Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه ایران زمین - این روزها در بازارهای سه استان شمالی کشور بحث قیمت برنج و شلتوک داغ است و ارزش ریالی دسترنج شالیکاران، در میدان با انتشار انواع شایعات و خبرهای درست و نادرست بالا و پایین می‌شود

 انتشار خبر واردات برنج طی هفته‌های گذشته سبب فروکش کردن تلاطم بازار این محصول و افت قیمت شلتوک در شالیکوبی‌ها شد اما با وجود این، شالیکاران گلستانی از شرایط فعلی به‌دلیل تحمل خسارت ناشی از جبران نشدن هزینه تولید با قیمت فعلی، گلایه دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی شالیکاران گلستان که از آب نسق برای تولید این محصول استفاده می‌کنند، معتقدند که استمرار این رویه و بی‌توجهی به آسیب مالی مکرر کشاورزان، آنان را از ادامه کشت این محصول در سال‌های آینده رویگردان خواهد کرد.
با وجود خشکسالی شدید سال‌های اخیر و تأثیر آن بر کشاورزی، از مجموع سه میلیون تن نیاز برنج کشور حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن برنج سفید از مزارع ۱۹ استان کشور تولید شد که ۹۰ درصد آن مربوط به سه استان شمالی گلستان، گیلان و مازندران بوده است.
بررسی ایرنا، در خصوص قیمت برنج در گلستان نشان می‌دهد قیمت این محصول در استان طی هفته گذشته حرکت سینوسی داشته به گونه‌ای که در برخی روزها به اوج رسیده و در روزهای دیگر با کاهش قیمت، موجب نگرانی شالیکاران شده است.
بر این اساس، قیمت شلتوک برنج (شالی و برنجی که هنوز از پوست برنیاورده باشد) هفته گذشته کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی را تجربه کرد و این نوسان قیمت با بروز کوچکترین شوک در بازار به دلایل مختلف وجود خواهد داشت.
به‌عنوان نمونه قیمت شلتوک فجر، فجر سوزنی، شیرودی و ندا به‌عنوان رقم‌های پرمحصول از حدود ۱۶۵ هزار ریال به ۱۴۵ هزار ریال رسید و شلتوک برنج‌های با کیفیت‌تر مانند طارم هاشمی و طارم کاهش حدود ۲۰ هزار ریالی را تجربه کرد.
کاهش قیمت برنج در شالیکوبی‌ها و بازار گلستان نیز محسوس شده و برنج‌های پرمحصول از محدوده ۳۹۰ تا ۴۰۰ هزار ریال به رقمی در حدود ۳۵۰ تا ۳۶۰ هزار ریال و برنج‌های با کیفیت‌تر از محدود ۴۶۰ تا ۴۷۰ هزار ریال به رقمی در حدود ۴۲۰ هزار ریال رسید.  بازاریان و فعالان حوزه برنج معتقدند که انتشار خبر واردات چند کشتی برنج به ایران سبب متعادل‌تر شدن قیمت شلتوک برنج و برنج در روزهای گذشته شد.  با اینکه شهروندان از این رویه استقبال می‌کنند اما هزاران خانوار شالیکار گلستانی معتقدند که واردات برنج در اوج برداشت شالی زیان هنگفتی به آنان وارد خواهد کرد.
از سوی دیگر معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان گفت که در سال‌جاری حدود ۶۷ هزار هکتار شالی در استان کشت شده است.
محمدرضا عباسی گفت: به‌دلیل کاهش ۴۰ درصدی بارندگی به کشاورزان توصیه شده بود که سطح زیر کشت شالی خود را تا ۵۰ درصد کاهش دهند و محصولاتی با نیاز آبی کمتر مانند سویا و کنجد بکارند اما این خواسته مورد قبول قرار نگرفت.
وی بیان کرد: از مجموع شالیزارهای گلستان، ۱۲ هزار هکتار که به‌صورت مستقیم از سردهنه رودخانه‌ها مشروب می‌شوند وضعیت مناسب تری برای کشت برنج دارند.

دلالان در کمین بازار برنج مازندران

بازار برنج مازندران طی کمتر از سه ماه گذشته سه بار دچار التهاب شد که نتیجه آن افزایش فواره‌ای قیمت و رسیدن نرخ به بالای ۴۰ هزار تومان در شالیکوبی‌ها بود؛ وضعیتی که به اعتقاد کارشناسان نشانگر تکاپوی بازار برای رسیدن به تعادل از یک سو و ورود دست‌های مختلف برای سودجویی از سوی دیگر است. مازندران با تولید بیش از یک میلیون تن برنج سفید طی دو کشت در هر سال، بیش از ۴۰ درصد نیاز کشور را تأمین می‌کند. به‌همین دلیل است که هرگونه اختلال در بازار برنج این استان کل کشور را تحت تأثیر قرار داده، گمانه زنی‌های درست و نادرست را رواج می‌دهد.
بازار برنج مازندران امسال شروع به کار آرامی داشت. فروش عمده هرکیلوگرم برنج کیفی طارم در شالیکوبی‌ها با قیمت ۲۹ تا ۳۲ هزار تومان آغاز شد؛ نرخی که به‌نظر می‌رسید بر اساس یک توافق نانوشته با اعمال افزایش هزینه تولید و صرفه و صلاح تولید کننده و مصرف کننده انتخاب شده بود. انتظار می‌رفت این نرخ با اندکی بالا و پایین شدن به اقتضای زمان، همانند چند سال گذشته تا فصل کشت سال بعد ثابت بماند، ولی این انتظار محقق نشد و علائم ورود بیماری به این بازار در همان ماه تیر و هفته‌های نخست آغاز برداشت خودنمایی کرد. ماه مرداد در حالی که برداشت برنج کشت اول در مازندران به اوج رسید و انتظار همگانی مشاهده اندکی کاهش قیمت نسبت به ماه تیر بود، بازار دچار التهاب و افزایش قیمت دوباره شد. این بار نرخ هرکیلوگرم برنج کیفی طارم در انواع مختلف روی پله‌های ۳۵ تا ۳۸ هزار نشست.
افزایش قیمت در این مرحله و به فاصله کمتر از یک ماه که بر خلاف انتظار و دیدگاه کارشناسی بود، سبب شد تا کشاورزان نسبت به وضعیت بازار حساس شوند و برای گرفتار نشدن در دام دلالان و تکرار تجربه سال‌های دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ احتیاط پیشه و محصول آماده فروش شان را از بازار خارج کنند.  بسیاری از مازندرانی‌هایی که از خود شالیزاری ندارند، به‌طور معمول در ماه مرداد که بازار برنج کم‌ترین قیمت را تجربه می‌کند، نیاز سالانه شان را تأمین می‌کنند، ولی امسال با شوک افزایش قیمت مواجه شده و دست خالی ماندند؛ به این امید که شاید با ورود سیاستگذاران شاهد بازگشت قیمت به ماه تیر و اوایل فصل برداشت باشند، انتظاری که نه تنها محقق نشد بلکه برعکس با التهاب ماه شهریور و افزایش سه باره قیمت، امید بسیاری از آنان ناامید شد. طی دو هفته گذشته قیمت هرکیلوگرم برنج کیفی طارم در انواع مختلف مرز ۴۰ هزار تومان را در شالیکوبی‌ها پشت سر گذاشت و تا ۴۵ هزار تومان نیز خریدار یافت، خریدارانی که کمتر اطلاعی درباره آنها حتی در بازار و نزد شالیکوبی داران موجود است و علت تمایل به خرید تا چنین قیمتی که به معنای فروش آن به مصرف کننده در استان‌های دیگر بین ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان است، مشخص نیست.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: شالیکوبی ها قیمت شلتوک بازار برنج هزار تومان هزار ریال قیمت برنج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۷۰۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شالیکاران امسال با قیمت مناسب برنج را به فروش خواهند رساند

استاندار گیلان گفت: دیگر نمی‌گذاریم اتفاقات سال گذشته در حوزه برنج تکرار شد و با تمهیدات صورت گرفته امسال کشاورزان با قیمت مناسبی محصول خود را به فروش خواهند رساند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، اسدالله عباسی در آیین رهاسازی آب سد سفیدرود استان گیلان که حدود 172هزار هکتار از 238هزار هکتار مزارع شالیزاری استان را پوشش می‌دهد‌ با بیان اینکه دولت با همه توان در کنار شالیکاران است، اظهار داشت: دیگر نمی‌گذاریم اتفاقات سال گذشته در حوزه برنج تکرار شد و با تمهیدات صورت گرفته امسال کشاورزان با قیمت مناسبی محصول خود را به فروش خواهند رساند و این قول را می‌دهم که دولت سیزدهم در کنار شالیکاران است.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون 702 میلیون متر مکعب آب در پشت سد سفیدرود ذخیره شده است، افزود: ‌در سال گذشته میزان آب ذخیره‌ شده در پشت سد سفیدرود 720 میلیون متر مکعب بود ولی خوشبختانه لطف پروردگار شامل حال کشاورزان شد و بارش های خوبی را داشتیم.

وی با اشاره به رهاسازی آب سد سفیدرود به منظور آبرسانی به اراضی شالیزاری آبخور این سد تصریح کرد: با تلاش‌های صورت گرفته امسال تمامی تمهیدات اتخاذ شده و اکنون همه نهرها، کانال‌های آبیاری و سر دهنه‌ها آماده آبرسانی به شالیزارهای کشاورزی هستند.

استاندار گیلان با تاکید بر لزوم توجه به رعایت تقویم زراعی‌ توسط شالیکاران افزود: در 2 سال گذشته قرارگاه جهادی مدیریت آب زراعی در گیلان تشکیل و هماهنگی خوبی میان جهادکشاورزی و آب منطقه‌ای در راستای اجرای درست تقویم زراعی‌ و نوبت‌بندی آب وجود داشت از این رو از همه کشاورزان درخواست دارم به مدیران متولی اعتماد کنند.

وی با قدردانی از زحمات کشاورزان و دست‌اندرکارانی که در عرصه تولید فعالیت می کنند، تصریح کرد: از کشاورزان حمایت می‌کنیم و بر همین اساس قیمت ها امسال خیلی بهتر از پارسال خواهد بود و مشکلاتی که در سال گذشته داشتند، برطرف شده است.

نماینده عالی دولت در گیلان خاطر نشان کرد: امسال با همدلی و همکاری برای تولید بیشتر محصول اهتمام داریم و امید است سال زراعی پر خیر و برکتی داشته باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • این دو کالای اساسی مشمول ارز ترجیجی شد
  • وارن بافت سهام اپل را فروخت | تلاش برای تصاحب بازار کشور های آسیای میانه
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • بلاتکلیفی فعالان بازار برنج
  • برنامه دولت برای تخصیص ارز برنج اعلام شود
  • شالیکاران امسال با قیمت مناسب برنج را به فروش خواهند رساند
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟