Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@07:48:33 GMT

کشف خفاشی آلوده به ویروس‌های شبیه به کووید در لائوس

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۸۶۹۷۹

کشف خفاشی آلوده به ویروس‌های شبیه به کووید در لائوس

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، این خفاش ها عامل بیماری زای مشابهی در بدن خود دارند که به اعتقاد کارشناسان می تواند به طور مستقیم انسان را مبتلا کند.

ویروس کرونا از زمان پدیدار شدن در چین در اواخر سال ۲۰۱۹، میلیون ها را به کام مرگ کشانده است. برخی از کارشناسان به منشا حیوانی این ویروس اشاره دارند، اما برخی نیز احتمال نشست عامل بیماری زا از یک آزمایشگاه را مطرح می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین حال، محققان انستیتو پاستور فرانسه و دانشگاه ملی لائوس اعلام کردند که نتایج تحقیقات شان نشان می دهد ویروس های به لحاظ ژنتیکی نزدیک به ویروس SARS-CoV-۲ که عامل بیماری کووید – ۱۹ است، در طبیعت در میان گونه های خفاش ها و در غارهای شمال لائوس که در همسایگی چین قرار دارد، موجود است.

از ویروس های شناسایی شده از بین صدها خفاشی که مورد آزمایش قرار گرفتند، سه ویروس شباهت نزدیکی به ویروس عامل کووید به ویژه در مکانیسم اتصال به سلول های انسانی داشتند.

«مارک الیوت» رئیس لابراتوار کشف پاتوژن انستیتو پاستور به خبرگزاری فرانسه گفت: ایده این بود که سعی شود منشا این همه گیری شناسایی شود.

وی که تیم تحت نظرش نمونه های جمع آوری شده را تجزیه و تحلیل کردند، یادآور شد که هنوز اختلافات کلیدی بین ویروس های کشف شده و ویروس عامل کووید وجود دارد.

وی در عین حال تاکید کرد که این اقدام، گامی مهم به سوی شناسایی منشا این همه گیری و موید این تئوری است که کرونا که در سراسر جهان شیوع یافته است، می تواند از خفاش های زنده نشات گرفته باشد.

نویسندگان این تحقیق در عین حال هشدار دادند که یافته هایشان نشان می دهد ویروس های جدید می تواند پتانسیل مشابهی برای مبتلا کردن انسان ها به پتانسیل گونه های اولیه ویروس عامل کرونا داشته باشند.

مولفان این مطالعه همچنین گفتند افرادی که در غار کار می کنند، برخی جوامع مذهبی که اوقات شان را در نزدیک غارها می گذرانندو گردشگرانی که از غارها دیدن می کنند، به طور خاصی در معرض خطر ابتلا قرار دارند.

براساس این گزارش، کارشناسان بین المللی اعزامی به چین از سوی سازمان جهانی بهداشت به این نتیجه رسیدند که ویروس SARS-CoV-۲ به احتمال قوی از خفاش به انسان و از طریق یک حیوان واسطه انتقال یافته است.

فرضیه ای مبنی بر نشت ویروس از لابراتواری در شهر ووهان چین، کاملا بعید به نظر می رسد، اگرچه هنوز منتفی دانسته نشده است.

مولفان تحقیق لائوس همچنین اعلام کردند که نتایج یافته هایشان نشان می دهد همه گیری کووید – ۱۹ به طور بالقوه ای از طریق آمیزه ای بین ویروس های مختلف و گونه های خفاش ها تکامل یافته است.

کرونا ۲۳۰ میلیون و ۳۸۰ هزار و ۵۸۴ نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده است. از این تعداد، ۴ میلیون و ۷۲۴ هزار و ۱۲۶ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری فوت کرده و ۲۰۷ میلیون و ۱۱۷ هزار و ۹۹۸ نفر بهبود یافته اند.

ویروس کرونا موسوم به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ اذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«تدروس آدهانوم» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی تاکید کرد که اگرچه واژه «همه‌گیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد اما ارزیابی‌های این سازمان ویروس کرونا را «همه‌گیر جهانی» شناسایی و اعلام می‌کند.

برچسب‌ها ویروس کرونا کووید-19 لائوس چین سازمان جهانی بهداشت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا کووید 19 لائوس ویروس کرونا کووید 19 لائوس چین سازمان جهانی بهداشت ویروس کرونا خفاش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۶۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود

ایتنا - دبیرکل سازمان جهانی بهداشت از کشورها خواست تا با امضای تفاهم‌نامه‌ای برای کمک به مبارزه با همه‌گیری‌های آینده موافقت کنند.
تفاهم‌نامه جدید و مجموعه‌ای از به‌روزرسانی‌های قوانین موجود در مقابله با همه‌گیری‌ها، به منظور تقویت دفاع جهانی در برابر عوامل بیماری‌زای جدید پس از همه‌گیری کووید-۱۹ که جان میلیون‌ها تن را گرفت، تدوین شده است.

کشورهای عضو این سازمان قرار است در روز ۲۱ اردیبهشت مذاکرات بر سر این توافق را نهایی کنند تا بتوانند آن را در نشست سالانه سازمان بهداشت جهانی در اواخر ماه به تصویب برسانند، ولی اختلافات بزرگی بر سر متن این تفاهم‌نامه وجود دارد.

تدروس آدهانوم، دبیر‌کل سازمان جهانی بهداشت، در نشست ژنو با اشاره به اهمیت این توافق به کشورهای جهان گفت: «به مردم دنیا، مردم کشورهای تان، و مردمی که نماینده آنها هستید، آینده امنی بدهید.»

یکی از اصلی‌ترین اختلافات میان کشورهای ثروتمند و کشورهای در حال توسعه، موضوع به اشتراک‌گذاری عادلانه داروها و واکسن‌ها برای جلوگیری از تکرار معضلات دوران کرونا است.

دسترسی به پاتوژن‌های شناسایی شده در داخل کشورها، دسترسی به محصولات مبارزه با بیماری همه‌گیر مانند واکسن‌های تولید شده؛ و توزیع عادلانه نه تنها آزمایش‌ها، درمان‌ها و واکسیناسیون‌های ضد همه‌گیر، بلکه ابزار تولید آنها از موضوعات مورد بحث میان کشورها است.

شماری از سیاستمداران در کشورهایی مانند آمریکا و استرالیا استدلال می‌کنند که این توافق که الزام قانونی دارد، قدرت زیادی را به سازمان بهداشت جهانی می‌دهد.

دبیرکل سازمان بهداشت جهانی این استدلال را رد می‌کند و می‌گوید تفاهم‌نامه به کشورها کمک می‌کند تا در برابر شیوع همه‌گیری بهتر از شهروندانشان محافظت کنند.

سازمان بهداشت جهانی در هفته‌های اخیر در مورد رشد تصاعدی آنفولانزای مرغی با نگرانی در مورد اینکه در صورت شروع انتقال آن بین انسان‌ها چه اتفاقی خواهد افتاد، زنگ‌های خطر را به صدا درآورد و این موضوع، فوریت رسیدن به این توافق را برجسته‌تر کرد.

در تاریخ ۷۵ ساله این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد، تنها باری که کشورهای عضو توانستند با یک معاهده قانونی الزام‌آور موافقت کنند، معاهده کنترل دخانیات در سال ۲۰۰۳ میلادی بود.

سازمان بهداشت جهانی پس از همه‌گیری کووید-۱۹ به دلیل رویکرد خود در پیدا کردن منشاء ویروس آماج انتقادهای فراوان قرار گرفت.

در این ارتباط، این سازمان، یک بازدید به شدت کنترل شده از چین داشت و به این نتیجه رسید که «بسیار بعید» است که ویروس کرونا از آزمایشگاهی در شهر ووهان به انسان منتقل شده باشد.

با این حال سازمان بهداشت جهانی در پی فشارها، گزارش تحقیقی دیگری منتشر کرد و در آن، گروه متخصصان این سازمان گفتند که داده‌های لازم برای توضیح چگونگی شروع همه‌گیری وجود ندارد.

گروه متخصصان سازمان بهداشت جهانی همچنین گفت که نمی توان نظریه «حادثه آزمایشگاهی» را نادیده گرفت اما تأکید کرد که چین اطلاعاتی به این نهاد بین‌المللی ارائه نکرده است که در آن احتمال ابتلا به ویروس کرونا ناشی از نشت آزمایشگاهی ارزیابی شده باشد.

دیگر خبرها

  • تنها بازمانده دوران باستانی زمین/ عکس
  • برگ متحرک ؛ یکی از خاص ترین موجودات کره زمین را مشاهده می کنید! (عکس)
  • پارتی پر سروصدایی که سوشیال مدیا را منفجر کرد/ عکس
  • جزئیات دو شبیه سازی آمریکا برای حمله به ایران
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس