Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-04@03:47:15 GMT

شگردهای رسانه‌ای در علوم شناختی|تکنیک 29: بازخوانی برای تحریف

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۹۰۸۲۳

شگردهای رسانه‌ای در علوم شناختی|تکنیک 29: بازخوانی برای تحریف

‍‍‍‍‍‍

خبرگزاری فارس- گروه رسانه: تاریخ فقط علم مرور گذشته و عبرت گرفتن نیست بلکه رسانه کاری کرده است که تاریخ علم درک امروز و ساختن فردا شده است. چند سالی است که تاریخ ایران معاصر مورد توجه جدی رسانه های بیگانه قرار گرفته است، هدف آن هم فقط بیان قصه های گذشته نیست بلکه تاثیر در سیاست امروز ایران است. اینجاست که شگرد رسان های ” بازخوانی برای تحریف “ به میدان می آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این چند ساله تاریخ ایران را شخم زدند تا بگویند خاندان پهلوی متخصص و محبوب بودند. هر کاری کردند تا بگویند آمریکا و انگلیس در تاریخ ایران نقش سازنده ای داشته اند. شگرد ”بازخوانی برای تحریف“ مرور خاطرات مردم به صورتی است که رسانه بیگانه دوست دارد.

 

 

علیرضا داودی کارشناس‌ ارشد رسانه و علوم شناختی در گفت وگو با فارس، ضمن تشریح کارکرد رسانه‌ های فارسی زبان بیگانه درخصوص تکنیک ” بازخوانی برای تحریف “ گفت: این تکنیک از تکنیک های آلفا است که در حوزه شناختی برای تاثیرگذاری روی فرآیند ذهن مخاطب، جهت دریافت، تحلیل و جمع بندی اطلاعات موثر است.

وی افزود: در این مسیری که شما دارید حرکت می کنید نسبت به هر پدیده ای شما یک عقبه (back  ) دارید، یا شنیدید و یا در آن بودید، از این دو حالت خارج نیست، اگر شنیده باشید و یا اگر دیده باشید، زمان باعث شده بین شما ( بین ذهن شما ) و ریزِ اطلاعاتی که در آن واقعه اتفاق افتاده، یک فاصله ای بیافتد.

کارشناس‌ ارشد رسانه و علوم شناختی گفت: اگر حضور داشته باشید که ناظر هستید اما اگر حضور نداشته باشید پس همه آن،  روایتی است که شنیدید.رسانه آن ریزِ اطلاعات را شروع می کند به بازخوانی مجدد برای اینکه بتواند اصل واقعه را در ذهن مخاطبانش تحریف کند.  
کارشناس‌ ارشد رسانه و علوم شناختی  تاکید کرد تحریف جزو تکنیک های عملیات روانی است اما تکنیک بازخوانی برای تحریف علوم شناختی می شود.

داودی گفت: به عنوان مثال شبکه من و تو ، ایران اینترنشنال ،  بی بی سی و... این گونه از اطلاعات ریزِ خاندان پهلوی صحبت می کنند که مثلا اعلی حضرت خودشان با دست خودشان نان درست می کردند و برای مردم می بردند در واقع چرت و پرت تحویل مخاطب می دهند.

وی افزود: یا مانند قصه رضا خان،  بگونه ای این ریز اطلاعات را کنار همدیگر می گذارند که مخاطب اساسا احساس می کند خاندان پهلوی در حق شان اجحاف شده است و متاسفانه یک استاد دانشگاه با علاقه ای وافر رضاخان شناس شود.

کارشناس‌ ارشد رسانه و علوم شناختی ادامه داد بنابراین بازخوانی ریز اطلاعات برای تحریف همان واقعه ای که تازه خودِ‌ فرد در آن واقعه حضور داشت که اگر نبود کارشان راحت تر می شد، قلمداد می شود.

داودی گفت: این خود یک مسیر است، مسیری که برای مخاطب طراحی می کنند، همه آن وقایع پیشین را به واسطه همین مسیر، مخاطبان بازخوانی و تحریف می کنند.

شگردهای رسانه ‌های بیگانه برای تغییر ذهن مخاطب فارسی زبان هر روز بیشتر می ‌شود، شناختن و درک این جنگ شناختی قسمتی از سواد رسانه‌ای مورد نیاز امروز ایران‌مان است. بنابراین رسانه ‌ها تلاش می کنند مطابق اهدافی که دارند در این فرآیند دخالت کنند. ایجاد، تغییر یا تقویت باورها، از کارکردهای رسانه ها در همراه سازی مخاطبان است.

مادامیکه حوزه شناختی را نشناسیم ، نمی‌ توانیم اتفاقاتی را که رخ می ‌دهد درک کنیم چرا که انتخاب یک محتوا از میان هزاران محتوایی که در جریان است یا انتخاب یک جریان خبری برای نشر در مقابل سایر جریانات خبری که جاری است، نیاز به شناخت عمیق ‌تری از انسان دارد و آن نظام انتخاب ‌گر مغزی است.

علوم شناختی در کشورهای دیگر جهان هم مورد توجه بسیار است به طوری که در حال حاضر دانشگاه ‌هایی در سراسر جهان علوم شناختی را با هدف دگرگون کردن جامعه خود به دانشجویان تدریس می‌کنند ، با این وجود می توان به خوبی لزوم بهره گیری از علوم شناختی در رسانه را نیز درک کرد.

همه ما در زندگی روزانه دائما در حال تصمیم‌ گیری هستیم ، روزانه ممکن است ده ‌ها تصمیم را در حوزه فردی و جمعی بگیریم که به تناسب جایگاه و مسوولیتی که داریم اثرات خرد و کلانی به همراه داشته باشد. هر اندازه که این تصمیمات دقیق تر و صحیح تر باشد، مسیر رو به جلوی حرکتی ما هوشمندانه تر پیموده خواهد شد، برعکس این موضوع هم کاملا محتمل است، بارها دیده ‌ایم که تصمیم‌ های غلط چه خسارت ها و زیان‌ هایی در جامعه و کشور به همراه داشته است.

در ریشه یابی بسیاری از معضلات و مشکلاتی که در سطح با آن مواجه هستیم، به تصمیمات غلط فردی یا سازمانی می رسیم. بنابراین باور داریم جامعه ای به پیشرفت می رسد که اعضاء آن جامعه بتوانند تصمیمات صحیحی اتخاذ کنند. سوال اینجاست که یک رسانه چطور می‌تواند به ارتقاء سطح تصمیم گیری و کیفیت بخشیدن به آن کمک کند؟ مردم برای اینکه تصمیم بگیرند، اخبار را از رسانه ‌ها می‌ شنوند و می ‌بینند و بعد بسیاری از تصمیمات رقم می ‌خورد اما در فرآیند تصمیم ‌گیری علاوه بر خبر، مراحل دیگری حائز اهمیت است که عموما با کارکردهای ذهن و مغز انسان مرتبط است. تفکر و تعقل که یکی از عناصر کلیدی تصمیم‌ گیری است در ذهن و مغز انسان صورت می گیرد و رسانه ‌ها تلاش می‌کنند مطابق اهدافی که دارند در این فرآیند دخالت کنند. بنابراین ایجاد، تغییر یا تقویت باورها، از کارکرد رسانه ها در همراه سازی مخاطبان است.

مجموعه برنامه کوتاه ”روایت رنگ‌ها“  روایتی از تکنیک ‌های جنگ شناختی است که در شبکه رادیوییِ رادیو گفت و گو تولید و پخش می شود.

تکنیک ‌های رسانه‌ ای در دنیای امروز وارد فضای علوم شناختی شده است از این رو رادیو گفت و گو مجموعه برنامه‌ای 90 قسمتی برای آشنایی مخاطبان با این تکنیک‌ ها را تدارک دیده است.
”روایت رنگ‌ها“ نام این مجموعه برنامه‌ی تخصصی در حوزه علوم شناختی با محوریت شگردهای رسانه‌ای در انحراف افکار عمومی است که ماموریت این شبکه، در جریان ‌سازی موثر بر نخبگان و کنشگران جامعه ایرانی را محقق کرده است.

این مجموعه برنامه که در قالب ساختارهای نوین طراحی و تولید شده، در هر قسمت و در گفت و گو با دکتر علیرضا داودی کارشناس مسائل رسانه و متخصص علوم شناختی، با رویکردی تخصصی و تحلیلی و با مصداق‌های عینی به افشای تکنیک‌ های رسانه‌ های بیگانه و معاند در جهت تخریب ذهن مرم ایران می پردازد.

روایت رنگ‌ها هر روز ساعت 11:55 دقیقه از رادیو گفت و گو موج اف ام ردیف 103.5 مگاهرتز تقدیم علاقه‌مندان می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: تحریف آمریکا پهلوی مجموعه برنامه گفت و گو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۹۰۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بنویسید تا به دست بیاورید

باید نخست بدانید که رویا خلق شدنی است و شما اولین نفری نیستید که به رویاهایتان دست پیدا می‌کنید و آخرین نفر هم نیستید.

به گزارش ایسنا، فقط نویسنده‌ها و روزنامه‌نگاران و منتقدان هنر یا پژوهشگران نیستند که باید بنویسند بلکه هر کس که می‌خواهد رویاهایش به هدف دست یافتنی تبدیل شود باید هر روز بنویسد. برای اینکه روزی یک استکان چای برای خود  بریزید و به اینکه به رویایتان دست یافتید افتخار کنید. و چای را مزه مزه کنید. همه راههای که رفتید خاطرات تلخ و شیرین خود بیاندیشید و لبخند رضایت بزنید.

باید نخست بدانید که رویا خلق شدنی است و شما اولین نفری نیستید که به رویاهایتان دست پیدا می‌کنید و آخرین نفر هم نیستید. بعد تصمیم بگیرید به بررسی راههای که شما را به آرزوهایتان می‌رساند بپردازید  و انتخاب کنید.

6 تکنیک برای نوشتن اهداف و آرزوها

مشخص نمودن خواسته‌ها

شاید دیدید افرادی که مردد بین خواستن و نخواستن این رشته یا آن رشته هستند یا بین این شغل یا آن شغل سرگردانند. یا حتی علاقه‌شان را نمی‌شناسند. اما بدانید کسی که رویا نداشته باشد هدفی ندارد. اما رویا پردازی های بدون هدف نیز بی فایده است.

پله اول رشد این است که خود را بشناسید و باید بدانید که از زندگیتان چه می‌خواهید و سپس یه نوشتن اهداف خود بپردازید.

سنگ بزرگ نشانه نزدن است

یکی از تکنیک های نوشتن اهداف، شروع کردن از هدف ها و آرزوهای کوچک است. در ابتدا هدف هایی را بنویسید که امکان دسترسی به آن‌ها راحت‌تر است. هرچه خواسته های کوچک‌تر خود را یادداشت کنید و به آن‌ها دست پیدا کنید تا دستیابی به اهداف بزرگتر نیز برای شما راحت‌تر می شود.

اگر لیستی از آرزوها و اهداف خود را به صورت روزانه و مستمر تهیه کرده و به آن ها دست پیدا کنید، سبب افزایش اعتماد به نفس خود می شوید. همچنین اگر این لیست را به مرور زمان گسترش بدهید، علاوه بر رشد و جذب خواسته‌هایی که دارید، آرزوهای خود را بزرگتر نموده و می دانید که دیر یا زود این آرزوها و اهداف نیز محقق می شود.

هیچ زمان از اهمیت نوشتن تاریخ غافل نشوید

لیست اهداف یک لیست بی پایان بوده و شباهتی به لیست های دیگر ندارد؛ از این رو نوشتن تاریخ در این لیست یک نکته مهم است. بنابر این کنار هر هدف و آرزویی که یاد داشت کردید، تاریخ آن را نیز ذکر کنید. با انجام این عمل شما متوجه خواهید شد که سفر قانون جذب شما چگونه عمل نموده است. آیا قانون جذب خوبی داشته‌اید و یا سفر قانون جذب خوبی را برای رسیدن به اهدافتان طی نمی کنید.

دسته بندی اهداف اهمیتش از سایر موارد کمتر نیست

نکته دیگری که باید در تکنیک های نوشتن اهداف به آن توجه شود، دسته‌بندی اهداف و آرزوها است. در ادامه تکمیل مطلب بالا باید بگوییم، پس از آن که اهداف خود را مشخص  نموده و تاریخ ثبت آن را نیز یادداشت کردید، نوبت به آن رسیده که تاریخ دست‌یابی به آن ها را نیز یاد داشت نمایید.

اهداف را بر اساس تاریخ دستیابی به آن ها به سه دسته کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تقسیم بندی نمایید. این دسته بندی کار شما را راحت‌تر می‌کند، زیرا مسیر شما مشخص است و می دانید در چه تاریخی باید به کدام هدف دست پیدا کنید.

 جزییات همیشه مهم است

از دیگر تکنیک های نوشتن اهداف، می توان به توجه به جزئیات اشاره کرد. به طور مثال اگر هدف شما خرید یک خانه نو است در لیست هدف های خود یادداشت نکنید یک خانه نو، بلکه جزئیات را نیز یاد داشت نمایید.

به طور مثال بنویسید یک کارگاه 3000 متری با 20 کارگر برای یک تولیدی نیاز دارم. از این طریق شما یک سری دستور ها را به صورت ناخود آگاه به ذهن خود می دهید، تا بر روی تک تک آن ها کار کند.

توجه داشته باشید هرچه شما هدف خود را به صورت جزئی‌تر یاد داشت کنید، نتیجه واضح‌تری را خواهید داشت. هرچه نتیجه دست یافتنی دقیق‌تر باشد، ذهن ناخودآگاه شما کار آمدتر خواهد شد.

از بررسی پیشرفت‌های کاری خود غافل نشوید

یکی دیگر از تکنیک های نوشتن اهداف می توان‌ به بررسی پیشرفت های کاری اشاره کرد. رسیدن به هدف برای هر شخصی جذاب و زیبا است به خصوص برای افرادی که انگیزه خود را برای رسیدن به اهداف خود از دست نمی دهند. از این رو اگر پیشرفت های کاری خود را مورد بررسی قرار بدهید، انگیزه دو چندانی برای رسیدن به اهداف خود پیدا می کنید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وضعیت میدان در جنگ شناختی را رسانه‌ها و روایت‌ها تعیین می‌کنند
  • تکنیک ژابی آلونسو، ژاوی و کلوپ در تمرینات / فیلم
  • بازخوانی یک جنایت
  • تأثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • تاثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • بنویسید تا به دست بیاورید
  • شرط آزادی مشروط بابک زنجانی چیست؟/ بازخوانی روند پرونده
  • تولید و تجهیز ۱۰۰ آزمایشگاه شناختی با فناوری ایرانی
  • حمایت از طراحی و ساخت ابزار‌های شناختی توسط ستاد علوم شناختی
  • بازخوانی بی‌نظیر آواز شجریان توسط خواننده پایتخت + ویدئو