Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، امروز پنجشنبه اول مهرماه مصادف با زادروز محمدرضا شجریان، خسرو آواز ایران است. شجریان سال ۱۳۱۹ در مشهد زاده شد و ۱۷ مهرماه ۱۳۹۹ چهره در نقاب خاک کشید و به آغوش زادگاه خود بازگشت.

وحید تاج، خواننده موسیقی سنتی کشورمان به مناسبت تولد مرحوم شجریان یادداشتی در اختیار خبرگزاری ایرنا قرار داد که در ادامه به آن اشاره می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاج در این یادداشت تاکید می کند: با شنیدن نام بزرگ استاد محمدرضا شجریان، به یاد تاریخ عظیمی از فرهنگ موسیقایی و آوازی این کشور می افتم چرا که استاد شجریان و صدای او در واقع عین منشوری است که اگر این منشور و صدا را تجزیه کنیم، صدای بزرگانی چون بنان، قمرالملوک وزیری، طاهرزاده، تاج اصفهانی، قوامی و دیگر بزرگان عرصه موسیقی از این صدا استخراج می شود.

خواننده آلبوم ساز شبانگاهی با ابراز تأسف از فوت شجریان، بر این باور است که از دست دادن استاد شجریان قابل باور نیست و هرگز فقدان او را احساس نکرده و فکر نمی کنیم استاد آواز ایران در بین ما حضور ندارد. بعد از گذشت یک سال، او را حس می کنم و تا همیشه حضور دارد.

در ادامه یادداشت تاج آمده است: صدای منحصر به فرد استاد شجریان، ظرایف و تکنیک های خاص خود را دارد که وقتی با تفکر و اندیشه به سراغ ادبیات می رود، این قدرت و تکنیک صدا با آن ادبیات فاخر چنان عجین می شود که در دل هر شنونده ای رسوخ می کند و تاثیرگذار می شود.

خواننده آلبوم بی فاصله یادآور می شود: این صدا دارای قدمت چند صد ساله است که از بزرگان الهام می گیرد و همه آن آوازهای بزرگان با ترجمان و زبان استاد شجریان ارایه می شود. توأمان شدن این صدا با ادبیات فاخر ما تاثیرگذار است. به استاد شجریان می توان به عنوان یک انسان چند وجهی نگاه کرد، انسانی که فقط دارای صدای خوش نیست بلکه گذشته از صدای خوش، تفکر و اندیشه والایی دارد که این اندیشه مهم تر است، همانطور که شجریان بارها به این موضوع اشاره کرده است.

تاج در ادامه می افزاید: شجریان از گذشته تاکنون، تنها در یک مسیر از موسیقی و آواز قدم گذاشت و هیچ گاه از این شاخ به آن شاخه نرفت و این مسیر را برای نسل های بعد از خودش هموار کرد.

این هنرمند تاکید می کند: آواز استاد شجریان، مردم را با ادبیات کهن بیشتر آشنا کرد اما وقتی از زبان یک خواننده چون شجریان این ادبیات و اشعار را با آن تکنیک های آوازی و دلبرانه ها صدایی می شنویم، مخاطب بیشتر با ادبیات آشنا می شود.

وی با تبریک تولد شجریان می گوید: امروز زادروز استاد شجریان است و به همه عاشقان و خانواده خسرو آواز ایران تبریک می گویم. وظیفه ما که عاشق موسیقی و هنرمندان مان هستیم، ادامه دادن راه بزرگان این عرصه است. آنها راه را برای ما هموار کردند و امیدوارم رهروان راستین و صادقی برای دنبال کردن راه استاد شجریان باشیم.

برچسب‌ها اختصاصی ایرنا محمدرضا شجریان ادبیات موسیقی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اختصاصی ایرنا محمدرضا شجریان ادبیات اختصاصی ایرنا محمدرضا شجریان ادبیات موسیقی استاد شجریان آواز ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۹۲۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیکر آخرین خنیاگر خراسان در خاک آرام گرفت

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، مراسم بدرقه خنیاگر و نغمه‌پرداز خراسان شمالی، ظهر دیروز با حضور گسترده مردم، مسئولان و جامعه فرهنگی و هنری در مجتمع فرهنگی و هنری گلشن بجنورد، برگزار شد.

استاد عیسی قلی پور از بخشی‌های موسیقی مقامی شمال خراسان، نوازنده دوتار و پیشکسوت موسیقی محلی در این خطه است که چندین دهه سابقه بخشی‌گری دارد.
وی متولد سال ۱۳۲۱ در روستای گودعلی سلاخ در ۱۸ کیلومتری شمال غرب بجنورد و از آخرین بازماندگان بخشی‌های شمال خراسان است.

عیسی بخشی علاوه بر نوازندگی دوتار، خواننده قهاری نیز بود و به زبان‌های ترکی، ترکمنی، کرمانجی و کردی خراسانی آواز می‌خواند.
استاد قلی‌پور در جشنواره‌های بین‌المللی، ملی و استانی بارها خوش درخشیده بود و همچنین نشان درجه یک هنری را نیز دریافت کرده بود.

دیگر خبرها

  • احساس بی‌پناهی میان پزشکان جوان
  • جای خالی «عیسی قلی‌پور» همیشه احساس می‌شود/ تشییع «بخشی» در زیر باران و درسی که مردم به مدیران فرهنگی دادند
  • حضور مسعود کیمیایی در اجرای نمایش «مرگ با طعم نسکافه»
  • صدای چپ امریکایی را  در تهران می‌شنوید؟
  • بزرگداشت نیمای آواز ایرانی در چهل و ششمین نشست «آیین آواز»
  • بدرقه صدای خاطره‌انگیز رادیو به خانه ابدی
  • پیکر آخرین خنیاگر خراسان در خاک آرام گرفت
  • (ویدئو) خواننده‌های مورد علاقه استاد شجریان؛ از سلن دیون تا پاواروتی
  • زمانی که پرچم کشورم را میان تماشاگران می‌بینم، بسیار افتخار می‌کنم
  • در فقدان خاموشی یک صدای ناب از موسیقی شریف خراسان