Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، اندیشکده آمریکایی بروکینگز در مقاله‌ای نوشت که «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا علی رغم وعده‌های اولیه خود، از ائتلاف سعودی در تهاجم علیه یمن همچنان حمایت می‌کند و توفیقی در پایان دادن به جنگ به دست نیاورده است. در این مقاله آمده است که «جو بایدن» در اولین خطابه خود پس از انتخاب به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا، مدعی شد که سیاست خارجی متفاوتی در مقایسه با دولت «دونالد ترامپ» در ارتباط با جنگ یمن در پیش خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته بروکینگر، دونالد ترامپ در حمایت از دولت سعودی و امارات تا جایی پیش رفت که علیه تلاش‌های کنگره برای پایان پشتیبانی از ائتلاف سعودی از حق وتو استفاده کرد. هنگامی که «محمد بن سلمان» در سال ۲۰۱۵ جنگ یمن را آغاز کرد، «باراک اوباما» تصمیم گرفت که برای کاهش انتقادات دولت ریاض از توافق هسته‌ای با ایران، از ائتلاف سعودی در جنگ یمن حمایت کند.

اما جو بایدن پس از روی کار آمدن تصمیم گرفت که یمن را در اولویت قرار دهد و از این رو «تیم لیندرکینگ» را به عنوان نماینده ویژه در امور یمن انتخاب کرد و همزمان جنبش انصارالله را از لیست تروریستی خارج کرد که ترامپ دست به آن زده بود.

با این اقدامات، امیدها مبنی بر اینکه تمرکز دولت بایدن بر جنگ یمن، این بحران ویرانگر را به پایان برساند، افزایش یافت، اما با همه این تفاسیر پس از گذشت هشت ماه هیچ اتفاق قابل ذکری رخ نداده است.

به نوشته بروکینگز، «جو بایدن» همچنین وعده داده بود که پشتیبانی آمریکا از عملیات تهاجمی ائتلاف سعودی به یمن را خاتمه دهد، اما واشنگتن همچنان به پشتیبانی از این جنگ ادامه می‌دهد.

در این مقاله آمده است که ذات عملیات نظامی ارتش سعودی در یمن، یک عملیات تهاجمی است که همزمان با بمباران یمن، این کشور را در محاصره قرار داده است.

ائتلاف سعودی از مارس ۲۰۱۵ تا ژوئن ۲۰۲۱، حداقل ۲۳۲۵۱ حمله هوایی به یمن صورت داده که طبق آمار رسمی به کشته و زخمی شدن ۱۸۶۱۶ غیر نظامی منجر شده است.

بروکینگز تأکید کرد: «تا زمانی که ایالات متحده از جنگ سعودی‌ها علیه یمن پشتیبانی مادی و سیاسی می‌کند، سخن بایدن مبنی بر اینکه آمریکا به زودی پشتیبانی از عملیات تهاجمی در یمن را متوقف می‌کند، دروغ است و از این رو سیاست بایدن با دولت پیشین آمریکا تفاوت چندانی ندارد.»

 

نکته دوم از نظر بروکینگز به ادامه محاصره یمن باز می‌گردد؛ بدین صورت که دولت بایدن هیچ زمانی به دنبال پایان فوری این محاصره که به شکل  اساسی مانع ورود سوخت به بندر الحدیده (تحت کنترل حوثی‌ها) شده، نبوده است. سعودی‌ها همچنین مانع از سر گیری پروازها از فرودگاه بین‌المللی صنعاء شده‌اند و با ممانعت از ورود سوخت لازم به یمن برای انتقال غذا و آب، به شکل فعال عامل گرسنگی یمنی‌ها شده‌اند.

این اندیشکده آمریکایی افزود: «محاصره به هیچ وجه یک عملیات دفاعی نیست، بلکه تهاجمی محسوب می‌شود.»

«عبدالملک الحوثی» رهبر انصارالله یمن نیز روز گذشته در سخنانی به مناسبت انقلاب ۲۱ سپتامبر در بیان علت دشمنی آمریکا با انقلاب یمن و حمایتش از تجاوز به این کشور گفت که پیش از سال ۲۰۱۴، سفیر آمریکا، زمام امور یمن را در دست داشت و واشنگتن نیز جایگزین ریاست جمهوری بود و گروههای سیاسی، تسلیم قیمومیت سفارت آمریکا بودند، اما انقلاب یمن به این سلطه پایان داد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ائتلاف سعودی حمایت آمریکا از ائتلاف سعودی اندیشکده بروکینگز ائتلاف سعودی جو بایدن جنگ یمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۷۷۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض

همزمان با تشدید جنگ اسرائیل در غزه و ناکامی در اجرای قطعنامه آتش بس و مذاکرات سیاسی برای دستیابی به توافق میان اسرائیل و حماس، آنتونی بلینکن وزیر خارجه امریکا پس از سفر به چین به عربستان سعودی می رود.

به گزارش ایرنا، رسانه آمریکایی اکسیوس روز سه شنبه به وقت محلی به نقل از دو مقام آمریکایی و یک مقام عرب گزارش داد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا پس از سفرش به چین، این هفته قصد دارد به عربستان سعودی سفر کند.

به گفته این منابع، انتظار می رود بلینکن در نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد که ۲۸ تا ۲۹ آوریل (۹ و ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳)  در ریاض برگزار می شود، شرکت کند.

بلینکن همچنین با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی و دیگر رهبران منطقه ای دیدار خواهد کرد.

دولت بایدن به کار به سمت یک توافق بالقوه که می تواند راه را برای عادی سازی روابط عربستان با اسرائیل هموار کند، ادامه می دهد، اما اکثر مقامات آمریکایی آن را یک رویا تلقی می کنند.

مقامات آمریکایی می گویند بلینکن همچنین در نظر دارد با سفر به سرزمین های اشغالی,  با بنیامین نتانیاهو  نخست وزیر اسرائیل  و دیگر مقامات ارشد این رژیم دیدار کند.

بلینکن هفته گذشته در دیدار با رهبران یهودی-آمریکایی گفت که امیدوار است در اواخر آوریل یا اوایل ماه می در اسرائیل باشد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سفر برنامه ریزی شده خود به عربستان سعودی را سه هفته پیش به دلیل آسیب به قفسه سینه و شکسته شدن یک دنده اش، به تعویق انداخت.

انتظار می رفت سالیوان با ولیعهد عربستان دیدار کند تا پیش نویس معاهده دفاعی آمریکا و عربستان سعودی و تفاهمات مربوط به حمایت واشنگتن از برنامه هسته ای غیرنظامی عربستان را مورد بحث قرار دهد.

مقامات آمریکایی  امیدوارند این توافقنامه ها بتواند راه را برای عادی سازی روابط با اسرائیل هموار کند و به توافقی دوجانبه با سعودی ها برسند و به طور بالقوه آن را به نتانیاهو ارائه کنند، که یکی از شرایط توافق، تعهد به راهکار دو کشوری باشد.

در این صورت، نتانیاهو با یک انتخاب روبرو می شود: اگر موافقت کند، می تواند یک توافق صلح  با عربستان سعودی را به دست آورد. اگر او نه بگوید، ممکن است به عنوان یک مرد  مخالف جلوه کند و حمایت باقی مانده از سوی آمریکا را  از دست بدهد.

با ادامه جنگ اسرائیل و حماس و چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اذعان می کنند که شانس بسیار کمی برای دستیابی به توافقنامه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل وجود دارد.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و دولت اسرائیل باید به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راه کاردو کشور متعهد شود.

به نظر نمی رسد نتانیاهو به سمت پایان دادن به جنگ حرکت کند و او نه تنها با راهکار  دو کشوری مخالف است، بلکه صرفاً ایده اجازه دادن به تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره غزه پس از جنگ را رد می کند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: بلینکن : سعودی ها همچنان مایل به عادی سازی روابط با اسرائیل هستند بلینکن باز هم راهیِ اسرائیل می شود

دیگر خبرها

  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان
  • جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد
  • درخواست بلینکن از چین: با شرکت‌های آمریکایی عادلانه رفتار کنید
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • ترامپ: پلیس باید دانشجویان مخالف اسرائیل را به شدت سرکوب کند
  • ترامپ: پلیس باید دانشجویانی که مخالف (نسل‌کشی) اسرائیل در غزه هستند را به شدت سرکوب کند
  • بایدن حین کنایه به ترامپ گاف داد!
  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت