Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک دکترای طراحی شهری گفت: امروزه شهر انسان محور و راهکارهای دستیابی به آن مورد توجه مدیران و برنامه ریزان است، اما برای دستیابی به شهر انسان محور محدودیت‌ها و موانعی وجود دارد.

حسن سجادزاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: نوع نظام حمل و نقل شهری و تعیین میزان استفاده شهروندان از خودرو یا ناوگان حمل و نقل عمومی به سیاست‌های کلان کشور مربوط می‌شود، از طرفی در مباحث معماری و شهرسازی عنوان می‌شود که شهرها به سمت انسان محور بودن پیش بروند و از طرف دیگر بسترهای مورد نیاز برای پیاده سازی این رویکرد ایجاد نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: درآمد شهرداری‌های ما بیشتر صرف اجرا کردن طرح‌هایی می‌شود که بستر شهرهای ما را بیشتر برای حضور خودرو مهیا می‌کند.

این دکترای طراحی شهری خاطرنشان کرد: مسیرهای دوچرخه سواری و پیاده محور چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرد و این طرح‌ها تنها در نقاطی از شهرهای ما آن هم به صورت محدود اجرا شده است و گاهی اوقات محدودیت‌هایی در برخی شهرها برای استفاده از سیستم‌ها و وسایل انسان محور وجود دارد.

سجادزاده تصریح کرد: امروزه رقابت عجیبی میان شرکت‌های خودرو سازی ما برای فروش هرچه بیشتر خودرو وجود دارد چرا که قیمت سوخت پایین‌تر از سایر کشورها است و خودرو به یک کالای سرمایه گذاری تبدیل شده است لذا این میزان عرضه خودرو سیستم شهرسازی ما را به شدت تحت تأثیر خودش قرار داده است.

وی اضافه کرد: در چنین شرایطی هرچقدر مدیریت شهری برای کاهش میزان تردد خودرو در شهر تلاش کند، از طرف دیگر دولت و بخش‌های خودرو ساز اجازه تحقق چنین هدفی را نمی‌دهند.

این دکترای طراحی شهری ادامه داد: مدیریت شهری شهرهای ما در حوزه حمل و نقل عمومی و انسان مدار کردن شهر باید آگاهی لازم را پیدا کند لذا نمی‌توان یک شبه شهر را پیاده محور کرد.

سجاد زاده تاکید کرد: طی فرآیند انسان محور شدن شهر، اولویت بخشی و تعیین سلسله مراتب هرکدام از معابر شهر باید به درستی تعریف شود چرا که هرکدام از معابر شهر کارکرد و خصوصیت مختص به خودش را دارد و برای اینکه مدیریت شهری بتواند طرح‌های انسان محور را در سطح شهر پیاده کند، باید به کارکرد این معابر توجه کافی داشته باشد.

سجاد زاده گفت: نقش محورها و شریان‌های شهری نیز باید از منظر سلسله مراتب ترافیکی مشخص شود تا با توجه به نقش و کارکرد معابر شهری برنامه ریزی بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت در نظر گرفته شود تا به تدریج روند حرکت به سمت شهر انسان مدار اتفاق بیفتد.

کد خبر 523939

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران شهر حمل و نقل عمومي حمل و نقل شهر انسان محور دوچرخه سواری شهر پیاده مدار صنعت خودرو صنعت خودروسازی مدیریت شهری برنامه ریزی شهری شهرداری شهر سازی معابر شهری پیاده روی طراحی معابر شهری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق انسان محور شهر انسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۲۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محور‌های بزرگراهی برای متخلفان نا امن می‌شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید ابوالفضل موسوی پور در حاشیه اولین نشست مسولان پلیس راهور با مسولان حوزه معاونت حمل و نقل شهرداری تهران گفت: با وجود تلاش‌های بسیاری که در حوزه ایمنی ومهندسی ترافیک و رفع نقاط حادثه خیز انجام شد، به علت وجود نقص در دوربین‌ها نتوانستیم در بحث کاهش تصادفات موفق عمل کنیم.

سید ابوالفضل موسوی پور افزود:سال گذشته حدود ۱۶ درصد افزایش تصادفات فوتی را شاهد بودیم که ۵۹ درصد از این تصادفات در بزرگراه‌ها و درشب اتفاق افتاده بود.

وی با اشاره به اینکه در جلسه امروز دو موضوع را در دستور کار قرار دادیم گفت: بحث توسعه حمل و نقل عمومی مد نظر قرار داشت، چرا که با افزایش توسعه حمل و نقل عمومی شاهد روان سازی ترافیک و کاهش آلودگی هوا خواهیم بود.

وی گفت: در بحث هوشمند سازی شهری نیز، افزایش سامانه‌ها و دوربین‌های کنترل سرعت ثابت و دوربین‌های کنترل سرعت پر تابلی راداری برای نظارت ۲۴ ساعته را مد نظر داریم تا محور‌های بزرگراهی را برای متخلفان نا امن کنیم.

مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران نیز در حاشیه این نشست گفت: در شهر تهران روزانه بیش از ۲۵ میلیون سفر شهری انجام می‌شود که نیازمند برنامه مشخصی برای نظم بخشی ترافیک و توسعه حمل و نقل همگانی است.

شهریار افندی‎ زاده افزود:در این جلسه برنامه‌های مشترک دو حوزه مطرح شد تا با تشکیل کار گروه‌های تخصصی بتوانیم به اهداف مورد نظر که شامل ارتقاء هوشمند سازی شبکه حمل و نقل شهری در محدوه‌های طرح ترافیک و آلودگی هوا، مدیریت و نظم بخشی پارکینگ‌های حاشیه ای، توسعه شبکه حمل و نقل همگانی، بهسازی شبکه معابر و خطوط ویژه اتوبوس‌ها دست یابیم.

وی همچنین گفت:در این جلسه مقرر شد کارگروه‌ها در ۴ حوزه چالش‌ها و مشکلات را بررسی کرده و در جلساتی که ماهانه برگزار می‌شود، راهکار‌هایی ارایه دهند تا اقدامات لازم انجام شود.

آقای افندی زاده در باره هوشمند سازی شبکه حمل و نقل شهری نیز گفت: بهره برداری عمده از شبکه هوشمند، شامل ثبت تصویری و نظارت بر تخلفات در حوزه حمل و نقل موثر است و شهرداری بودجه مناسبی را برای توسعه دور بین‌ها و رفع معایب دور بین‌ها اختصاص داده است تا پس از ثبت از طریق پلیس راهور پیگیری لازم انجام شود.

دیگر خبرها

  • تدبیر مدیران شهری در تحول زیرساخت‌های بوستان کوهستانی دراک
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • رئیسی: غربی‌ها، آفریقا را برای خودشان، اما ما برای آفریقا می‌خواهیم
  • رئیسی: غربی‌ها، آفریقا را برای خودشان می‌خواهند، اما ما آفریقا را برای آفریقا می‌خواهیم
  • چالش تغییر تعرفه های گمرکی برای بازرگانان و فعالان اقتصادی
  • اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران
  • برند شهر اصفهان باید حفظ شود/ آماده تعامل با رسانه‌ها هستیم
  • تدوین شناسنامه برای باغ‌های شهر قم
  • محور‌های بزرگراهی برای متخلفان نا امن می‌شود
  • شناسنامه باغ‌های شهر قم تدوین می‌شود