Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، احسان الله امینی مدیر دفتر تأسیسات آبی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با تشریح آخرین وضعیت سد‌های استان اصفهان در پایان سال آبی ۱۳۹۹- ۱۴۰۰، گفت: ذخیره سد مخزنی زاینده رود با ظرفیت یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون مترمکعب امروز سی ام شهریور ماه به ۲۲۹ میلیون مترمکعب رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او با اشاره به اینکه حجم سد زاینده رود سال گذشته در چنین روزی ۱۹۷ میلیون مترمکعب بود، افزود: ذخیره کنونی سد نسبت به سال گذشته ۱۶ درصد افزایش نشان می‌دهد و در مقایسه با بلند مدت (۵۱ ساله) ۶۹ درصد کاهش حجم دارد.

مدیر دفتر تأسیسات آبی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان خاطرنشان کرد: با توجه به پیش‌بینی‌های هواشناسی مبنی بر بارندگی‌های کمتر از نرمال در پاییز پیش رو و اولویت تأمین آب آشامیدنی مردم، از شهروندان و هم استانی‌ها تقاضا دارم نهایت صرفه جویی را در مصرف آب داشته باشند.

امینی با بیان اینکه سد گلپایگان با ظرفیت ۳۶.۶ میلیون مترمکعب هم اکنون ۵.۸ میلیون مترمکعب آب دارد، ابراز داشت: این حجم آب در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۵.۶ میلیون مترمکعب بود، تقریباً بدون تغییر است، اما ذخیره سد گلپایگان نسبت به بلند مدت ۵۰ درصد کاهش یافته است.

او اضافه کرد: سد قره آقاچ سمیرم با گنجایش ۲۱ میلیون مترمکعب هم اکنون ۱۴.۶ میلیون مترمکعب آب دارد که این حجم در مقایسه با سال گذشته که ۱۷.۵ میلیون مترمکعب بود ۱۶ درصد کاهش حجم نشان می‌دهد.
کاهش ۲۰ درصدی آب سد حنا
مدیر دفتر تأسیسات آبی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان به وضعیت سد حنای سمیرم اشاره و خاطرنشان کرد: ذخیره این سد با ظرفیت ۵۱ میلیون مترمکعب در حال حاضر ۴.۳ میلیون مترمکعب است در حالی که حجم آن سال گذشته ۵.۴ میلیون مترمکعب آب بود؛ مقایسه ذخیره کنونی این سد نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد و در بلند مدت ۴۸ درصد کاهش نشان می‌دهد.

امینی همچنین به وضعیت سد خمیران در مجاورت شهر تیران اشاره کرد و گفت: این سد با گنجایش ۷.۱ میلیون مترمکعب اکنون ۲.۳ میلیون متر مکعب آب ذخیره دارد که نسبت به سال گذشته که حجم سد ۱.۲ میلیون مترمکعب بود وضعیت مناسبی دارد.

ذخیره آب سد خمیران نسبت به بلند مدت خوب است

او ذخیره کنونی سد خمیران را نسبت به بلندمدت نیز خوب ارزیابی کرد و افزود: افزایش ذخیره سد در شرایط فعلی به این دلیل است که سال‌های گذشته آب بصورت مستمر از اردیبهشت تا شهریور ماه جاری بود، اما امسال به علت خشکسالی برنامه بنش بندی (تقسیم بندی) در شبکه اجرا شد که  نیمی از آب در شبکه جاری بود و در نهایت حجم سد را به این مقدار رساندیم که اگر سال آینده خشکسالی ادامه داشت در ابتدای سال شمسی آینده آب ذخیره داشته باشیم.

مدیر دفتر تأسیسات آبی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با اشاره به وضعیت سد باغکل خوانسار، ادامه داد: این سد با ظرفیت ۵.۸ میلیون مترمکعب هم اکنون هفت دهم میلیون مترمکعب آب دارد در حالی که مدت مشابه سال گذشته ذخیره سد ۲.۵ میلیون مترمکعب بود، از این رو حجم کنونی نسبت به سال پیش حدود ۷۰ درصد و در مقایسه با بلندمدت ۵۵ درصد کاهش یافته است.

امینی با اشاره به اینکه ظرفیت سد‌های استان یک میلیارد و ۵۵۰ میلیون مترمکعب است، ابراز داشت: مجموع حجم آب مخازن سد‌های استان در پایان سال آبی ۱۳۹۹- ۱۴۰۰، ۲۵۵ میلیون مترمکعب آب است.

منبع:مهر

انتهای پیام

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سد زاینده رود کاهش بارندگی صرفه جویی در مصرف آب میلیون مترمکعب میلیون مترمکعب آب سال گذشته درصد کاهش ذخیره سد وضعیت سد بلند مدت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۷۱۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرشدگی سدها به ۶۵درصد رسید

در زمان حاضر با وجود ۳۲ میلیارد و ۳۹۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره‌شده در سدهای کشور، ۶۵ درصد ظرفیت مخازن سدها پُر و ۳۵ درصد این ظرفیت خالی است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در 226 روز ابتدایی سال آبی جاری (از ابتدای مهرماه 1402 تا شانزدهم اردیبهشت 1403) در مجموع 28 میلیارد و 690 میلیون مترمکعب آب وارد سدهای ایران شده که نسبت به ورودی 30 میلیارد و 320 میلیون مترمکعبی آب به سدها در مدت مشابه سال آبی گذشته، کاهشی 5درصدی داشته است.

همچنین در این مدت، به‌منظور تأمین آب شرب، کشاورزی، صنعت و مباحث زیست‌محیطی، 17 میلیارد و 980 میلیون مترمکعب آب از سدهای کشور رهاسازی شده است که نسبت به خروجی 17 میلیارد و 440 میلیون مترمکعبی آب در مدت مشابه سال آبی قبل از سدها، رشدی 3درصدی را نشان می‌دهد.

در زمان حاضر با وجود 32 میلیارد و 390 میلیون مترمکعب آب ذخیره‌شده در سدهای کشور، 65 درصد ظرفیت مخازن سدها پُر و 35 درصد این ظرفیت خالی است.

میزان ذخایر آبی سدها در روز شانزدهم اردیبهشت 1402 بالغ بر 31 میلیارد و 970 میلیون مترمکعب بود، که مقایسه این رقم با حجم فعلی ذخایر آبی سدها، نشان‌دهنده رشد یک‌درصدی ذخایر سدها با در مقایسه با روز مشابه سال قبل است.

وضعیت سدهای مهم کشور در تأمین آب شرب و کشاورزی در جدول زیر آورده شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۷۱ درصد از حجم سدهای آذربایجان‌غربی پر آب است
  • وضعیت سدهای کشور پس از بارش‌های اخیر | هنوز ۱۱ استان دچار کم بارشی هستند
  • پس از بارش های اخیر همچنان۱۱ استان درگیر کم بارشی
  • پرشدگی سدها به ۶۵درصد رسید
  • ذخیره کنونی سدهای کرمانشاه ۸۷۳.۵ میلیون مترمکعب است
  • حجم ذخیره آب سد رئیس‌علی دلواری به ۵۳ درصد رسید
  • ۶۵ درصد ظرفیت سدهای کرمانشاه پُر شد
  • ذخیره‌سازی ۲۵ میلیون مترمکعب آب باران در سدهای بوشهر
  • ذخیره سازی پنج میلیون متر مکعبی رواناب در سدهای مخزنی خراسان جنوبی
  • پنج میلیون مترمکعب روان‌آب در سدهای مخزنی خراسان جنوبی ذخیره شد