Web Analytics Made Easy - Statcounter

" حسن مروتی " روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: اولین سفر رسمی رییس جمهوری به کشور تاجیکستان و شرکت در اجلاس سازمان همکاری شانگهای، نشان از دیپلماسی قوی دولت سیزدهم و توجه به گسترش روابط با کشورهای منطقه دارد.

وی اظهار داشت: در سال ۱۹۹۶ سران کشورهای روسیه، چین، تاجیکستان، قزاقستان و قرقیزستان در شانگهای گردهم آمدند و با هدف مقابله با افراط گرایی، تروریسم، قاچاق موادمخدر و حل اختلافات مرزی نهادی با عنوان سازمان شانگهای را بنا نهادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استاد دانشگاه‌ بیان کرد: در سال ۲۰۰۱، ازبکستان هم به این سازمان پیوست و این سازمان رسما به "سازمان همکاری شانگهای" تغییر نام داد و بعدها پاکستان و هند نیز به این سازمان ملحق شدند و با عضویت این ۲ کشور حوزه مساحتی و جمعیتی این سازمان رشد قابل توجهی یافت به شکلی که ۳۵ درصد از خشکی‌های جهان و ۴۲ درصد از جمعیت جامعه جهانی متعلق به اعضای این سازمان است.

وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران که از سال ۲۰۰۵ عضو ناظر این سازمان بود و پس از نشست اخیر سران سازمان در شهر دوشنبه با موافقت اعضا به عنوان نهمین عضو اصلی این سازمان پذیرفته شد. 
مروتی تاکید کرد: اگرچه سازمان همکاری شانگهای یک سازمان امنیتی است، لیکن با گذر زمان به ابعاد اقتصادی آن افزوده شده و حضور چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان و همچنین هند و روسیه به عنوان دیگر اقتصادهای بزرگ دنیا پتانسیل عظیمی برای این سازمان جهت تعمیق روابط اقتصادی ایجاد نموده است.

رییس دانشگاه آیت الله بروجردی ادامه داد: از سوی دیگر، حضور روسیه و ایران به عنوان دارندگان عظیم انرژی در جهان بر اهمیت نقش روزافزون همکاری‌های اقتصادی در قالب این سازمان افزوده شده است.
وی یادآور شد: به طور کلی حضور جمهوری اسلامی در این سازمان از ۲ منظر کلی تاثیرات جدی بر ساخت توسعه اقتصادی جمهوری اسلامی می تواند داشته باشد.

این استاد دانشگاه گفت: از یک سو، این گروه اصرار بر تعریف یک بانک اختصاصی در سطح بین‌المللی و طراحی پولی که از مداخلات و تحریم‌های آمریکا به‌ دور باشد و همچنین تعریف پیمان‌های پولی و مالی چندجانبه وجود دارد.

مروتی اظهار داشت: این تصمیمات سبب می شود که با توجه به تحریم شدید مالی و تجاری غرب برضد جمهوری اسلامی، راهکاری جدید پیش روی ایران قرار گیرد، از سوی دیگر،‌ هند و چین از بزرگترین اقتصادهای جهان هستند که نیاز روزافزونی به انرژی دارند.

وی افزود: تحریم های غرب یکی از موانع جدی برای صدور انرژی ایران بوده و غربی ها تلاش داشته اند با این تحریم ها دسترسی ایران به منابع ارزی را محدود سازند و با توجه به این مساله سازمان همکاری شانگهای می توان یک زمینه مناسب برای فروش نفت و گاز ایران به شرق و قدرت‌های نوظهور اقتصادی حاضر در این سازمان باشد.

برچسب‌ها بروجرد سازمان همکاری شانگهای دانشگاه لرستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بروجرد سازمان همکاری شانگهای دانشگاه بروجرد سازمان همکاری شانگهای دانشگاه لرستان سازمان همکاری شانگهای جمهوری اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۷۲۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران رئیس کمیته کشاورزی «اسمیک» شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا از سازمان استاندارد، ضمن اعلام کسب کرسی ریاست کمیته کشاورزی اسمیک در این جلسه عضویت سازمان ملی استاندارد ایران در کارگروه‌های تهیه دستورالعمل‌های لازم برای مجمع اسلامی نهاد‌های تایید صلاحیت کننده حلال سازمان همکاری اسلامی IFHAB, کارگروه تجهیزات پزشکی شورای اندازه شناسی، عضویت در کمیته صلاحیت عضویت‌های هیئت مدیره و تصویب واگذاری ریاست کمیته محصولات کشاورزی به سازمان ملی استاندارد ایران توسط شورای مدیریت استانداردسازی در جلسه هیئت مدیره مطرح شد و مورد تایید قرار گرفت.

همچنین در جلسه مدیریت استانداردسازی، مسئولیت ۸ پروژه از ۸۸ پروژه‌ای که در اسمیک در دست اجراست بر عهده جمهوری اسلامی ایران گذاشته شد.

در این موسسه ۲۴ کارگروه تدوین نیز در حال فعالیت هستند که سازمان ملی استاندارد ایران در تمامی آنها عضویت دارد.

گفتنی است، بیست و هفتمین اجلاس هیئت مدیره موسسه اسمیک (موسسه استاندارد و اندازه‌شناسی کشور‌های اسلامی) با حضور روسا و نمایندگان استاندارد ۱۳ کشور عضو از جمله جمهوری اسلامی ایران در شهر استانبول درحال برگزاری است.

مهدی اسلام‌پناه، رییس سازمان ملی استاندارد ایران به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس حضور دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت 
  • کمیسیون اقتصادی ایران و امارات پس از ۱۰ سال برگزار شد/ پیش‌بینی افزایش تجارت به ۳۰ میلیارد دلار
  • ◄ فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت
  • تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری
  • تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری در حوزه استاندارد
  • توسعه همکاری‌های تجاری در دستور کار کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • ایران رئیس کمیته کشاورزی «اسمیک» شد
  • بذرپاش عازم ابوظبی شد
  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات بعد از ۱۰ سال