Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-27@14:55:41 GMT

جشن شکوفه‌ها با یک میلیون و ۶۰۰هزار کلاس اولی

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۹۱۲۸۵

جشن شکوفه‌ها با یک میلیون و ۶۰۰هزار کلاس اولی

به گزارش «تابناک» روزنامه ایران پنجشنبه یکم مهر از آغاز سال تحصیلی جدید در سراسر کشور به ارایه گزارشی پرداخت و نوشت: دو سال است اوضاع به‌ گونه دیگری شده. امروز اول مهر ماه است. اما فقط از روی تقویم همه چیز مثل سابق است وگرنه مهم‌ترین اتفاق این روز هیچ شباهتی به گذشته ندارد. تا قبل از کرونا روز اول پاییز، شهر هیاهوی خاص و متفاوتی داشت، کوچه و خیابان‌های شهر رنگ و بوی مهر می‌گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به هر سمتی که نگاه می‌کردی کیف‌های رنگارنگ و لباس‌های فرم یکدست دانش‌آموزان بود که به چشم می‌آمد. صدای زنگ مدارس نقطه اشتراک همه جای شهر بود. جالب اینکه برای خیلی ها مدرسه رفتن هم حکایت عجیب و غریب خودش را داشت و هر بار در همین روز اول مهر، خیلی هایمان از خاطرات بعضاً بد و غالباً خوب مدرسه گفتیم از دلتنگی رفتن به مدرسه.

این دلتنگی حالا برای دانش‌آموزان دهه هشتادی و نودی دوچندان است برای آنهایی که در سن مدرسه هستند و نمی‌توانند وارد حیاط مدرسه شوند. کرونا دو سالی است که بوی مهر و اولین روز مدرسه را از ما گرفته است .حالا اول مهر برای ۱۴ میلیون دانش‌آموز چیزی جز دلتنگی برای مدرسه نیست. برای خیلی هایشان دیگر خبری از دیدن همکلاسی‌ها، خرید کیف و کفش و لباس نو مدرسه، دفتر و مداد رنگی نیست. حالا همه اینها جای خود را به تبلت و گوشی داده است.

کلاس اولی‌ها راهی مدرسه شدند

امروز جشن شکوفه هاست. درهای مدارس ابتدایی کشور به روی یک میلیون و ۶۰۰ هزار کلاس اولی باز شده تا آنها از نزدیک با محیط مدرسه، معلم و همکلاسی‌ها آشنا شوند. این رسم هر ساله کلاس اولی‌ها است که قبل از دیگر دانش‌آموزان، دست در دست مادرانشان با چهره‌های سرشار از شادی یا بی‌قراری راهی کلاس درس شوند تا اولین روز مدرسه رفتن را تجربه کنند. امسال دومین سال تحصیلی است که مدیران مدارس زیر سایه کرونا جشن شکوفه‌ها را برگزار می‌کنند.

آن‌طور که مسئولان آموزشی کشور می‌گویند به‌خاطر شرایط کرونایی این اختیار به مدیران داده شده که جشن شکوفه‌ها را با تعداد محدودی از دانش‌آموزان کلاس اولی برگزار کنند. این اختیار البته برای خانواده‌ها هم است. برخی از خانواده‌ها نگران سلامت فرزندانشان در این شرایط کرونایی هستند. برای همین هیچ اجباری برای حضور دانش‌آموزان کلاس اولی در این جشن وجود ندارد.

با این همه معلمان ابتدایی و مسئولان تعلیم و تربیت بر این باورند با توجه به این که دانش‌آموزان این پایه سال گذشته به‌خاطر آموزش‌های مجازی دوره پیش دبستانی را بخوبی یاد نگرفتند، بنابراین امسال باید کلاس اولی‌ها یک روز در هفته سرکلاس درس باشند؛ البته در سال گذشته مجازی هم کلاس اولی‌ها بیشترین آسیب را دیده‌اند، آنها که تجربه‌ای از حضور در مدرسه ندارند، در بدو ورود به دوران تحصیل با پدیده آموزش مجازی مواجه شدند؛ موضوعی که رضوانه حکیم‌زاده معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش به «ایران» می‌گوید: «بحث یادگیری سواد پایه برای دانش‌آموزان کلاس اولی حکم زیربنای همه یادگیری‌ها را دارد از آنجایی که کلاس اولی‌ها باید تجربه کلاس درس را داشته باشند و یادگیری سواد پایه در ارتباط چهره به چهره با معلم است بنابراین امسال تأکید کرده‌ایم که کلاس اولی‌ها حداقل هفته‌ای یک بار در ساعتی مشخص به مدرسه بروند. متأسفانه براساس نتایج ارزشیابی میزان یادگیری

دانش‌آموزان کلاس اولی نسبت به دو سال قبل ۱۰ درصد کاهش داشته است و همچنین ارزشیابی‌های ما نشان می‌دهد که دانش‌آموزان نیازمند تلاش هم بیشتر شده‌اند. بنابراین از خانواده‌ها درخواست می‌کنیم که برای این حضور همکاری لازم را داشته باشند.»

او می‌افزاید: «حضور دانش‌آموزان کلاس اولی در مدرسه فقط برای آموزش نیست؛ بلکه در نظر داریم در این یک ساعت در هفته‌ای که دانش‌آموز به مدرسه می‌آید با معلم آشنا شود تا در آموزش مجازی بین معلم و دانش‌آموز ارتباط بهتری شکل بگیرد. البته این حضور بستگی به برنامه‌ریزی مدیران دارد و در دستورالعملی هم که ستاد کرونا به ما داده است آموزش‌های حضوری، ترکیبی و مجازی با توجه به وضعیت منطقه انجام می‌شود. برای کلاس اولی‌ها برنامه جدی به حضور یک روز در هفته در مدرسه داریم. در مدارس روستایی و عشایری از روز شنبه سوم مهرماه آموزش‌ها را به‌شکل حضوری خواهیم داشت.»

مدیران تصمیم بگیرند

یک ماهی است که موضوع آموزش حضوری یا مجازی بحث داغ مسئولان کشور و خانواده‌ها شده است. بسیاری از خانواده‌ها مخالف بازگشایی مدارس هستند و می‌گویند تا ایمنی کامل در کشور به وجود نیاید فرزندان شان را به مدرسه نمی‌فرستند و این در حالی است که بسیاری از خانواده‌ها هم موافق آموزش حضوری اند و از این مدل آموزش مجازی خسته و کلافه شده اند.

علیرضا کاظمی سرپرست آموزش و پرورش با اشاره به اینکه این روزها دغدغه همه مسئولان نظام و بسیاری از خانواده‌ها، آغاز سال تحصیلی است، می‌گوید: شعار ما در آغاز سال تحصیلی، «استمرار آموزش»، «ارتقای کیفیت» و «تضمین سلامت» است، در بازگشایی مدارس، حفظ سلامت دانش‌آموزان خط قرمز ماست برای اینکه بتوانیم سلامت دانش‌آموزان را تأمین کنیم اختیار و تصمیم‌گیری نحوه بازگشایی را به مدرسه، شورای مدرسه و منطقه سپرده‌ایم. تا هر منطقه با وجود شرایطی که دارد تصمیم به چگونگی بازگشایی مدارس بگیرد.

او می‌افزاید: همچنین به تمهیدات متفاوتی در حوزه ارتقای کیفیت اندیشیده‌ایم. در همین شرایط یکی از متغیرهایی که بشدت می‌تواند به ارتقای کیفیت کمک کند، محتواهای استاندارد و متناسب با زیست‌بوم جدید است که خوشبختانه معاونت آموزشی و پرورشی، از سال قبل در این حوزه ورود پیدا کرده و استانداردهای تولید محتوا برای دانش‌آموزان تدوین و به استان‌ها ابلاغ شده است.

او می‌گوید: با شیوع کرونا درعرصه‌های مختلف کشور و در زیست بوم جدید، خسارت‌هایی را شاهد بودیم. درهمین راستا در عرصه آموزش نیز شاهد «افت کیفیت آموزشی» و یادگیری دانش‌آموزان بوده‌ایم. همچنین نبود دانش‌آموزان در فضای مدرسه، دربسیاری از موارد باعث ایجاد آسیب‌هایی نظیر افسردگی، پرخاشگری و ناراحتی‌های روحی و روانی برای دانش‌آموزان شد. کم تحرکی دانش‌آموزان در این ایام، باعث ایجاد آسیب‌های جسمی برای بسیاری از دانش‌آموزان شد و ما به زمان زیادی برای بازگرداندن دانش‌آموزان به زندگی عادی و ارتقای مهارت‌های ارتباطی آنها نیاز داریم.

دانش‌آموزان چند ساعت در روز در «شاد» می‌مانند؟

وزارت آموزش و پرورش در ابلاغیه‌ای به استان‌ها، میزان و نحوه زمانبندی جهت حضور درشبکه شاد و تماشای مدرسه تلویزیونی را مشخص کرده است. در این بخشنامه آمده است: «سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ به‌صورت غیرحضوری و با اتکای ویژه به شبکه شاد و مدرسه تلویزیونی ایران آغاز خواهد شد. البته به گفته مسئولان آموزش‌وپرورش، مدارس کم‌جمعیت مناطق روستایی و عشایری شاهد بازگشایی حضوری خواهند بود.

به‌همین منظور برنامه‌ریزی‌هایی در زمینه نحوه استفاده از برنامه‌های مدرسه تلویزیونی و حضور در شبکه شاد انجام شده است.بر این اساس ساعت حضور دانش‌آموزان متوسطه اول در شبکه شاد از ساعت ۷:۴۵ تا ۱۰:۲۰ صبح، ساعت حضور دانش‌آموزان متوسطه دوم و هنرجویان فنی و حرفه‌ای و کاردانش از ساعت ۱۰:۳۰ تا ۱۳:۰۵ و ساعت حضور دانش‌آموزان دوره متوسطه در نوبت دوم از ۱۶ تا ۳۵: ۱۸ دقیقه خواهد بود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: اربعین 1400 اعمال ماه صفر محمدباقر ذوالقدر سازمان همکاری شانگهای ابومحمد عسگرخانی هفته دفاع مقدس اول مهر بازگشایی مدارس کلاس اولی ها جشن شکوفه ها اربعین 1400 اعمال ماه صفر محمدباقر ذوالقدر سازمان همکاری شانگهای ابومحمد عسگرخانی هفته دفاع مقدس دانش آموزان کلاس اولی حضور دانش آموزان برای دانش آموزان خانواده ها جشن شکوفه ها کلاس اولی ها سال تحصیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۹۱۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدامات قابل توجه دولت سیزدهم در حوزه مدرسه‌سازی جای قدردانی دارد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،دکتر «علی مطهری» مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان‌غربی، در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان گفت:فعالیت‌های دولت مردمی سیزدهم در موضوع مدرسه سازی جای قدردانی ویژه دارد.

وی افزود:استان آذربایجان‌غربی یکی از استان‌های نیازمند به توجه در موضوع فضای آموزشی است که خوشبختانه با آغاز دولت مردمی سیزدهم و عنایت و توجه ویژه سازمان نوسازی کشور و همچنین استاندار آذربایجان غربی در ۲ سال اخیر یک هزار و ۳۴ کلاس درس به مجموع کلاس‌های درس و فضا‌های آموزشی استان اضافه شده و بیش از یک هزارو ۸۰۰ کلاس درس نیز در حال ساخت است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان‌غربی گفت:نیاز استان آذربایجان‌غربی در موضوع کلاس‌های درس و رسیدن به متوسط کشوری، تعداد ۵ هزار کلاس درس است که امیدواریم با شروع نهضت مدرسه سازی در استان و توجه مسئولین استانی و کشوری، در آینده‌ای نزدیک به این مهم دست یابیم.

وی ادامه داد:مهندس رحمانی از نیرو‌های متعهد و کاربلد استان آذربایجان‌غربی بودند و در زمان حضورشان در سازمان نوسازی مدارس استان، منشأ فعالیت‌ها و برکات مهمی شدند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان‌غربی افزود:امیدواریم مهندس صدقی نیز با روحیه جهادی وارد میدان شده و در مسیر توسعه فضا‌های آموزش و پرورش استان گام بردارد.

مطهری گفت:موضوع تحول در آموزش و پرورش نیازمند ۳ عنصر محتوا، فضای آموزشی و تجهیزات و نیروی انسانی است و برای رسیدن به نقطه آرمانی در این موضوع باید به همه این موارد و عناصر توجه کافی و وافی صورت پذیرد.

در پایان این مراسم، با حضور مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان نوسازی مدارس کشور، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار، مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان‌غربی و جمعی از مسئولان و مدیران مرتبط، «پیام صدقی» به عنوان مدیرکل جدید نوسازی، توسعه و تجهیز مداس آذربایجان‌غربی معرفی و از خدمات «قهرمان رحمانی» مدیرکل قبلی این مجموعه تقدیر شد.

دیگر خبرها

  • اجرا آموزش فرهنگ ترافیک در ۱۰ مدرسه همدان 
  • اقدامات قابل توجه دولت سیزدهم در حوزه مدرسه‌سازی جای قدردانی دارد
  • سنجش کلاس اولی‌ها و پیش‌دبستانی‌ها تا پایان اردیبهشت ادامه دارد
  • تحویل ۷۰ کلاس درس به دانش آموزان دشت آزادگان و هویزه
  • معلم فداکاری که کلاس درس را به منزل دانش آموز بیمار برد + عکس
  • بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم
  • ۴۲ مدرسه در شهرستان گناباد بازسازی شد
  • هوشمند سازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • هوشمندسازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • ۸۸ مدرسه شهرستان بیرجند دو نوبته است/نیاز به ۱۰۹ کلاس درس