Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-28@17:55:29 GMT

ارتقای 7 رتبه‌ای جایگاه ایران در شاخص جهانی نوآوری 2021

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۷۳۴۷۴

ارتقای 7 رتبه‌ای جایگاه ایران در شاخص جهانی نوآوری 2021

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، مرضیه شاوردی مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی و دکترای سیاستگذاری علم و فناوری با اشاره به اینکه گزارشGII 2021، ضمن ارزیابی عملکرد نوآوری 132 کشور جهان، جدیدترین روندهای نوآوری بررسی کرده است، گفت: ایران که در سال 2020 در جایگاه 67 جهان قرار گرفته بود، در سال 2021 با 7 پله صعود و کسب جایگاه 60 جهان، به عنوان یکی از کشورهایی است که بیشترین ارتقای رتبه را داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درگزارش شاخص جهانی نوآوری 2021، رده‌بندی کشورها به تفکیک منطقه و سطح درآمدی نیز ارائه شده و ایران در میان کشورهای دارای درآمد متوسط به بالا در جایگاه 13 و در میان کشورهای منطقه آسیای مرکزی و جنوبی، پس از هند، در جایگاه دوم قرار گرفته است.

وی افزود: همچنین درگزارش GII 2021، از 81 زیرشاخص در قالب 7 رکن (5 رکن مربوط به شاخص‌های ورودی و 2 رکن مربوط به شاخص‌های خروجی) برای محاسبه امتیاز و رتبه کشورها استفاده شده است. 

این متخصص سیاستگذاری علم و فناوری با بیان اینکه ایران، از نظر شاخص‌های ورودی در جایگاه 86 و از نظر شاخص‌های خروجی در جایگاه 44 قرار گرفته و بدترین رتبه در میان ارکان ورودی مربوط به «نهادها» (124) و بهترین رتبه مربوط به «سرمایه انسانی و پژوهش» (49) است. اما در میان ارکان خروجی نیز، بهترین رتبه ایران در میان 132 کشور جهان مربوط به «خروجی‌های دانش و فناوری» و «خروجی‌های خلاق» (46) است.

دکتر شاوردی ادامه داد: در میان زیرشاخص‌های بررسی‌شده، بهترین رتبه‌های کشورمان مربوط به «نشان تجاری» (در رکن خروجی‌های خلاق) (1)، «دانش‌آموختگان علوم و مهندسی» (در رکن سرمایه انسانی و پژوهش) (3) و «طرح صنعتی» (در رکن خروجی‌های خلاق) (4) است.

وی بدترین رتبه‌ها را نیز مربوط به «کیفیت رگولاتوری» (در رکن نهادها) و «نرخ تعرفه» (در رکن پیچیدگی بازار) (130) و «سهولت شروع کسب‌وکار» و «ثبات سیاسی و عملیاتی» (در رکن نهادها) (129) اعلام کرد. 

متخصص سیاستگذاری علم و فناوری با اشاره به اینکه تعداد کمی از کشورها همواره در اوج عملکرد نوآورانه بوده‌اند، گفت: کشورهای سوئیس، سوئد، ایالات متحده آمریکا و انگلیس طی سه سال گذشته جزء 5 کشور برتر بوده‌اند و کره جنوبی برای اولین بار در سال 2021 به جمع 5 کشور برتر پیوسته است. 25 کشور نوآور برتر GII 2021 عمدتاً از اروپا هستند و پنج کشور آسیایی جزء 15 کشور برتر قرار دارند (کره جنوبی (5)، سنگاپور (8)، چین (12)، ژاپن (13) و هنگ‌کنگ (14)).  

 

وی با بیان اینکه کشورهای منتخب دارای درآمد متوسط، در حال تغییر دورنمای نوآوری هستند، تصریح کرد: چین، ترکیه، ویتنام، هند و فیلیپین وزن خود را افزایش می‌دهند. چین، همچنان تنها اقتصاد دارای درآمد متوسط است که در میان 30 کشور نوآور برتر جهان جای دارد. ترکیه (41)، تایلند (43)، ویتنام (44)، روسیه (45)، هند (46)، اوکراین (49) و مونتنگرو (50) خود را در میان 50 کشور برتر GII 2021 جای داده‌اند. چهار کشور ترکیه، ویتنام، هند و فیلیپین با فرارسی نظام‌مند توانسته‌اند جایگاه خود را در این رده‌بندی ارتقا دهند و در کنار هم پتانسیل تغییر دورنمای نوآوری جهان را دارند. 

 

به گفته شاوردی برخی کشورهای در حال توسعه، عملکردی فراتر از سطح توسعه اقتصادی خود دارند. هند، کنیا، جمهوری مولداوی و ویتنام رکورد عملکرد نوآورانه فراتر از سطح توسعه کشور خود را برای یازدهمین سال متوالی ثبت کرده‌اند. برزیل، ایران و پرو برای اولین بار در سال 2021، عملکردی فراتر از سطح توسعه خود داشته‌اند.

 

 

 

 انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: شاخص جهانی نوآوری صندوق نوآوری و شکوفایی سیاستگذاری علم و فناوری کشور برتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۷۳۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بوندس‌لیگا تحت تاثیر جنگ جهانی دوم قرار گرفت!‏

به گزارش "ورزش سه"، ساکنان اطراف استادیوم مِوا آره‌نا در شهر ‏ماینتس امروز ناگهان با هجوم تعداد زیادی آمبولانس و ماشین ‏پلیس مواجه شدند. ‏

محله اطراف استادیوم تخلیه شد چرا که یک بمب عمل‌نکرده از ‏دوران جنگ جهانی دوم در فاصله کوتاهی از استادیوم ماینتس کشف ‏شده بود. استادیوم خانگی ماینتس در حال بازسازی است و در جریان ‏عملیات ساختمانی کارگران در حال حفاری با این بمب مواجه شده ‏بودند. ‏

رسانه‌های آلمان اعلام کردند بمب پیدا شده یک بمب با سر جنگی ‌‏500 کیلوگرمی است که از هواپیمایی آمریکایی پرتاب شده است. در ‏صورت انفجار ناگهانی این بمب خسارت قابل توجهی ایجاد می‌شد. ‏گفته می‌شود قرار است این بمب عمل نکرده فردا توسط پلیس در ‏شرایط بی‌خطر خنثی شود.

با توجه به اینکه ماینتس یکشنبه باید در این استادیوم به مصاف ‏کلن برود به نظر می‌رسید که این خبر شاید باعث تعویق مسابقه ‏بشود. ولی رسانه‌های آلمان اعلام کردند خطر برطرف شده و بازی ‏ماینتس و کلن در هفته سی و یکم بوندس‌لیگا طبق برنامه انجام ‏خواهد شد. ‏

ماینتس در حال حاضر در رتبه شانزدهم جدول بوندس‌لیگا قرار دارد و ‏تنها به لطف تفاضل گل از منطقه خطر سقوط گریخته است. کلن با ‌‏22 امتیاز و تفاضل گل منفی 30 در رتبه هفدهم جدول و ماینتس با ‌‏27 امتیاز و تفاضل گل منفی 17 در رتبه پانزدهم قرار دارد. ماینتس ‏برای فرار از وضعیت بغرنج خود به پیروزی مقابل کلن نیاز مبرم دارد. ‏

دیگر خبرها

  • نرخ بیکاری در قزوین به ۴.۷ درصد کاهش یافت
  • تجلیل از نخبگان جامعه کار و تولید استان قزوین 
  • این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد
  • وعده صادق خروجی دانشگاه‌ها بود
  • به برکت نگاه اسلام، شاهد ارتقای جایگاه کار و کارگر پس از انقلاب هستیم
  • ویدیو/ ارتقای اقتصاد مکمل میان ایران و کشورهای آفریقایی
  • رویداد روز جهانی مالکیت فکری برگزار می‌شود
  • جام جهانی پاراتیراندازی | تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد
  • نشان نقره تیم تپانچه بادی مختلط ایران در جام جهانی پاراتیراندازی
  • بوندس‌لیگا تحت تاثیر جنگ جهانی دوم قرار گرفت!‏