Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-07@07:39:03 GMT

سیاره مریخ توانایی نگهداری آب را ندارد

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۸۷۱۴۲

بررسی‌های جدید حاکی از آن است که سیاره مریخ بسیار کوچک است و نمی‌تواند مقدار قابل توجهی آب مایع را در خود نگه دارد.

خبرگزاری میزان - ایرنا به نقل از خبرگزاری یونایتدپرس نوشت: برای اینکه یک سیاره قابل سکونت باشد، باید بتواند مقدار قابل توجهی آب مایع را در خود نگه دارد.

هنگام در نظر گرفتن قابلیت سکونت بالقوه یک سیاره، محققان بیشتر به جو سیاره و فاصله آن از ستاره میزبان آن توجه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما تحقیقات جدید محققان در «دانشگاه واشنگتن» در سنت لوئیس نشان می‌دهد که اندازه سیاره نیز برای این منظور مهم است.

بر اساس نتایج این مطالعه جدید، سیاره مریخ بسیار کوچک است و نمی‌تواند ذخایر مهم آب را در خود نگاه دارد.

تصاویر ماهواره‌ها و تلاش‌های گسترده برای مدل سازی نشان می‌دهد که مریخ زمانی حجم قابل توجهی از آب از جمله دریاچه ها، اقیانوس‌ها و رودخانه‌ها را در خود جای داده است.

اما امروزه سطح مریخ کاملاً خشک شده است. آنچه از آب باقی می‌ماند عمدتا یخ زده، در یخ‌های قطبی بسته شده یا در سایه دهانه‌ها پنهان شده است.

در طول سال ها، محققان سیاره‌ای توضیحات مختلفی را در مورد اینکه چرا مریخ جو و توانایی خود را برای نگه داشتن آب از دست داده است، ارائه کرده اند. برخی معتقدند ضعیف شدن میدان مغناطیسی مریخ باعث شده تا جو این سیاره سرخ به راحتی توسط باد‌های خورشیدی دور شود.

با این حال تجزیه و تحلیل اخیر نشان می‌دهد که اتفاقی برای مریخ رخ نداده است و از زمانی که رشد مریخ متوقف شد قرار بود این سیاره سرخ آب خود را از دست بدهد.

محققان برای تجزیه و تحلیل خود از ایزوتوپ‌های پایدار عنصر پتاسیم به عنوان فشارسنج برای برآورد فراوانی و توزیع عناصر فرار اجرام مختلف سیاره‌ای استفاده کردند.

ابتدا، محققان ترکیب ایزوتوپ پتاسیم شهاب سنگ‌های مریخ را که شامل سیلیکات فله، ماده‌ای که بیشتر مریخ را تشکیل می‌دهد، اندازه گیری کردند.

«کان وانگ» استادیار علوم زمین و سیاره در دانشگاه واشنگتن و نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: شهاب سنگ‌های مریخی تنها نمونه‌هایی هستند که برای مطالعه ترکیب شیمیایی توده مریخ در دسترس هستند. از طریق اندازه گیری ایزوتوپ‌های عناصر فرار متوسط، مانند پتاسیم، می‌توان میزان تخلیه فرار سیارات فله‌ای را استنباط کرد وبا اجرام مختلف منظومه شمسی مقایسه کرد.

وی گفت: سن شهاب سنگ‌های مریخی از چند صد میلیون تا ۴ میلیارد سال متغیر است و تاریخ تکامل فرار مریخ را ثبت کرده اند.

این تجزیه و تحلیل تأیید کرد که مریخ در طول شکل گیری خود بیشتر از زمین پتاسیم و سایر مواد فرار خود را از دست داده است.

محققان با مقایسه یافته‌های خود با نتایج یک بررسی که قبلاً در مورد سنگ‌های ماه انجام داده بودند متوجه شدند که ماه حتی بیشتر از مریخ پتاسیم و مواد فرار را از دست داده است.

علاوه بر این تجزیه و تحلیل ایزوتوپی نشان داد که سیارک ۴-Vesta، مواد فرار بیشتری نسبت به ماه از دست داده است.

تحقیقات جدید نشان می‌دهد مریخ در آغاز هرگز این همه فرار را نداشته است و اندازه کوچک آن این اطمینان را می‌دهد که این سیاره در نهایت خشک می‌شود.

مشروح این مطالعه در مجله PNAS منتشر شده است.

بیشتر بخوانید: تصاویر جدیدی از مریخ

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: سیاره مریخ

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: سیاره مریخ دست داده تجزیه و تحلیل نشان می دهد سیاره مریخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۷۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم

وزیر ارتباطات تاکید کرد: ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد و در حال حاضر مشتریانی در سطح دنیا برای این نوع ماهواره‌ها وجود دارد.

عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو گفت: با تلاش‌های جهادگرانه متخصصان ایرانی، در افق برنامه ۱۰ ساله صنعت فضایی کشور، شاهد خودکفایی و تبدیل شدن ایران به قطب فضایی منطقه خواهیم بود.

وی افزود: با وجود تثبیت فناوری‌ها در برخی حوزه‌ها، تمرکز اصلی بر بازاریابی خدمات فضایی ایران در سطح جهانی، به خصوص در زمینه پرتابگر‌های سبک و ماهواره‌های کوچک است.

زارع پور اظهار داشت : ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد و در حال حاضر مشتریانی در سطح دنیا برای این نوع ماهواره‌ها وجود دارد.

وی افزود: برای رسیدن به خودکفایی کامل و چرخش خودجوش صنعت فضایی، نیازمند سرمایه گذاری در زمینه‌های مختلف این حوزه هستیم.

وزیر ارتباطات تاکید کرد :  جمهوری اسلامی ایران با برگزاری نمایشگاه‌ها و رویداد‌های فضایی، به دنبال جذب شرکای بین‌المللی و توسعه همکاری‌ها در این زمینه است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • پنج نشانه‌ای که شاید وجود موجودات فرازمینی را ثابت کند
  • آینده اپل چگونه خواهد بود؟
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • امید برای یافتن حیات در زیر مریخ زنده شد 
  • سباستین کل: تمام تلاشمان را می‌کنیم تا سانچو را در دورتموند نگه داریم
  • شناسایی یک شهاب سنگ از هسته سیارک توسط محققان کشور
  • تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • تقویم نجوم 1403 (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی
  • ماه و سیاره مریخ به یکدیگر نزدیک می‌شوند