Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-26@13:30:13 GMT

برداشت ۱۸۰ هزار تن انگور در آذربایجان‌شرقی

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۸۷۷۸۷

برداشت ۱۸۰ هزار تن انگور در آذربایجان‌شرقی

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،بی‌پروا مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه وسعت تاکستان‌های استان ۱۷ هزار و ۵۲۳ هکتار است اظهار کرد: امسال ۵۲۳ هکتار از تاکستان‌های استان غیربارور و ۱۷ هزار هکتار آن بارور بود.

او افزود: براساس برآورد‌های اولیه میزان تولید انگور استان طی امسال باید به بیش از ۳۰۵ هزار تن می‌رسید، اما بر اثر سرمازدگی و تگرگ حدود ۱۲۵ هزار تن از این نوع محصول نابود شد و به ۱۸۰ هزار تن رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه حدود ۵ درصد تولید انگور معادل ۲۷ هزار تن به صورت تازه‌خوری و مصارف محلی اعم از غوره و دوشاب مصرف می‌شود گفت: ۸۵ درصد بقیه معادل ۱۵۳ هزار تن نیز به کشمش کالیفرنی و تیزآبی تبدیل می‌شود.

او متوسط عملکرد انگور در آذربایجان‌شرقی را ۱۸ تن در هکتار دانست و افزود: انگور و فرآورده‌های آن از جمله سبزه و کشمش یکی از اقلام صادراتی کشور محسوب می‌شود و استان از نظر سطح زیرکشت تولید انگور و فرآورده‌های آن جایگاه ویژه‌ای در کشور دارد چنان که رقم بی‌دانه انگور (کشمشی)‌۹۰ درصد سطح زیر کشت باغ‌های استان را شامل می‌شود و ۱۰ درصد بقیه را نیز ارقام دیگری از قبیل فخری، عسگری، حسینی، صاحبی، دسته‌چین، شاهانی، قوراشیرین یا تبرزه، قره ازوم و خلیلی تشکیل داده است.

بی پروا اضافه کرد: حدود ۹۰ درصد انگور تولیدی امسال معادل ۳۹ هزار تن به کشمش کالیفرنی و حدود ۱۰ درصد معادل ۵ هزار تن به کشمش تیزابی و آفتابی تبدیل می‌شود و مجموع کشمش فرآوری‌شده اعم از کالیفرنی و تیزآبی ۴۴ هزار تن است که بیشتر به کشور‌های حوزه خلیج فارس و آسیای میانه و روسیه و برخی کشور‌های اروپایی و آفریقایی صادر می‌شود.

او گفت: فعالان بخش کشاورزی استان علاوه بر فرآوری انگور تولیدی استان بخشی از تولید استان‌های همجوار را خریداری و به محصول صادراتی تبدیل می‌کنند.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: ملکان با تولید ۹۵ هزار تن، بناب با ۵۰ هزار تن و مراغه با ۱۷ هزار تن به ترتیب مقام اول تا سوم تولید انگور استان را به خود اختصاص داده‌اند.

او گفت: ۵۶ واحد صنایع تبدیلی انگور در استان وجود دارد که صاحبان آن‌ها به صورت تخصصی و حرفه‌ای در حال فعالیت هستند.

بی پروا با اشاره به اینکه ملکان رتبه اول را از حیث کارخانه‌های فرآوری در حال ساخت به خود اختصاص داده است خاطرنشان کرد: ۹۰ درصد محصولات تبدیلی کارخانه‌ها صادراتی است و توسعه در این زمینه به ارزآوری بیشتر منجر می‌شود.

انتهای پیام/ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی برداشت انگور آذربایجان شرقی تولید انگور هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۷۷۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳۸ درصدی آمار فوتی‌های ناشی از تصادفات در آذربایجان شرقی

سرهنگ قنبرزاده در نشست تجزیه و تحلیل تصادفات استان گفت: میزان فوتی‌ها در تصادفات درون شهری سال ۱۴۰۲ در آذربایجان شرقی نسبت به سال قبل از آن ۳۸ درصد بیشتر شده است که تبریز با ۶۰ درصد تصادفات در جایگاه اول و مراغه با ۲۰ درصد در رتبه دوم قرار دارد.

وی افزود: میزان تصادفات جرحی و فوتی در استان نگران کننده است و بر اساس آمار میزان تصادفات در سال گذشته سیر افزایشی داشته بود.

وی با بیان اینکه رنج سنی فوتی‌ها در فرودین امسال بین ۲۰ تا ۲۵ سال است افزود: در فروردین ماه سال جاری ۱۹ نفر در رنج سنی یاد شده در تصادفات درون شهری استان جان خود را از دست داده اند که ۴۰ درصد کل فوتی‌ها را شامل می‌شود که انتظارمان از والدین این است اجازه ندهند فرزندانشان بدون گواهینامه و رعایت قوانین رانندگی‌کنند.

رئیس پلیس راهور آذربایجان شرقی ادامه داد: اکثر تصادفات منجر به فوت از ساعت ۱۸ به بعد اتفاق افتاده است که ۶۰ درصد کل تصادفات فروردین ماه را شامل می‌شود.

سرهنگ قنبرزاده به عوامل اصلی تصادفات منجر به فوت اشاره کرد و گفت: عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه ناشی از تخطی از سرعت مطمئنه با ۹ مورد در رتبه اول و عدم توجه به جلو با ۴ مورد در رتبه بعدی قرار گرفته است

وی کنترل ترافیک را وظیفه همگانی دانست و گفت: تمام دستگاه‌ها در کنترل ترافیک و تصادفات باید به میدان بیایند و صرف حضور پلیس کافی نیست بطوریکه که در ایام تعطیلات عید به دلیل حضور دستگاه‌های مختلف میزان تصادفات کاهشی بود.

وی با انتقاد از عقب ماندگی تبریز در هوشمند سازی معابر اظهارداشت: تبریز از لحاظ هوشمندسازی معابر فقیر است بطوریکه در در بین کلانشهر‌های کشور در جایگاه‌های آخر قرار گرفته، بنابراین ضروری است مسئولین در این راستا برنامه ریزی جدی نمایند.

رئیس پلیس راهور آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه بخورد با تخلفات حادثه ساز افزایش یافته است گفت: در سال ۱۴۰۲ میزان برخورد با تخلفات حادثه ساز ۳۸ درصد در عناوین مختلف افزایش یافته است؛ برای نمونه برخورد با تخلف تجاوز از سرعت مجاز حدود ۲۲۳ درصد افزایش یافته است

سرهنگ قنبرزاده ادامه داد: همچنین در فروردین ماه جاری ۶۵۸ مورد توقیق گواهینامه و خودرو اتفاق افتاده که ۳۳۴ مورد مربوط به دلیل نداشتن گواهینامه، ۱۵۰ مورد تخلفات حادثه ساز،۱۲۵ مورد نموره منفی و ۴۹ مورد نیز به دلیل استفاده از مواد روان گردان بود.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • افزایش ۳۸ درصدی آمار فوتی‌های تصادفات آذربایجان شرقی
  • افزایش ۳۸ درصدی آمار فوتی های تصادفات آذربایجان شرقی
  • افزایش ۳۸ درصدی آمار فوتی‌های ناشی از تصادفات در آذربایجان شرقی
  • تیزر «بارگادون» منتشر شد/ مستندی درباره آداب خوشه‌چینی انگور
  • آذربایجان شرقی مبدأ صادرات به ۱۰۳ کشور دنیا
  • افزایش ۱۱.۱۵ درصدی مبادلات گمرکی آذربایجان شرقی
  • مبادلات گمرکی آذربایجان شرقی ۱۱.۱۵ درصد افزایش یافت
  • کسب رتبه هفت کشوری گمرکات آذربایجان شرقی در مبادلات تجاری
  • ۱۰۰درصد بازار شیرینی و شکلات کشور در دست صنایع آذربایجان شرقی است
  • گشایش نمایشگاه شیرینی و شکلات در تبریز