Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از اندیشکده استرالیایی "موسسه سیاست راهبردی استرالیا" ASPI ،  اعلان پنجشنبه گذشته درباره طرح‌های استرالیا برای دستیابی به زیردریایی‌های هسته‌ای و آغاز گروه امنیتی جدید بین استرالیا، آمریکا و انگلیس (موسوم به AUKUS) از موضوعات جدی مورد بررسی برای همسایگان استرالیا بخصوص اندونزی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روابط استرالیا با اندونزی با وجود وقفه‌های گاه و بیگاه اما همچنان رو به تعمیق و گسترش بوده است. در این حال این سوال پیش‌ می‌آید که این تحولات جدید در جاکارتا چگونه تلقی می‌شود؟

در ارتباط با مساله زیردریایی‌ها، یکی از نگرانی‌های اصلی جاکارتا تاثیر آن بر توازن نظامی منطقه خواهد بود. زیردریایی‌های هسته‌ای استرالیا قادر به اجرای عملیات‌های مخفیانه با سرعت بالا و همچنین تجهیز با سامانه‌های موشکی خواهند بود.

دولت اندونزی روز جمعه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که تصمیم استرالیا در خصوص زیردریایی را با دقت در دست بررسی دارد و نسبت به رقابت تسلیحاتی مداوم و اعمال قدرت در منطقه به شدت نگرانی دارد.

بر پایه این گزارش، هر چند اعتماد و ارتباط راهبردی در سالهای اخیر بهبود یافته است اما ظن و تردید ناشی از مداخلات استرالیا در رای گیری استقلال "تیمور شرقی" و افشای جاسوسی‌های استرالیا پا بر جا است. این مساله موجب می‌شود که چهره‌های تندرو در جاکارتار خواستار تقویت ظرفیت‌های نظامی بشوند و سوالاتی مطرح می‌شود که آیا اندونزی باید زیردریایی‌های خود را به سلاح هسته‌ای مجهز بسازد یا خیر.

دیگر مساله مورد اهمیت برای اندونزی این است که توانایی‌های ارتقا یافته استرالیا برای اجرای عملیات در مسافت‌های طولانی ،‌چگونه وارد محاسبات راهبردی پکن خواهد شد . تصمیم کانبرا برای تقویت ظرفیت‌های دریایی خود در کنار سایر متحدان و شریکان هزینه چین برای وارد شدن در مناقشه را بالا می‌برد. این مساله ممکن است موجب شود که چین گزینه‌های پیچیده ضد زیردریایی را توسعه بدهد که این مساله موجب نگرانی برای اندونزی و سایر کشورهای جنوب شرقی آسیا خواهد شد. این درحالی است که تقویت مجمع‌الجزایر اندونزی دربرابر تجاوزات دریایی یکی از دغدغه‌های اصلی دولت جوکو ویدودو بوده است. هرچند اندونزی به آرامی در حال نوسازی ارتش خود بوده اما دولت ترجیح می‌دهد که تمرکز خود را روی احیای اقتصادی پساکرونا قرار دهد.

با نگاهی فراخ‌تر به آغاز توافق سه جانبه "آکوس" از منظر اندونزی این مساله نشانه‌ای از هماهنگی با منافع راهبردی آمریکا و همچنین هویت آمریکا است. کاخ سفید این توافق را به عنوان اقدامی توصیف کرده که استرالیا را برای نسل‌های آینده با آمریکا و انگلیس مرتبط می‌سازد.

این گزارش می افزاید: اما این توافقنامه از این زاویه با تمایل و خواست کانبرا برای توسعه تعاملات منطقه‌ای آن کشور در تناقض است. استرالیا همواره درصدد تقویت روابط منطقه‌ای از جمله با ژاپن، هند و اندونزی بوده است. از این منظر گروه چهارگانه (کواد) با حضور آمریکا، استرالیا، هند و ژاپن گروه معتبرتری برای منطقه  ایندو-پاسیفیک به نظر می‌رسد. گروه آکوس هم می‌تواند از راههایی به یک مکمل ضروری برای گروه چهارگانه و ائتلافهای دوجانبه آمریکا تبدیل شود.

در عین حال با عضویت انگلستان هر چند مزایایی وجود دارد اما از منظر و دیدگاه اندونزی گروه آکوس این خطر را دارد که روایت تحت تسلط غرب درباره نظم منطقه‌ای را مستحکم‌تر بسازد و کشورهای منطقه بخصوص اندونزی را به حاشیه ببرد. در این دیدگاه تحت رهبری غربی در باره منطقه ایندو – پاسیفیک ، تشکیل گروه "آکوس" این علامت را می‌دهد که کدام روابط برای استرالیا مهم هستند. هر چند توافق استرالیا با آمریکا و انگلیس برخی مزایای تکنولوژیک در حوزه سایبری و هوش مصنوعی برای استرالیا دارد اما باید به یاد داشت که هر چیزی که موجب شود برخی در کانبرا شبها راحت تر بخوابند، می‌تواند موجب شب بیداری و بیخوابی برخی دیگر در منطقه شود.

برچسب‌ها انگلیس استرالیا ایالات متحده آمریکا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انگلیس استرالیا ایالات متحده آمریکا انگلیس استرالیا ایالات متحده آمریکا منطقه ای هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۶۵۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگرانی آمریکایی‌ها: بایدن در دوره دوم ریاست‌جمهوری می‌میرد

نشریه «سان» با استناد بر یک نظرسنجی تازه نوشت بسیاری از رای‌دهنگان آمریکایی نگرانند که «جو بایدن» پیرترین رئیس‌جمهور تاریخ آمریکا در صورت پیروزی مجدد در دور بعدی انتخابات، حین ریاستش فوت کند.

به گزارش ایسنا، «جو بایدن» که لقب پیرترین رئیس‌جمهور تاریخ ایالات متحده را به خود اختصاص داده، بیش از هر زمان دیگری به دلیل نزدیک‌تر شدن به انتخابات ۲۰۲۴ و هم‌چنین گاف‌های بی‌پایانش زیر ذره‌بین قرار دارد.

«اسکارلت ماگوآیر» رئیس موسسه تحقیقاتی «جی‌ال پارتنرز» در گفت‌وگو با نشریه سان تاکید کرد که بسیاری از آمریکایی‌هایی نسبت به «سن بایدن و توانایی‌هایش» نگران هستند.

او گفت به همین دلیل است که نظرسنجی‌ها نشان از احتمال پیروزی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا دارد.

البته ناگفته نماند که این نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا هم صرفا چهار سال از جو بایدن کوچکتر است اما گاف‌های پی در پی رئیس‌جمهور کنونی آمریکا نگرانی‌ها را درباره «زوال عقل» او چندین برابر کرده است.

نشریه سان هم‌چنین به نقل از خانم ماگوآیر می‌نویسد: «بسیاری از آمریکایی‌ها نگرانند که جو بایدن قادر نخواهد بود از پس جلسه با ولادیمیر پوتین (رئیس‌جمهور روسیه) که ۱۰ سال از او جوان‌تر است، بربیاید.»

جو بایدن از ابتدای شروع ریاستش تاکنون گاف‌ها و حرکات نمایشی مضحکی را در مقابل حضار و بینندگان پخش زنده انجام داده است؛ این موارد از اشتباهات لفظی گرفته تا افتادن روی صحنه و هم‌چنین هذیان‌گویی شهرت و محبوبیت رئیس‌جمهور آمریکا را به خطر انداخته است.

دست دادن بایدن با فرد خیالی

نشریه سان می‌افزاید: «از هر ۱۰ آمریکایی، چهار نفر (۴۰ درصد) فکر می‌کنند که جو بایدن در صورت پیروزی، نمی‌تواند دوره دوم ریاستش را به اتمام برساند و احتمالا در دفتر کارش فوت خواهد کرد.»

هم‌چنین برخی از رای‌دهندگان معتقدند شاید بایدن بتواند به مسائل داخلی کشورش رسیدگی کند اما بعید می‌دانند او قادر باشد نسبت به مسائلی که در خاورمیانه رخ می‌دهد، مدیریت خوبی از خود نشان دهد.

در این میان برخی دیگر به نگرانی‌هایی نظیر جنگ اوکراین و توانایی جو بایدن درخصوص مواجه شدن با رئیس‌جمهور روسیه اشاره کرده‌اند.

نشریه سان در پایان با اشاره به اظهارات رای‌دهندگان آمریکایی می‌نویسد: «بسیاری از آمریکایی‌ها خواستار پیروزی ترامپ هستند زیرا معتقدند او نسبت به بایدن قادر به انجام کارهاست. آن‌ها به طور کلی رئیس‌جمهوری را می‌خواهند که به لحاظ ذهنی سالم باشد و بتواند پا به پای رهبران جهان قدم بردارد.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نگرانی روسیه درباره تهدیدات گروه‌های تروریستی از افغانستان
  • تظاهرات ضد صهیونیستی دانشجویان استرالیا 
  • شاه‌کلید حل مسائل منطقه، دست ایران
  • شاه‌کلید حل مسائل منطقه،دست ایران
  • امیر سرتیپ آشتیانی: حملات تروریستی در روسیه و ایران نتیجه حمایت کشور‌های غربی به ویژه آمریکا از گروه‌های تروریستی است
  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟
  • انتقاد چین از تاثیرات منفی گسترش «آکوس» بر صلح و ثبات منطقه
  • نگرانی آمریکایی ها: بایدن در دوره دوم ریاست جمهوری می میرد
  • سیل موجب انسداد ١٠ راه روستایی در شهرستان بم شد
  • نگرانی آمریکایی‌ها: بایدن در دوره دوم ریاست‌جمهوری می‌میرد