Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-29@05:35:11 GMT

چرا پروانه‌ها فرزندان خود را می‌خورند؟

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۸۰۱۶۶

حیوانات معمولاً از گونه‌های خود بسیار محافظت می‌کنند. با این حال، همنوع خواری در طبیعت یک رفتار غیر معمول نیست.

خبرگزاری میزان _ خبرگزاری صدا و سیما نوشت: پروانه‌های استبرق از نظر زیبایی زیبا هستند، اما از نظر طبیعت خبیث هستند و بچه‌های تازه متولد شده‌ی خود را می‌خورند. آن‌ها اساساً فرزند خود را شکنجه می‌کنند و می‌کشند، زیرا پروانه فرزند مواد شیمیایی مورد نیاز بزرگسالان را برای پرورش جمع آوری کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به عنوان مثال، دانشمندان مشاهده کرده اند که پروانه‌های استبرق گاهی از شفیره زنده تغذیه می‌کنند. به عبارت دیگر، این پروانه‌ها بچه‌های خود را می‌خورند. اکنون دانشمندان دانشگاه سیدنی فکر می‌کنند می‌دانند چرا این اتفاق می‌افتد.

معمولاً ما پروانه‌ها را به عنوان موجوداتی زیبا می‌شناسیم که هیچ آسیبی نمی‌توانند بزنند، اما طبیعت، دنیایی وحشی است و پروانه‌ها نیز مانند بقیه جانداران هستند. به عنوان مثال، پروانه‌های استبرق گاهی اوقات بچه‌های خود را می‌خورند. آن‌ها کرم‌های زنده یا مرده‌ی همنوع خود را و اذیت کرده و سپس می‌خورند. اما مانند همیشه در طبیعت، دلیلی برای چنین رفتار‌های عجیب و غریب وجود دارد و در این مورد، دلیل اصلی جفتگیری است.

محققان دریافتند که پروانه‌های استبرق از کرم‌ها تغذیه می‌کنند تا میزان فرومون‌های جفت گیری خود را افزایش دهند. کرم‌ها برخی از گیاهان سمی را می‌خورند، که به آن‌ها اجازه می‌دهد مواد شیمیایی را به دلایل دفاع شخصی جمع آوری کنند.

به عبارت دیگر، آن‌ها سعی می‌کنند خود را سمی و خطرآفرین کنند تا شکارچیان، مانند پرندگان و حشرات، مایل به لمس آن‌ها نباشند. با این حال، این مجموعه شیمیایی به هیچ وجه مانع پروانه‌های استبرق بالغ نمی‌شود. در حقیقت، پروانه‌های نر از این مواد شیمیایی استفاده می‌کنند، زیرا به آن‌ها در تولید فرمون‌های جفت گیری کمک می‌کند. این فرمون‌ها در دنیای پروانه‌ها در هنگام جفتگیری از طرف پروانه نر به پروانه ماده هدیه داده می‌شود و بنابراین در دنیای پروانه‌های استبرق بسیار مهم هستند.

پروانه‌های استبرق نر می‌توانند این مواد شیمیایی را از طبیعت تهیه کنند - آن‌ها بیشتر آن را از منابع گیاهی جمع آوری می‌کنند. با این حال، در مکان‌های خاصی، مانند اندونزی، پروانه‌ها نیز از بچه‌های جوان خود تغذیه می‌کنند و روند نحوه انجام این کار بسیار جذاب است.

پروانه‌ها معمولاً سطح گیاه را برای استخراج مواد شیمیایی خراش می‌دهند؛ بنابراین آن‌ها این کار را با از طریق کرم‌ها نیز به ثمر می‌رسانند. آن‌ها اساساً فرزند خود را شکنجه می‌کنند و می‌کشند، زیرا پروانه‌ی فرزند مواد شیمیایی مورد نیاز بزرگسالان را برای پرورش جمع آوری کرده است. این رفتار غیرمعمول برای اولین بار در سال ۲۰۱۹ مشاهده شد و احتمالاً چندان رایج نیست. اما باز هم بسیار عجیب است.

یای کای (کای) چای، نویسنده اصلی این مطالعه، می‌گوید: «این رفتار به خوبی در شیوه‌های سنتی شکارچی، انگلی یا متقابل جور در نمی‌آید و بنابراین یک چالش جدید برای نظریه تکاملی ایجاد می‌کند. ما آن را kleptopharmacophagy یا سرقت شیمیایی برای مصرف نامگذاری کرده‌ایم.»

این با ایده شما در مورد زیبایی پروانه‌ها مطابقت ندارد، اینطور است؟ اما این فقط طبیعت است شما حتی نباید آنقدر شگفت زده شوید، زیرا بسیاری از حیوانات، از جمله پستانداران، گاهی فرزندان خود را می‌کشند. گاهی اوقات اعضای خردسال برای جلوگیری از شکارچیان قربانی می‌شوند و گاهی اوقات آن‌ها را به سادگی می‌خورند تا شانس حیوان برای جفت گیری افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: تصاویری حیرت انگیز از حیات وحش

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

 

برچسب ها: حیات وحش پروانه

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: حیات وحش پروانه خود را می خورند مواد شیمیایی پروانه ها جمع آوری کرم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۰۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع ۱۱ هزار تن انواع کود بین کشاورزان

سرپرست جهاد کشاورزی استان مازندران با اشاره به توزیع ۱۱ هزار تن انواع کود بین کشاورزان این استان از صادرات ۱۲۵ هزار تن کیوی و مرکبات از مازندران به خارج از کشور خبر داد.

بابک مؤمنی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا از با اشاره به اینکه با توجه به آغاز کشت برنج در اراضی کشاورزی به منظور تأمین و توزیع کود شیمیایی توزیع آن بین کشاورزان شتاب گرفته است، اظهار کرد با پیگیری‌های انجام شده برای تأمین کود شیمیایی مورد نیاز کشاورزان مازندرانی از سوی مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کشور، روند تأمین و ارسال کود شیمیایی به مازندران شتاب گرفته که به طور روزانه ۸۰۰ تا یک‌هزار تن انواع کودهای شیمیایی شامل اوره، فسفات و پتاس وارد این استان می‌شود.

وی با بیان اینکه تاکنون حدود ۲۰ هزار تن کودهای پایه ازته، فسفاته و پتاسه برای کشاورزی مازندران تأمین شد که حدود ۱۰ درصد از کل سهمیه کودی استان در سال‌جاری است، افزود: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۱۱ هزار تن کود اوره، فسفات و پتاس در سراسر مازندران توزیع شد و روند تأمین و توزیع کودهای شیمیایی مورد نیاز کشاورزان همچنان با شتاب بیشتری دستور کار است.

مؤمنی با بیان اینکه کشاورزان مازندرانی هیچ‌گونه نگرانی بابت تأمین کود مورد نیاز خود نداشته باشند، گفت: تلاشمان بر این است تمام سهیمه ابلاغی کود شیمیایی مورد نیاز استان تأمین و به موقع در اختیار کشاورزان قرار گیرد.

وی در ادامه از صادرات مرکبات و کیوی از مبدأ استان مازندران به خارج از کشور خبر داد و مطرح کرد: امسال ۷۶ هزار و ۵۷۷ تن پرتقال در قالب سه هزار و ۶۳۴ محموله و ۲۵ هزار و ۱۲۱ تن نارنگی در قالب یک‌هزار و ۳۱۹ محموله از مبدأ مازندران صادر شد.

این مسئول با اعلام اینکه در مجموع ۱۰۱ هزار و ۷۰۰ تن مرکبات در قالب چهار هزار و ۹۵۳ محموله از استان صادرات داشتیم، عنوان کرد: ۲۴ هزار و ۲۰ تن کیوی نیز در قالب یک‌هزار و ۵۵ محموله صادرات انجام شد.

مؤمنی از صادرات ۱۰ هزار و ۲۵۶ تن کیوی با ۴۲۵ محموله طی سال گذشته از مازندران به کشور هند بیان و خاطرنشان کرد: سال قبل ۴۸ هزار و ۹۱۲ تن با دو هزار و ۴۵۱ محموله پرتقال از استان مازندران صادرات انجام شد که در این مدت ۱۳ هزار و ۲۸۷ تن نارنگی با ۷۳۵ محموله صادر شد.

کد خبر 748484

دیگر خبرها

  • انقلاب صنعتی (قرن هجده و نوزدهم) و پیشرفت‌های فناورانه
  • تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی
  • در این روستا یک شب در سال همه کوفته می خورند | مراسم «اوکوز قوربانی» در روستای اسفنجان شهرستان اسکو
  • توزیع ۱۱ هزار تن انواع کود بین کشاورزان
  • آغاز ساخت پایانه مکانیزه مواد معدنی در مجتمع بندری امام خمینی
  • برگزاری جشنواره ورزشی فرزندان اوتیسم در کرج
  • آیا استفاده از تابه‌های نچسب را باید کنار گذاشت؟
  • چگونه سینک آشپزخانه را بدون مواد شوینده شیمیایی تمیز و درخشان کنیم؟
  • آیت‌الله حسینی همدانی: اینکه دانشجویان آمریکایی در آمریکا به خاطر غزه کتک می‌خورند و به زندان می‌روند یعنی غزه پیروز است/ نفرت جهانی از آمریکا کاملاً عیان شده است/ امروز همه مردم آزاده عالم با نفرت فریادشان بر سر اسرائیل بلند است
  • آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟