Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-28@23:51:27 GMT

هر آنچه که درباره تاریخچه چیپس باید بدانید

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۶۷۷۷۲

هر آنچه که درباره تاریخچه چیپس باید بدانید

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،چیپس، این خوراکی‌ای که همه ما عاشق طعم نمکی و خوشمزه اش هستیم و دوست داریم هر روز در میان وعده‌های خود از آن استفاده کنیم، اما حتما شنیده اید این خوراکی بر خلاف ظاهر فریبنده اش می‌تواند مضرات زیادی برای سلامتی بدن ما داشته باشد؛ و تاریخچه‌ای درباره این خوراکی نمیدانیم که در ادامه ایران ناز برایتان جمع آوری کرده ایم تا مطالعه کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گذشته چیپس‌ها تنها در یک نوع ساده و نمکی تولید می‌شدند، اما امروزه دنیای چیپس رنگارنگ‌تر شده و انواع و اقسام چیپس از چیپس سرکه‌ای گرفته تا چیپس پیاز جعفری، چیپس گوجه ای، چیپس فلفلی و ... به بازار آمده است.

ما می‌خواهیم در این مطلب ابتدا داستان جالب کشف چیپس سیب زمینی را توضیح دهیم و سپس درباره مضرات این خوراکی صحبت کنیم.

*درباره این که چیپس سیب زمینی از کجا آمده یک داستان معروف است که می‌گوید:

در تابستان سال ۱۸۵۳ مرد ثروتمندی به نام کرنلیوس وندربیلت که صاحب یک کشتی بخار بود به رستوران دریاچه ماه در ساراتوگا اسپرینگ نیویورک می‌رود. او غذایش را سفارش می‌دهد و منتظر سرو غذای می‌ماند.

آشپز آفریقایی – آمریکایی این رستوران که جرج کرام نام داشت مشغول آماده کردن غذای سفارشی می‌شود. سپس غذا را برای مشتری می‌فرستد، اما وندربیلت مدام از آن ایراد می‌گیرد، یک بار می‌گوید سیب زمینی‌ها بیش از حد ضخیم هستند، بار دیگر می‌گوید ترد نشده اند، یک بار هم اعتراض می‌کند که نمک آن‌ها کم است.

آشپز کرام که گویا زیاد انتقاد پذیر نبوده عصبانی می‌شود و سرانجام از شدت ناراحتی سیب زمینی‌ها را به شدت نازک خرد می‌کند و به قدری در روغن سرخ می‌کند که شکننده و قهوه‌ای شوند.او این کار را برای توهین به وندربیلت و خالی کردن خشم خود انجام می‌دهد، اما وندربیلت عاشق طعم بی نظیر آن‌ها می‌شود.

هریت مون که مالک رستوران بود نیز از این موقعیت استفاده کرده و دستور می‌دهد سیب زمینی سرخ کرده ترد به سبک آشپز کرام به منوی غذا‌های رستوران اضافه شده و در ظروف مخصوص سرو شود.

مدتی بعد آشپز کرام یک رستوران در همان نزدیکی افتتاح می‌کند و شروع به درست کردن سیب زمینی سرخ کرده خیلی ترد یا چیپس سیب زمینی می‌کند به طوری که میلیونر‌هایی مثل وندربیلت ساعت‌ها برای خرید آن در صف می‌ایستند!

داستان جالبی است، نه؟! در بسیاری از منابع، این داستان به عنوان تاریخچه اختراع چیپس سیب زمینی ذکر شده، اما در صحّت آن شک و شبهه است و اشکالاتی در آن وجود دارد، از جمله این که:

کورنلیوس وندربیلت یک مشتری سخت گیر نبوده و به نظر می‌رسد در آن زمان همراه با خانواده اش در اروپا به سر می‌برده است، اگرچه بسیاری از اوقات به ساراتوگا نیز رفت و آمد داشته است.

صاحب رستوران، هریت مون، تا سال ۱۸۵۴ این رستوران را خریداری نکرده بود. از همه مهم‌تر این که در تابستان سال ۱۸۵۳ سیب زمینی سرخ شده ترد خوراکی جدیدی در ساراتوگا نبوده و روزنامه نیویورک هرالد سال ۱۸۴۹ گزارشی درباره طعم خوشمزه سیب زمینی‌های سرخ شده و ترد این رستوران منتشر کرده بود.

اولین دستورالعمل موجود برای خوراکی شبیه چیپس‌های سیب زمینی امروزی در کتاب اوراکل کوک ویلیام کیچنر موجود است که سال ۱۸۱۷ منتشر شد و در انگلیس و ایالات متحده بسیار پر فروش بود.برخی معتقدند تاریخ دقیق اختراع چیپس سیب زمینی برای همیشه در هاله‌ای از ابهام باقی خواهد ماند.

*مضرات چیپس سیب زمینی

وقتی صحبت از یک میان وعده خوشمزه می‌شود همه ما به یاد یک بسته چیپس سیب زمینی ترد و نمکی و چرب می‌افتیم، اما معمولا به این فکر نمی‌کنیم که موقع خوردن چیپس چه اتفاقاتی در بدن می‌افتد و این خوراکی می‌تواند چه مضراتی برای سلامتی داشته باشد؟

ما را چاق می‌کند

چیپس نمک زیادی دارد که باعث می‌شود اشتهای ما زیاد شود و غذا‌های چرب بیشتری در طول روز بخوریم. هر چقدر چیپس شورتر باشد بدتر است. اگر عادت به خوردن دائمی چیپس داشته باشیم احتمالا به مرور متوجه اضافه وزن خواهیم شد.

همیشه دوست داریم بیشتر بخوریم

برای بسیاری از ما پیش آمده در حال تماشای فیلم چیپس بخوریم و چند لحظه بعد ببینیم به جز خرده ریزه‌ها چیزی داخل ظرف نمانده است. چیپس خیلی زودتر از آن چیزی که فکر می‌کنیم تمام می‌شود.

دانشمندان می‌گویند صدای تیز خوردن چیپس ترد حس خوبی به ما می‌دهد و باعث می‌شود به خوردن آن ادامه دهیم تا همه چیپس تمام شود. حالا اگر هنگام خوردن با استفاده از یک هدست به آهنگ گوش دهیم و صدای خوردن چیپس را نشنویم اشتهای ما کمتر خواهد شد.

کالری زیادی دارد

اگر به برچسب ظرف چیپس نگاه کنید می‌بینید در آن مقدار زیادی کالری، چربی و نمک وجود دارد در حالی که مواد مغذی آن بسیار کمتر می‌باشد، بنابراین با خوردن چیپس فقط کالری و مواد مضر وارد بدن ما می‌شود که هیچ فایده‌ای ندارد.

جالب این که با خوردن خوراکی‌هایی که ارزش غذایی زیادی ندارند بیشتر دوست داریم به خوردن ادامه دهیم، چون زودتر گرسنه می‌شویم واین اصلا خوب نیست!

فشار خون را بالا می‌برد

خوردن نمک زیاد باعث بالا رفتن فشار خون می‌شود و، چون چیپس سیب زمینی هم مقدار زیادی نمک دارد عادت به خوردن آن باعث می‌شود در آینده به بیماری فشار خون بالا مبتلا شویم که برای سلامت قلب ضرر دارد.

خطر سرطان را افزایش می‌دهد

دانشمندان فهمیده اند که چیس سیب زمینی دارای یک ماده به نام آکریل آمید است. وقتی مواد غذایی نشاسته دار مثل سیب زمینی سرخ می‌شوند، برشته می‌شوند یا می‌پزند در آن‌ها آکریل آمید ایجاد می‌شود که با سرطان ارتباط دارد؛ بنابراین کسانی که چیپس زیاد می‌خورند بیشتر از دیگران ممکن است به سرطان مبتلا شود، معلوم است که ارزشش را ندارد!

منبع:ایران ناز

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تاریخچه چیپس سیب زمینی چیپس سیب زمینی سیب زمینی سرخ خوردن چیپس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۶۷۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره اسب‌ دوانی ترکمن ۱۴۰۳+ تاریخچه Turkmen Racing Horse Festival

جشنواره اسب‌دوانی ترکمن هر سال در آخرین یکشنبه ماه آوریل برگزار می‌شود و هدف آن بزرگداشت یکی از قدیمی‌ترین نژادهای اسب جهان و نماد غرور ملی ترکمنستان است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، جشنواره اسب‌دوانی ترکمن Turkmen Racing Horse Festival، هر سال در آخرین یکشنبه ماه آوریل برگزار می‌شود که امسال مصادف با بیست‌وهشتم آوریل (نهم اردیبهشت ۱۴۰۳) است. این جشنواره یک تعطیلات مهم و نماد غرور ملی است، اما در ترکمنستان یک یکشنبه کاری محسوب می‌شود و مدارس و ادارات در طول آن باز هستند.

ترکمنستان کشوری واقع در منطقه جنوب غربی آسیای مرکزی و همسایه قزاقستان، افغانستان، ایران و ازبکستان است. دریای خزر در امتداد مرز غربی این کشور قرار دارد و اسب‌ها بخشی جدایی‌ناپذیر از تاریخ و فرهنگ آن هستند، از این رو یک فصل کامل در آن به مسابقات اسب‌دوانی اختصاص دارد. نژاد اسب آخال‌تکه، افتخار ترکمنستان است که احتمال می‌رود یکی از قدیمی‌ترین نژادهای اسب در جهان باشد.

نژاد آخال‌تکه حداقل سه‌هزار سال قدمت دارد و تکامل‌یافته نژاد اسب ترکمن هستند که در قرون وسطی به عشایر کوچ‌نشین ترکمنستان تعلق داشتند و اکنون منقرض شده‌اند.

این نژاد اسب به چند دلیل بسیار کمیاب است؛ از نظر تاریخی، به دلیل کمبود غذا و آب برای اسب‌ها و انسان‌ها، این نژاد مجبور بود برای زنده ماندن خود را سازگار کند و مقاوم‌تر شود. همچنین تعداد زیادی هم‌خونی در جمعیت این اسب‌ها رخ می‌دهد که منجر به آسیب‌پذیری یا تهدید شدن آن‌ها توسط اسب‌های برجسته شده است. امروزه تنها حدود شش‌هزار اسب آخال‌تکه در جهان وجود دارد.

تاریخ جشنواره اسب‌دوانی ترکمن ۱۴۰۳

تاریخ جشنواره اسب‌دوانی ترکمن در سال ۲۰۲۴ روز بیست‌وهشتم آوریل مصادف با نهم اردیبهشت ۱۴۰۳ است.

تاریخچه جشنواره اسب‌دوانی ترکمن‌

جشنواره اسب‌دوانی ترکمن‌ها زمانی برای گردهمایی علاقه‌مندان به اسب و سوارکاری است و گرامی‌داشت نماد ملی ترکمنستان، اسب آخال‌تکه است. این نژاد بومی ترکمنستان و اسبی باشکوه و ایده‌آل به‌ویژه برای مسابقات اسب‌دوانی است، زیرا به سرعت، هوش و استقامت شهرت دارد. رنگ روشن آن‌ها، همراه با پوست بسیار براقی که از موهای بسیار ظریف و ابریشمی تشکیل شده است، به این اسب‌ها لقب «اسب‌های طلایی» را می‌دهد.

ترکمنستان یک سنت باستانی سه‌هزار ساله در مسابقات اسب‌دوانی دارد که مطابق با آن اسب‌های آخال‌تکه به‌دلیل ویژگی‌های برترشان مانند قدرت و استقامت، به‌منظور شرکت در مسابقات به‌طور انتخابی پرورش داده می‌شوند. این اسب‌ها در گذشته علاوه بر مسابقه، برای حمل‌ونقل نیز استفاده می‌شدند، اما امروزه به‌طور انحصاری برای مسابقه پرورش داده می‌شوند و نماد غرور ملی هستند، تا آنجا که عکس آن‌ها روی تمبرهای پستی، اسکناس‌ها و نشان ملی ترکمنستان دیده می‌شود.

ترکمنستان در اواخر دهه ۱۸۰۰، بخشی از امپراتوری روسیه شد و زمانی که این اتفاق افتاد، روس‌ها مزارع پرورش اسب‌های آخال‌تکه را در حدود سال ۱۸۸۱ تأسیس کردند. روس‌ها سال ۱۸۸۵ برای وارد کردن این نژاد یک ثبت رسمی اسب آخال‌تکه در سطح بین‌المللی ایجاد کردند. با این حال هنگامی که اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۲۲ شکل گرفت، تحولات اقتصادی و سیاسی با تعطیلی این مزارع پرورش همراه بود که این امر منجر به کاهش شدید تعداد اسب‌ها شد. تنها در سال ۱۹۷۹ بود که این نژاد به ایالات متحده برده و دوباره پرورش داده شد.

این نژاد از اسب‌ها که به قدرت و استقامت معروف هستند، یکی از پرطرفدارترین اسب‌های جنگی بوده‌اند و امروزه در شرایط بیابانی پرورش داده می‌شوند، زیرا قادر به تحمل دمای شدید هستند و ویژگی‌های تطبیقی بسیاری دارند که باعث بقای آن‌ها شده است.

یکی از معروف‌ترین اسب‌های آخال‌تکه به نام ابسنت، در دهه ۱۹۶۰ در مجموع ۶ مدال را در مسابقات مختلف اسب‌دوانی المپیک کسب کرد.

کد خبر 748765

دیگر خبرها

  • پارکینگ طبقاتی توفیق زنجان افتتاح شد
  • جشنواره اسب‌ دوانی ترکمن ۱۴۰۳ + تاریخچه Turkmen Racing Horse Festival
  • جشنواره اسب‌ دوانی ترکمن ۱۴۰۳+ تاریخچه Turkmen Racing Horse Festival
  • انواع اتصالات لوله داربستی و نکاتی که باید بدانید
  • جیمزوب پازل شکل‌گیری کهکشان‌ها را به هم ریخت
  • دیدار مخفیانه دبیرکل ناتو و وزیر خارجه آلمان در رستوران تا پاسی از شب لو رفت+ تصاویر
  • رزرو هتل در آمستردام
  • پنج چیزی که به دست آوردنشان برای ثروتمندان هم سخت است!
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید