اهرم‌های ناکافی سیاست خارجی آن از دیگر عواملی هستند که ظرفیت تصمیم‌گیری اتحادیه را تضعیف می‌کنند.

ثانیاً خاورمیانه دارای ساختارها، مشکلات، بحران ها و بازیگران سیاسی متنوع و پیچیده ای است. حکومت‌های منطقه عمدتاً مبتنی بر اراده و رای مردم نیستند، بلکه بیشتر مبتنی بر اشکال مختلف استبداد، فرقه‌گرایی، ملی‌گرایی و قبیله‌گرایی هستند. این منطقه همچنین با انواع مختلفی از بحران ها مانند جنگ های داخلی، درگیری های قومی، بلایای انسانی، تروریسم و افراط گرایی مواجه است. بازیگران در منطقه نه تنها دولت‌ها، بلکه بازیگران غیردولتی مانند شبه‌نظامیان، گروه‌های شورشی، جنبش‌های مذهبی و قدرت‌های منطقه‌ای هستند. این عوامل، اتخاذ یک سیاست ثابت و مشخص برای منطقه را برای اتحادیه دشوار می کند، زیرا باید به طور جداگانه و مستقل به هر موردی رسیدگی کند.

در نهایت، مسائل فرا آتلانتیک نیز مانع از نقش فعال و مؤثر اتحادیه اروپا در خاورمیانه شده است، زیرا ایالات متحده و اسرائیل اغلب با نقش مستقل اتحادیه اروپا مخالفت کرده‌اند، در عوض ترجیح می‌دهند که اتحادیه اروپا نقش مکمل را در چارچوب سیاست‌های آنها ایفا کند. ایالات متحده و اسرائیل منافع و دیدگاه های متفاوتی از اتحادیه اروپا در مورد مسائل مختلف منطقه مانند برنامه هسته ای ایران، درگیری اسرائیل و فلسطین، بحران سوریه و نقش قدرت های منطقه ای دارند.

فرصت های اتحادیه اروپا در خاورمیانه

با وجود این چالش ها، اتحادیه اروپا نیز با استفاده از قدرت نرم و ابزارهای دیپلماتیک خود و همچنین کمک های اقتصادی و بشردوستانه خود فرصت هایی برای ایفای نقش مثبت و سازنده در خاورمیانه دارد.

اتحادیه اروپا می تواند از شهرت و اعتبار خود به عنوان یک واسطه بی طرف و صادق و همچنین تجربه و تخصص خود در حل مناقشه و ایجاد صلح،  برای میانجیگری و تسهیل گفتگو و همکاری میان طرف های درگیر در منطقه استفاده کند. اتحادیه اروپا می‌تواند از اصلاحات و انتقالات سیاسی و اقتصادی در منطقه با ایجاد مشوق‌ها و مشروط‌سازی‌ها و همچنین انعطاف‌پذیری و تمایز بیشتر برای کشورهایی که مایل و قادر به اجرای هنجارها و ارزش‌های اروپایی هستند، حمایت کند. اتحادیه اروپا  می‌تواند با حمایت از سازمان‌ها و ابتکارات منطقه‌ای موجود، مانند اتحادیه عرب و طرح صلح عربی، و با ایجاد بسترها و مکانیسم‌های جدید برای گفت‌وگو و همکاری، مانند اتحادیه مدیترانه و دیالوگ 5+5 مسیر این گفت و گوها را هموار سازد. اتحادیه اروپا می‌تواند با سایر بازیگران بین‌المللی و منطقه‌ای مانند ایالات متحده، روسیه، چین، ترکیه و ایران برای مقابله با چالش‌ها و تهدیدهای مشترک در منطقه، مانند اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی، تروریسم جهانی، تغییرات آب و هوایی و مهاجرت همکاری و هماهنگی کند. در نهایت، اتحادیه اروپا می تواند از روابط تجاری و انرژی خود با منطقه و همچنین کمک های توسعه ای و بشردوستانه خود برای تقویت توسعه اقتصادی و اجتماعی، کاهش فقر و نابرابری و بهبود شرایط زندگی و حقوق بشر مردم منطقه استفاده کند.

 

دیگر خبرها

  • چشم‌انداز صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران و جهان
  • مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه عضویت فلسطین را به رأی می‌گذارد
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • گشتی در اقتصاد جهان | صادرات گاز ترکمنستان به چین از روسیه بیشتر شد
  • مدیر امور بین‌الملل سازمان غذا و دارو عنوان کرد: ظرفیت صادرات دارو و تجهیزات‌پزشکی به ۲۰ کشور آفریقایی
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • اقتصاد کانادا غافلگیر شد
  • تثبیت جایگاه ایران در منطقه پس از «وعده صادق»
  • واکاوی ممنوعیت پخش مجموعه «حشاشین»
  • چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه چیست؟/ نگاه بروکسل به پرونده هسته ای ایران با اسرائیل متفاوت است/ اتحادیه اروپا می تواند با ایران در مقابله با تهدیدهای مشترک همکاری کند