Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک، حسن هانی‌زاده، کارشناس مسائل منطقه، در گفت‌وگو با ایکنا درباره اقدامات متضاد طالبان با وعده‌های اولیه از جمله تشکیل یک دولت انحصاری و غیر فراگیر، تدوین قانون اساسی بر محوریت قوم پشتون و عدم رعایت حقوق زنان و سایر اقوام گفت: سوی آمریکا و ناتو این بود که پس از ۲۰ سال اشغال افغانستان و هزینه‌های چند صد میلیارد دلاری و جنایات فراوان در این کشور، با یک برنامه‌ریزی تخریبی افغانستان را به صورتی شتابزده ترک کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در طول مذاکرات آمریکا و طالبان در دوحه قطر، مسئله انتقال قدرت از سوی دولت اشرف غنی به طالبان با نظارت آمریکا مطرح شد و قرار بر این شد امارت اسلامی در افغانستان پس از خروج نیروهای آمریکا تشکیل شود.

طالبان همان است که بود
وی افزود: براساس وعده‌ها و اظهارات مقامات طالبان ابتدا تصور این بود که آنها نسبت به ۲۰ سال گذشته تفاوت کرده‌ و به نوعی متحول شده‌اند اما به مرور مشخص شد اهدافی که طالبان و برخی حامیان منطقه‌ای آن مانند پاکستان و عربستان دنبال می‌کند صرفا به ناامنی در منطقه و تعمیق بحران در افغانستان می‌انجامد.

هانی‌زاده اظهار کرد: با توجه به اینکه اکنون طالبان از سوی پاکستان، عربستان و حتی امارات تقویت می‌شود و امارات اخیرا یک سری محموله‌های مشکوک برای طالبان ارسال کرده که در آن محموله‌ها سلاح‌های پیشرفته و جاسوسی وجود داشت به نظر می‌رسد سناریوی آینده این است که مشابه شاکله‌ای که در یمن تحت عنوان انصارالله در مقابل عربستان ایجاد شد و حدود ۷ سال در مقابل سعودی‌ها مقاومت کرده، در افغانستان شکل بگیرد و در آینده طالبان را به مثابه ابزاری برای ناامنی و ناآرامی در مرزهای ایران به کار بگیرند.

ضرورت رصد دقیق تحرکات عربستان و پاکستان در افغانستان
این کارشناس مسائل منطقه با خطرناک توصیف کردن این سناریو برای ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران و مقامات سیاسی، امنیتی و نظامی کشورمان باید به دقت تحرکات عربستان، پاکستان و امارات را در افغانستان رصد کنند و اجازه ندهند طالبان دولت یا امارتی تشکیل دهد که فقط پشتون‌ها در آن حضور داشته باشند و بر تشکیل دولت فراگیر و با حضور همه قومیت‌ها و مذاهب در دولت آینده افغانستان تأکید و پافشاری کند.

وی تصریح کرد: در روزهای اخیر به ویژه پس از اعلام اعضای دولت جدید و غیرفراگیر، طالبان بر شدت خشونت‌های خود علیه مردم افغانستان افزوده و آزادی‌های فردی و اجتماعی به ویژه برای زنان را سرکوب می‌کند. از طرفی ممکن است رژیم صهیونیستی نیز در آینده با سوء استفاده از فضای ناامنی و بی‌ثباتی در افغانستان، پایگاه‌هایی در نزدیکی مرزهای شرقی ایران احداث کند. لذا به اعتقاد من مجموعه عملکرد طالبان نشان می‌دهد که این گروه تنها ابزاری در خدمت اهداف آمریکا، عربستان، پاکستان و امارات با هدف ناامنی در مرزهای ایران است که باعث موج مهاجرت از سوی افغانستان به ایران خواهد شد که این امر یک چالش بزرگ برای امنیت ملی ایران است.

سیاست هوشمندانه ایران در عدم به رسمیت شناختن طالبان
هانی‌زاده درباره سیاست جمهوری اسلامی ایران در عدم به رسمیت شناختن طالبان و تأکید بر ضرورت تشکیل دولت فراگیر در این کشور از سوی طالبان و ضرورت همراه‌سازی کشورهایی مانند چین و روسیه با این سیاست برای تحت فشار قرار دادن طالبان گفت: چین، روسیه و ایران نگرانی‌های مشترک امنیتی نسبت به افغانستان با حضور طالبان و تشکیل یک امارت اسلامی غیرفراگیر دارند زیرا ممکن است این ناامنی‌ها به داخل کشورشان یا مناطق مرزی آنها و کل منطقه نیز سرایت کند و لذا سیاستی که ایران دنبال می‌کند هوشمندانه است.

این کارشناس مسائل منطقه اظهار کرد: از طرفی سایر قومیت‌ها مانند مجموعه احمد مسعود، خلیلی و محقق نیز باید سقف مطالبات خود را از طالبان افزایش دهند و قومیت‌های غیر پشتون اجازه ندهند طالبان یک دولت انحصاری تشکیل دهد. بنابراین ایران علاوه بر کنترل دقیق مرزهای شرقی و رصد رفت و آمدهای حامیان طالبان به افغانستان باید به همراه چین، روسیه و کشورهایی مانند تاجیکستان و ازبکستان بر موضوع تشکیل دولت فراگیر تأکید کرده و این مسئله را شرط به رسمیت شناختن طالبان قرار دهند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: اربعین 1400 اعمال ماه صفر توافق هسته ای موقت سازمان همکاری شانگهای محمدباقر ذوالقدر حسن هانی زاده طالبان افغانستان پاکستان عربستان سعودی اربعین 1400 اعمال ماه صفر توافق هسته ای موقت سازمان همکاری شانگهای محمدباقر ذوالقدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۶۳۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صنعت و تجارت طالبان به ایران سفر کرد

وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان در رأس هیئتی با هدف تسهیل تجارت و ترانزیت وارد سیستان و بلوچستان شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «نورالدین عزیزی» وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان، امروز (چهارشنبه 12 اردیبهشت) در رأس یک هیئت بزرگ اقتصادی و تجاری وارد استان سیستان و بلوچستان شد.

شرکت در نشست «امکان‌سنجی و تسهیل روند همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور» و رایزنی درباره توسعه روابط تجاری و ترانزیتی بین ایران و افغانستان با محوریت سیستان از اهداف این سفر است.

عزیزی پیش از این نیز در دیدار با مقامات ایران گفته بود پس از حکومت جدید در افغانستان زمینه افزایش دادوستد مساعد شده است و با ظرفیتی که افغانستان و ایران در بخش‌های مختلف دارند، می‌توان میزان تجارت را افزایش داد.

وی همچنین اعلام کرده بود: در شرایط کنونی روند طی مراحل اسناد و صدور مجوز نسبت به گذشته سهل‌تر شده است و سرمایه‌گذاران ایرانی نیز می‌توانند مانند یک افغان در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند.

امضای تفاهم‌نامه 55ماده‌ای ایران و افغانستان برای همکاری در حوزه کشاورزیسند همکاری‌ حمل‌ونقل جاده‌ای ایران و افغانستان امضا شدبرگزاری نشست مشترک فنی حمل‌ونقل جاده‌ای ایران و افغانستان در کابل

انتهای پیام/.+

دیگر خبرها

  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • شکست ائتلاف ضدایرانی
  • صندوق سرمایه گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • وزیر صنعت و تجارت طالبان وارد ایران شد
  • وزیر صنعت و تجارت طالبان به ایران سفر کرد
  • عبدالکبیر: اتصال منطقه‌ای بدون افغانستان ممکن نیست
  • افغانستان نقطه اتصال منطقه است
  • حمله تروریستی به مسجد شیعیان در هرات و دو نکته مهم
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • سد طالبان بر مسیر «دوستی»