Web Analytics Made Easy - Statcounter

«نادر انتصار» در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، با اشاره به پذیرش دائم ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای گفت: دو دلیل اصلی وجود داشت که به طولانی شدن عضویت دائم ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای انجام شد. یک دلیل، این بود که اجماع لازم در بین اعضای این سازمان در مورد پذیرش ایران به عنوان یک عضو دائم وجود نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلیل دوم به خود ایران مربوط بود. دولت‌های ایران آنطور که باید علاقه خود را برای عضویت دائم کشور نشان نمی‌دادند.

ایران برای به دست آوردن مزایا و منافعش در سازمان همکاری‌های شانگهای باید سیاست خارجی هوشمند، فعال و قابل تغییر با شرایط منطقه و جهان تدوین کند و اولویت اصلی سیاست خارجی را روی حفاظت منافع ملی کشور پیاده کند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به ابعاد، جایگاه و اهمیت سازمان همکاری‌های شانگهای اظهار داشت: سازمان همکاری‌های شانگهای نهادی تازه تأسیس و نسبتا جوان است و هنوز به پتانسیل خود دست نیافته است. بنابراین هنوز در مقایسه با برخی از سازمان‌های قدیمی در جهان جایگاه بالایی ندارد ولی با گذشت زمان و با رسیدن به بلوغ سیاسی می‌تواند به یکی از با ارزش‌ترین سازمان‌های جهانی تبدیل شود.  

هدف اصلی سازمان همکاری‌های شانگهای مبارزه با افراط‌گرایی است 

انتصار سازمان همکاری‌های شانگهای را یک سازمان منطقه‌ای ضدغربی ندانست و تصریح کرد: هدف اصلی و استراتژیک سازمان همکاری‌های شانگهای مبارزه با افراط‌گرایی به‌خصوص افراط‌گرایی سلفی، تروریسم و جنبش‌های تجزیه‌طلب است. اغلب اعضای این سازمان روابط بسیار حسنه‌ای با غرب دارند.

وی درباره منافع و مزایای ناشی از عضویت دائم ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای خاطرنشان کرد: تعداد شهروندان اعضای کشورهای سازمان همکاری‌های شانگهای تقریبا نصف جمعیت جهان است و درآمد ناخالص داخلی این کشورها یک چهارم دنیا است.

 استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه آلابامای جنوبی با تاکید بر اینکه صرف عضو شدن در سازمان همکاری‌های شانگهای یا هر سازمان دیگری به خودی خود مزایا و منافعی را برای کشورهای عضو به وجود نمی‌آورد، ابراز داشت: ایران برای به دست آوردن مزایا و منافعش باید سیاست خارجی هوشمند، فعال و قابل تغییر با شرایط منطقه و جهان تدوین کند و اولویت اصلی سیاست خارجی را روی حفاظت منافع ملی کشور پیاده کند.

پذیرش دائم در سازمان شانگهای قدم مهمی در راه شرق‌گرایی است

انتصار با اشاره به برخی تضادهای درونی میان اعضای سازمان همکاری‌های شانگهای گفت: سازمان همکاری‌های شانگهای نهاد جوانی است و هنوز به بلوغ کامل سیاسی نرسیده است بنابراین برخی تضادهای درونی میان اعضای رسمی این سازمان در مقطعه کنونی غیرمنتظره نیست. 

وی افزود: سازمان ناتو که بسیار قدیمی‌تر و منسجم‌تر از سازمان همکاری‌های شانگهای است، هنوز نتوانسته برخی از تضادهای درونی میان اعضای خود را از میان ببرد. در دنیا هچ سازمانی وجود ندارد و در آینده نیز وجود نخواهد داشت که میان اعضای آن تضاد یا اختلاف نباشد.

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی در پاسخ به این سوال که پذیرش دائم تهران در سازمان همکاری‌های شانگهای تا چه اندازه می‌تواند به توازن بخشی در روابط خارجی ایران موثر واقع شود، یادآور شد: رییس جمهوری گفته است که محور سیاست خارجی ایران را روی همکاری به همسایگان ایران و کشورهای منطقه بنا خواهند کرد و دید ایران بیشتر شرق‌گرا و آسیایی خواهد بود. پذیرش دائم تهران در سازمان همکاری‌های شانگهای قدم مهمی در این راه خواهد بود.

معرفی سازمان همکاری‌های شانگهای تحت عنوان ناتوی شرقی نادرست است

انتصار معرفی سازمان همکاری‌های شانگهای تحت عنوان ناتوی شرقی را نادرست برشمرد و عنوان کرد: بُعد همکاری‌های نظامی و امنیتی اعضای سازمان همکاری‌های شانگهای به هچ وجه قابل مقایسه با همکاری گسترده نظامی و امنیتی که بین کشورهای ناتو است، نیست.

رییسی گفته است که محور سیاست خارجی ایران را روی همکاری به همسایگان ایران و کشورهای منطقه بنا خواهند کرد و دید ایران بیشتر شرق‌گرا و آسیایی خواهد بود. پذیرش دائم تهران در سازمان همکاری‌های شانگهای قدم مهمی در این راه خواهد بود.

وی با بیان اینکه اساسنامه ناتو، کشورهای عضو را مجبور می‌کند در صورت حمله نظامی به یکی از اعضا، برای دفاع از کشوری که به آن حمله شده است، اقدام کنند، گفت: در اساسنامه سازمان همکاری‌های شانگهای موضوع امنیت گروهی به آن ترتیب که در ناتو مطرح است، وجود ندارد؛ یعنی اگر یکی از کشورهای عضو این سازمان مورد حمله نظامی قرار گرفت، دیگر اعضا این سازمان تعهدی برای کمک نظامی به کشور حمله شده ندارند. 

استاد دانشگاه آلابامای جنوبی آمریکا درباره تاثیر عضویت دائم ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای بر روابط تهران با غرب و همچنین مذاکرات وین اظهار داشت: اکثر کشورهای عضو سازمان همکاری‌های شانگهای، روابط خوب و گسترده‌ای با غرب دارند و عضویت این کشورها در این سازمان تاثیری در روابط‌شان به غرب نداشته است.

به گفته انتصار، عضویت دائم ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای به خودی خود تاثیر تعیین‌کننده در روابط تهران با غرب و همچنین مذاکرات وین نخواهد داشت ولی ایران می‌تواند با برنامه‌ریزی هوشیار و فعال در سیاست خارجی‌اش از عضویت خود در این سازمان به عنوان یک اهرمی در روابطش با غرب و مذاکرات وین استفاده کند.

برچسب‌ها تروریسم وین ناتو سازمان همکاری شانگهای ایران پروندهٔ خبری سازمان همکاری شانگهای و اقتدار شرق

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تروریسم وین ناتو تروریسم وین ناتو سازمان همکاری شانگهای ایران عضویت دائم ایران در سازمان همکاری های شانگهای سیاست خارجی کشورهای عضو مذاکرات وین میان اعضای پذیرش دائم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۶۹۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم

وزیر صمت گفت: ایران با وجود تحریم‌ها، یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است؛ بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور است که نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار از این رقم مربوط به صادرات غیرنفتی می‌شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، عباس علی‌آبادی وزیر صمت امروز در آئین گشایش نمایشگاه ایران اکسپو اظهار کرد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه همکاری‌های بین‌المللی کشورهای شرکت کننده است؛ برگزاری نمایشگاهی با حضور مهمانانی از 100 کشور باعث شناخت ما از یکدیگر و تسهیل زمینه تجارت می‌شود.

وی افزود: ایران در زمینه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیلگر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد. توجه به جایگاه ژئوپلتیکی ایران در کنار ظرفیت‌های صنعتی، ‏معدنی و کشاورزی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند. چهره واقعی توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها زمینه برای افزایش تعاملات فراهم می‌شود.

علی آبادی به برنامه‌های وزارت صمت در حوزه تجارت اشاره کرد و گفت: وزارت صمت 3 برنامه اصلی دارد؛ جهت دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی و تمرکز بر محصولات و خدمات دارای فناوری متوسط و پیشرفته و ارزش افزوده بالا، توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی با کمک بهره‌گیری حداکثری از دیپلماسی تجاری اقتصادی و حمایت‌های عملی از تحقیق و توسعه در شرکت‌ها در جهت افزایش رقابت پذیری بین‌المللی و صادرات در دستور کار ما قرار دارد.

وزیر صمت با بیان اینکه در مورد توسعه زیرساخت‌های تجاری چند برنامه داریم، تصریح کرد: اولویت دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف توسعه سرمایه گذاری خارجی، ورود به بازارهای خارجی و دستیابی به فناوری، تعامل جدی، مثبت و سازنده با کشورهای منطقه در حوزه‌های انتقال فناوری و همکاری‌های صنعتی، فعال سازی میزهای کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی صادرات کالاهای ایرانی به بازارهای هدف با همکاری وزارت امور خارجه، بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازارهای جدید و توسعه شبکه تأمین، افزایش رایزنان بازرگانی جهت رصد رقبای ایران در بازارهای جهانی و ارائه اطلاعات لازم به صادرکنندگان به کمک وزارت امور خارجه، تنوع بخشی به روش‌های تجاری مانند تجارت به کمک ارزهای محلی و توسعه بازارهای مرزی جهت افزایش صادرات و بهبود دسترسی به منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت‌های اتاق‌های مشترک با سایر تشکل‌ها و انجمن‌های بخش خصوصی در توسعه روابط خارجی و گسترش بازارهای صادراتی از چند نقطه محدود به سایر نقاط جهان از جمله برنامه‌های ما است.

وی اضافه کرد: اکنون ایران  با وجود تحریم‌ها، یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است؛ بالغ بر 153 میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور است که نزدیک به 50 میلیارد دلار از این رقم مربوط به صادرات غیرنفتی می‌شود؛ کشورهای همسایه، آفریقایی و اسلامی و سایر کشورهای دوست در اولویت توسعه روابط هستند. ما اکنون عضو ناظر سازمان تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه ای و بین المللی تعاملات سازنده ای با کشورها داریم.

علی آبادی ادامه داد: در سازمان اکو با 9 کشور همسایه و منطقه همکاری داریم؛ موافقت نامه‌های تجاری در دست پیگیری است. با 8 کشور اسلامی در حال توسعه موافقت نامه تجارت ترجیحی امضا کردیم و در حال اجرا هستیم. در سازمان‌های همکاری اسلامی با کشورهای عضو موافقت نامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را اجر می‌کنیم. با کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا موافقت نامه تجارت آزاد امضا شده و با تعدادی دیگر از کشورها موافقت نامه تجارت ترجیحی امضا شده و با برخی دیگر در دست امضا قرار دارد.

وزیر صمت گفت: ما آماده تعامل هستیم. ما دست همکاری اقتصادی با کشورهای جهان را می‌فشاریم و برای تسهیل تجارت ایران با جهان تلاش می‌کنیم. امید می‌رود این نمایشگاه بتواند با ارائه شفاف توانمندی‌های صادراتی ایران و شناخت نیازمندی‌های طرف‌های دیگر گامی جدی در جهت توسعه روابط تجاری بردارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • ساز و کار عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل چگونه است؟
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • عربستان پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس در غزه را به سازمان ملل می‌برد
  • تمامیت‌خواهی پارلمان اروپا فقط برای دلخوش‌کنی صهیونیست است
  • تمامیت خواهی پارلمان اروپا فقط برای دلخوش کنی صهیونیست است
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • حمایت الجزایر از طرح عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل
  • پتانسیل چندجانبه گرایی شانگهای در برابر اسراییل