Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@04:07:37 GMT

روابط لندن- واشنگتن؛ چالش های بیشتری در راه است

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۸۲۸۵۵

روابط لندن- واشنگتن؛ چالش های بیشتری در راه است

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از تارنمای این روزنامه انگلیسی، مناسبات میان «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا و «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس در دوران پسابرگزیت همچنان پیچیده مانده و ناگزیر از یک توافق است.

بایدن در پارلمان انگلیس در ماه اوت (مرداد) به دلیل خروج "شرم آور" از افغانستان و به سبب آنچه که انگلیس و دیگر متحدانش آن را غافلگیری خواندند، محکوم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفته می شود رئیس جمهوری آمریکا یک روز پیش از تصمیم به خروج کامل به جانسون در تماسی تلفنی اطلاع داده بود.  

هرچند جانسون که حالا برای نشست مجمع عمومی سازمان ملل به آمریکا سفر کرده است، دیروز سه شنبه مفتخرانه وارد واشنگتن شد و از پیمان نظامی جدید و برداشته شدن مقررات منع سفر به آمریکا که تاکنون به دلیل همه گیری کووید-۱۹ ادامه داشت، تجلیل کرد. او همچنین هنگامی که در دفتر بیضی شکل نشسته بود، سخنرانی رئیس جمهوری آمریکا را در مجمع عمومی سازمان ملل تحسین کرد.

این چرخش شگفت انگیز جانسون نسبت به واشنگتن اگرچه باعث تیترهای تکان دهنده ای در روزنامه های انگلیس شد، اما فارغ از تمامی این تناقض ها، رابطه میان ایالات متحده و انگلیس پس از برگزیت و بین بایدن و جانسون همچنان پیچیده و شکننده است و بی تردید هنوز باید منتظر فراز و فرودهای بیشتری باشیم.  

«توماس رایت» از اعضای ارشد اندیشکده "بروکینگز" مستقر در واشنگتن می گوید: «سه هفته پیش و در پی خروج فاجعه بار آمریکا زا افغانستان، بسیاری از مطبوعات محافظه کار انگلیسی می گفتند که این یک فروپاشی کامل و بدترین نوع رابطه واشنگتن- لندن است، اما به گمان من فردا همه آنها با چرخشی عجیب آن را یک پیشرفت بزرگ اعلام می کنند. هرچند من فکر نمی کنم هیچ کدام درست باشد».

برای بسیاری، خروج از افغانستان نشانه ای بود که ثابت کرد بایدن چگونه به شیوه ای بی رحمانه منافع شخصی آمریکا را بر هرچیز دیگری ترجیح می دهد، حتی اگر این امر باعث ناراحتی موقت متحدان دیرینه شود.

اما روابط پیچیده واشنگتن و لندن تنها به همینجا ختم نمی شود و حتی اخبار این هفته مبنی بر اینکه اتباع انگلیسی واکسینه شده می توانند از ماه نوامبر (آبان) به ایالات متحده سفر کنند، هرچند به مذاق جانسون خوش آمد، اما نشان داد که بایدن، نخست وزیر انگلیس را پیش از اعلام این تصمیم آگاه نکرده بود. چراکه تنها یک روز پیش از اعلام این خبر، جانسون در مقابل چشم خبرنگاران ضعیف تر از آن به نظر می آمد که بتواند این موضوع را مطرح کند.

جانسون همچنین حین سفر به نیویورک بسیار محتاطانه رفتار کرد و در مورد احتمال دستیابی به توافق جامع تجارت آزاد ایالات متحده و انگلیس که به عنوان جایزه برگزیت توسط طرفداران خروج در همه پرسی اتحادیه اروپا مطرح شد، اطلاعات چندانی در اختیار خبرنگاران نگذاشت.

نخست وزیر در پاسخ به این سوال که آیا تا سال ۲۰۲۴ لندن و واشنگتن به این توافق دست پیدا می کند یا خیر، به خبرنگاران گفت: «ما به توافق تجاری آزاد در سراسر جهان از جمله در ایالات متحده ادامه می دهیم. دلایل زیادی برای خوش بین بودن در این باره دارم. اما آمریکایی ها خیلی سخت مذاکره می کنند».

شاید دلیل این اظهارات جانسون آنجا باشد که در پی ایجاد همه پرسی برای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۶، «باراک اوباما» رئیس جمهوری وقت آمریکا به بانگلیسی ها هشدار داد که در صورت رأی مثبت به برگزیت، در انتهای صف هر معامله تجاری با آمریکا قرار خواهند گرفت.

بایدن هم که در آن زمان معاون رئیس جمهوری بود و به تبار ایرلندی خود افتخار می کرد، حالا هشدار داده است که اگر صلح در ایرلند شمالی با خروج از اتحادیه اروپا به خطر بیفتد، هیچ معامله تجاری انجام نخواهد شد.

رایت هم در این خصوص تاکید کرد: «چالش های بسیار مهمی وجود دارد و من فکر نمی کنم که آنها از بین بروند».

اما وضعیت کنونی دقیقا خلاف تصورت دولت انگلیس است. ماجرا این است که پس از برگزیت دولت انگلیس اساسا تصور می کرد می تواند روابط خود را با آمریکا بیشتر کند و مناسبات اقتصادی خود را با چین عمیق تر کند. اما چنین چیزی بسیار دشوار خواهد بود زیرا ایالات متحده واقعا آن را نمی پذیرد.

لذا انگلیس به تدریج و ناگزیر در حال نزدیک شدن به همسویی با آمریکا است و دریافته است که نمی تواند روابط اقتصادی خود را با چین عمیق تر کند.

درواقع بایدن که می خواهد دموکراسی های جهان را علیه کشورهایی مانند چین به حرکت درآورد، به انگلیس در کنار خود نیاز خواهد داشت. بنابراین هنگامی که جانسون در ماه نوامبر میزبان کنفرانس آب و هوایی سازمان ملل متحد در گلاسکو است؛ موضوعی که اولویت بالایی برای بایدن دارد، شانس بیشتری برای نزدیکی بیشتر به واشنگتن دارد.

برچسب‌ها انگلیس جو بایدن بوریس جانسون

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انگلیس جو بایدن بوریس جانسون انگلیس جو بایدن بوریس جانسون ایالات متحده رئیس جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۲۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لندن و تجهیز اوکراین برای جنگ بهاره پیش از انتخابات انگلیس

در حال حاضر همانطور که کمک‌های اخیر نظامی انگلیس نشان می‌دهد، قوای اوکراین کمی تهاجمی‌تر خواهد شد و بر روی موشک‌های میان برد و سلاح‌هایی تمرکز خواهد کرد که در نبردهای بهاره بتواند در آستانه انتخابات انگلیس موفقیت‌هایی را به ارمغان بیاورد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه تسنیم، سیاست مداران و بخشی از جامعه انگلیس بر این باورند که باید به اوکراین کمک های مالی بیشتری شود و بخش دیگری از جامعه انگلیس از این ایده حمایت نمی کنند.

اما ریشی سوناک نیم درصد دیگر به بودجه نظامی انگلیس اختصاص داد تا 2.5 درصد از تولید ناخالص ملی این کشور صرف نظامی گری شود.

این مهم به بخش هایی از جامعه از جمله تحقیقات و بهداشت و درمان فشار خواهد آورد اما محافظه کاران از این فرآیند حمایت می کنند چرا که شرایط در جهبه‌های جنگ اوکراین با آنچه پیش بینی می شد، چندان هم خوانی ندارد.

تکیه بر جنگ اوکراین برای دستاورد انتخاباتی

در حال حاضر و پس از گذشت بیش از دو سال از آغاز جنگ در فوریه 2022 باید به چند نکته توجه داشت. انگلیس در گذر این دو سال سه نخست وزیر به خود دیده و دولت محافظه کار پس از بیش از یک دهه حضور در قدرت، خود را برای انتخاباتی در تابستان 2024 آماده می‌کند که نظرسنجی ها نشان می دهد برای پیروزی به یک معجزه نیاز دارد.

از سوی دیگر این حضور نظامی با تشویق و راهبری بوریس جانسون، نخست وزیر پیشین انگلیس وارد کارزار سیاسی این کشور شد، در حالی که اکنون نه از جانسون خبری است و نه از تبلیغاتی که در سال گذشته برای این جنگ در سطح شهرهای انگلیس صورت می گرفت.

اما محافظه کاران بخشی از حضور بین المللی خود را در گروی این جنگ می بینند و درست پس از تصویب کمک های نظامی آمریکا، محافظه کاران انگلیسی نیز بسته کمک های نظامی تصویب کردند که یکی از بخش های جالب توجه آن، تانک های چلنر 2 است.

نقشه‌های بلندمدت انگلیس برای جنگ اوکراین

یک ماه قبل در مارس 2024 مجلس عوام انگلیس گزارشی را در خصوص جنگ اوکراین و کمک های نظامی انگلیس منتشر کرد که این گزارش نشان می دهد نگاه لندن به روند جنگ در اوکراین یک نگاهی مقطعی و صرفاً پیروی از حرکت عمومی غرب نیست و این کشور اهداف مخصوص خود را در اوکراین چه در وضعیت کنونی و چه آینده این کشور دنبال می کند.

آنچه تاکنون انگلیس برای اوکراین انجام داده است، آموزش 30 هزار نیروی متخصص نظامی است که در 10 هزار تن هم در سال 2024 طبق برنامه آموزش داده می شوند. این افراد شامل نیروهای نظامی هستند که در جبهه های جنگ حضور دارند یا حضور خواهند یافت که بخش مهمی از آنها را خلبانان جت های جنگنده و کاربران سامانه های راداری و موشکی تشکیل می دهند که البته شامل پرنده های تهاجمی نیست.

آنچه مجلس عوام انگلیس در اختیار عموم قرار داده، نشانگر موضع لندن در مقابل جنگی است که به گفته٬ رابرت (اف) کندی (جونیور)‌٬ از یک کودتا علیه دولت حامی روسیه آغاز شد.

انگلیس البته اصلی ترین حامی جنگ در اوکراین نیست این کشور را آلمان پس از مرکل و البته آمریکای بایدن همراهی می کنند اما می توان به جرات گفت مانند مسابقات اسب دوانی نعل به نعل آلمانی ها سیاست مداران محافظه کار کمک های مالی برای ادامه این جنگ اختصاص داده اند.

آنچه در گزارش رسمی آمده است، همچنین نشان می دهد از فوریه (‌بهمن – اسفند )‌ 2022 عددی معادل 7.1 میلیون پوند توسط دولت محافظه کار به این جنگ اختصاص داده شده است که شامل کمک های نظامی و پشت جبهه های جنگ است.

این کمک ها تنها در داخل اوکراین صرف نشده  بلکه همانطور که اشاره شد بخش مهمی از آن در آموزش نیروهای متخصص صرف شده است. اگر بخواهیم به تفکیک در مورد این کمک ها صحبت کنیم باید اینگونه اشاره شود:

 2.3 میلیارد پوند

سال مالی 2022

2.3 میلیارد پوند

سال مالی 2023

2.3 میلیارد پوند با تصویب بودجه کمکی 2.5 میلیارد پوندی در 12 ژانویه 2024

سال مالی 2024- 25

 *Detailed timeline of UK military assistance to Ukraine (February 2022-present)

آینده متزلزل در جبهه اوکراین

این کمک ها نشان می دهد در جبهه های شرقی هیچ چیز آرام نیست. از پیشروی روسیه خبرهایی به گوش می رسد و از نافرمانی فرماندهان نسبت به زلنسکی.

 به نظر می رسد ماه عسل زلنسکی و رهبران غربی روزهای سردی را سپری می کند و آمریکایی ها هم از ادامه کار با زلسنکی چندان خشنود نیستند. چهره ای که می تواند جانشین زلسنکی شود بلاشک یک نظامی است و تنها نیرویی که توانسته مستقل از زلسنکی برای خود با غربی ها به گپ و گفت بنشیند، وزیر دفاع رستم انورویچ اومروف است که به پست ریاست جمهوری اوکراین نزدیک است.

در بین تسلیحات و کمک های نظامی که به اوکراینی ها داده شده و آنها که وعده گرفته اند، آنچه مشهود است راهبرد نظامی است که انگلیسی به همراه دو متحد بزرگ خود در جنگ اوکراین دنبال می‌کنند. آنها خواهان تضعیف قوای نظامی روسیه از طریق از بین بردن تسلیحات عملیاتی روسها هستند؛ به همین دلیل موشک‌های نقطه زن و میان برد همواره در لیست کمک های نظامی غربی بوده است.

در حال حاضر همانطور که کمک های نظامی انگلیس نشان می دهد، قوای اوکراین کمی تهاجمی تر خواهد شد و بر روی موشک های میان برد و سلاح هایی تمرکز خواهد کرد که در نبرد های بهاره بتواند در آستانه انتخابات انگلیس موفقیت هایی را به ارمغان بیاورد.

این موفقیت ها با سرنگونی سامانه های ضد موشکی و ناوهای روسیه برای لندن معنا خواهد یافت به همین جهت در نبردهای بهاره و ضد حمله های روزهای پیش رو به بنادر و سامانه هایی تمرکز دارد که در سواستوپل کریمه و مناطق شرقی مستقر هستند.

نویسنده: سید بهزاد اخلاقی، کارشناس مسایل روسیه

 

تحولات اوکراین|واکنش مسکو به ارسال موشک‌های دوربرد به کی‌یفوعده انگلیس برای ارائه بزرگترین بسته کمکی به اوکراین

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمله با شمشیر در لندن یک کشته و چند زخمی بر جای گذاشت
  • وقوع حادثه امنیتی در لندن چند مجروح برجای گذاشت
  • در حمله با چاقو در لندن ۴ نفر زخمی شدند
  • قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل تنش در روابط دوبلین-لندن
  • لندن و تجهیز اوکراین برای جنگ بهاره پیش از انتخابات انگلیس
  • کنگره آمريکا دیوان بین‌المللی کیفری را تهدید کرد
  • خصوصی‌سازی سرخابی‌ها نیاز به مراقبت بیشتری دارد/ بهترین نسخه اقتصادی برای فوتبال ایران رقم خورد
  • بلینکن: روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود
  • اختلاف ها حل نشد اما واشنگتن و پکن مسیر گفت و گو را انتخاب کردند
  • روایت پالتیکو از اعمال نفوذ زلنسکی بر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا