Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، نشست مقام‌های ایالات متحده، فرانسه و سایر کشورها که قرار بود در حاشیه هفتاد و ششمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شود، لغو شد.

به گزارش رویترز، مقام‌های ارشد وزارت خارجه آمریکا روز سه‌شنبه به خبرنگاران گفتند که دیدار چهارشنبه بین ایالات متحده، فرانسه، آلمان و انگلیس  برگزار نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مقام‌ها گفت: فکر می‌کنم مسائل زمانبندی مانع این نشست در سطح وزیران شد. اما بسیاری از این کشورها قرار است یکدیگر را در قالب‌های دیگر ملاقات کنند.

به نوشته وبگاه خبری «هیل»، وزارت امور خارجه آمریکا به طور خاص اعلام نکرد که این لغو به هر نحوی با تنش دیپلماتیک اخیر بین آمریکا و فرانسه بر سر توافقی که در آن آمریکا و انگلیس به استرالیا برای تامین زیردریایی‌های اتمی کمک می‌کنند، مرتبط است.

فرانسه قبلاً در سال ۲۰۱۶ توافقنامه دوجانبه‌ای را با استرالیا برای زیردریایی‌ها امضا کرده بود و گفته که تنها چند ساعت قبل از اعلام عمومی معاهده جدید آمریکا، انگلیس و استرالیا از آن آگاه شد، توافقی که به فسخ قرارداد پرسود زیردریایی فرانسه با استرالیا منجر شد.  

رویداد چهارشنبه یکی از سه دیدار برنامه‌ریزی شده شامل «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا و «ژان ایو لودریان» همتای فرانسوی وی بود. لودریان روز دوشنبه گفت بایدن سیاست سلف خود ترامپ در یکجانبه‌گرایی، غیرقابل پیش‌بینی بودن و عدم احترام به شرکا را ادامه می‌دهد. 

در ادامه تنش میان کشورهای غربی بر سر معاهده امنیتی سه‌جانبه اخیر، کاخ الیزه امروز (دوشنبه) اعلام کرد ایالات متحده هیچ‌گاه به هیچ ابتکاری برای تشکیل ائتلاف امنیتی جدید اشاره نکرد و به هیچ‌ یک از سوالات فرانسه در این زمینه پاسخ نداد.

بعد از آن که سران کشورهای آمریکا،‌ انگلیس و استرالیا بامداد روز پنجشنبه توافقنامه برای همکاری در حوزه‌های دیپلماتیک، امنیتی و نظامی در سراسر منطقه هند و اقیانوس آرام را امضا و اعلام کردند برنامه زیردریایی‌های اتمی استرالیا اولین پروژه بزرگ این توافق خواهد بود، کانبرا اعلام کرد که توافق ۹۰ میلیارد دلاری زیردریایی با پاریس را فسخ خواهد کرد.

این اقدام از آن روز باعث تنش در روابط فرانسه با این کشورها به خصوص استرالیا و آمریکا شده و پاریس آن را خنجر از پشت توصیف کرده است. در ادامه این تنش‌ها، نشست وزیران دفاع انگلیس و فرانسه لغو شد.

روزنامه «ساندی تلگراف» انگلیس اخیراً فاش کرد جزئیات معاهده نظامی جدید استرالیا، انگلیس و ایالات متحده در اجلاس گروه هفت که ماه ژوئن در «کورنوال» انگلیس برگزار شد، مورد بحث قرار گرفت اما امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه از آن بی‌اطلاع بود. 

فرانسه همچنین در اعتراض به این اقدام استرالیا و توافقش با آمریکا و انگلیس، سفیرانش را از کانبرا و واشنگتن برای مشورت فراخواند.

بعد از اعتراض‌های فرانسه درباره توافق اخیر استرالیا با آمریکا و فرانسه، منابع رسانه‌ای غربی خبر دادند ماکرون درصدد رایزنی با بایدن است.

بنابر گزارش اسکای نیوز، رئیس‌جمهور فرانسه طی چند روز آینده با رئیس‌جمهور آمریکا در خصوص اقدام استرالیا در لغو سفارش زیردریایی از پاریس به نفع توافق امنیتی سه‌جانبه با واشنگتن و لندن گفت‌وگو خواهد کرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آمریکا مجمع عمومی سازمان ملل معاهده نظامی تنش دیپلماتیک ایالات متحده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۲۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل اصلی برای آتش‌بس در غزه شخص نتانیاهو است

هادی محمدی کارشناس مسائل بین الملل در گفت و گو با شبکه خبر درباره نشست سازمان همکاری‌های اسلامی اظهار کرد: این سازمان بر اساس موضوع فلسطین و به دلیل حمله صهیونیست‌ها به مسجد الاقصی در سال ۱۹۶۹ به همت ایران و عربستان و مراکش شکل گرفت و اکنون ۵۷ کشور اسلامی عضو آن هستند.

وی ادامه داد: هدف این سازمان بحث فلسطین است و نشستی به نام فلسطین در این جلسه‌های  این سازمان وجود دارد و بیانیه‌ای به نام فلسطین باید صادر شود که به لحاظ سیاسی و تبلیغاتی تاثیراتی دارد و می‌تواند میان کشور‌های اسلامی هماهنگی ایجاد کند. هر چند می‌دانیم که این سازمان به اهداف خود نرسیده است و کشور‌های اسلامی از این ابزار و ظرفیت برای فلسطین استفاده نکردند.

وی افزود: امروز نشست وزرای کشور‌های اسلامی است و فردا نیز اجلاس سران برگزار می‌شود که ایران به دلایل موجه‌ای در حد سران در این نشست شرکت نکرده و وزیر امور خارجه ما در گامبیا حضور دارد و امروز سخنرانی‌ها و دیدار‌هایی نیز  دارد.

محمدی گفت: شعار پانزدهمین نشست سازمان همکاری‌های اسلامی ارتقای وحدت و همبستگی از طریق گفتگوی پایدار است و قرار است در ارتباط با فلسطین بیانیه‌ای علیه جنایات صهیونیست‌ها و کشتار مردم بی گناه در فلسطین صادر شود. یک سند نهایی که باید به تصویب اجلاس سران و وزرای خارجه نیز برسد.

این کارشناس مسائل بین الملل درباره تاثیر برگزاری این نشست درباره فلسطین گفت: در این هفت ماه که از جنایات صهیونیست‌ها در غزه می‌گذرد ۲ اجلاس وزرای خارجه داشتیم. اما خروجی اینها صرفا بیانیه‌ای شد که حتی کشور‌هایی که آن را امضا کردند برخی آن را اجرا نکردند دلیل آن می‌تواند وابستگی‌هایی که این کشور‌ها به قدرت‌های غربی خصوصا آمریکایی‌ها دارند باشد و دلیل دیگر نیز قرار داد‌های تجاری است که میان برخی از کشور‌های اسلامی با با رژیم صهیونیستی در اقلام اساسی بر قرار شده است و این کشور‌ها حاضر نیستند از این منافع خود برای حمایت از مرم غزه دست بکشند و عملا در حال یاری رساندن به صهیونیست‌ها هستند.

وی درباره احتمال دستیابی به آتش بس در نوار غزه گفت: مشکل اصلی در این زمینه نه حماس است و نه حتی غربی‌ها. مشکل اصلی اسرائیل و شخص نتانیاهو است و او همچنان معتقد است که پایان جنگ و آتش بس می‌تواند به پایان سیاسی و تشکیل پرونده غذایی برای او منجر شود و این مشکل مقابل هرگونه توافق برای آتش بس را گرفته و فکر می‌کنم اتفاقات داخلی اسرائیل و تظاهرات در این کشور می‌تواند به آتش بس کمک کند و باید صبر کنیم تا تحولات بیشتر خود را نشان دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • روسیه سفرای انگلیس و فرانسه را احضار کرد
  • امیرعبداللهیان: احتمال توقف جنگ در غزه افزایش پیدا کرده است
  • دیدار وزرای خارجه ایران و سودان در گامبیا
  • تاکید عربستان بر آتش‌بس فوری در غزه
  • ملاقات وزرای خارجه ایران و مصر در گامبیا/ اهتمام قاهره برای تداوم گفتگو با تهران
  • ‏فیلم/ ملاقات وزرای خارجه ایران و مصر ‌در گامبیا
  • دیدار وزرای خارجه ایران و مصر در حاشیه نشست سازمان همکاری اسلامی
  • ببینید | دیدار وزرای خارجه ایران و مصر
  • نماهنگ/شریک جرم
  • مشکل اصلی برای آتش‌بس در غزه شخص نتانیاهو است