Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-28@23:31:42 GMT

سلنیوم چیست؟ + نقش آن در بدن

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۸۱۶۲۳

سلنیوم چیست؟ + نقش آن در بدن

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،سلنیوم، یکی از عناصر شیمیایی جدول تناوبی است. این عنصر، در دسته عناصر نافلزی مانند اکسیژن، فلوئور، فسفر و... است. سلنیوم، یکی از موادی است که در عین کمیاب بودن، برای بدن ضروری است. 

قرار گیری سلنیوم در این خانه، نشان دهنده این است که عدد اتمی آن نیز ۳۴ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عدد اتمی ۳۴ عنصر سلنیوم، به این معنا است که در هسته اتم این عنصر، ۳۴ پروتون وجود دارد.

سلنیوم، در دمای اتاق، دارای حالت فیزیکی جامد است، اما در دمای ۴۹۴ درجه کلوین به حالت مایع در می‌آید. این عنصر، خواص بسیار زیادی برای بدن انسان دارد و در صنعت داروسازی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. نکته جالب در مورد عنصر سلنیوم، این است که کاملا به صورت تصادفی کشف شده است.

این عنصر برای اولین بار، در مجتمع اسید سولفوریک سازی سوئد، در یک اتاقک قلع شناسایی شد. پس از اینکه این عنصر کشف شد، انسان توانست کاربرد‌های دارویی سلنیوم را کشف کند و از آن برای ساختن دارو استفاده کند. نکته جالب در مورد سلنیوم، این است که این عنصر، به عنوان یکی از عناصر ضروری برای بدن انسان شناخته شده است و وجود تنها مقدار کم و ناچیزی از آن، برای کارکرد صحیح و مناسب بدن کافی است.

همانطور که اشاره کردیم، سلنیوم، یکی از عناصری است که وجود آن برای بدن انسان ضروری است. سلنیوم، خواص فراوانی برای بدن انسان دارد. در ادامه‌ی این مطلب، به معرفی و بررسی برخی از خواص مهم سلنیوم برای بدن انسان خواهیم پرداخت.

پیشگیری از سرطان با سلنیوم
سلنیوم، یکی از انواع آنتی اکسیدان‌ها است. وجود آنتی اکسیدان‌ها در بدن انسان، ضروری است و اگر آنتی اکسیدان‌ها در بدن انسان وجود نداشته باشند، زندگی کردن ممکن نیست. رادیکال‌های آزاد، موادی هستند که در برخی از واکنش‌های بدن تولید می‌شوند و بسیار فعال هستند. رادیکال‌های آزاد، برای اینکه کمبود الکترون خودشان را جبران کنند، به سلول‌ها و بافت‌های بدن حمله می‌کنند تا الکترون مورد نیازشان را از آن‌ها بگیرند.

نتیجه‌ی حمله رادیکال‌های آزاد به سلول ها، می‌تواند سرطانی شدن سلول باشد. آنتی اکسیدان ها، می‌توانند با رادیکال‌های آزاد مقابله کنند و آن‌ها را خنثی کنند. در نتیجه، وجود سلنیوم به عنوان یکی از آنتی اکسیدان ها، می‌تواند از بروز سرطان در انسان پیشگیری کند.

افزایش باروری در مردان با سلنیوم
سلنیوم، یکی از عناصر لازم برای تولید سلول‌های جنسی در مردان است. برای تولید سلول‌های جنسی در مردان، نیاز است که سلول‌های اسپرماتید به شکل درست تکامل پیدا کنند و اسپرم ایجاد شود. تحقیقاتی که اخیرا در مورد تغییرات اسپرماتید و تبدیل آن به اسپرم صورت گرفته است، نشان می‌دهد که عنصر سلنیوم، نقش مهمی در تمایز اسپرماتید‌ها به اسپرم دارد.

عنصر سلنیوم، در ساخته شدن هورمون تستوسترون هم نقش دارد. هورمون تستوسترون، همان هورمون جنسی مردانه است که باعث ایجاد صفات ثانویه در مردان مانند بم شدن صدا، و رویش مو در برخی از قسمت‌های بدن می‌شود.

جلوگیری از پیری زودرس با سلنیوم
یکی از اثرات تجمع رادیکال‌های آزاد در بدن، پیری زودرس است. هنگامی که رادیکال‌های آزاد در بدن تجمع پیدا می‌کنند، به بافت‌های بدن حمله می‌کنند. نتیجه حمله‌ی رادیکال‌های آزاد به بافت‌ها در طولانی مدت، می‌تواند پیر شدن بافت‌ها باشد. همانطور که پیش‌تر به آن اشاره کردیم، سلنیوم یکی از آنتی اکسیدان‌های بدن است و می‌تواند اثر ناشی از رادیکال‌های آزاد را خنثی کند. در نتیجه، سلنیوم می‌تواند از پیری زودرس جلوگیری کند.

بهبود عملکرد مغز با سلنیوم
سلنیوم، یکی از موادی است که مغز برای عملکرد درست به آن نیاز دارد. اگر سلنیوم به اندازه کافی وجود نداشته باشد، عملکرد مغز دچار اختلال می‌شود و می‌تواند حتی باعث جنون و آلزایمر شود. سلنیوم، یکی از عوامل ساخت نوروترانسمیتر در مغز است.

نوروترانسمیتر، همان ناقل‌های عصبی هستند که در سلول‌های عصبی، به ویژه سلول‌های عصبی مغز ساخته می‌شوند. نوروترانسمیتر، باعث انتقال پیام عصبی بین سلول‌های عصبی می‌شود و انواع مختلفی دارد. یکی از انواع نوروترانسمیتر ها، دوپامین است.

دوپامین، عضو گروه ناقل‌های عصبی است که ترشح به اندازه آن از سلول‌های عصبی، باعث ایجاد حس شادمانی در انسان می‌شود. سلنیوم، یکی از پیش نیاز‌ها برای ساخته شدن دوپامین در سلول‌های عصبی است. در صورتی که دوپامین به اندازه کافی ساخته نشود، به انسان حالت ناراحتی و افسردگی دست خواهد داد. نوروترانسمیتر‌های دیگر نیز در ایجاد حافظه و... نقش دارند. در نتیجه، وجود سلنیوم در بدن، باعث سلامت مغز و جلوگیری از افسردگی، آلزایمر و... می‌شود.

سلنیوم در فراورده‌های حیوانی به مقدار مناسب وجود دارد و به طور کلی، منابع حیوانی به عنوان منابع اصلی برای دریافت سلنیوم هستند. البته منابع غذایی گیاهی بسیاری نیز برای دریافت سلنیوم وجود دارند. در ادامه، برخی از منابع غذایی که حاوی سلنیوم هستند را به شما معرفی خواهیم کرد.

تخم مرغ
یکی از موادی که می‌توانید سلنیوم مورد نیاز بدن را از آن دریافت کنید، تخم مرغ است. تخم مرغ به علاوه سلنیوم، منبع مواد دیگری مانند پروتئین، آمینو اسید‌های دیگر و انواع ویتامین‌ها است. تخم مرغ را می‌توان به روش‌های مختلف برای مصرف آماده کرد. اسفناج، با اینکه یک منبع غذایی گیاهی است، اما با مصرف آن می‌توان سلنیوم مورد نیاز بدن را تأمین کرد.

اسفناج
علاوه بر سلنیوم، حاوی مقدار قابل توجهی آهن و فیبر نیز می‌باشد.

ماهی
ماهی، از غذا‌هایی دریایی غنی از مواد مغذی است. بسیاری از ماهی ها، دارای اسید‌های چرب امگا ۳ هستند که برای عملکرد بدن انسان بسیار مفید است. ماهی‌ها می‌توانند منبع مهمی برای دریافت سلنیوم باشند. ماهی، می‌تواند ید مورد نیاز بدن را نیز تأمین کند.

گوشت قرمز
گوشت قرمز، علاوه بر اینکه یک منبع غنی از پروتئین و آمینو اسید است، می‌تواند سلنیوم مورد نیاز بدن انسان را به راحتی تأمین کند.

منبع:بیتوته

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سلنیوم منبع غذایی رادیکال های آزاد آنتی اکسیدان ها برای بدن انسان سلول های عصبی مورد نیاز بدن یکی از عناصر عنصر سلنیوم سلول ها بافت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۱۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی

پژوهشگران فناوری جدیدی را توسعه داده‌اند که با آن می‌توانند محتویات چربی یا همان لیپیدهای موجود در سلول‌های سرطانی را مشاهده و مطالعه کنند.

به گزارش مشرق، دانشمندان فناوری تصویربرداری جدیدی را ابداع کرده‌اند که به آنها اجازه می‌دهد تا درون یک سلول سرطانی را به صورت زنده ببینند و نحوه تعامل آن با محیط اطراف خود را مشاهده کنند.

به نقل از آی‌ای، این تیم به رهبری دانشگاه ساری(Surrey) در انگلیس به دنبال مشاهده و مطالعه محتوای چربی‌های(لیپیدها) موجود در سلول‌های سرطانی بود.

لیپیدها اجزای کلیدی سلول‌ها هستند و به سلول‌های سرطانی اجازه رشد، تکثیر و متاستاز را می‌دهند.

این تکنیک با همکاری کالج دانشگاهی لندن توسعه یافته است و شرکت داروسازی GSK و شرکت‌های یوکوگاوا(Yokogawa) و سایکس(Sciex) نیز در آن مشارکت داشته‌اند.

نظارت بر محتوای چربی سلول‌ها

با استفاده از سیستم شرکت یوکوگاوا به نام SS۲۰۰۰، سلول‌های سرطانی منفرد از یک ظرف کشت شیشه‌ای نمونه‌برداری شد. این سیستم نوآورانه سلول‌های زنده منفرد را با استفاده از لوله‌های کوچک استخراج می‌کند و امکان تجزیه و تحلیل دقیق را فراهم می‌کند. عرض این لوله‌ها به سختی ۱۰ میکرومتر، یعنی نصف قطر نازک‌ترین موی انسان است.

در مرحله بعد، این سلول‌ها با رنگ فلورسنت رنگ‌آمیزی شدند. این کار به پژوهشگران امکان داد تا قطرات لیپید را در طول آزمایش بررسی کنند.

سپس این تیم با محققان شرکت Sciex برای ایجاد یک رویکرد جدید طیف‌سنجی جرمی همکاری کرد. این روش به آنها اجازه می‌داد لیپیدها را بشکنند و ساختار واقعی سلول را تعیین کنند.

سرانجام کل این فرآیند به مشاهده چگونگی تکامل سلول‌های سرطانی در پاسخ به تغییرات محیط اطراف منجر شد.

یوهانا فون گریشتن از دانشکده شیمی و مهندسی شیمی دانشگاه ساری گفت که مشکل سلول‌های سرطانی این است که هیچ دو سلولی شبیه به هم نیستند.

وی افزود: این امر طراحی یک درمان خوب را سخت‌تر می‌کند، زیرا برخی سلول‌ها همیشه بیش از سایرین در برابر درمان مقاومت می‌کنند. با این حال، همیشه ثابت شده است که مطالعه سلول‌های زنده پس از حذف آنها از محیط طبیعی، با جزئیات کافی برای درک واقعی آرایش آنها دشوار است. به همین دلیل بسیار هیجان انگیز است که بتوانیم سلول‌های زنده را زیر میکروسکوپ نمونه‌برداری کنیم و محتوای چربی آنها را یک به یک بررسی کنیم.

به گفته پژوهشگران این یافته‌ها می‌توانند بینشی در مورد چگونگی واکنش سلول‌ها به تشعشع ارائه دهند.

پژوهشگران همچنین از این رویکرد تازه کشف شده برای تجزیه و تحلیل مولکول‌های چرب لیپیدی در چندین سلول سرطانی استفاده کردند. جالب توجه است که آنها تفاوت‌هایی را در نمایه لیپیدی سلول‌های مختلف شناسایی کردند.

کارلا نیومن معاون مدیر بخش تصویربرداری سلولی و دینامیک در GSK در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: روش جدید ما راه را برای مطالعه سلول‌های سرطانی با جزئیاتی که قبلاً ندیده‌ایم، هموار می‌کند. یک روز نیز ممکن است بتوانیم ببینیم که چگونه سلول‌های سرطانی با همسایگان خود ارتباط برقرار می‌کنند. این می‌تواند درمان‌های جدید و هدفمندتری را فراهم کند.

این تکنیک می‌تواند بینش‌های ارزشمندی در مورد چگونگی پاسخ انواع سرطان به درمان‌ها ارائه دهد. همچنین می‌تواند به پزشکان در درک تأثیر تابش و تشعشع بر سلول‌ها کمک کند، به ویژه اینکه چگونه برخی از سلول‌های سرطانی در برابر پرتودرمانی مقاومت می‌کنند. این مقاومت ممکن است به عود سرطان منجر شود.

درک عمیق‌تر از بیولوژی سرطان می‌تواند به توسعه درمان‌های مؤثرتری در آینده منجر شود.

علاوه بر این، پژوهشگران بیان می‌کنند که مطالعه لیپیدها داخل سلول‌های منفرد ممکن است به بخش‌های مختلف سلامت از جمله ایمنی و بیماری‌های عفونی نیز کمک کند.

این یافته‌ها در مجله Analytical Chemistry منتشر شده است.

دیگر خبرها

  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • فال شمع روزانه برای متولیدن ماه‌های مختلف امروز یک‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود | تا شایعات هست نباید اصرار بر حضور در نماز جمعه داشت
  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • فال شمع روزانه برای متولیدن ماه‌های مختلف امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • آیا کندن موی سفید باعث زیاد شدن آن میشود؟
  • کارگر یک عنصر با ارزش برای جامعه است